0 oy
466 göst.
Diğer kategorisinde (1,042 puan) tarafından
Kızımla dışarı çıktık kaldırımda yürüyorduk kızım ellerimi bırakıp koşmaya başladı bende arkasından koşma araba gelecek diye seslendim.o sırada karşıdan gelen bir genç abla bişey diycem yemek alcam ama param yok dedi hem kızımın o an koşuyor olması hemde cuzdanimdan para çıkarmaya çalışırken çantamı ya alıp kaçarsa korkusuyla ve endişesiyle cevap bile vermeden hızlı adımlarla uzaklaştım.sonra çok vicdan yapıyorum ya gerçekten muhtaçsa ve Allahta beni böyle sinadiysa yardım etmedim diye kendi kendimi yiyorum.ama özellikle öldürülen taksici olayından sonra herkesten herşeyden korkar oldum siz olsanız ne yapardınız 

18 Cevaplar

0 oy
(1,470 puan) tarafından
Kızımı alır gelir verirdim 
-Reklam-
0 oy
(17,207 puan) tarafından
Emin ol gerçek ihtiyaç sahibi gelip para istemez ben dilencilere artık hicbisey vermiyorum
0 oy
tarafından
Benimde başıma geldı aklımda kaldı. Ama sonra eşim dedi o dilencilık yapıyor hep geziyor rahatladım. 
0 oy
tarafından
O anki psikolojime bağlı ama para yerine yemek ısmarlardım 
0 oy
tarafından
Yemek alcaksa gitsin çalışsın gemgenc insan ha sağlık sorunu vardır onuda zaten devlet vali yardim ediyo
(975 puan) tarafından
Hazira konmak kolay heryer isci ariyo kmse calismiyo valla genc diyor bide girsin calissin yaşli dede fln dese anlicam
tarafından
Tabikide yaşlı olsa neyse yada hasta olur engelli yani ozmn yardım edersin bizim orda yaşlı dede vardı herkes hepimiz yardım ederdik mesela iyilik söylenmez ama solemek zorunda kaldim
0 oy
tarafından
Ben veriyorum yâ 8-9 ay önce bim kart yaptırmıştım 15 tane  sonra o gün de onlardan almadan dışarıya çıktım çöp içine kadın çocuğunu sokmuş içinden marketin attığı meyveli yoğurt peynir vs çıkarıp annesine verdi sonra annesi çocuğu çıkardı yâ benim de elimde tavuk kemikleri vardı çöpün kenarına kediler yesin diye bıraktım eşim kadın tebessüm etti kediler yerken sana dedi ama rahatsız olmasın utanır diye ben hiç bir şey demedim ve bakmamıştım sonra öyle pişman oldum öyle pişman oldum ki her gün Allâh im n'olur tekrar göreyim dedim civardaki insanlara sordum tanıyor musunuz diye tanıyan cikmadi o an sadece rahatsız olmasın istemiştim ama sonra deli gibi pişman oldum keşke beni az bekle eve gidip geleyim deseydim aynı şekilde benim de yanımda oğlum vardı yola vs çıkmasın diye dikkat ediyorduk kadına baktığımı hissedip utanmasin diye bakamadım ama görmüştüm yani durumu eşimde niye almadın kartlari yanına dedi
0 oy
(3,572 puan) tarafından
Vermiyorum ben o şekilde hem genc diyorsun gitsin çalışsın gerçekten muhtaç olan insan emin ol yolda kadin durdurup para istemez
0 oy
(3,997 puan) tarafından
ben para isteyen kimseye para vermem ,, buyuk ihtimal yemek almayacak cunku o parayla 
0 oy
(1,986 puan) tarafından
Vermiyorum ben isteyen hiç kimseye. Çarşıya her çıktığımızda sma li bebekler için stand açılıyor oraya veriyorum. Gencecik insanlar gitsin çalışsınlar. Eşim sabah 6 da çıktı ise gitti bu saat oldu daha gelmedi. Adamın canı çıkıyor 3 kuruş kazanacağım diye. Onlar da dilencilik yapıp bedavadan geçineceğim diye uğraşıyor. 
0 oy
(8,533 puan) tarafından
Boşver onlar daha zengin emin ol 
0 oy
(2,945 puan) tarafından
Geçen biri para dileniyorde evde unutmuşum filan diye sonra gitti kıyafetlere baktı mağazaya girdi enteresan şekilde 

Ben de dilenenleri maalesef samimi bulmuyorum 

Benden de istedi ben yok dedim artık bir liraya tamah etmiyorlar markete sokuyorlar seni bunu al bunu al diye valla gerçek ihtiyaç sahibi olan isteyemiyor maalesef eli ayağı tutarken çalışsınlar çocukları dilendirip ilerde biyerde bekliyorlar çocuklara veriyorum ama kendine harca diyorum maalesef elinden alıyorlar  
0 oy
(11,231 puan) tarafından
Hayır vermezdim kimse kusura bakmasın. Burda parklarda abla 10 tl ver şunu alcam abla 50 tl ver bunu alcam diyen çocuklarla dolu. Ben inanmıyorum şahsen Gidip uyuşturucu almayacağı ne malum 
0 oy
(5,471 puan) tarafından
Dilenciye para vermem. Aklın kaldıysa löseve 100 lira at. İçin rahatlasın :)
0 oy
(566 puan) tarafından
Bana öyle diyene gel yemek ismarlayim diyorum genelde kabul etmiyor 
0 oy
(3,310 puan) tarafından
Ben vermiyorum artık ya kimin neye harcadığı belli değil 

Gerekirse yemek alırım yesin ama para olmaz 
0 oy
(2,546 puan) tarafından
İstanbul'da yaşarken migrosta çalışıyordum.orada sabit dolaşan bı tinerci vardı üç beş tane.dort sene çalıştım orda ablalalri olmuştum sürekli para tumlemeye gelirlerdi.sokakta herkesten para isterlerdi benden istemezlerdi tanirlardi.hic gelip yanasmazlaedi.abla sen tumle paraları müşteriler rahatsız olmasın ben gelir alırım derdi.ben 100 çıksa 110 verirdim onlarda bilirdi.demem o ki hiçbir insan yolda tek başına yürüyen kadını ceviremez isteyemez ondan.senin karşına çıkan yuzsuzmus istemiş.yuzu olan dilencilik yapmaz oturur biyerde anlarsın az çok ne olduğunu.sallla gitsin her karşımıza çıkan para mı verecz
0 oy
(2,912 puan) tarafından
Ayip etmişsin o kadarda değil verebilirdin belki de gerçekten ihtiyacı vardı burda niyetin önemli zaten 
0 oy
(5,148 puan) tarafından
Bazıları mesken tutuyor haberlerde dilencilerin ustunden cikana paralari gordukten sonra guvenemiyorum 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 249 göst.
0 oy
1 cevap 83 göst.
0 oy
18 cevap 790 göst.
0 oy
14 cevap 485 göst.

406,335 soru

12,183,023 cevap

36,685 kullanıcı