+1 oy
497 göst.
Aile kategorisinde (11,662 puan) tarafından
evet en zorlanacağımız şey bu sanırım. yeğenim 10 yaşında bir kız çocuğu ergenliğe adım atıyor. dün (12 yaşındaki) arkadaşından "erkeğin pipisi bizimkine değerse çocuk oluyor" bilgisine erişmiş.

haliyle biraz tiksinmiş, gerçekten böyle mi oluyor çocuk diye annesine sormuş. ablam orada hafifçe ben sana anlatacam kızım, sen merak etme falan diye geçiştirmiş ama İnternet çağı. çocuk İnternetten kendisi araştırmadan ailenin anlatması daha iyi olur. bunu nasıl anlatmak lazım, çocuk diline nasıl indirgeriz bu durumu? ergen çocuk annesi arladaşlar siz nasıl atlattınız bu dönemi?

hepimizin başına gelecek, ben de öğrenmek istiyorum açıkçası, çünkü kızım büyüdüğünde o da soracak kesin

6 Cevaplar

+4 oy
(18,908 puan) tarafından
Instagram'da psikolog süeda var. 

https://www.instagram.com/psikolog_sueda?igsh=YWw2c3BkNWg3Nmp2

Bu konularda özellikle çocuklara ergenlere cinsellik eğitimiyle ilgili çok açıklayıcı örneklerle anlatımı anlatıyordu. Tüm annelerin incelemesini tavsiye ederim. Bundan birkaç hafta önceki gönderilerde muhtemelen bu tarz cevapları vardı. .bı bakin
(11,662 puan) tarafından
teşekkür ederim canım bir bakayım
(1,123 puan) tarafından
Cinsellik eğitimi çok önemli bir mevzu. Teşekkür ederiz. Bende bakacağım..
(18,908 puan) tarafından
Rica ederim ☺️
(18,908 puan) tarafından
Kızlar şimdi bakarsanız o tavsiye ettiğim psikolog kadın tesettüre girdiği için eski açık halindeki videolarını silmiş haberiniz olsun. Cinsellik eğitimiyle ilgili olanları açıkken paylaşmıştı. Takip edin isterseniz yine ileride paylaşır. Ben kadının anlatımını çok beğeniyorum.
(1,123 puan) tarafından
Teşekkür ederiz. Takip edeceğim.
-Reklam-
0 oy
tarafından
12 yaşındaki arkadaşı pipi dedigine göre daha çok masumlar çünkü benim burda tanidigim 12 yas bebeler herşeyi biliyor heleki cinselligi
(11,662 puan) tarafından
işte o da istismar. nereden biliyorlar
tarafından
Sosyal medyadan öğreniyorlar malesef küçücük çocuklar sevgili yapip sokakta karım kocam diye birbirlerine hitap ediyorlar
(11,662 puan) tarafından
işte aileler olarak çok dikkatli olmalıyız
0 oy
(1,991 puan) tarafından
Cinsellik anlatılmalı ama kafa karistirmadan hatta erkek organı ve kız organı birebir söylenmeli. ..çocuk olma olayida bu şekilde anlatılmalı... 
(11,662 puan) tarafından
çok araştırdım canım bu tarz bir şeyi o yaş grubuna anlatmak doğru değil. çocuk zaten an esine tiksinerek sormuş bir de bu doğru denmez.
0 oy
(3,389 puan) tarafından
Canım okulda anlatıyorlar bunu ama daha çok küçük şuan yani okulda 7 ve 8 inci sınıfta sperm yumurta organları anlatıyorlar yani şuan küçük değil mi ne bilim aklı daha çok karışır 
(11,662 puan) tarafından
yeğenimin halası fen bilgisi öğretmeni, o da sperm yumurta döllenme bu şekilde anlatıyoruz dedi. görümcem de rehberlik öğretmeni o da biraz bahsetti, bununla ilgili kitaplar önerdi. çocuğu korkutmadan olayın başlangıcını es geçerek daha çok bebek oluşumu, anne karnınında büyümesini ilgi çekici hale getirirek anlatmak lazım dedi. ve hed koşulda buntarz soruları anneye ya da babaya sorup onlardan gelecek cevaba inanması gerektiği zamanı gelince her şeyi öğreneceğini anlatmamızı istedi. neyseki şimdilik kolay atlattık
(3,389 puan) tarafından
Evet canım çünkü bu şekilde anlatilinca hem çocuğun merakı biraz olsun duruyor hemde daha rahat bir sekilde atlabiliyorlar böyle şeyleri ben öğretmen değilim ama bu tarz şeyleri bend araştırıyorum benimde bir kızım var çünkü  şuan en iyi şekilde böyle anlatılır
0 oy
(10,891 puan) tarafından
En çok korktuğum şey bu biz sormadık valla 
(11,662 puan) tarafından
biz sormuştuk ama nasıl anlattılar hatırlamıyorum. öğrenmek lazım. ablama yardımcı olurken ben de çok araştırdım yarın bir gün merak edip sorabilir. ergenliğe girerken arkadaşlarından çok şey öğreniyorlar. her veli bilinçli değil. çocuğun yanında her şeyi konuşuyorlar ya da yatak odası kapatmıyorlar. çocuklar da bunları arkadaşlarıyla paylaşıyor maalesef. onlar için de büyük bir travma zaten.
(10,891 puan) tarafından
Yavrum internet çağındayız zaten ergenliğe önce giren araştırıp ogreniyo sonra diğerlerine anlatiyo onlarda merak edip bskiyolar derken o işin ucu kaciyo
(11,662 puan) tarafından
işte bu yüzden konuşmak, güvenmek çok önemli. kız çocuğu anneyle erkek çocuğu da babayla bir miktar konuşabilmeli
0 oy
(1,207 puan) tarafından
Pedagog olabilir,  pedagog sadece sıkıntı yaşayan çocuklar için değil. En iyi şekilde travma bırakmadan onlar anlatır diye düşünüyorum. İmkanınız varsa düşünün.
(11,662 puan) tarafından
şimdilik biraz anlattık ama bakalım ilerleyen günlerde benzer şeyler olursa götürürüz

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 134 göst.
0 oy
45 cevap 745 göst.
25 Eylül 2023 Diğer kategorisinde Mislimisli003 (3,896 puan) tarafından soruldu
0 oy
64 cevap 2,125 göst.
8 Mart 2023 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu

405,904 soru

12,165,903 cevap

36,623 kullanıcı