0 oy
414 göst.
Diğer kategorisinde (225 puan) tarafından
Kızlar oğlum 5 yaşında kaynimin 7 yaşında çocukları var en küçüğü oğlumdan küçük tabletleri var ne zaman gitsek oğlum sürekli tablet istiyor normalde telefonda vermiyoruz dışarıya çıkarız ama şimdi onlara gidince oynamasına izin vermiyorlar bende telefon vermek zorunda kalıyorum şimdi bir kaç gündür başımın etini yiyor şuan küçüksün onlar büyük biraz dah büyü alicam şimdilik sana Uygun olan istediğin bişeyi buradan açarım çünkü orada saçma sapan şeyler izledikleri için ben müdahale edip izin vermiyorm ama işte onlarda görünce istiyor 

14 Cevaplar

+3 oy
tarafından
Kızımın amcasının kızı 4 yasında hem telefonu hem tableti var benimki üç buçuk Yaşında telefona çalışmasın diye tuşlu kullanıyorum hangisi dogru siz karar verin 
(5,893 puan) tarafından
Bilmem oda olabilir
tarafından
Linclemeye saldırmaya neden yer arıyorsunuz ki
(486 puan) tarafından
Aynen yaa
(5,893 puan) tarafından
Sizde her lafı linçe bağlıyorsunuz hanımlar sakin birşey demedik ya
tarafından
Aynen dediği gibi arkadaşın uygulamadan girmiyorum googleden giriyorum tuşlu telefondan çocuklar uyurken
-Reklam-
0 oy
(13,321 puan) tarafından
4 yasinda var suan. Ama benim belirledigim seyleri izleyip oynuyor sadece. Ve çok sarj etmiyorum bitince birakip kalkiyo
0 oy
(528 puan) tarafından
Kızımın 1 buçuk yaşındayken vardı ama şuan vermiyorum eline 
(225 puan) tarafından
Seninkinin baya küçükmüş o zamanlar
(528 puan) tarafından
Şimdide büyük değil ki daha 2 yaşına basmasına 3 ay var
0 oy
(20,932 puan) tarafından
Alma derim. Çocuk gömülür içine. 
(20,932 puan) tarafından
Benimki 4 yaş. Yok bizim. Almayı da düşünmüyorum
(225 puan) tarafından
Biri yazmış almayı düşünüyorum diye bende düşünmüyorum ama aşırı derecede bunaldım Tv'de izleyen bir çocuk değil
(20,932 puan) tarafından
Kötü olur ama dostum sonu. Ben sana diyeyim. Çünkü sınırı koymak baya zor olur. Gereken yerde duracağını zannetmiyorum çocuğun. Olmayan şey için kavga etmezsiniz ama tablet evde olduğu zaman ağlayıp isteyecek hep. Sen bilirsin tabi
(225 puan) tarafından
Yok cnm bende eşimde katıyiz bu konuda ama onlara gidince baya kendini sıkıyor vermediğim telefonu orada veriyorz mecburen
0 oy
(2,995 puan) tarafından
Valla kızım 2 yaşına girecek ben almayı düşünüyorum
(225 puan) tarafından
Çok küçük ya 1,5 yas kızım var çok şükür TV telefon bilmez
(2,995 puan) tarafından
İyi en güzel anne sizsiniz
0 oy
(5,893 puan) tarafından
Oğlum 4 yaşına girecek 1 ay sonra almam vermemde elinde kaynım halasından kalma tableti vermişti bana yenge çocuğa sakla sonra halası eve geldi kızı vardı tekrar tableti onlara verdim al hatıran senin kızın oynasın dedim kız sende kalsın dedi kabul etmedim çünkü ben eline vermem çöp olur gider dedim 
0 oy
(18,182 puan) tarafından
Bence alma saçma şeyler çok izleyip etkileniyorlar 

YouTube Kids var sözde çocuklar icin ama oda beter oyunlar var benim oğlumun var tableti ama keşke almasaydık telefon tablet vermemek çocuğa en büyük iyilik
0 oy
(9,793 puan) tarafından
Kızım 6 yasında oğlum 4.5 tablet telefon yasak zaten tabletimiz yok almamda.. Telefonda kızıma kendı koyduğum süre zarfında veririm ınternetı kapatarak ayrıca..
0 oy
(486 puan) tarafından
Küçücük çocuğun eline telefon, tablet tutuşturan, tv karşısında saatler boyunca kalmasına müsaade eden arkadaşlara söylüyorum :

Biliyorum evde yapacak bi şey olmuyor, çocukların canı sıkılıyor, sizi de rahat bırakmıyorlar. Asla saatlerce teknolojiyle içi içe olmasına müsaade etmeyin. Bu şekilde o çocuklara çok ciddi zararlar veriyorsunuz. Hem teknolojik aletlerle haşır neşir olup hem de sık sık dışarıda arkadaşlarıyla güzel güzel oynayan çocuklarda pek fazla hasar gözükmüyor ama evden dışarı pek çıkmayan çocuklar için ve küçük çocuklar için büyük tehlike. Ben de 2 yaşındaki çocuğuma telefondan, tv den çizgi film açıyorum ama çok değil. Telefondan sadece yemek yesin diye açıyorum, sonrasında kapatıyorum hemen. Tv yi de açıyorum ama genelde tv ye dikkatini vererek izlemek yerine oyun oynar, başka şeylerle oyalanır. Arada sırada bakar. Tv ye 5 dk boyunca gözlerini ayırmadan baktığını görsem hemen kapatırım. Yanına gidip onunla oynarım. Gerekirse tv kapalı şekilde kalır. Onun kendi kendine vakit geçirmesini sağlarım. Lütfen çocuklarınız en azından 5 yaşına gelene kadar tablet, telefon bilgisayar, vermeyin. Tv karşısında saatlerce oturtmayın. 5 yaşından sonra tablet alsanız bile günde 1 saat süre verin. Bu bir saati isterse sabah yarım saat, akşam yarım saat kullansın ama günlük toplam 1 saati aşmasın. Annem ben daha 12 yaşlarımdayken bilgisayarla oynamama günde 1 saat izin veriyordu ve ben bu kurala uyuyordum. Siz küçücük çocuklarınıza nasıl sınır koymuyorsunuz? Sadece İnterneteki uygunsuz şeyleri çocuklar görür diye endişelenmeyin, onların zihinlerini teknoloji de mahveder. Bunun için de endişelenin. Yazık günah çocuklara. 
0 oy
(2,414 puan) tarafından
Benimki de 5 yaşında şimdiye kadar hiç istemedi arada bir telefona bakar oda baktığı şeyler bellidir. Tablet konusunda da bir kere eşim alsak mi dedi kabul etmedim daha çok bağlanır diye
0 oy
(6,391 puan) tarafından
Ağustosta 5 olacak War bizimkide kuzeninde görüp istedi ama aldıktan sonra hevesi geçti zaten telefonu falanda sınırlı verdimiz için bagimliligi olmadı şimdi aralrda geziyor tablet
0 oy
(2,075 puan) tarafından
Benim 11 yaşındaki oğlum da istiyor. Lgs sınavı geçmeden almam 
0 oy
(330 puan) tarafından
benim oglan 5 bucuk yasinda yok sadece arada benim tla oynar almayida dusunmuyorm istiyor ama yok diyorm
0 oy
tarafından
O zaman gorusturmeyeceksin tablet telefon için yaşı çok küçük onların aileleri yanlış yapıyor senin oğlun bu zamana kadar telefon bitmemiş bu saatten sonrada bilmesin sen doğru olanı yapıyorsun 
(225 puan) tarafından
Görüştürmuyorm cnm ayda yılda bir gidince orada izliyorlar ama görsen tableti verip odaya gönderiyorlar ben gidip bakıyorum ki saçma sapan oyunlar indirip birde hesap açmışlar bir kaç kere kaynanamlara TV'ye bağlamışlar netten YouTubedaki iğrenç çekilen korkutucu şeyleri izliyorlar anne babasıda elleridne telefon bit bit hiç bakan Yok ben kapatıyorum yada kumandayi alıp kanalı engelliyorm. Bu kadar vurdum duymaz olmaz dedim ama oluyormuş
tarafından
Ayda yılda Bi bile götürme canim böyle sorumsuz ana baba yüzünden senin çocuğun bağımlı olcak hele o izledikleri korkunç şeylerin çocuklar üzerindeki etkisini bilsen psikiyatri (ilaçlı destek) almasına kadar yolu var bu işin
(225 puan) tarafından
Valla cnm ben kaç kez uyardım asla dinlemiyor kimse çocuk 7 yaşında papci oynuyor eşimde bu oyunu oynuyordu oğlumda öğrenmiş baba açsana  bende adam öldürmek istiyorum dedi kesinlikle izin vermiyorum gidiyoruz birde marifetmis gibi güle güle bizim oğlan bizle papci oynuyor diyolar iyi halt ediyorsunz dedim onun çocuğunu ben düşünecek değilim okuldada çete gibi bişey olmuş bir çocuğun ellerini ayaklarını tutup yere atmışlar çocuğun kafası kırılmış  öğretmen çağırmış konuşmuş ailesi ne yaptı diye sordum tanımıyorum ki dedi iyi tanımıyorsnz vallahi ben olsam şikayet ederdim dedim sustu Eltim

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 127 göst.
25 Haziran 2022 Diğer kategorisinde Helinnn (356 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 73 göst.
28 Nisan 2022 Aile & Aşk kategorisinde izmoce (6 puan) tarafından soruldu
+1 oy
4 cevap 272 göst.
22 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde Hatice061987 (1,884 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 204 göst.
22 Aralık 2022 Diğer kategorisinde Hatice061987 (1,884 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,441,936 soru

23,700,132 cevap

311,607 kullanıcı

...