Küçücük çocuğun eline telefon, tablet tutuşturan, tv karşısında saatler boyunca kalmasına müsaade eden arkadaşlara söylüyorum :
Biliyorum evde yapacak bi şey olmuyor, çocukların canı sıkılıyor, sizi de rahat bırakmıyorlar. Asla saatlerce teknolojiyle içi içe olmasına müsaade etmeyin. Bu şekilde o çocuklara çok ciddi zararlar veriyorsunuz. Hem teknolojik aletlerle haşır neşir olup hem de sık sık dışarıda arkadaşlarıyla güzel güzel oynayan çocuklarda pek fazla hasar gözükmüyor ama evden dışarı pek çıkmayan çocuklar için ve küçük çocuklar için büyük tehlike. Ben de 2 yaşındaki çocuğuma telefondan, tv den çizgi film açıyorum ama çok değil. Telefondan sadece yemek yesin diye açıyorum, sonrasında kapatıyorum hemen. Tv yi de açıyorum ama genelde tv ye dikkatini vererek izlemek yerine oyun oynar, başka şeylerle oyalanır. Arada sırada bakar. Tv ye 5 dk boyunca gözlerini ayırmadan baktığını görsem hemen kapatırım. Yanına gidip onunla oynarım. Gerekirse tv kapalı şekilde kalır. Onun kendi kendine vakit geçirmesini sağlarım. Lütfen çocuklarınız en azından 5 yaşına gelene kadar tablet, telefon bilgisayar, vermeyin. Tv karşısında saatlerce oturtmayın. 5 yaşından sonra tablet alsanız bile günde 1 saat süre verin. Bu bir saati isterse sabah yarım saat, akşam yarım saat kullansın ama günlük toplam 1 saati aşmasın. Annem ben daha 12 yaşlarımdayken bilgisayarla oynamama günde 1 saat izin veriyordu ve ben bu kurala uyuyordum. Siz küçücük çocuklarınıza nasıl sınır koymuyorsunuz? Sadece İnterneteki uygunsuz şeyleri çocuklar görür diye endişelenmeyin, onların zihinlerini teknoloji de mahveder. Bunun için de endişelenin. Yazık günah çocuklara.