+1 oy
1,358 göst.
Aile kategorisinde (57 puan) tarafından
İyi akşamlar hanımlar 

O kadar sinirliyim ki nereden başlayacağımı bile bilmiyorum 

Kayınvalidem mesela kendi aralarında konuşurken birdenbire konu Bizim çocuğumuza geliyor ve şöyle demeye başlıyor ben çamaşırı elimde yıkadım bulaşığı elimde yıkadım şimdiki gibi makineler yoktu her şey el deydi su taşıyorduk siz bu kadar bolluğun içinde bir çocuktan şikayetleniyorsunuz yorulacak ne var ne yapıyorsunuz sanki deyip duruyor bu kaçıncı oldu ama kaçtır susuyorum ama artık bir cevap vermek istiyorum böyle cuk diye otursun Bir daha da bir şey diyemesinn bu onun ilk laf söylemeleri değil sürekli laf sokma peşinde eşim cevap veriyor ama içim soğumuyor benim cevap vermem lazım ama bunu deyince ne diyeceğimi bilemiyorum ağzı iyi laf yapan kardeşlerim sizden cevap bekliyorum

51 Cevaplar

0 oy
(57 puan) tarafından

En İyi Cevap
Hanımlar hepinize çok teşekkür ederim cevaplarınız için o kadar çok ki hepsine yetişemiycrm burdan toplu cevap vermek istedim kafamda nasıl bir cevap vereceğim belli oldu hepsinden çok sağolun tekrardan 
-Reklam-
+2 oy
(6,662 puan) tarafından
Ev işi yapmak çocuk bakmaktan çok daha kolay eskiler çocuğa bakıyormuymuş sanki emzir köy kenara tamam ayaklandımı yallah sokağa oldu bitti teyzemin kaynanası bana demişti ben 9 tane büyüttüm siz bir taneyle baş edemiyorsunuz yürüyenin sokağa salsam bende bakarım 10 tane dedim sustu 
(57 puan) tarafından
Ben de sizin dediğiniz gibi dedim dönem değişti dedim eskiden şehirler de olsun köylerde olsun güvenliydi dedim ayaklandı mı bahçeye gönderiyordunuz sokağa salıyordunuz dedim Bir de dedim siz onunla hiç resim çizmediniz hiç etkinlik yapmadınız hiç kitap okumadınız ya da sosyalleşsin diye bir parka götürmediniz şimdi de dedim hep gözümüzün önünde olması gerekiyor hep evin içindeyiz ama nafile hala söylüyor
(2,251 puan) tarafından
Canım sen böyle sabırlı şekilde cevaplar vermene rağmen hala ona rağmen böyle konuşuyorsa açık konuşucam çok sinirlendim çünkü ssssss***ktiiirrr olup gider yüzüne dahi bakmam onu mu çekicem canım saygı diyoruz susuyoruz damarımıza bastıkça basıyolar
(9,616 puan) tarafından
Cok haklı bir yorum. Anamız babamız bizimle ılgılenmezdı hayatı ıhtiyaclarımızı karsılardı o kadar.
(1,834 puan) tarafından
Aynen canım ekstra eskilerde şimdiki bizim işler de yoktu ki
Bile bazıları bulaşık yoktu yıkasın
Şimdi evler daha geniş
Dolap yerler duvarlar camlar sil
Koltuklar sil toz al
Bulaşık daha çok halılar daha çok
Ve bunun gibi bir sürü örnek
Çocuk da bakmıyorlar ya atıyor ya kaynana bakıyor..

Bir de afedersiniz eski insanlar hepsi değil geneli çok temizlik yapmazmis
Babaannem çok temiz bir insanmış halen öyle.
İlk kendi köy gelin gittiğinde nenem ilk defa yataklar falan çıkarmış herkes çok şaşırmış kendileri hiç yapmamış nenem de senede iki defa çıkartılmış..
Sadece küçük bir örnek

Koskoca köyde temizlik ev işine önem gösteren iki kadınmış
0 oy
(28,819 puan) tarafından

Yani kıyas yapılması doğru değil zaman geçtikçe herşey değişiyor aynı seviyeye düşmeye gerek yok bnce

(57 puan) tarafından
Ben de hep sizin gibi düşündüm cahil dedim sustum ama yeter çok doldum
0 oy
(41 puan) tarafından
De sen alıp baksana hele 1 hafta bakım baş edebilcenmi eskiden yoktu o yüzden efendiler şimdiler herşey var önlerinde bu devirin çocukları hele
0 oy
(2,507 puan) tarafından
Siz zorluk çekmiş yıpranmışsınız ,bunuda güzel birşeymiş gibi her seferinde niye örnek veriyorsunuz ki, derdim ben. Ama konuşan herseye cevap bulur.
(57 puan) tarafından
Aynı dediğiniz gibi her şeye cevabı var
0 oy
(188 puan) tarafından
Sizin zamanınızda herkes bı işe bakiyomus herkes birlikte yasiyomus .Ben kendim hepsine yetişmeye çalışıyorum diyebilirsin.Annem öyle dedi bana çocuklara bakan ,yemeği yapan ,işte çamaşır yıkayan vs hepsine el birliğiyle hallediyoduk .Sen tek başına büyütüyosun dedi .Bir de bence kimseye şikayetlenme çünkü ellerine koz veriyosun.Okkali bir cevap değil ama en azından mantıklı sayilir
(57 puan) tarafından
İnanın bu mantıklı cevapların hepsini verdim ama anlamıyor demek ki cahile cahil gibi cevap vermek lazım çünkü artık çok sinir oluyorum hiç şikayetlenmiyorum eşim bir şeyler demeye başlıyor ben de konuşmaya başlıyorum işte
(188 puan) tarafından
Bir de biz sanki el bebek gül bebek mi büyüduk .Saldım çayıra mevlam kayira .Ağlayıp duruyomusuz .Sevmeye bile utaniyolarmis ,vakitleri de yokmus zaten.Simdiki anneler daha anne
(188 puan) tarafından
Esinizin bı şey demesi lazım bu durumda annesine .Bnce hiç çocuk muhabbetine girmeyin yoksa içinden çıkılmıyo hepimiz aynı durumlari yaşıyoruz ben konuyu değiştiriveriyorum .
0 oy
(3,286 puan) tarafından
Bunu inan çoğumuz yaşıyo bende sizin zamanda herkes senın gibiydi anne diyorum herkes  o dönemin zorluğunu yaşamış ama şimdide çocuklar evde büyüyor eskı zamandaki gibi saldım çayıra Mevlam kayıra değil.. 
(57 puan) tarafından
İnanır mısınız öyle biz de 8 kardeşiz ben bir kere bile olsun annemin saçımı taradığını okula gönderdiğini kahvaltılar hazırladığını hatırlamıyorum benimle bir oyunu oynadığını sohbet ettiğini Bizim yaptığımız hiçbir şey yokmuş bunların hepsini hep ablamla hatırlıyorum
(3,286 puan) tarafından
Tabiki öyle benım rahmetli babaannem kaç tane çocuğunu kaybetmiş 2 yaş 3 yaş diyo ki utandıgımızdan ağlamazdık bile kendimiz yıkar kefenler gömermişler akla mantığa bakar mısın çocuk onlar için bu kadar degersizmiş ne de olsa her sene zaten bır tane daha doğuruyorlar mantık bu hep..
0 oy
(4,816 puan) tarafından
Eskiden cocuklarla bızım kadar ilgileniyor muydunuz acaba de. Çok da okkalı olmadı sanki ama. 
(57 puan) tarafından
Biraz öyle ama bunu da derim teşekkür ederim:)))
(4,816 puan) tarafından
De kız de :D
0 oy
(2,698 puan) tarafından
Bu bunak kaynanalari anlamiyorum

Oyle soyleyince ben bu imkanlarin içine dogdum

Sen dogdugunda bu makineler bezler mamalar yoktu 

Olsaydi kosa kosa alip kullanirdin

Varlik icinde neden yokluk çekeyim ya 

Yeminle manyak bu karilar kiskancliktan oluyorlar gelinleri kolaylik gorunce

Hem eskiden aglayan cocuk mu vardi ya hastalik gaz aglamalar krizler bu zamanda var

Onlarin zamaninda tarlada dogurup is yapmaya devam ediyorlardi 
(57 puan) tarafından
Ailemin durumu çok iyi zengin bir aileden geliyorum evlenene kadar bulaşık dahi yıkamadım temizlik yapmadım yemek yapmadım hep bulduğum ve bereketin içindeydim rahatlığın içindeydim bunları hiç görmüyor herhalde benim de onlar gibi yapmamı istiyor
0 oy
(2,237 puan) tarafından
Bu lafları çoğu kayınvalideler söyler,  şöyle söyleyebilirsin

Eskiden dediğiniz gibiydi ama çocuklar uyanınca sokaga çıkıyodu yatarken eve giriyordu. Ve dediğiniz işleri rahatlıkla yapıyordunuz. Şuan hiç bir çocuğu sokağa güvenipte gönderemeyiz. Teknoloji ilerlese ne olur ki de.
(57 puan) tarafından
Ben böyle sakin bir cevap vermek istemiyorum artık çünkü veriyorum veriyorum söylemeye devam ediyor böyle sert bir şey olması lazım
0 oy
(10,891 puan) tarafından
Sizin zamaninizda başınızda kaynananiz vardi çocukları oyaliyodu sizde yapiyodunuz bizim yanimizda kim var 1 saat versem perişan ederdin cocugu olabilir ya da aynen çok iyi bakmışsınız çocuklarınıza zaten eve yontemleriyle hiç umursamadan ortalığa salarak 
(57 puan) tarafından
Nasıl baktığın da oğlundan belli dedim Bir keresinde
(10,891 puan) tarafından
Senin buyuttuklerine de bi bak de o zaman tekrar
0 oy
(4,589 puan) tarafından
Tamam da önceden çocuk bakmak değilmiş ki vakit mi varmış çocuğa işten güçten yasatmislar sadece tarlada belde peşlerinde gezip durmuş cocuklar eline bı ekmek yallah 
(57 puan) tarafından
Aynen çocuğun karnını doyurup hayatta tutmayı büyütmek zannetmişler
(4,589 puan) tarafından
İşte yani imkanlari olsa onlar da yapardı ama o zamanın şartı oymuş bu zamanın bu be kendimden biliyorum yemek bile yemezdim eve girip zorla elime reçelli ekmek verirdi anneannem o bütün gün oyun oynardım tarlada orda burda zaten o yüzden yorulup erkenden yatardim simdikilerin öyle bı şansı yok o yüzden annelere sariyolar iş yaptirmiyolar sürekli mizmizlar yatırmak bı çile kaldırmak ayrı çile
0 oy
tarafından
Bigun kaynanamda ben gebeyken şeker oldum gebelik şekeri sürekli hasta ve halsiz olyodum sürekli bana ben dört tane doğurdum hasta olmadım ben dört tane doğurdum halsizlesmedim bigun bı patladım sen hasta olmadın diye bende mi olmucam benim nenemde altı tane doğurmuş hiç hasta olmamış kendini herkesle bir görme dedim birdaha o lafı etmedi ama ters soledim
(57 puan) tarafından
Galiba ben de artık sınırlardayım bir daha söylerse çok ters cevap vereceğim
0 oy
(3,936 puan) tarafından
Sokakta büyürmüş eskiden çocuklar. Yedir içir sal sokağa. Öyle herkes bakar.
0 oy
(2,379 puan) tarafından
Öyle diyen kaynanaya iyi o zaman 1 hafta sizde kalsın bana nasıl olacağını yapıp anlatın de, sonrada çocuğu bırak çık, sabaha zor dayanırlar
(57 puan) tarafından
Kız bırakıyorum bazen değil evi toparlamak yemek yapamıyor kızım durmadı aşağı indirdim ben diyor hemen bahçeye
0 oy
(393 puan) tarafından

Onlar eskidendi, eskiden anam da kız'dı de gitsin. :D

0 oy
(742 puan) tarafından
Çok basit onların zamanında olsaydı emin ol onlarda rahat olurlardı yani bunu demesinin anlamsız cahile laf anlatmak deveye hendek atlatmaktan zor dedikleri bu olsa gerek o yüzden sende bizim zamanimiz rahat anne sizde olsaydı sizde rahatiniza bakardiniz deyip geçeceksin 
0 oy
(1,858 puan) tarafından
Ayy benm kaynana der bende eskiden yokluktu ama kolaydı büyütmek emzirip köşe atıyorsunuz yada yemek verip otur diyordunuz akşama kadr otururdu 

Şuan tersine olmjş keşke senin zmnimdaki gibi olsaydı şimdiki çocuklar çok yaramaz bakmak kolay değil diyorum öyle böyle demiyor artık dese kaba şekilde söylüyorum haklısın deyip susuyor
0 oy
(673 puan) tarafından

Biz eşimle 4 yıldır evliyiz inan ki bugüne kadar kayınvalidem yanımda böyle konuşmadı. Benim daha çok komşum bu şekil de söyler bana, yok ben 3 tane büyüttüm nasıl büyüdüler anlamadım, sesleri çıkmazdı, uslulardı, yok eskiden şunlar bunlar yoktu der durur bana ima da bulunuyor gel de delirme klasik kayınvalide söylentileri :angel:

0 oy
tarafından
Sende yeni bir koca bul evlen doğur benim yaşadığım hayatı rahatlıkla yasa derdim.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 111 göst.
26 Aralık 2022 Diğer kategorisinde Zeze1453 (27 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 504 göst.
21 Ağustos 2020 Diğer kategorisinde Selo De Bana (25,224 puan) tarafından soruldu
+1 oy
13 cevap 260 göst.
22 Kasım 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 224 göst.
14 Mayıs 2024 Aile kategorisinde Nur343746 (9,676 puan) tarafından soruldu

405,933 soru

12,167,423 cevap

36,630 kullanıcı

...