+2 oy
1,266 göst.
Diğer kategorisinde (58 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
İlk defa bugün anlattı kızlar çok üzüldüm. 29 yaşındalar öğretmenlik okuyorlar aynı sınıftalar. bir an o yönde konuşmak istemiş bizimkide olur gibi demiş  ve yaşlarıda biraz olunca hemen o yönde ailesi de istedi durumları da iyi olunca bir anda  1 ay için tanışma isteme nişan oldu. Bu süre içinde arkadaş olarak az çok tanısalarda, bir sevgili gibi hissetmediğini giderek soğuduğunu bikaç hareketinin çocukça geldiğini bir ortama girince kendini onun yanında kız gibi hissetmediğini yaşından daha çocukça olduğunu hemen neden bu aşamaya bu kadar hızlı gelindiğini sorguluyor ama geri dönerse annemlerin üzüleceğini doğal olarak o tarafda üzülücek çünkü oğlan seviyo herşey istediğin gibi olsun diyen biri. Öte yandan evi mobilyaları almaya başladılar. Anlattığına göre içinden sarılmak bile istemediğini söylüyor kızlar çok zor Bi durum. Daha önce sevdiği oldu tabi ama kısmet olmadı annemin istemediği oldu falan ama bu başka bir şey sonuçta nişanlı sevmeye çalışıyorum diyo nasıl olacak. Evi hemen hemen tamam 2 ay sonra düğünü var tarih alındı. Eğer geri dönersem annemle aynı evin içinde nasıl olacak diye düşünüyor annem biraz dert eden moral bozan bir kadın bide bir anne babanın isteyeceği herşeye sahip memur ama yine de okuyor evi arabası var aile olarak iyiler bütün eşyaları aldılar. Ama burda önemli olan bir parça sevgi çünkü gülmesine bile sinir oluyor

41 Cevaplar

+9 oy
(14,637 puan) tarafından
Karşı taraf için ne kadar kötü bir şey ya çocuk her şey istediğin gibi olsun diyor Senin kardeşin gülmesine sinir oluyor 

Kimsenin hayaliyle oynamasın !
-Reklam-
+3 oy
(7,057 puan) tarafından
Peki bir ömür sevmediği insanla aynı evde nasıl olacak evlenip ayrılsa daha zor olur maddi durumu iyi diye kardeşinin duygularını görmezden gelmeyin 
+3 oy
(9,704 puan) tarafından
Nişanlılık cıftlerın bırbırını tanıma sürecidir. Tanır sever evlenir. Tanır sevmez evlenmez. Onu bunu düşünerek vakit kaybetmesin. Aldırmasın sattırmasın insanlara da yazık bır şüphesi varsa bıraksın sonradan bosanırsa daha kotu olur. Adı bosandı olur
+3 oy
(862 puan) tarafından
neden zorluyor olmuyosa.nisanliyken 1 olan sorun evoilikte 10 olur.bu sekilde bir adim dahi atmasin zararin neresinden donerse kar.iki cocukla ayrilmak isteyecek.acik ve net.evlenecegin insanin herseyi guzel gorunur bu mukemmel bi insan dersin.yine de sorjnlar cikar.bu sekilde baslayan bi evlilik sonu husran yol yakindan karsi tarafi da ugrastirmamak lazim
+2 oy
(51,451 puan) tarafından
kendisini zorladikca daha da uzaklaşır bizzat kendimden biliyorum kendisini düşünüp hareket etmesi gerekiyor cok iyi düşünsün 
+2 oy
tarafından
Saçmalamayın kız sarılmak istemiyorum diyo o adamın koynuna nasıl girecek ilerde boşanıp gelse daha mı iyi olacak bırakın Nisan atsın ya da ömür boyu istemeye istemeye o adamla mi olsun aileler çok hizlilar masallah konuşmadan tanışmadan evlilik mi olur bi ömür gecirecekler bunlar valla yol yakınken dönün canım yazık kıza arası batsın evi düğünü batsın huzur olmadıktan sonra saray olsa ne bi eli yağda bi eli balda olsa nocak 
+1 oy
(13,119 puan) tarafından
Öğretmenlik okuyorlar mı yazıyor ben mi yanlış anladım ? Bu iş sizce baştan aceleye gelmiş değil mi okuyorlarsa. Ben Öğretmenim ve artık kamusal alanda çalışmak imkansıza yakın ilerleyen dönemlerde işin içine geçim derdi de girecek. Bence evlenmeden yoldan dönsün içi de soğuksa maddi kaygılar vs ile zaten iyice soğur ay sonunu okumamıştım kız. Memur demişsin. Yine de olmaz bence ya. Annen baban değil evlenen anne baba mutlu olsun diye evlenilmez 
(58 puan) tarafından
Evet 2.kez üniversite okuyor son senesi kaldı. Bizde anlamadık aynı sınıfta olunca tanıyorlar birbirini iyi bari kendi sevdi diye içimiz rahattı. Oğlanın da herşeyi tamam olunca ailesi doğal olarak o zaman beklemeyelim dedi. Bizimki de başta olabilir gibi bakmış ama çok hızlı oldu o yüzden kötü oldu
+1 oy
(3,949 puan) tarafından
Peki daha şimdiden böyleyse bu adamla bı ömür nasıl geçirir kız bariz sevmiyor . Durumu iyi laf söz olur diye evleniyor mi hiç sonuçta düğünden sonra aynı evin içine girecekler afedersin ama bu adamdan nefret ederken koynuna nasıl girecek. Bu kadar aceleye ne gerek vardı hemen nişan düğün. Bence sevmiyorsa sürdürmesin böyle bı ömür geçmez. Kendine yazık eder 
+1 oy
(46 puan) tarafından
Bak canım benimde ilk evliliğim aynı böyleydi yani görücü usulüyle nişanlandık ama bir hafta falan geçti aynı senin kardeşin gibi birşeyler sezdim adamda normal değildi anneme anlatım bak bu adam normal değil diye  istemiyorum dedim ne yaptıysam izin vermedi dedi baştan kabul etmesyedin sonra babam kulağına gitti ağladım yerlere attım kendimi istemiyorum diye yok kimse beni dinlemedi dediler çocugu beğenmediğin için kabul etmiyorsun falan bı sürü şey neyse benimde hemen aceleye geldi 2 ay içinde söz nişan düğün hepsi yapıldı evlendiğim gün şiddet gördüm adam piskolojik sıkıntılari varmis ilaç kullanıyormuş benden önce de biriyle nişanlanmis (sonradan duyduk)o kız nişanliyken fark edip terk etmiş ailesi arkasında durmuş kurtulmuş ondan ama benim öyle bı şansım yoktu neyse yani demem o ki kardeşin bişey sezmisse adamda vardır bu bildiği yakmayin başını benim ahımı alan çok oldu 
(59 puan) tarafından
Benim hikayeme okdr benziyorki. Benimde görücü oldu alelaceleye getirdiler. Babam istemiyordu. İçime sinmeyen birsey var dedi. Bende babamın benden uzaklaşmamak için yaptığını düşünürdüm. Başka şehirde yaşıyordu. Annemle gittik ev eşyası herşey alındı ceyizim dahi geldi. Yengeleri vardı orda 2 gün orda kaldık. Gözlemledim yengeler bunu istedikleri yöne çeviriyorlar Allahim çocuk gibi. Onlar ne derse onu yapıyor. Memlekete döndüm. Kınaya 4 gün var bu yola çıktı. Ben nişanı geri çevirmek istiyorum ama nasıl yapacam bilemiyorum. Neyse bu yoldayken bana mesaj attii. Resmi nikahtan felan bahsetti düğündn önce olmaz senin benden önce ne yaşadığını bilmiyorum. Deyince ben babama gösterdim babam çıldırdi. Ailesini aradı geldiler konuştular babam asla vermem kızımı buna dedi olay çıkarmaya çalıştı ama dayım tuttu yakasından attı dışarı. Hakaretlere uğradım annem hiç birine cvb verme dedi uzar yoksa bırak kötü söz sahibinindir dedi. Yengeleri ceyizimi açıp işine yarayanlari alıp gerisini bana gönderdiler oda tabi zorla aldık yine. Bizde sonradan öğrendikki oda daha önce nişanlanmis kız tarafı nişanı bozmuş. Biraz tuhaf biriydi.
+1 oy
(18,086 puan) tarafından
Bu kadar soğuyacak ne yaşadı? Kardeşin zaten sevmiyormuş ki çocuk seviyor diye veya hali vakti yerinde diye peki demiş yani mantığı ile karar vermiş burada görücü usulü evlenen arkadaşlarımız da var benim ailemde de hep öyle ama bence evlilik sevmeden çekilecek dert değil bir sürü sorumluluk bir sürü dert yükleniyor evlilikte insana karşı tarafı sevmezsen onlara tahammülsüz olursun 
+1 oy
(19,654 puan) tarafından
Kesinlikle evlenmesin. Annenin çenesine katlanır bir süre. Sonra çalışır kendi evine cikar. Ama eşini sevmediği bir hayat yaşanır mı. Kesinlikle olmaz bu iş . Söylesene kardeşine nişanı atalim diye 
+1 oy
(4,823 puan) tarafından
Sevmiyor aynı evin içinde oturması kalması su icmesi WC gitmesi duş alması dokunması bile batacak iyice sinir olucak ve kardeşin huzursuz olup huzursuzluk çıkaracak mutsuz bir evlilik sürdürmekten se  ayrılsın şimdiden 
+1 oy
(2,948 puan) tarafından
Biraz zaman istesin ve nikah tarihini ertelesinler bunu nişanlisi ile konuşsun..şimdi Nisan bozmak istemeyen ilerde ayrılma diyecek bunun kararı kimseyi ilgilendirmez 
+1 oy
(603 puan) tarafından
Ay resmen sevmiyor . Sevmeye çalışmak da ne saçma bi şey.  Nasıl birlikte olacaklar? İnşallah kendi hayatını da adamın hayatının da içine etmez . Zaten edeceği kadar etmiş. Emin değil niye her şeyin bu kadar hızlı olmasına musade etti ? Keşke böyle olmasaymış ama olmuş . Gülüşüne sinir olan kendisini opmesinden tiksinir . İlerisini düşünemiyorum. 
+1 oy
(992 puan) tarafından
Bir arkadasim düğününe 1 ay kala ayrilmak istiyorum ama korkuyorum diye ayrilamadi ve evlendi. Şimdi ne huzur var ne sevgi. Bir de çocukları var. Keşke o zaman ayrilsaydim diye düşünüyor hep.
+1 oy
(2,427 puan) tarafından
Zorla güzellik olmaz diye bir laf var kardeşine bunu soylemeni rica ediyorum soguduysa bitirebilir büyükler üzülür diye ömür boyu sevmediği biri ile ömür geçiremez sonra evlenecek sorunlar başlıcak 2 3 tane de çocukları olucak iş daha da cikmaza girecek yolun başında iken bitirsin bu işi bence 
+1 oy
(29,116 puan) tarafından

Fikirlerine saygı duyun koca insanlar bile bile evlilik olması doğru olmaz

+1 oy
tarafından
Baştan böyleyse ilerde daha zor olur iki yabancı gibi olur ilerde nefret eder yine ayrılmak zorunda kalır birde çocuğu olursa daha zor bence şimdi ayrılması daha mantıklı anne mutlu olur evlenince belki ama kardeşin mutlu olmazsa ilerde daha çok üzülür iyisi yol yakınken dönmek İnan sevgi de bir yere kadar içinden gelmezse yapamaz 
+1 oy
(6,388 puan) tarafından
Cnm vllh doğrusu sonda daha çok üzülecek gibi ya çoluk çocuk olduktan sonra ayrılırsa o daha çok üzülecek ama ben olsam daha herşey yolun ortasindayken dönerim hayırlısı olsun inşallah 
+1 oy
(11,422 puan) tarafından
Yol yakınken vazgeçsin. Boşanmak mı nişanı atmak mı hangisi kolay? 

İlgili sorular

0 oy
24 cevap 974 göst.
24 Mart 2021 Aile & Aşk kategorisinde Tostininin annesi (190 puan) tarafından soruldu
0 oy
35 cevap 1,128 göst.
0 oy
29 cevap 1,092 göst.
19 Ağustos 2021 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 1,609 göst.
27 Eylül 2020 Diğer kategorisinde Rozelin9 (258 puan) tarafından soruldu

408,987 soru

12,292,320 cevap

38,245 kullanıcı

Kategoriler