+1 oy
149 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (3,329 puan) tarafından
3 gün önce doğum yaptım. Göğüs ucum yok bebek çekemedi sütüm de 2. Gün geldi, silikon uçla denedik elektrikli pompayla denedik anca damla damla geldi. Dün çıktım hastaneden eve geldim yavaş yavaş Göğüslerim sismeye başladı ve birden taş kesildi asla düzelmiyor hem elektrikli pompa hem güçlü şekilde elle açmaya çalışıyorum resmen maf oldu ama 2 dakika hafif yumusuyor tekrar eskisi gibi oluyor. Acidan zor duruyorum. Sıcak suyun altına da girdim masaj yaptım. Bizde şu an da gece yoksa lahana aldıracaktim en azından sabaha kadar beni idare etse yarın hastaneye giderdim. Alt dikislerim de cok üstüne oturdukca ağrıyor bu sefer. Rabbim büyük şansa hepsi üst üste geldi. En etkili önerebileceğiniz ne var acaba yardımcı olur musunuz ? ❤️

8 Cevaplar

0 oy
tarafından
Sıcak suyla masaj yapıp her yarim saatte Bi elektrikli pompayla çekmeye devam et bide ters emzir o çok işe yariyor göğüslerine lahana koy 2 gün bile sürmez gececek
(3,329 puan) tarafından
Cok teşekkür ederim canım inşallah geçer hemen gerçekten zormuş
tarafından
Mastıt gerçekten çok zor cnm biraz yorucu olcak ama tek çözümü bunlar maalesef
(3,329 puan) tarafından
Sağ ol canım, resmen o kadar dikiş değil bu beni maf ediyor. Taş sanki önümde acısı cabası. Rabbim yardımcımız olsun inşallah
-Reklam-
0 oy
(520 puan) tarafından
Ah bende yaşamıştım kızımda mahvolmuştum üstüne birde ateş yaptı bana ağladım yatağın içinde delirdim sık sık sağdım elle makineyle emzirmeye çalıştım bayağı yorucu bir süreç annelik allah sabır veriyo ben 3 yaşına getirmek uzereyim ve ikinci kez hamileyim ve bu defa pompa alıp koyacağım eve
(3,329 puan) tarafından
Allah yardımcın olsun canım inşallah sıkıntı yaşamazsın hiç zor gerçekten ❤️
(520 puan) tarafından
Inşallah ben pompacı bilerek almak istiorum çünkü ilk süt gelmiyor birden geliyor ve mastit oluyor bu yüzden pompayla sağip durcam
(3,329 puan) tarafından
İyi düşünmüşsün canım inşallah faydası olur
(520 puan) tarafından
Insallah
0 oy
(1,543 puan) tarafından
Kadın doğum hastanelerinde daha kuvvetli süt sağma makinaları var canım git sağ gögüsünü boşalttır kuzenim öyle olmuştu artık süt içerde koyulaşmaya başlamıştı imkanı yok akmıyordu kız perişan oldu hastanede sağım yaptı hatta özel hastaneydi makinayı bir hafta eve kiraladı sürekli sağdı sonra fazla olan ağız sütünü de buzluğa koydu
(3,329 puan) tarafından
Canım burada makineler de hastane gibi. Hastanede de çektim makineyle evde de aynı. Ama gerçekten çok zor durduğum yerde sanki taş var göğsümde hissi geliyor
0 oy
(812 puan) tarafından
Gogusleini cekistir sağa sola aşağı yukarı dene 
(3,329 puan) tarafından
Neler yaptım canım vallahi hamur gibi yogurdum, cekistirdim sıktım yani anlatamam ama bana mısın demiyor
0 oy
(2,938 puan) tarafından
Sıcak suyu pet şişeye doldur bir havluya sar göğsünü yakmayacak sekilde goguslerine koy masaj yap ama baya yap  canm inan rahatlayacaksn akıp inecek süt 
(3,329 puan) tarafından
Neler yaptım canım sıcak su önünde sabunla ova ova masajlar bile sonra çok az rahatlayıp daha çok sisiyor
(2,938 puan) tarafından
Bu faydalı canım sen bunu yap bende çok mastit olurum
0 oy
(717 puan) tarafından
Sıcak yaparsan mastit olursun.Biraz sağıp soğuk kompres yapmalısın.İlk çoçuğumda bilmiyordum kontrolsüz sağdım.Ondan dolayı çok sütüm vardı emzirsemde sağmak zorunda kaldım.Banyoda sıcak suda sağ dediler onu yaptım 2,3 saate masttit oldum antibiyotik kullanmak zorunda kaldım.Kısacası çok çektim.İkinci de ise aynı şişip patlıcak gibi olduğunda biraz sağdım soğuk kompres yaptım gece bile yaptım 2 güne normale döndü normal emzirmeye başladım.
(3,329 puan) tarafından
Ay canım bunu da denicem Allah razı olsun galiba lahana da soğutuluyordu
0 oy
tarafından
Bebek yarıda bıraksa bile emmeyi sen makine ile sağ sonuna kadar sık sık.. Pet şişe içine sıcak suyu koy göğsüne tut belli aralıkla çok rahatlatıyor yumuşuyor 
(3,329 puan) tarafından
Sağ ol canım benim cok teşekkür ederim
0 oy
(1,039 puan) tarafından
Bebek göğsünü tutabilse keşke ters emzirme çok etkiki oluyor ben herseyi yaptım ters emzirme ile sorunum cozulmustu 
(3,329 puan) tarafından
Hiç tutmuyor sütü bile anca sağabildigim az ccyi biberona koyup iciriyorum yeter ki cocuk içebilsin diye

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 390 göst.
0 oy
2 cevap 50 göst.
10 Ocak 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Zuhalll (735 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 341 göst.
7 Şubat 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 345 göst.
19 Temmuz 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

408,400 soru

12,269,932 cevap

37,571 kullanıcı

Kategoriler

...