0 oy
228 göst.
Diğer kategorisinde (21 puan) tarafından
Merhabalar. Bebeğim 8 aylık muhallebi yaparken veya (kendii yaptığım) bebe bisküvisini ezmek için  süt kullanmak istiyorum ama 1 yaşından önce onermiyorlar. Verip sorun yaşayan oldu mu? 

10 Cevaplar

0 oy
(3,861 puan) tarafından
Ben doktora sordum doktorum iki yaştan önce verme dedi yoğurt yesin dedi 15 aylık olduk süt vermiyorum hala muhallebi yaparsam arada sütü onu veriyorum
(21 puan) tarafından
Ben henüz dokturumuza sormadım ama ben de muhallebi yaparken falan biraz kullansam diye düşündüm
(3,861 puan) tarafından
Sindirim sistemi gelişmediği için zararlı olabiliyormuş sen verme yinede ben muhallebi bile yapıp vermek için 13 aylık olmasını bekledim çok küçük senin bebeğin en azından yaşına kadar bekle
(21 puan) tarafından
Teşekkürler yanıtınız için
-Reklam-
0 oy
(5,326 puan) tarafından
Onermediklerini bile bile niye vermek istiyorsun cocuga garezin mi var
(5,326 puan) tarafından
Hakaret icerikli bir kelime yok ortada
(21 puan) tarafından
üslup: anlatma biçimi, deyiş ya da yapış biçimi.
(5,326 puan) tarafından
Sorunu düzenedikten sonra usluplu sekilde anlatman hos olmus ;)
(21 puan) tarafından
Sizinle muhattap olmayacağım :)
(5,326 puan) tarafından
Ayyyyy nolurrrr olllll :D
0 oy
tarafından
Doktorlar vermeyın dıyorsa vermem kım ne derse desın 
(21 puan) tarafından
Henüz kendi doktorumuza sormadım ama muhallebili yaparken falan biraz eklesem nasil olur bilemiyorum o yüzden bi sormak istedim
tarafından
Bütün doktorlar bunu söylüyor ama kendı doktorunuza sormaya gerek yok 14 aylık olmadan vermedim çocuklarıma
0 oy
tarafından
Doktorlarin Onermediklerini bile bile neden vermek istiyorsun doktorun hayir dediğine biz evet dersek mi vereceksin çocuğuna 
(2,251 puan) tarafından
Of of ☺️
(21 puan) tarafından
Her doktorun önerisi farklı oluyor. Kimisi 2 yaşına kadar verme demiş kimisi 1 yaşından sonra ver demiş? Henüz kendi doktorumuza sormadım ama muhallebi yapacağım biraz eklemek istiyorum o yüzden sormak istedim? Hata mi ettim?!
(21 puan) tarafından
Ayrıca duvarinizi kontrol ettim. Siz de daha önce aşı yaptırıp yaptırmamak konusunda fikir istemişsiniz kararsız kalmışsınız doktorların önerdiklerini bile bile(!)
tarafından
O şekilde muhallebi yapacam içine Süt koymak için deseydin kimse bu şekilde anlamazdı senin yazdığında direk sadece inek sütü verebilir miyim anlamı çıkıyor yorumları kontrol edersen herkes oyle anlamış yani mevzu iletişim sorunu.. bak ne güzel dedin her doktor farklı öneriyor kimi 1 kimi 2 diyor diye bunu en iyi cocugunun takipli doktoru bilir... duvarımdaki aşı meselesine gelince her doktor onermiyor aşı karşıtı doktorların sayısı azimsanmayacak kadar fazla öneren doktorlarda var ve ülkemizde hicbir kuruma güven olmadığıni hepimiz yaşayarak öğrendik fakat arada ince bi çizgi var ben aşı için fikir isterken sebeplerini ve ne için olacağını açıkladım sen aciklamamissin bu yüzden farkliyiz
(21 puan) tarafından
Evet haklısınız sorumu eksik sormuşum, ben de farkedip sorumu düzelttim. Sorum eksik olabilir fakat demek istediğim eleştirmeden önce kendi sorunuza da bir dönüp bakın. burası böyle bir platform fikir almak için soru sormak için sohbet için vs var. Fikir almak istememin neresi kötü? Farklı olduğumuz konusunda da hemfikirim ben siz diye hitap ederken siz senli benli konuşuyorsunuz ve sertsiniz. Umarim bir egitici olarak öğrencilerinize de böyle yaklaşmıyorsunuzdur. Sevgiler
tarafından
Fikir alisverisi yapılıyor zaten fakat sorunu eksik sorduğunda dolayı herkes yanlış anlamış nickin yeni üye olduğunu gösteriyor tabi daha önce hesap silmediysen burda yeni üye olduğunu varsayarak şunu soylemem gerekiyor düşük yaptığı halde doktora gitmeyip bize soran mı çocuğu düştüğü yada acil hastaneye gitmesi gerektiği halde yine doktora götürmeyip bize soran mı yada doktor ilaç verdiği yada başka Bi tedavi uyguladığı halde kabil etmeyip bize soran mı daha neler neler görünce haliyle insan tepki vermeden edemiyor yalnız ben sana tepki verip küfür hakaret ettiğimi yada sert üslup kullandigimi düşünmüyorum gayet normal bi şekilde neden doktorun hayir dediğine biz evet dersek mı inanacaksın gibi soru sordum ... bu arada senli benli sizli bizli resmi kurum kuruluşlarda kullanılır burası bi platform olduğu için gerek duymadım Haa yinede rahatsız olursan o ayri
0 oy
(13,961 puan) tarafından
verilmez zaten. süt vermenin hiçbir zaman yararı da yok 
(21 puan) tarafından
Neden hiçbir zaman yararı olmasın ki
(13,961 puan) tarafından
besleyiciliği yok, fazla kullanımı demir eksikliği yapar. mideyi doldurur tokluk hissi yaratır ama beslemez
0 oy
(1,064 puan) tarafından
Neden sut bimde bebivita mama var bir ay her gün süte vereceğin paraya bimdeki mamayi da alırsın mama da 1 ay gider sana 
(21 puan) tarafından
Ben bebeğimi emziriyorum zaten. Sanirim soruyu eksik sordum yanlış anlaşılma oldu. Sütü direkt degil muhallebi yaparken kullanmak istiyorum o yüzden sordum. Ayrica bebeğim mama almiyor maalesef
(1,064 puan) tarafından
Süt duzenli verildiğinde bebeklerde anemiye yol açıyor o yuzden onermiyorlar cesit olarak yemek veya tatlılarında kullanabilirsin
0 oy
(519 puan) tarafından
Vermek istiyorum demişsin ya neden vermek istiyorsun ki küçük daha süt içmeden de yaşayabilir anne sütü yada formül mama dönemi zaten ek gıdaya da geçmiştir yoğurt kefir ver daha faydalı. Süt bir de mideyi boşa doldurur bu sefer ne ek gıda ister ne başka bişey 
(21 puan) tarafından
Sanırım sorumu eksik yazmışım düzelteceğim şimdi. Sütü direkt vermek istemiyorum. Muhallebi yaparken veya (kendi yaptığım)bebe bisküvisini ezmek için vs vermek istiyorum. Ben zaten bebeğimi emziriyorum ve ek gida veriyorum.
(519 puan) tarafından
Öyle olur bence
0 oy
(441 puan) tarafından
Yetişkinlerin bile çoğu inek sütünü sindirmekte güçlük çekiyor, dolayısıyla suyla ıslatmanızı tavsiye ederim. Ben yaklaşık 2 yaşa kadar süt içirmedim. Ama her gün yoğurdunu yedi. Bisküvi ıslatmak için çok az miktarlardan bahsediyor olabilirsiniz ancak çok çok yararlı bir şey değilki, su hayattır :)
(21 puan) tarafından
Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için:)
0 oy
(687 puan) tarafından
Sakın verme canım param yoktu mama alıcak o sıra vermiştim cok cektim gaz yapmıştı suyla yap süt şart değil 
(21 puan) tarafından
Teşekkür ediyorum yanıtınız için
0 oy
tarafından
Benim kızım 8 aylık prematüre doktoru inek sütünü sulandırıp verebilirsiniz dedi normalde 5 aylık olması gerekiyor bebegimin

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 143 göst.
1 Eylül 2023 Diğer kategorisinde Hale01 (1,984 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 82 göst.
17 Ağustos 2024 Aile & Aşk kategorisinde Kubra- (902 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 270 göst.
21 Ocak 2022 Diğer kategorisinde Mervekrvl (982 puan) tarafından soruldu

412,722 soru

12,426,286 cevap