+1 oy
189 göst.
Aile kategorisinde (139 puan) tarafından
Hanımlar namaza yeni başladım kapanali 1 ay oldu namazda 1 hafta okdu baslayali yanlış namaz kılarken sürekli bir esneme esnemekten gerçekten gözlerimden yaş akıyor ve kendimi namaza veriyorum ama aklıma başka şeyler geliyor evle ilgili çocuklarla ilgili vs.. aklım hep gidiyor kendimi namaza veriyorum ama kaçtır bozulup 3 4 kere kildigim.oluyor bu durum sizdede oluyor mu gerçekten kılmak istiyorum ama namazım zorlanıyor nedense anlamadım...

3 Cevaplar

+1 oy
tarafından
  Namaza başlamadan önce 7 Ayetel kürsi'yi oku kendinle mühürler manevi kalkan içerisine al. Her esneme geldiğinde namazın neresinde olursan ol euzü besmele çek. 
tarafından
Bir vacibin gecikmesine bile sebep olursa o euzü besmele, sehiv secdesi gerekir öyle yapmasın. Hiçbir şey yapmasına gerek yok, aklına Allah Rasulünün (Sallellahü aleyhi vesellem) esnemediğini getirse yeter.
Ayrıca şeytan ancak dolu ve sevabı bol işleri baltalamak ister, esneme geldiği vakit bilsin ki doğru yolda.
tarafından
Şeyh Nazım Kibrisi Allâh dostu euzü besmele getirin diyor. Bazı şeyler manevi ilimdir. Yeni baslayan birine şu bu namazı bozar dersek çok gerilir ve yapamıyorum diye yapmamaya yönelir ki hakikatten de böyle oluyor. Aklına Peygamber Efendimiz sAllallahu aleyhi ve sellem hiç esnemezdi diye namaz dışında aklına getirebilir Huuu derse geçer ama bu esnemeyi namaz içinde  tamamiyle şeytan lanetullah yapıyor bir müddet onu def etmesi için euzü besmele çekebilir çünkü o an şeytan zaten onu durduruyor 3-4 kez başa sarıp bir türlü kilamamaktansa o esnada euzü besmele çekip sağ elinin avuç içi ve dışı ile kapatır sol elin ise sadece dışı ile kapatır.
-Reklam-
0 oy
(10,512 puan) tarafından
Şeytandan canım o bende öyleydim bi süre sonra ibliste pes ediyo merak etme 
(10,512 puan) tarafından
18 de oldum demissin tamam 22sinde adet oldun 6 gün sürdü 28inde bitti üstünden en az 15 gün geçmiş olması lazım tekrar adet olabilmen için namazı bırakabilmek için yani senin daha 3 4 gün olmuş ozurdur o namaz kılınır
(455 puan) tarafından
Baktım da 22siymis karıştırdım oyuzden canım.gecikme yaşamıştım aklımda 18 kalmış.cok sağol canım ya .
(10,512 puan) tarafından
Rica ederim ne demek bak şu matamatigi unutma ona göre kilarsin adetin en fazla 10 gün olabilir 10 gün sonrasında adet devam ediyorsa özür sayılır namaza başlanır ya da adetin bittikten sonra 15 günden erken adetin geldiyse o da özur sayılır yine namaz kılınır madem düzensiz oluyosa bunu takip ederek kaza namazına dusmezsin şüphen de kalmaz
(455 puan) tarafından
Çok sağol canım ya hep aklım karışırdı
(10,512 puan) tarafından
Evet ya bende bekarken hep düzensiz olurdum benim de kafam karistirdi haklısın
0 oy
(895 puan) tarafından
Namaza ilk başladığın zamanlarda o çok sık olur. Tahiyyatta fatihayı, kıraatte tahiyyatı okuduğunu sonuna geldiğinde anca fark edersin mesela. Esnemekten ağzını kapalı tutamazsın yeri gelir, yeri gelir namaz dışında her şey olur aklında. Geceleri hele evde tek başınaysan yatsıyı kılarken özellikle biraz da geciktirmişsen sürekli arkanda bişeyin olduğu vesvesesi gelir, korkudan odaklanamazsın bile okuduğuna. Naçizane tavsiyem, aklına başka düşünceler geldiğinde içinden "namazdasın!" Diye uyar kendini, esneme gelmeye başladığında "senin peygamberin esnemezdi" diye uyar içinden. Er yada geç düzene giricek düşüncelerin merak etme 

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 295 göst.
26 Mart 2024 Diğer kategorisinde Prenseees Annesi (158 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 246 göst.
11 Ocak 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 252 göst.
7 Kasım 2023 Diğer kategorisinde Zuhalll (735 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 229 göst.