+1 oy
457 göst.
Diğer kategorisinde (341 puan) tarafından
Şimdi kızlar bi kaç post gördüm anaokuluyla ilgili bende sorayım dedim uzun zamandır düsünuyorum

Benim 3 yaşında özel durumu olan çocuğum var tanısı serebral palsi, yeni yeni yürüyo ama yürüme bozukliğu ve  denge sorunu var çok sık düşüyo ve hiç konuşmuyp fakat anlıyo herşeyi akıllı bi çocuk , çok hareketli ve sürekli oyun istiyo sıkılıyo evde  çok insan canlısı çocukları insanları çok sever 

Iki anaokulu seçeneği var fikir almak istiyorum özellikle Eğitmen nikli kullanıcı postumu görürse çok iyi olur, onun bilgileri çok önemli benim için 

Devletin özel çocuklar için olan okulda..her sınıfa 5 öğrenciye 2 òğretmen veriliyo artı servis kapıdan alıp kapıya bırakıyo ve 3 yaşından sonra alınıyo, işte oranında eksi yanı otizmli çocuklarla karıştırıliyo acaba diyorum daha kötü olmazmı çocuğum

Diğer normal anaokuluda seneye 4 buçuk yaşında olur alırlar dediler kaynaştırma olarak çocuğumu ama ondada acaba ezilirmi diyorum 

Ćok kafam karışık  istiyorum bi yere vermeyi çok sıkılıyo evde ve çocukları çok seviyo onun için çok iyi olur 

8 Cevaplar

0 oy
(341 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

En İyi Cevap
...,..........
tarafından
Kaba motor pardon yanlış yazdım:)))
(341 puan) tarafından
Evet teyzesi duruyo ayakta ama işte ara ara düşüyo biri hafif dokunsa yerde buluyo kendini bakalım bunlarıds atlatıcaz inşallah
(341 puan) tarafından
Anladım ben sorun değil :)
tarafından
Tek başına dengede durabiliyorsa bunu atlatacak merak etme ;)
(341 puan) tarafından
Inşallah çok sağol canım
-Reklam-
0 oy
tarafından
Kaynaştırma maalesef diğer çocuklar çok eziyor çocuklardan ziyade aileler de istemiyor Allah akıl versin
(341 puan) tarafından
Yaa doğru diyosun ne kadar bakabilirlerki  öğretmenler
tarafından
Öğretmen de istemiyor sınıfı bozuyor diye yani psikolojik olarak çok etkilenirsiniz o yüzden özel eğitim merkezine gitmeli çiçeğiniz
(341 puan) tarafından
Kaynaştirma olarak alınıyo dendi ama bilemedim sanırım fikrim değisecek
tarafından
Alınır evet ama iyi sonuç alamazsiniz yıpratır sizi
(5,162 puan) tarafından
Kaynastirma ogrenciyo diger cocuklar ve veliler bilemez. Ogretmene de soylersiniz kimsenin yaninda konusmaz zaten konusmamasi da gerekli.
0 oy
tarafından

Teşekkürler canim<3 kesinlikle özel egitim anaokulu sakın normal anaokulu veya özele vermeye kalkma ordaki öğretmenler ve çalışanlar bu alanın uzmanı değil  özel eğitimin amacı sadece bu alaninin uzmanı kişileri tarafından cocuklarin egitilmesidir ve bi nokta daha normal anaokulunda bilmem kaç çocuk olcak öğretmenin senin cocugunla birebir ilgilenmesi o kalabalıkta ve curcunada mümkün degil

(341 puan) tarafından
Ram tanısı çoğunlukla fizik alması yönünde raporlar yazdı ve ince motor kaba motor ama çocuğumun ince motoruda kaba motoruda çok iyi
Yani bu 3 yaşa kadar yoģunluk fizikti bundan sonra dil için yoğunluk verilecek nöroloji ve psikiyatride 3 buçuk yaşından sonra dile başlanması gerek diyo
Işte psikiyatri doktoru ćözger raporunu yenileyelim dil terapistide ekleyelim dedi
tarafından
Sp olduğu için fiziğe ağırlık verilmiş aslında ikisi yani dil ve fizik aynı anda alınabilirdi ama tabiki canlı görmediğim için çocuğunu belki ayni almasini uygun gormemislerdir canlı göz her zaman doğru ve net görür çünkü dile hemen baslamalisiniz kapasiteye göre tabi dil eğitimi çok kısa yada cook uzun yıllar bile sürebiliyor rapora mutlaka dili eklet canım motor becerileri zaten rehabilitasyonda suana kadar ilerleme göstermiştir
(341 puan) tarafından
Tamam canım çok sağol Allah razı olsun çok faydalı oldu bilgilerin dikkate alacağim söylediklerini
tarafından
Ne zaman istersen canım her zaman ❤️
(341 puan) tarafından
Bak resmini atıyorum başa görmeni istedim
0 oy
(5,291 puan) tarafından
Otizmli var otizmli var benim cocugumda otizmli ogrenciler ona gore ayriliyor zaten bence ozel egitim anaokulu daha iyi 4e gircek masal bu yil bende gondercem ozel egitim anapkuluna 
(341 puan) tarafından
Urfalımısınız yoksa tayincimi
Eşimde urfalı biz çocuğumuzun tedavisi için urfadan başka şehire geldik
(5,291 puan) tarafından
Uzman çavuş esim tayinle geldik siz nerdesiniz
(341 puan) tarafından
Biz eyyübiye ilçesindeydik 3 yıl olacak gebzeye geldik
Bizim özel eğitimden ziyade fizik tedavisi ve nöroloji için geldik istanbulda hastane ve doktor imkanı daha fazla diye
(5,291 puan) tarafından
Biz diyarbakira gidiyoruz norolog icin burdaki mustafa caliktan hic memnun kalmadik
(341 puan) tarafından
Bizde bi defa nöröloji doktoruna gösterdik yanlış hatırlamıyosam Ayşegüldü ismi hiç memnun kalmadık
Hiç bişeyi yok bu çocuğun deyip gönderdi oysaki 3 senedir yoğun bi tedavi alıyo
O doktorun ismide yabancı gelmiyo sanki eeg sonuçlarımıza o bakmıştı
0 oy
(2,233 puan) tarafından
Kimse ezemez senim o güzel çocuğuna kurban olurum.ben yaradana özelden yazacağım.canim.icim.cok.dolu bu konuda
0 oy
(102 puan) tarafından
Ben sizin yerinizde olsam özel sınıfa gönderirim kaynaştırma sınıflarında diğer cocujlar zorbalık yapabiliyor yada veliler skinti çıkarıyor maalesef ki . Benim yeğenim de özel bir çocuk devletin onun için açtığı okuluna gönderiyoruz sınıf 8 kişilik 2 öğretmen var çocuğa çok iyi geldi çok şey öğrendi
(341 puan) tarafından
Evet sanırım bende özel çocuklar için olan okula gönderecem sağol canım
0 oy
(247 puan) tarafından
Özel egıtım alıyormu cocugunuz
(341 puan) tarafından
Evet ama haftada 1 gün gidiyoruz 2 saat yani
Ekstra fiziğe gidiyoruz haftada 2 bazen 3 gün
0 oy
(1,138 puan) tarafından
Ayy rabbim sifasını versin benim çocuğunda hasta çok zor durumdayım bu aralar üzüntüden evime bakamaz haldeyim beterin beteri var bilmeme rağmen o kadar çok yiprandimki 
(341 puan) tarafından
Çok yıpratıcı oluyo çocuğunun hasta olması çok iyi anlıyorum seni
Nesi var peki yavrunun özel değilse
(1,138 puan) tarafından
10 aylık kzim nöbet getiriyor doğduğundan beri hastanedeyiz eeg temiz çıkıyor ilaç kunlaniyoruz şuanda fizik tedavi görüyor birde oturması yok çok gevşet hipotoni tanısi koyuldu

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 1,490 göst.
4 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde Minikmeleklerim (7,793 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 73 göst.
18 Mayıs 2021 Diğer kategorisinde Mehtapgnc (914 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 175 göst.
6 saat önce Diğer kategorisinde Hayal perest (325 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 107 göst.

401,983 soru

12,034,178 cevap

36,262 kullanıcı

...