+1 oy
581 göst.
Diğer kategorisinde (1,465 puan) tarafından
Kızlar babam gilin kiracısı var onlar yaşından dolayı ben ilgileniyorum.Kiralarının senesi 01.06.2024te doldu bende aradım 5750ye oturuyorlardı 7500dedik yaşlı başlı insanlar oturuyor diye o fiyatı söyledik o da bana siz sözleşmede 25 yazdınız ben bu senede o fiyatı vermek zorundayım kağıtta ne yazıyorsa o dedi bende o önceki sene için yazılmış birşey bu sene için değil dedim mecbur bi rakam yazmak zorundaydım bende devletin verdiği neyse yazdım adamda benim eşim avukat ben dışişlerinde çalışıyorum mahkeme mahkeme uğraşırım doğru olan bu dedi dediği rakam yüzde 25e gelince 7200 yapıyor bizde 1 senelik sözleşme dediğimiz için 7500 dedik yoksa çıkarabilirizde Baktık bizimle ters düşüyor ve 7200 göndermiş ibana bende farklı ildeyim babama sen gitme sözleşme yapmaya ben gidicem dedim aramış babamı Temmuz'un 1i olmadan gel 25lik sözleşme yapalım demiş babamda benim kız gelsin ben bilmem demiş adamda yine beni aradı sen çok uyanıksın gelirsen bile bizim zammımız 1 haziran tüfeye göre yapamazsın yine mecbur yüzde 25 yapıcaksın kanun nizam biliyoruz biz siz cahilsiniz eviniz çok eski korkuyoruz oturalım sıfır binalar 8 milyar dedi bana bende abi sıfır o kadarsa git aileni otur dedim ben o ev için kredi ödüyorum doğrumu bu dediğin dedim baya gıcık aldım ve eşim avukat diye tehtit ediyor arada   tamam abi geleyim düşünürüz dedim bende adam baya pis insan depozito bile vermediler sözleşme yaparsam oraya seneye evden çıkmasını belirteceğim ailem konteynerda yaptırıp ailemi koyarım en azından bunlarla böyle uğraşacağımıza aileme dedim anne yaptırayım geçin dedim çıkmadı adamlar ama sözleşmeye böyle yazıcam kızlar eğer yüzde yazarsam 25 yazmak zorundayım değilmi bana sonra şöyle böyle demesinler diye kendimi garantiye almak istiyorum daha doğrusu uğraşmak istemiyorum.

10 Cevaplar

0 oy
(394 puan) tarafından
300 lira için değer mi bilemedim.
(1,465 puan) tarafından
Kız değmez işte babam.dediki 10 bin de bende babama yaşlı insanlar seninde yaşın var ha diye çıkamazsın bir yerden yazık 25i 7200zse 7500 diyelim dedim zorla ikna ettim kiracı afedersin yırttı kendini bende dedim ki abi ne 300le sen zengin olursun ne de ben sadece ölçtüm yoksa ben parasımda da değilim kira bizim mutfağı bile karşılamıyor baktım pis bir insan ben bu sene çekerim ama seneye bu.çeksin diyerwk evden çıkarıcam böyle insanlarla uğraşacağıma daha ne kiraya veririz ailemde oturur mis gibi
(394 puan) tarafından
Orta yolu bölün 7350e ye anlaşın.
-Reklam-
0 oy
(439 puan) tarafından
Asıl uyanık kendisi sanki sinir oldum bu kadar tatava 300 tl için mi 
(1,465 puan) tarafından
Ya işte cins olunca böyle işte canım
0 oy
tarafından
Benim bildiğim sözleşme kendini her sene yeniliyor. Yani "O geçen senenin" deme şansınız yok diye biliyorum. İstisna olarak, 5 yılda bir çevre evlere göre kira düzenlenmesi yapılabilir diye biliyorum. 

Kadınlar kulübü diye bir forum sitesi var. Orada " bir derdim var " başlığı altında sorarsanız, daha bilgili cevaplar gelebilir. Avukat ve üst grup çalışan üyeler var genelde.
(1,465 puan) tarafından
Ayy bir yazayım canım ya çok sağol ilaç gibi.geldin
0 oy
(5,328 puan) tarafından
Urfaya gelsin de gorsun /25zammi.d delimi nd bu devirde bu fiyattan oturuyor daha ne istiyor 
(1,465 puan) tarafından
Kız işte adam böyle dedi bana düşünebiliuormusun şeytan diyor gönder gitsinde kredi var işte evde boş kalırsa karşılamaz ve ben ödüyorum o krediyi
(5,328 puan) tarafından
Niye bos kalsin ki hangi sehir
(1,465 puan) tarafından
Malatya canım
(5,328 puan) tarafından
Onun tayin zamani zaten memura verirsin bosver
0 oy
(439 puan) tarafından
Bide %25 zam sınırı kalktı diye biliyorum geçenlerde haberde görmüştüm 
(1,465 puan) tarafından
İşte canım Temmuz'da kalktı bunların senesi Haziran'da bitti yapamadım yani bu sene yine haziranda 25 yapıcaksın diyor çünkü ben temmuzda gelmedim haziranda geldim diyor
(439 puan) tarafından
Aman 300 tl için hiç uğraşıp başına bela etmeye değmez. Aslında tam uğraşılcak tiplermiş ama seneye çıkart kurtul
0 oy
(4,248 puan) tarafından
O zaman siz emsal davası açın hiç uğraşmayın.evin bulunduğu yerde civarda ortalama kira değeri neyse onu odesinler.

Annemlerin bir komşusu mal sahibi ve ev çok iyi yerde eski bir ev ama ev bina bakimli 5.500 dan 10.000 çıkarmak istemişler kiracı kabul etmemiş mal sahibi emsal davası açıp (adı bu sanırım davanın) çevre evler fiyat ortalamasına bilir kişi tarafından bakildi (annemlerin orda bodrum katlar 14-15 bin civarında.) Bu arada kiracı da 5.5 senedir oturuyor eski kiracı. Bilir kişi raporuna göre hakim kira fiyatını taban 23.000 belirledi ve dava süresince olan kira farkınida kiracıya yükledi.)Rakamda anlasamadılar, Kiracı fark odemesini yapıp çıktı. Dava masraflarının kaybeden taraf ödediği için onlarida ödedi.

Ama çok detayını bilmiyorum onun dava etme süresi ihtar çekilme suresi gibi şeyler var sanırım.
(1,465 puan) tarafından
Canım ben diyorum ki bu sene böyle ödesinler ben ağustosta gidip sözleşme yapıcam sözleşmeye birşet yazmıycam 1 hazirana kadar evi boşaltmanızı istiyorum tadilat yaptırıcam diyicem eğer yok mok derlerse o zaman polis zoruyla çıkarırım diyicem
(1,465 puan) tarafından
Sence o daha mantıklı değilmi ne kulp bulabilirki adam
(4,248 puan) tarafından
Bu arada annemlerin bulunduğu civarda kiralar daha yüksek evin konumu gereği,  aslında eski kiracı ve küçük çocukları var diye ev sahibi daha makul yaklasiyordu ama işte bazen insanın terazisi tartmiyor.
(4,248 puan) tarafından
Hiç bilmiyorum polis bu tip sözleşmeli bir duruma karışmaz bosaltmaz diye düşünüyorum bu sekilde..
Sözleşmeye tahliye eklemeniz ile imzalamayabilir yada imzalar o zaman gelince imza bana ait değil diyebilir.extra olarak başlatma tarihi ile birlikte hani bir süre veriyorsunuz ya sözleşmede belki bir ihtar çekmeniz gerekebilir.onu iyice araştırin mesela.2025 1 Haziran da evin boşaltılması  gibi.
tarafından
Tahliye taahhüdü noterde yapıldığı takdirde itiraz hakkı ortadan kalkıyor
0 oy
(5,672 puan) tarafından
Eşi avukat kendisi dış işlerinde. O eve her ay 200 bin tlye yakın para giriyordur. 300 tl için pazarlık yapmaz eski ev diyorsa orada oturmaz. Yalan söylüyor belli. 
(1,465 puan) tarafından
Kız dükkanım var aylığı 40 bin tl demiş ve 300 tl için gerçekten kendini yırtıyor ben helal etmiyorum by sene ben düşünürüm ama seneye o daha fazlasını düşünür nakliyedir şudur budur onun yanına bırakmam bunu
(5,672 puan) tarafından
Bence yalan söylüyor. Gitsin ev alsın kendisine :)) manyak galiba
0 oy
(3,960 puan) tarafından
%25 olayı bittiği zaten haberleri yok sanırım 
0 oy
(1,093 puan) tarafından
Seneye yüzde 25le oturmak istemesi saçma o geçici bir yasaydı ve temmuzda süresi doldu. Evet bu sene 25 kanuna göremona bisey diyemem de seneye gayet tufe oranına göre yapacaksınız zammı
0 oy
(334 puan) tarafından
Yüzde 25 sınırı kalktı artik enflasyona göre zam yapabilirsiniz 

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 473 göst.
18 Nisan 2020 Diğer kategorisinde ꧁❦✳GüLbahaR✳❦꧂ (3,617 puan) tarafından soruldu
+1 oy
15 cevap 327 göst.
19 Ocak 2025 Aile & Aşk kategorisinde Sevgisiz_hayat_47 (1,046 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 569 göst.
16 Mayıs 2021 Aile & Aşk kategorisinde Habis57 (2,350 puan) tarafından soruldu
0 oy
28 cevap 908 göst.
4 Mart 2022 Diğer kategorisinde Esmer anaa (988 puan) tarafından soruldu

414,285 soru

12,467,804 cevap

46,969 kullanıcı

Kategoriler

...