0 oy
269 göst.
Diğer kategorisinde (245 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Eşim Çerkes bende şimdi bi çerkes köyündeyim eşimin köyü 15 günlük bi tatil yapıcaz buralar çok güzel sohbet etmek istedim var mı aranızda çerkes kızı ne gibi adetleri yemekleri vs var çok merak ediyorum 

image

7 Cevaplar

0 oy
tarafından
Ben ben ben 

Babam Çerkes nerelisiniz canım

Adetleri eskiden kötüymüş kötü derken biraz meşakatlidir ama simdilerde pek sürdüren yok ☺❤
(245 puan) tarafından
Ben Urfa eşim tokat erbaa:))
(245 puan) tarafından
Nasıl adetleri var mesela eşim ve kaynanam bazen anlatır bence çok güzel
tarafından
Kendilerince katı kurallilar saygi sevgi bizde herseyden önce gelir hürmet boldur cerkesden kiz alcan ama kiz vermicende derler çünkü eskinin insanlari gelinlik tutma gelini kapi ardinda bekletme kayınpeder ve büyüklerle ayni odada yemek yemezmis gelinlik tutarken kayınpeder  varsa asla sesini duymazmis ben bunlari hoş görmüyorum ama genel olarak millet olarak cok asaletli insanlarızdir bi agirligimiz hep vardir koca köy birbirinden asla kiz almaz kimse kimseye yan bakmaz kardes gibiyizdir düğünlerde kafkas dansi yapilir kina gecesi sonrasi kiz erkek karışık belki 100 kisi oturur bi kiz diger köyden biriyle sevgili olursa ne ala bizim köydeki herkes büyükse abi küçükse kardeştir 32 yasindayim köye birkez jandarma bile gelmemiştir alkol kumar uyuşturucu yoktur cok çok nadirdir taciz tecavüz hic duymadim cok şükür ama iki yan köyümuz annemin köyüdür aman Allahım olmayan yoktur
(245 puan) tarafından
Artık kız alıp verme olayı kalmadı ki canım ben de kürdüm bizde de eskiden kendi aralarında kız alıp verilirdi şimdi öyle bir şey yok ama dediklerine katılıyorum saygılı hürmetkar asil insanlar ben çok memnunum iyi ki aralarındayım
tarafından
Yok canim bizim kizlar uzaga gidiyo ama hala köy ici verme yok onu demek istedim uzaktan alip uzağa veriyolar

Bende seviyorum kendi milletimizi eşin iyi biriyse seni asla gelin gibi görmezler
-Reklam-
0 oy
(958 puan) tarafından
 Benim babam Çerkes, babam Çerkes diyorum çünkü pek birşey kalmamış artık, asimile olmuşlar. Adetleri zormuş çok, Çerkesten kız alınır, kız verilmez derler. Allah'tan kalmamış ama babam yine de çok saygılıdır mesela. 35 senelik damat, hala daha ne eşofmanla oturur birinin yanında ne bacaklarını uzatır. 

Ne kadar yöresel bilmiyorum ama mataz ve zerde yapardı halam çok da güzeldir onlar. 
(245 puan) tarafından
Evet çok ayıp görüyorlar bacak bacak üstüne atmayı yüksek sesle konuşmayı büyüklerin yanında edepsiz giyinmeyi bence çok güzel :))
(958 puan) tarafından
Güzel ama biraz abartılı bence canım. Annem aile ziyaretine gittiklerinde kocasının yanına oturmamış, ki kimseyi tanımıyormuş
(245 puan) tarafından
Aynen kaynanam da hep söyler babanla aynı yerde durmazdık ben girsem o çıkardı o girse ben çıkardım odadan der bence de birazcık abartılı
(958 puan) tarafından
Evet biraz abartılı canım
0 oy
(635 puan) tarafından
Bizim izmirde de vardı cerkeslere ait olan 2 3 köy konuşmaları değişik oluyor ve her bayram onların özel bir peyniri vardı onla börek yaparlardı ve biri öldüğünde 7 gün kısının evinde kuran okunur o evden bir şey yenmezdi birde düğünlerinde kafkas dansı yapılırdı 
(245 puan) tarafından
Hamur işini çok seviyorlar :) ama ben bi kürt olarak etli yemek tercih ediyorum :D bu konuda uzlaşamadık
0 oy
(646 puan) tarafından
Benim de eşim Çerkes. Kendi tecrübelerime göre söylüyorum genel olarak kendilerini beğenen, başka ırkları küçük gören ve övünmeyi seven bir millet
(245 puan) tarafından
Küçük görme olayını ben hiç görmedim ben kürdüm bana karşı çok saygılı çok sevecenler kendi aralarında aşırı saygılılar kaynanam da Türk eşi yani kayınbabam çerkes ama hiç öyle ırkları küçük gördüklerini görmedim belki o da eski bi görüştür
(646 puan) tarafından
Kayinbabaniz zaten o düşüncede olsa Türk olan kayınvalidenizle evlenmezmis. Eskiden Çerkes dışında evlenmeyi pek iyi karsilamiyorlarmis. Ben evlenmeden önce de çok Çerkes tanıdım, eşimin ailesinde de gördüm. Her konuda özgüvenli ve kendilerini üstün görüyorlar tanıdıklarım hep
0 oy
(612 puan) tarafından
Anneannem Çerkes

Kendi aralarında kız alıp verirler ve çok katılar

Yemekleri güzeldir özellikle mantar 

Özel bi dansları var her düğünde oynarlar 

Kendilerini  çok beğenirler ve üstün görürler 
(245 puan) tarafından
Kız kendini beğenip üstün görürler diyen ikinci kişisin ben hiç görmedim öyle bir şey kız alıp verme olayı da artık kalmamış mantarları varmış da ben daha hiç yiyemedim zamanı değil galiba :
0 oy
(30 puan) tarafından
Merhaba ben de çerkesim ve kültürümüzü çok seviyorum dilimizi çok seviyorum yemeklerimizi çok seviyorum. Birbirimize olan saygıyı büyüklerimize olan saygımızı çok seviyorum. Düğünlerimiz ayrı güzel ve özeller. Evet kurallarımız var ama bu kurallar o kadar da katı kurallar değil ya da biz bu şekilde büyütüldüğümüz için bize katı gelmiyor. Bazı arkadaşların söylediği gibi kendimizi beğenmiş, üstün görme gibi bir durum da yok hiçbir zaman böyle hissetmedim ve hissettirmedim. Evet asil bir milletiz bunu biz değil bir çok millet biz çerkesler için kullanmaktadır. 
(245 puan) tarafından
Eşim dilini bilmiyor ama babası amcası vs çok güzel konuşuyor ben de seviyorum dillerini
0 oy
(7,483 puan) tarafından

Bende cerkesim canım. Gubatemiz var hambalimiz var velibahimiz var. Patates ve un olsun yeter bize:D adetlerimizde  şuan çok farklı değil eskiden anlatırlar söyle boyle diye. Cerkesden başkasına kiz verilmemiş geç evlenilirmis ama şimdi hiç alakası yok. Cerkesler genel olarak çok saygılı hürmet kar olarak bilinir. Kendi dilimiz var ama ben bilmem hiç. 

(245 puan) tarafından
Ay sen benim aradığım kişisin gubate nedir nasıl yapılıyor canım hambali nasıl bir şey yazar mısın

İlgili bir soru bulunamadı

411,368 soru

12,382,940 cevap

43,335 kullanıcı

Kategoriler

...