0 oy
226 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (142 puan) tarafından
Kızlar mastit oldum, doktor Aksef yazdı ama eczacı Cefaks vermiş. Eve gelip içtikten sonra fark ettim bir sorun olur mu?

11 Cevaplar

+2 oy
(1,116 puan) tarafından
muhtemelen muadilidir ama açıkcası ben eczacıların müşterilerine açıklama yapmadan muadilimi vermesine karşıyım . Elimizde yok muadili var verelim olur mu demek çok zor olmamalı . Bazen de ilaç firmalarıyla anlaşmalı oluyorlar o yüzden ellerinde doktorun yazdığı ilaç olmasına rağmen muadilini vermeye çalışıyorlar . çok sinir olduğum bi durum . 
tarafından
İçerik aynı görüntü farklı neden sinir oluyorsun ki:))
(1,116 puan) tarafından
şöyle düşünün calpol de ateş düşürücü dolvende . benim kızımın calpole alerjisi olup dolvene yok ama . doktor dolven yazdığında sormadan danışmadan calpol verilse hoş olur mu ? İçerik aynı dediğiniz şey tamamen içeriği birebir aynı olmuyor ki .
(1,749 puan) tarafından
İçerik aynı oluyo cnm dolven ve calpol eşdeğer değil yanlız calpolun muadili parol ve bi kaçtane daha var dolveninkide pedifen, ibufen apireks. Fakat şöyle söylim eczanede çalıştım daha önce dolven kadar çok etkili olmuyo eşdeğer ilaç etki eder ama daha geç iyileştirir dolven kadar hızlı etki göstermez. Söyle örnek verim Ankara makarna kadar lezzetli olmuyo bazı marka makarnalar kalite önemli.
(10,972 puan) tarafından
hastaya sormadan muadil ilaç vermek hoş bir durum değil, çoğunlukla ilaç firmalarıyla anlaşöadan dolayı eczaneler bunu yapar. etken maddeleri aynı ama içeriklerinde başka şeyler olabiliyor, belki benim alerjim var ve doktor özellikle x ilacını kullanmamı istedi. bazen doktorlar üstüne basa basa muadil ilaç kullanma der
(12,574 puan) tarafından
Calpol ile dolven muhteva olarak aynı değil onu veren olursa olay çıkar bacı zaten. Calpol parol parasetamol içerir dolven brus pedifen ıbuprofen. Ibuprofen tehlikelidir çoğu kez Dr lar parasetamol önerir çünkü ibuprofen ani ateş düşüşü ile havaleyi tetikleyebilir. Bizde ıburamin mide kanaması yaptı bir de o var
-Reklam-
0 oy
(1,749 puan) tarafından
Aynı ilaç içerik aynı esdegini vermiş. Tek farkı firmasının değişik olması yoksa ilaç aynı ilac
0 oy
(16,898 puan) tarafından
Muadilidir canım. Bende mastit olduğumda cefaks kullanmıştım 
0 oy
(1,207 puan) tarafından
Muadilidir.        
0 oy
(5,471 puan) tarafından
Birşey olmaz aynı ilaç kabı farklı sadece
0 oy
(1,207 puan) tarafından
Etken maddesi aynı muadil canım. Bir şey olmaz. 
0 oy
tarafından
Muadillerini veriyorlar ellerinde olmadığı zaman 
0 oy
(2,283 puan) tarafından
İki aynı ilaç sadece üretici firma farklı içebilirsiniz sorun olmaz
0 oy
(10,972 puan) tarafından
muadil ilaçtır sorun olmaz ama eczane bunu söylese hiç fena olmaz yani
0 oy
(2,936 puan) tarafından
Muadilidir canm benmde disimde benzer durum oldu aksef kullaniyordum eşim onu yazdirmis başka ilaç geldi içeriğine bakdi eşim aynısı dedi vermidonla novalgin gibi düşün 
0 oy
(12,574 puan) tarafından
İkisi aynı ilaç biri diğerinin muadili. O vardır elinde muhtemelen 

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 57 göst.
0 oy
0 cevap 50 göst.
17 Eylül 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Car.cnr36 (106 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 40 göst.
12 Nisan 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Aslhnmthn (37 puan) tarafından soruldu

403,618 soru

12,092,512 cevap

36,385 kullanıcı

...