0 oy
542 göst.
Diğer kategorisinde (1,714 puan) tarafından
Bunu bir müslümana nasl anlatırsınız kızlar, musliman biri cennetde cehennemde bu dunyada demiş., hangi delileri sunacagimi sasirdim ahiret var musliman ama inanmiyo

10 Cevaplar

+1 oy
(7,733 puan) tarafından
Neden anlatma gereği duyuyorsun ki eminim araştırmıştır mantığına yatmamıştır saygı duy yorum yapma bence. Şimdi derler müslüman müslümanı uyarmalı diye ama kara cahil olanlar için geçerli bu söylem. İnternet devrinde yaşıyoruz herkes böyle konularda bilinçli.
(1,714 puan) tarafından
Tabiki bende saygi duyarım. ,ama anlamazsa zaten zorlamam ben muslimanlık vazifemi yaparımda ama muslimana islamiyeti oyretmek isbatlamak  zoruma gidiyo  çünkü ahiret imanin şartlarından , musliman imanin 1 şartını.bile inkar ederse muslimanlikdan cikar
-Reklam-
+1 oy
(2,945 puan) tarafından

Allah şöyle buyuracak: “Sizden önce gelip geçmiş cin ve insan topluluklarıyla beraber siz de girin cehenneme!” Bu şekilde her bir topluluk ateşe girdikçe yoldaşlarına lânet edecek. Nihâyet hepsi birbiri ardınca orada toplandıklarında, sonra gelenler önce girenler hakkında: “Rabbimiz! Bizi doğru yoldan işte bunlar saptırdılar; bu sebeple onlara iki kat ateş azabı çektir” diyecekler. Allah da: “Her birinize iki kat azap var, fakat siz bilmiyorsunuz” buyuracak.

Ali İmran suresi 38.ayet

Enfal suresi 

İbrahim suresi 

Bakara suresi 

Araf suresi ve birçok ayette geciyor bunu nasıl inkar ederler ki. 

Dünyaya başi boşmu heldik bukadar düzen nizam boşunami? Öylesine yok olmak için mi.. insan ne büyük gafil Rabbim korusun bizi imanindsn uzak eylemesin

(1,714 puan) tarafından
Çok teşekkürler bu ayetleri giogleye bile ne yazacagimi sasırdım bulamadım, işte kurani açıp okumaıdm diyordu bide
+1 oy
(988 puan) tarafından
bu dünyada yaşdıklarımız imtihandır.gerçek cehennem de ateş gibi azaplar var bu dünyada nereye yaşıyor ki? böyle inançta olan biri. müslüman diyemezsin çünkü ahiret inancı yok başta.senin dinin/inancın sana benimki. bana deyip boş ver.Hadi hiçbir şeye inanmıyoda kuranı kerime de mi inanmıyo.açıp okusa görür. cennet cehnnem neresi
(1,714 puan) tarafından
Bende anlatdım aynen bu sekilde daha once paylasim yapmisdi yine bende boyle açıklayinca hee haklı ola bilirsiniz kuranı okumdım daha diyo ,
+1 oy
(5,749 puan) tarafından
Alıp verdiği nefes ve nefesi bittiğinde ölümü en güzel delil.
0 oy
(962 puan) tarafından
Öldükten sonra cehennemi görünce anlar bırak cahile laf anlatılmaz 
(1,714 puan) tarafından
İnanamiyorum muslimana muslimanləgı anlatmak için ugrastigima
0 oy
(20,473 puan) tarafından
Cennet cehennem neden var diye anlatmak zor ama şöyle düşünelim Allah bazı şeyleri erteliyor bazı şeyleri gexiktiriyor bunlar cehenneminde cennetinde kanıtı için yeterli ama inanmak istemeyeni naparsan yap inandıramazsın
(1,714 puan) tarafından
Haklisin, ama kurandada çok net belli edecek biçok ayet var yani nasıl kor olurlar
(20,473 puan) tarafından
Kalpleri kör olmuş gözleri değil
0 oy
(17,759 puan) tarafından
Kuran ayetlerini inkar ediyorsa ne anlatılır ki Rabbım hidayet versjn
0 oy
tarafından
Ölüm neden var o vakit? Berzah alemi neden var? Kabir ehli ne yaşıyor? Kıyamete kadar kimi cennet bahçesinden bir bahçede, kimi cehennem çukurundan bir çukurdadır. E madem cennet cehennem dünyada, hani göstersin bakalım. Nerede? Nasıl? Kimler gitmiş, kimler görmüş? İspatı nedir?

Cennet ve cehennemin dünyada olduğuma hiçbir delil yokken ahirette varlığına onlarca delil var.

İnanması gerekene inanmayan müslüman olmaz. 
(1,714 puan) tarafından
Evet işte inksr eden imandan muslimanlikdan cikmis oluyor akşam burda paylasim yaptıkdan sonra cevaolarınızdan yola çıkarak yine yorum yaptım , daha oncede uyarmşdı ama şimdi o postu kaldırmış bakiyorum , heralde anlad
(1,714 puan) tarafından
İstediyini alanlar diyo cennette alamayanlar cehennemde diyo bende anlatım o zaman o kadar iyi insanlar var hem fakir hem sorluk cemiyo hem emeklerinin karsiligini alamiyo dunyada cok insan var neden onlara cennet gibi rahatlik yok o zaman, ama kotuler her halt yiyor masumlara katlediliyor ama sefa sürüyorlar oylede oluyorlar, e cehennem işte bunun icin var Rabbim bunları erteliyo cennete mukafat cehnemde gazap acı işkence bunun gibi insanla ricin var
0 oy
tarafından
Hem Müslüman hem ahireti inkar ediyo düşüncesi tam olarak ne anlamadım ben neye inaniyo 
(1,714 puan) tarafından
Bende anlamadımki cok severek takip ettiğim bir hesaptı daha oncede paylasim yapmisdi bende yine uyarmışdım uzun uzun , yok bende muslimanim hakli ola bilirsiniz kurani okumadım daha demisdi, ama yine paylasim yapmis bende akşam guzelce yorum yaptım busefer biraz sert sekilde az once baktımda kaldırmış o postunu
tarafından
Yani hiç kuran okumamış bi müslümana ne anlatabilirsin ki
0 oy
(4,595 puan) tarafından

“Onlar kendi kendilerine düşünmediler mi ki, Allah gökleri ve yeri ve onların arasında bulunanları ancak hak olarak ve muayyen bir süre için yarattı. İnsanların birçoğu rablerine kavuşmayı gerçekten inkâr edicidirler.” (Rum, 30/8)

Ayrica ahirete inanmak imanin sartlarindandir yani ahirete inanmayan iman etmis olmaz yani muslumanim diye kendini kandiriyor su an

İlgili sorular

+1 oy
4 cevap 72 göst.
14 Aralık 2024 Diğer kategorisinde O bir anne (147 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 100 göst.
28 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Gri Kedi (2,668 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 100 göst.
21 Mart 2024 Diğer kategorisinde Sudemm (68 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 99 göst.