+2 oy
910 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (7,685 puan) tarafından
Kızım 3710 gram doğdu şuan 5 aylık kilosu ne  bilmiyorum daha aylık ölçümüne götürmedim ama tombiş bir bebek . Parkta otururken yandan teyze bu çocuk mama mi alıyor dedi bende hayır dedim çocuğa mamayı dayamış şişirmişsin dedi bende teyze bebeğim yalnızca anne sütü alıyor dedim çok kilolu dedi eee napayım diyete mi sokayım el kadar bebegi diye sordum :) ne dese beğenirsiniz bol su iç  sütun sulansin o zaman kilo almaz dedi . Bende merak etme bir yürüsün kilo falan kalmaz dedim kalktım yanından . 

İlk kızım 2190 gram 46 cm doğmuştu 2000 ile hastaneden çıkmıştık çok gazliydi sürekli ağlardı yavrum 4 ayda 4 kilo aldığı halde bu çocuk aç doymuyor sütun yetmiyor ondan ağlıyor diye her kafadan bir ses çıkıyordu en son anasından duyan eşim de acaba süt mu yok dediği sıra tam  emzirirken çekip eşime doğru sıktım varmiymis bak bakalım diye adam neye uğradığını şaşırmisti... 

Bu herbkolog insanlardan gına geldi ... 

18 Cevaplar

+7 oy
tarafından

Yalnız memeyi çıkarıp kocaya silah olarak kullanmakta iyi fikirmis :D

tarafından
❤❤❤❤❤❤
(5,502 puan) tarafından
Yeni gördüm postu meme kısmında karnıma ağrılar girdi :)))
tarafından
Hiç sorma hayal :D
Hiç aklıma gelmezdi
(5,502 puan) tarafından
Bende yapacağım bunu :))) Eşim Allah'tan öyle şeyler demiyo dese direk vururum :)) sütun varmı diye sorana size yok kızıma zor yetiyor diyorum:))
(6,869 puan) tarafından
Yoruma sorudan daha çok güldüm:D
-Reklam-
0 oy
(15,538 puan) tarafından
Benide çocuğun zayıf , bir hastaliği mi var diye darlıyorlar. Parka gidesim gelmiyor. Hatta kimseyle görüşesim gelmiyor. Zayıf biliyorum ve elimden bişey gelmiyor. Kendimi yetersiz hissediyorum zaten. Birde insanların bunaltması olmasa çok daha iyi olacak. 
(7,685 puan) tarafından
Allah yardımcın olsun canım bana da sütten kes yemek yemeye başlar diyip durdular yine de sabrettim 2 yasa kadar yapışık ikiz gibi durduk sürekli emdi durdu ve sütten kestikten sonra da kilo verdi asla.yemege başlamadi :) en son geçen sene bir doktora gittim B12 ignesinin ampulunu kirdirip meyve suyuna kattirip icirtti , folik asit verdi demir ve d vitamini de verdi bunları yaptım 2 ayda iki kilo almıştı kızım
(15,538 puan) tarafından
Folik asit demediler hiç bana.  Onuda bir sorayım doktora tamam derse bende vereyim. İnşallah benimkide normale döner ya. Emzirmeyi de bırakamıyorum. Ağlama krizlerine giriyor memeyi vermezsem. Mecbur kalıp emziriyorum.
tarafından
Kemik suyu ? Bazı şeylerin fazlası zarar olduğunu kesinlikle belirtmek isterim . Kızımın 3 aydır B12'si tavan yaptığı için çocuğun kanser olduğundan şüphelendiler onkoloji bölümüne sevk edildi günlerce yedik bitirdik kendimizi çocukta ya birşey varsa diye . Şükür ki birşey çıkmadı B12si yüksek olan gıdaları fazla tüketmeyin dedi . Ben herşeyind kemik suyu koyardım
(15,538 puan) tarafından
Kemik suyunu biberona doldurup içir diyen kişilerle bile karşılaşan ben :D herşeyin fazlası zarar . Çok şükür çıkmamiş sizde de problem.
tarafından
Şükür canım valla biz eskiler nasıl sağ kaldık hayret ediyorum:D
0 oy
(2,409 puan) tarafından
Zayif olsa zayif derler kilolu olsa kilolu derler.benmde 2.kizim zayfti herkez konusjrdu kalbi delik dogmustu oyuzden zayf bi bebekti hala oyle.oglum cok sisko ve iri bi bebek herkez cok kilolu iste yedilerini azalt diyorlar.bende agzilarjmn payini veriyorm bu sefer dillisjm diyorlar.valla susmuyorlar diyorlarda diyorlar
(7,685 puan) tarafından
Hic susmuyorlar ki insanlari yipratmaktan başka bir işe yaramıyorlar ... Oğlun kaç aylık ? Acaba büyüdükçe kilolu mu olacak merak ediyorum ..
(2,409 puan) tarafından
Suan 1hafta sonra 1yasinda canm.o pofuklugu vucudunun kat kat olmasi gecti ama iriligi kilosu hala duruyor sadece boy atti ama hala laf ediyorlar yanj.simdidw ne yediriyosn napiosn bukadr bole diye.
(7,685 puan) tarafından
Kaç kilo peki ? Bugün goturcem bende bakalım ne kadar olmuş... Benim kızıma da ayıcık tosun teker lastiği vs diyorlar güya seviyorlar
(2,409 puan) tarafından
11kilo.canm benimkinide kruvasan diye seviyorlar sinir oluyorm
(7,685 puan) tarafından
Maşallah canım Allah bağışlasın sağlıkla büyüsün delikanlı (⁠◕⁠ᴗ⁠◕⁠✿⁠)
0 oy
(28,953 puan) tarafından

Yani teyze fazla bilmiş.

Sonuna güldüm ajsjsjs
(7,685 puan) tarafından
Valla kalbini kırmak istemedim büyüğüm diye ama uzattıkca uzattı ..
Sonuna gelince eşimden önce anası hak etmişti ama o imkansız olduğu için oğlu kaynadı :)
(28,953 puan) tarafından
Yani saçma sapan düşünceler
0 oy
(11,098 puan) tarafından
Aynı şeyi kaynanama yapmıştım çocuk emiyo ağzı sapır sapır ediyodu mama ver diye diye anamı aglatanlar yüzünden meme reddi başlamış çocuk emiyo agliyodu kaynanam hanım efendinin yanında emziriyorum çocuk yine ağladı niye agliyo biliyon mu ağzına bişey gelmiyoda ondan dedi yutkunuyo ama dedim olsun dedi çıkardım bi siktim 3 kanaldan fışkırdı hmm dedi sustu gitti kaynimin eski nişanlısı da vardı iyi yaptın valla dedi 
(7,685 puan) tarafından
Ya öyle saçmalık ki aynen emiyor çokur çokur sesler geliyor gelmiş dibime hem dinliyor hem soruyor emiyor mu diye kör müsün mübarek emiyor ya işte ... Böyle yapınca daha yanında emzirmedim uzun süre hep başka odaya geçtim benim kızımda hep uzun emerdi bir kere geldi emzirmek için kalktım yanından 1 saate yakın emdi kadın en son çekti gitti arkamdan da ben gideyim diye yalandan çıkmadı demisti (⁠≧⁠▽⁠≦⁠)
(11,098 puan) tarafından
Ne diye geliyosa b.k var dicen olmucak işte benimki de öyle hep birşeylere karışma herşeye burnunu sokma derdinde emziririm yanıma gelir altını değiştiririm gelir çocuğu uyuturum gelir bi de benim oğlum ayak üstünde uyurdu gündüz uykularını hep hemen uyanirdi bırakırken çünkü kipirdayamazdim uyandı mesela sesini duyar kapı kapalıysa napardi bilmiyorum ama araliksa gelir aradan izlerdi gelse sinirlenme işte napcam yeni uyandı terli üstünü değiştirip emzircem sanane ne geliyon işte
(7,685 puan) tarafından
Valla benimki ilk dogdugu zamanlarda sabah akşam gelir çocuğu uyandırır ağlayınca da bu çocuk aç der kaçar giderdi şimdi söyleyince napayım bende meme mi varda susturayim diyor halbuki kocasinda asıl meme yok ama adam öyle güzel sustururdu ki bu hiç ugrasmazdi baktım olacak gibi değil artık kapıyı bir aciyorsam bir açmadım alttan zile basıp basıp açan almayınca başkasına açtırıp yukardan kapıyı yumrukluyordu yine de acmayinca çekip gidiyordu. Bir kere baktım apartman inliyor mecbur açtım he uyuyor muydun bilseydim gelmezdm dedi bende arasaydin keşke o zaman demiştim böyle böyle gelmeyi azaltmisti
(11,098 puan) tarafından
Benimki gelmiyo aşkım sürekli hergun hergun ama hergun oraya gidelim istiyo amac sözde ben yorulmayim diye esans gelince rahat mi ediyorum bıktırdı en sonunda şimdi ben davet etmeden o gelmez bende 10 12 günü buluyo gitmem bıktırdı kendinden kız benimkinin susturmasina gerek yok ben faza müdahale ediyo diye bıktım zaten süs karışma işte dogurmayi bildigsem bakmayı da bilirim sanane
0 oy
(367 puan) tarafından
cok insan var o sekilde konusan canim. 1 ay önce izin icin memlekete gittik. kizlarima ay bunlar cok zayifmis tabi sen birsey yedirmiyorsun ondan kesin dediler. halbuki yesin diye dört dönüyorum bebeklerimin etrafinda ama yemek istemeyen cocugada zorla agzini tutup yediremem sonucta.
(7,685 puan) tarafından
He he ben onların düşmaniyim o yüzden de yedirmiyorum... Ne saçma insanlar var ya rabbim :/
(367 puan) tarafından
ah iste canim herkesin konusuyor pek takmamak lazim
0 oy
(944 puan) tarafından

Allah'a şükür beni anneleri savunan bi yapıda yaratmış. Etrafımda kimin bebeğine yada annesine laf etmeye kalkan biri olsa ağzına tıkıyorum cevabı. Bu arada söylemeden geçemicem o süt fışkırtma meselesine baya güldüm acayip iyi yapmışsın ;)

(7,685 puan) tarafından
Kaynanam eltime de süt konusunda çok baskı yapmaya çalıştı ben her seferinde susturdum çünkü kendimden biliyorum kaç gece ağladım çocuğuma yetersiz geliyorum diye halbuki 10 ayda 8 kilo almış bir bebeğim vardı hep bu çevre baskısı üstesinden gelsen bile yine de yalnız kalınca insanın içini kemiren bir kurda dönüşüyor işte ..
(944 puan) tarafından
Kulak arkasına geçirip umursamamayı öğrenmek gerekiyo. Kaynanamın kaynanası görümceme çok laf söyledi gerek kendisi gerek bebekleriyle ilgili, her seferinde ağzına yıkadım lafı. Kız tek başına hem evle hem biri 2 yaşından biri bir yaşında olan iki bebekle baş etmeye çalışıyo, hem evliliği yürütmeye çalışıyo bi dünya laf yiyo bi de milletten. Geçen apandisi patlamak üzere gelmiş ameliyata girdi bebekler onlarda kaldı evde 4 kişi baş etmeye çalışıyorlar. Kaynanam desen garibim onlara yetişcem diye iyiden iyiye halsiz düştü. (Kaynanamı severim bu arada)
0 oy
(14,491 puan) tarafından

Kızı doğurdum eve geldim zaten 34 haftalık doğdu. Bide sarılık oldu.

1900e düştü  yatış yapildi falan.
 Daha 3 gündür çıktık hastaneden..
Anca 2.100 falan..

Ev sahibi teyze geldi.
Dedi bna ne yediysen sana gitmiş yüzünde iğrenir bir ifade kızıma bakiyo..

Konuyla bağımsız ama o gün geldi gözümün önüne..
(7,685 puan) tarafından
Anaa bana da alt katimda ki teyze aynısını demişti bir de 10 kilo falan almıştım yani gorende 30 kilo aldım da çocuğa bırakmadım zanneder (⁠≧⁠▽⁠≦⁠) bir de şey demişti senden bu kadar küçük bebek beklemezdim  :/ sanki büyüyecek...
(14,491 puan) tarafından
Ben kızda şanslıydım kuzum yani 122yle hamile kalıp 112yle dogurmustum ama zaten 2400 civarı doğdu haftasına göre iyi dediler yani doktorlar.
E ben daha ne yapım Allah'ına ..

E oğlum 3590 doğmuştu.
Kaynanam onu da begenmemisti :D
(7,685 puan) tarafından
34 hafta için gerçekten iyi bir kilo benimkine 32 ye uyumlu demislerdi doğduğu zaman . Ama 37 de doğdu .
Oğlun maşallah kaç kilo doğsa begenecekti acaba kaynanan (⁠≧⁠▽⁠≦⁠)
(14,491 puan) tarafından
Ben siskoyum ya benden 8 9 kilo falan beklediler bence..
 Çok saçma ya,kaynanam kaç kere görümcem sormuştu normal mi sezaryen mi diye..
Görümcem o ara bendeydi çünkü
Hayır ne fark edecekti yani?
Normal ikisi de ama sezaryen olunca ne olacaktı?
Normal bir zafer sezaryen başarısızlık mi anlamıyorum.
Gece gece başka biseye kuruldum ceneme vurdu sen eş geç beni :D
(7,685 puan) tarafından
Aman işte insan unutamıyor yasatilanlari bir yerden çıkınca tutamıyor kendini :) hayırdır neyin var uzun zaman oldu görüşmeyeli
0 oy
(1,543 puan) tarafından
İnsanları bı salsalar olmaz herşeye karışmak zorunda bizim insanımız Doğuran bı kişi ama birsuru anası oluyor ne hikmetse herkes çok biliyor ne kdr elit biligili bir ulkeyiz tövbe yarabbim ya işine bak teyze deseydin
(7,685 puan) tarafından
Valla kalp kırmamak için kalktım gittim yanından herkes bir alem ..
0 oy
tarafından
Bunlar hiç bitmiyor ben olsam cevap dahi vermem karışma yetkisini nerden aldı pardon? 
(7,685 puan) tarafından
Bizden büyük oldukları için her şeyin en iyisini onlar biliyor diye düşünüyorlar
0 oy
tarafından
Ahh lohusalik zamanımı hatırlattın bacım yaramı deştin
0 oy
(12,381 puan) tarafından

Kiz bosver ne çok takiyosunuz insanlari :woot: benim kaynanamda kizimda hep sutun yetmiyo buna derdi ki 2.cocuk. Hiç cevap vermezdim umursamazdim :woot: kizimda bogum bogum kiloluydu bu arada. 

0 oy
(3,961 puan) tarafından

Allahım 2.doğumum olacak inşallah böyle şeylerle karşılaşmam :dizzy:

Hayır mama almıyor dediğin halde mamayı dayamışsın şişirmişsin demek de ne ya. 

0 oy
(20,346 puan) tarafından
Ay boşver boş insanlar zayıf olsa zayıf kilolu olsa şişirmiissin her şeyi diyolar tek yaptıkları eleştirmek
0 oy
(4,691 puan) tarafından
Bizim insanımızın hadsizliğ maalesef. Tanımadıkları insanların çocuklarına bile yorum yapıyorlar. 
0 oy
(4,937 puan) tarafından
Ayy onları söylerkem bı sanıye düşünmüyorlar öı acana. Gecen de cocukla ilgili değil de kızım oynuyordu eve gtmek ıstemedi oğlm da aglaynca vızgı fılm avtm telden 5 10 dk daha durrsun dıye. E dedi çocukslra verıyosunuz böyle telefonu sonra dusuruyolar bı telefon kaç paea yazık değil mi. Sanki kendi cebınden cıkıyor. Nası rahat konusuyorlar anlamıyorum gıcık olduö. 
0 oy
(6,869 puan) tarafından
Çok şükür ben çevremden bu tarz şeyler görmedim ya da kimse bana demedi hiç duymadım öyle birşey kaynanam her zaman çok kilolu çocuğu ne yapcan kilosu felan iyi derdi ben zayıf felan dersem daha saolsun Allah razı olsun

Ama susmaman çok iyi herkes yerini bilmeki
0 oy
(139 puan) tarafından
Oğlum 2 aylık daha dün Bebek Arabasında mışıl mışıl uyuyordu markete gittim hayatımda ilk defa gördüğüm bı teyze beni azarladı neden çıkarttın dışarı bebeği biseyler daha söylendi çok aldırış etmedim bu 60 yaş ve üstü herşey biliyo sanmalari ama hiç Bir şey bilmiyor olmaları çıldırtıyor insanı yeni nesil maalesef kafayı bu yüzden yedi 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 257 göst.
6 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Piz_za (130 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 136 göst.
4 Ekim 2023 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 256 göst.
17 Eylül 2023 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 235 göst.
16 Temmuz 2021 Diğer kategorisinde Prenses BEYZA'M (505 puan) tarafından soruldu

407,229 soru

12,223,730 cevap

36,824 kullanıcı

...