0 oy
265 göst.
Diğer kategorisinde (1,305 puan) tarafından
Beş yaşında bir oğlum var ne zmaan konuştu bilmiyorum ama düzgün konuşuyor konuşması iyi bir buçuk yaşında bir oğlum var baba diyo düzgün MAM diyo işine gelince anne diyo başka konuşmuyor sağ sol herkes bişey diyo neden konuşmuyo sorunmu var bilmm ne doktorami götursem sizce niye konuşmuyo önünde de konuşuyoruz kalabalık bir aile burası gelen giden konuşan eksik olmaz ama herşeyi anliyo onu getir bu getir şunu yap anlıyo parmakla gösteriyo istedini bilemedim neden konuşmuyo

6 Cevaplar

0 oy
(4,503 puan) tarafından
Etrafta konusma olmasi degil onunla konusulmasi onemli. Kelime sayisi az bol sohbet edin, kitap okuyun kelime haznesi acilsin.
(1,305 puan) tarafından
Bunları denicem iş yapmaktan vaktim de kalmıyor iki çocukla ama özel ilgi istiyo çabalamak laizm
-Reklam-
0 oy
(777 puan) tarafından
2 yaşından sonra konuşmaya başladı benim kızım. Şuan 3 buçuk yaşında bülbül gibi susturamıyoruz 
(1,305 puan) tarafından
Benim büyük oglanda çok konuşuyor üç yaşından sonra baya düzgün anlamlı çok konuşmaya başladı ama bu oglum ne zaman konuş çak bilmiyorum zman ayırıp onunla konusmaam konuşmasina yardımci olcak ama iş yapmak tan vaktim da kalmıyor
(777 puan) tarafından
Abisi de varmış zaten canım takma kafana bu kadar birden çözülür konuşması etrafa bakma sen. Daha küçük seninki tam anlamıyla konuşmak için zaten
(1,305 puan) tarafından
Ya erken konuştu benimki cümle kuruyordu gel gidelim anne.gel gibi diyolar seninkinde sorun var diyorlar hep moral bozuluyor işter istemez kıyasa giriyor lar ama her çocuk bir deildir
0 oy
(210 puan) tarafından
2 yaşında sayılır güzel konuşuyor derdini anlatıyor 
(1,305 puan) tarafından
Benim ki daha anlatamıyor parmak la gösteriyo hıh hıh diyo
(210 puan) tarafından
Sohbet et onunla kitap oku daha erken yavaş yavaş konuşur
0 oy
(4,553 puan) tarafından
16 aylıkken 2’li cümleleri vardı baba gel, anne gitti gibi, şuan 3 olacak susmuyor. Ama ben doğduğundan beri hiç susmadım hep konuştum kitap okudum vs vs. Etkisi olduğunu düşünüyorum. Her çocuk aynı zamanda konuşacak diye bir kural yok tabi, genel ortalamaya göre normalse konuşması kafana takma ve biraz zorla bebeğini. parmakla gösterdiğinde önceleri su mu istiyorsun diye sor mesela. Zamanla isimlerini öğrendiğine emin olduğunda anlamazdan gelerek söylemesi için zorla. 
(1,305 puan) tarafından
Teşekkür ederim benim ilk oglumda zamaninda iyi konuştu cümleleri vardı düzgün saun beş yaşında susmuyor laf yetiştiriyoruz ilk oglumda masal anlatır kitap okurdum şimdi iş yapmaktan iki çocukla vaktim kalmıyor çok ilgilenemiyorum özel isteklerini eline gösterince su mu yemekmi istiyorsun diye soruyorum ona hep
(4,553 puan) tarafından
Bir süre sonra sorma ne istediğini anlamadım bana söyler misin şeklinde konuşması için teşvik et. Bir de evdeki bir iki işi aksat bir şey olmaz, çocuğunla ilgilen. İki çocukla mükemmel bir ev olmak zorunda değil, biraz dağınık da kalabilir.
(1,305 puan) tarafından
Aynen çocuklardan önemli deil aslında onlar daha kıymetli
(4,553 puan) tarafından
Aynen öyle temizlik ömür boyu bitmez ama çocuklar büyüyorlar, vakit geçirmek önemli büyümeden.
0 oy
(9,747 puan) tarafından
1.5 yas henüz erken canım. Telas yapma sadece ona her yaptıgını bildir aaa oyuncagı yerden aldın. Kırmızı kazagı bana verdin gibi üzerine düşme stres yaptıkca konusmuyorlar
(1,305 puan) tarafından
İnşallah oyledir ya ev işi yapmaktan çokta özel ilgi Görmüyor ya ondan geç konuşacak galiba ilk oğlum konuştu ama silbastan olmuşum unutmuşum
0 oy
(1,258 puan) tarafından
2bucuk yasında anne, baba,   nene ,dede, hadi ,bıttı  gıbı  kelımeler söylüyo başlasa konusmıtor

İlgili sorular

0 oy
16 cevap 287 göst.
9 Eylül 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde ilaydarabioz (200 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 83 göst.
29 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde Zzzzzz (1,715 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 168 göst.
27 Mayıs 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde nerminin annesi (1,166 puan) tarafından soruldu
0 oy
24 cevap 326 göst.
20 Ocak 2024 Diğer kategorisinde Yasmengungor (1,305 puan) tarafından soruldu

412,301 soru

12,411,441 cevap

44,854 kullanıcı

Kategoriler

...