+1 oy
269 göst.
Diğer kategorisinde (633 puan) tarafından
Ev sahibimizin oğlu evleniyor aile arasında burda köyde dini nikahları kıyılacak üçüncü evliliği imiş 50 yaşında yarın evleneceği kadın gelecek antalyadan biz sivastayız ev sahibi eşime demiş eşinle birlikte şahit siz olun diye arada kaldım ilk kez böyle bir şey başıma geliyor istemiyorum açıkçası resmi nikahları varmı bilmiyorum. 

8 Cevaplar

0 oy
(8,356 puan) tarafından
Bilmediğin yere şahit olma bosver
(633 puan) tarafından
Aynen tanımıyorum kabul etmicem eşime dedim istemiyorum diye.
-Reklam-
0 oy
(3,267 puan) tarafından
İnsanları tanimiyorsan şahit olma derim 
(633 puan) tarafından
Tanımıyorum üç ay oldu buraya taşınalı pek tanımıyorum bide üçüncü evliliği imiş
(3,267 puan) tarafından
Boşver hiç kafa agritmayin kibarca reddedin ben. Öyle işlerden anlamam kusura bakmayın abi abla ve diyip yollayim esinde söz vermeyeydin o halli
(633 puan) tarafından
Eşim yapacaksa yapsın ben yapamam
0 oy
(914 puan) tarafından
Açıkçası dini nikahta hiç kadın şahit görmedim. Bi de dinen şöyle bi kaide vardır, herhangi bi iş için şahitlik yapılacağı zaman 3 şahit aranır, şayet 3 erkek şahit yoksa ve birinin yerine şahitliği kadın yapacaksa bir erkek şahit yerine 2 kadın şahit gerekir
tarafından
Aaa ben 3 kez şahit oldum farklı farklı kişilere :D abdest aldırıp kapanıp hocanın yanına geçtik hepsinde de
(633 puan) tarafından
İlk kez duyuyorum dini nikah için kadının şahitlik yaptığını.
tarafından
Tabiki oluyor , 2 kadın 1 erkek şahit olabiliyor
(633 puan) tarafından
İşte bunlar sadece benle eşim olun diyorlar
(914 puan) tarafından
Belki de bu şahitlik meselesinin dini gereklilik boyutunu bilmiyorlardır. Ama olursa dahi bir erkek yerine 2 kadının şahitlik yapması gerekir. Resmi nikah gibi tek kadın şahitle halledilemez durum
0 oy
(979 puan) tarafından
Dini nikahta 2 erkek şahit olur diye biliyorum 
(633 puan) tarafından
Ben de öyle biliyorum bunlara şaşırdım
(1,207 puan) tarafından
Bende öyle biliyorum
(633 puan) tarafından
Bu işte bir terslik var
(979 puan) tarafından
Bencede öyle
0 oy
tarafından
Şahitlik bakımından 2 kadın 1 erkek hükmünde olur. Bir erkek bir kadın şahit olunmaz yani. Bence tanımadığın insanların resmi nikahı yoksa bir de şahidi olmamalıyız. Ne çıkar bilinmez.
(633 puan) tarafından
Aynen öyle canım benim de içime sinmedi yalnış bişey var bu işte bana saçma geldi açıkçası.
0 oy
tarafından
Bir erkek bir kadın şahitliğinde o nikâh geçerli olmaz 
(633 puan) tarafından
Benim bildiğim iki erkek şahitlik yapar
tarafından
Kadın da şahitlik yapar olabilir ama iki kadının şahitliği ile yapılması lazım. Benim eşim dini nikâh yaptırmış bir kadin bir erkek ile yani bu nikâhı o imam nasıl kiymiş bilmiyor yıllar sonra dini araştırınca öğrenmiş eşim ve nikâhı kıyan kişi şu güllü yasinin yazarı Mustafa hoca İstanbul da dükkanı var dükkandayken adam resmen yoldan geçen bir kadın bir erkeği tutup şahit yapmışlar. Benim saf kocam da nikâhım var zannıyla dolandırılmış kendinden on beş yaş büyük kadın ile nikâhlanmış sözde kadının parasını yiyecek ama maalesef kadın bunu kullanmış eşim çalıştığı para ile ev almış restoran kurmuş ama hep kadının üstüne sonra  başka şehirde kadın eşimi aldatmış ve başkasıyla evlenmiş ve ayrılmışlar yerler satılmış esimin emekler çöp sonra eşim bir öğreniyor ki aslında hiç nikâhi olmamış zina etmiş evlenmeden anlattı kabul edersen gel diye geçmişte böyle bir nane yedim bu olayı yaşadıktan sonra on sene kimseyle konuşmamış dine dönüş yapmış elhamdülillâh
(633 puan) tarafından
Anladım canım en iyisi uzak durmak.
0 oy
(12,670 puan) tarafından
Kadın şahit oluyor mu dini nikahta
(633 puan) tarafından
Ben olmaz diye biliyordum ama arkadaşlar iki kadın bir erkek hükmündedir diyor
0 oy
(18,723 puan) tarafından
Ben yaptım. Düğüne gitmeden önce dini nikah olmuştu arkadaşımın. 
(633 puan) tarafından
İki kadın bir erkek hükmündedir.
Tek kadın olmazmış
(18,723 puan) tarafından
Biz iki kız arkadaş sahitlik yapmıştık.

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 433 göst.
18 Ocak 2024 Diğer kategorisinde 126504012 (1,216 puan) tarafından soruldu
0 oy
31 cevap 1,054 göst.
20 Ekim 2024 Aile kategorisinde Eda nur (1,470 puan) tarafından soruldu