+1 oy
798 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (159 puan) tarafından
Benim iki kızım var büyüğü 4 yaşında küçüğü 11 aylık çok zorlanıyorum tek başıma evin bütün işi çocukları yedir içir yıka giydir yemek yap derken bakıyorum ev işi e yetişemiyorum yoruluyorum artık boş yakaladığım vakitte dinlenmek istiyorum ama eşim kızıyor işini yap diye yetistirebilenler nasıl yetiştiriyor acaba

42 Cevaplar

0 oy
(4,253 puan) tarafından
Eslerin ev islerine karismasina sinir oluyorum kalk yap o zaman Allah Allah... Genelde derli toplu ve temizim ama bazen evi afedersin b.ok goturur. Insanim yani robot degilim. Cocuk bakimi aksam esimden destek isterim. O bakarken mesela mutfak toplarim. Genel temizlik yaparken buyugunu alir gider vs. Gun icinde de belli rutinlwrim var onu yapinca sadece cocuklarn daginikligi olur.
-Reklam-
0 oy
tarafından
Ev pis ve daginikken sen nasıl oturabiliyosun ki ben duramam valla batar o iş bana 
0 oy
(6,955 puan) tarafından
Her zaman temiz sürekli de topluyorum dağınıklık sevmen zaten küçük yer bide cümbüş olursa rahat edemem tek kızım var 4 yaşında oda çok dağıtmaz 
0 oy
(417 puan) tarafından
Dört kızım var biri 15 biri on yaşında bu ikisinin dağıttı kadar iki küçük dağıtmıyor onlar küçükken evim daha derli toplu kalırdı düzeni seven bir insanım sürekli toplar düzeltirdim . Emin ol onlar büyüdükçe daha dağınık oluyor artik hiç yetistiremiyorum.
0 oy
(3 puan) tarafından
Kızım 15yaşında tek çocuk evin temizliği fazla kızıma yüklemiyorum tek isteğim okuması ben başardığım kadar temizliyorum ama hemen hemen derli toplu olmuyor
0 oy
(88 puan) tarafından
Bı önerim var evinizi sadelestirirseniz belki işiniz kolaylaşır 
0 oy
(418 puan) tarafından
Benimde iki çocuğum var biri 4 yaşında diğeri 11 aylık büyük olanı kreşe verdim sabah erken kalktığım için 1 haftadır işleri yetiştirip evi toplu tutuyorum küçüğü uyutunca hemen işe başlıyorum ama benim robot süpürgem var ben evi toplayıp onu çalıştıtıyorum o süpürüken ben başka işleri yapabiliyorum
0 oy
(2,938 puan) tarafından
Yetismiyor aşkım valla iyice kaldım ortada 
0 oy
(1,127 puan) tarafından
Her gün değil tabii ki. Bazen canınız bir şey yapmak istemeyebilir. Pis değildir yine toplarım ama her gün süpürge vileda atmam. 
0 oy
(743 puan) tarafından
Benim evimi dağıtan tek kişi kocam o yüzden topla diyemiyor :)  henüz çocuğum olmadığı için temiz gün içinde ama çocuklu evin düzenli olması mümkün değil eğer çocuklar mutlu büyüyorsa o evde canım hiç takılma sil süpür bırak dağılsın bu zamanları özlersin sonra 
0 oy
(3,572 puan) tarafından
İki çocukla elbette ki daha zorlaşır hayat benim bir oğlum var 4,5 yaşında evimizde bakıcı varken yani oğlumuza bakıcı bakıyorken çocuk da bakıcı da gün içinde sürekli evde oldukları için evde oluyordu akşamları işten geldikten sonra gece yatana kadar full çocukla eşimle evle ilgileniyordum ölü gibi yatağa giriyordum çok şükür oğlum bir aydır kreşe başladı gün içinde eşim de ben de işe geliyoruz çocuk da kreşe gittiği için ev çok dağılmıyor akşam üzeri de önceki günden kalan bulaşık makinesine falan yerleştiriyorum ortalığı toparlıyorum gece yatmadan yine silip süpürüp öyle yatıyorum hiç sıkıntı olmuyor sana tavsiyem işini günlük yap biriktirirsen birikmeye devam eder mesela günlük çamaşırını yıka katla kaldır ütün varsa günlük yap biriktirdiğin zaman hem yapmak istemezsin hem de gözünde daha çok büyür
0 oy
tarafından
Hayır hatta çok dağınıkti. Sağ olsun eşim ile giriştik dip köşe temizlik yaptık şimdi 
0 oy
(674 puan) tarafından
Her zaman silip süpürmesemde kesinlikle toplarım hem gündüz hem gece uyumadan önce toz hergun alıyorum 95 günlük oğlum be 27 aylık kızım var zor oluyor ama yapmaya çalışıyorum mutlaka 
0 oy
(730 puan) tarafından
Benim degil iki gun toplu duraa 3. Gun mutlaka dagilir e oglan durmuyor buldugunu tutup getiriyor 20 aylik her gun supurge yapmaya firsatim olmuyor bende saldim gitti esim bisey demez sadece vaktinde yapmaya calis yapamiyorsan birak diyor cocuk uyuyunca sende dinlen diyor Allah razı olsun 
0 oy
(677 puan) tarafından
Yeri gelir toplu yeri gelir dağınık olur  her zaman aynı olamayız ki demi ama 
0 oy
(678 puan) tarafından

benimde 11 aylık bebeğim var öğlen uykusuna yatırınca ne yapıyorsam yapıyorum sil süpür toz al yemek vs uyanınca tabi onunla vakit geçiriyorum onunla çamaşır yıkayıp asıyorum yanımda dolaşıyor mızmız değil çok şükür:) gece uykusuna yatırıncada eşim kızıyor sadece iş yapıyorum dinlenmiyorum diye o yüzden bu aralar akşamları iş yapmıyorum ben geliyim beraber yaparız diyor onunlada genelde çamaşır katlarız dolaplarda dağınık yerler varsa oralarını düzenleriz yani genelde düzenli kalıyor evim.Eş desteği çok çok önemli neden işini yap diye kızıyor anlamadım çok üzücü

0 oy
(1,694 puan) tarafından
Genel olarak toplu evde iki yetişkin yaşıyoruz  günlük yarım  saat eve ayırıyorum sabah kahvaltıdan önce günün geri kalanı bana kalıyor temizlik yapacaksam iki güne bir ayirten 1 saat ayırıyorum o şekilde düzen oluşturdum eşim de hep yardım eder 
0 oy
(13,568 puan) tarafından
Hep toplu değil bi tane 25 aylık kızım var sadece biri ben geliyorum dese kabul edilebilecek durumda tabi sadece yıkanan Kıyafet veya oyuncak dağınıklığı oluyor genelde
0 oy
(19,494 puan) tarafından
Oğlum 4 yaş kızım 1 yaşa girdi. Aynı dediğin gibiyim. Oğlum tekken evim daha derli topluydu. 2 çocukla ev sirazeden kaydı. Utulenecek yığınla.kiyafet bekliyor. Yediğimiz yemeğin bulasigini zar zor yıkadım. Çocuk odasında ve salonda yerde oyuncaklar var. Yatağın üzeri dağınık. Sabah erken çıktı. Çıktığımız gibi duruyo ev. Ben yayildim uzanıyorum. Çocuklar ilk defa babalarıyla oyalaniyolar suan. Hiç kasamam kendimi. Dünyayı ben mi kurtarcam. 
0 oy
(2,567 puan) tarafından
Kızıyor ise yardım etsin o zaman o yaşlardaki çocuklar ile evi toplu tutmak zor bence sende kasma fazla sonra kadın ev işinden bitkin oluyor sonrada bu sefer diyor ki eşler hiç kendine bakmıyor otur keyfine bak 

İlgili sorular

0 oy
53 cevap 805 göst.
2 Ekim 2023 Diğer kategorisinde Pembikmor (1,549 puan) tarafından soruldu
0 oy
36 cevap 695 göst.
30 Haziran 2023 Diğer kategorisinde Pembikmor (1,549 puan) tarafından soruldu
0 oy
48 cevap 739 göst.
21 Aralık 2020 Diğer kategorisinde MelikeArslan (830 puan) tarafından soruldu
+1 oy
56 cevap 1,194 göst.