0 oy
607 göst.
Diğer kategorisinde (159 puan) tarafından
Arkadaslar devlet hastanesinde doğum yapacagim plesentayi nasil istemeliyim. Herhangi bir prösedür varmi?.

13 Cevaplar

+1 oy
(11,658 puan) tarafından
Anlamadım plesantayı ne yapacaksın 
tarafından
Bende merak ettim :)) şurda bekliyim
(2,206 puan) tarafından
Instagram da sabah bir adam karısının plasentandan smootie yapıp içti afiyetle ama genelde kök hurce tedavisi için kullanıyorlar
(11,658 puan) tarafından
Midem kalktı selin
(1,093 puan) tarafından
Ay Allah'ım daha neler göreceğiz ya
(2,206 puan) tarafından
Benimde bulandı bir de sabah uyanır uyanmaz görmek kötü oldu
-Reklam-
+1 oy
(542 puan) tarafından
Bı bu kalmıştı zatennn ne kadar tuhafsinizzz 
+1 oy
(542 puan) tarafından
Bize neden soruyorsun hastaneye gidince sorarsın  biz ne bilelim
(159 puan) tarafından
Bilmiyorsan yorum yapmayacaksin.
0 oy
(1,207 puan) tarafından
Bu da yeni adet oldu . 
(1,207 puan) tarafından
Başka çocuklara hastalara tedavilerin araştırılmasında kullanmak istememek bencillik herkesin başına hersey gelebilir.  Bu durum son yıllarda asiri arttı ve bana iğrenç geliyor.
(1,738 puan) tarafından
Tabi ki bu da sizin fikriniz, ama plasenta, kordon konu hatta sünnet derisi bile herr zaman düşündüğünüz kadar masum amaçlarla kullanılmayabiliyor, ben almadım ama post sahibi gibi almak isteyene de saygı duyarım ve bencil deme hakkım olmadığını bilirim. Size de sizin gibi düşünmeyenlere saygı duymayı tavsiye ederim. Hepimiz aynı fikirde olmak zorunda değiliz sonuçta, iyi günler diliyorum :)
(1,207 puan) tarafından
Sağlıkçı misiniz ? Ben hiç kötü amaçlarla kullandığını görmedim hatta direkt tıbbi atiga atılıp yok ediliyor.  Belirli kurumlarda ki doğumlar da hastadan izin alınıp kullanılıyor.  Kimse plesanta meraklısı degil yani.  İyi günler diliyorum :)
(159 puan) tarafından
Bencillik derken? Kendi bedenimde var olmuş bir organi istemek bencillikmi? Benim olani istiyorum. Ve tabiiki en doğal hakkim. Ticari amaçla kullanilmasini asla ve kattiyyen istememek bencillikmi? Hem siz bu haddi nerden buluyorsunuz ?
(1,207 puan) tarafından
Okuduğunuzu güzel anlayın.  Kök hücre tedavisini araştırmak için kullanılmasını istememek bencillik evet aynı şey sizin başınızın da gelebilir. İstemek bencillik demedim çarpışmayın.
0 oy
tarafından
Hayır yok söylüyorsunuz veriyorlar:)
0 oy
(4,226 puan) tarafından
Prosedür nedir bilmiyorum ama nedenini merak ettim. Bir parcanizin farklı bir yerde kalmasını mi istemiyorsunuz  enerjisel olarak

Bazı insanlar kesilen saçlarını kuaförden almak isterler yada çekilen dişlerini Dr den ister ve saklar onun gibi birsey mi 

Yoksa plasentanin içeriğinin  kullanılması içinse onun yasal prosedürü var sizin onayınız alınır kullanilacaksa kök hücre için onaysiz olmaz.Ozel hastahne dogumlarinda özelikle a pluslarda onay istiyorlar.Yasal prosedürleri var. Devlette nasıl bilmiyorum.
(159 puan) tarafından
Aleni bir şekilde ticari malzeme haline getiriliyor. Ben bunu istemiyorum. Alip gömmek istiyorum. Sonuçta hem benim hem bebeğimin dnasini tasiyor.
0 oy
(68 puan) tarafından
Arkadaşım almıştı oncesinde dilekçe yazmışlardı galiba
(2,238 puan) tarafından
Devlettemi doğum yapmıştı
(68 puan) tarafından
Bilmiyorum ya
0 oy
(2,802 puan) tarafından

Kavurup yiyecek arkadaş galiba :D

(159 puan) tarafından
Cehaletini ayakta alkisliyorum. Afiyet olsun.
(2,802 puan) tarafından
Sana afiyet olsun canım..
0 oy
(2,356 puan) tarafından

Ben ebe olsam isteyenin alıp kafasına firlatirdim :D ben kendimi yirticam bebeğini sağlıkla kucağına verecem hani bunun eşi onuda verin eve götürecek diyecek ne saçma . İlk defa duydum 

(159 puan) tarafından
Kendi organimi talep etmemin neyini garipsiyorsun anlamadim. Şakamisiniz?
0 oy
(7,931 puan) tarafından
Çöpe atmiyorlar mı onu? İste verirler bence 
(1,207 puan) tarafından
Çok isteyen oldugu için çoğu hastane vermiyor artık.
(7,931 puan) tarafından
Demek ki bir şeyler de kullanıyorlar.  Vermemeleri çok saçma
(1,207 puan) tarafından
Canım tıbbi atık olduğu için imha edilmesi lazım.
0 oy
(1,119 puan) tarafından
Bende burda duymuştum aylar once alan varmsi şasrdim ki ben doğum heycani vs aklıma gelmedi bile benimde özelde oldu desyedim doktirum kesin dalga geçerdi onu ne yapcaksin sen :):)ama burda duydum annme demiştim ne yapyoalr bilmem dedi alıp ne yapcan demişti merak edip sormuştum koyde olssan bir yere gömerdik dedi eskiden öyle yapılyirdu siz alıp ne yapacaksınız bı yeremi gomceksiniz merak etim valkh
(159 puan) tarafından
Evet alip gömecegim. Ticari amacla kullanilmasini istemiyorum cunku.
(1,119 puan) tarafından
He öyleyse iyi fikir ama.biz bilemyoruz acba her hastena aliyormki yada copemi atılıyor
0 oy
tarafından
Şimdiki aklım olsaydı asla bırakmadım alırdım bırakmadım kozmetik sektöründe kullanıyorlar diye okudum bir yerde bugünde üzerine ağaç ekilmesi gerektiğini okudum bebeğin daha uysal olması için 
(59 puan) tarafından
Aslında doğumdan sonra bahsettilerde eskiden toprağa görmüyorlarmis. Sünnet deriside öyle. Keşke alsaydım bende diyorum şimdi.
tarafından
Bende çok pişman oldum hem sünnet derisi hem plesanta için ya
0 oy
(191 puan) tarafından
Ev şartları uygun olur mu bilmem kök hücre için mi düşündünüz. Eskiden gömülürmüş  şimdi direk atılıyor hastanelerde.doğumdan sonra 20 30 dk kesilmeden kalması yeterli geliyormuş kansızlık  sarılık olmuyomuş diye duydum. benim Dr Kordon'daki kanı bebeğe iletti sonra kesmişti  Prosedür nedir hastanede nasıl olur birde direk dondurmak gerek  bence uygun koşul sağlamak lazım yani araştırın bence o şekilde karar verin  ilk süt dişte kök hücre oluyomuş yanlış hatırlamıylrsam ama dediğim gibi evdeki dolaplar ne kadar sağlıklı olur elektrik vs gidince ne olcak ne kadar sağlıklı dondurulcak her açıdan düşünmek.  Tercih meselesi 
tarafından
Ev ortamında saklama koşulu yerine getirilmiyor diye biliyorum ben. Özel olarak saklanması için yıllık bedel ödeniyor diye okumuştum. Bu bedelde 9 ay önce , özel hastanede doğum yaptığım fiyatın 4-5 katıydı, yıllık ödeme miktarı. Devlet Hastanesi'nde doğum yapan birinin zaten yıllık o miktarı ödeyecek maddi gücü yoktur bence. ( Eğer okuduğum meblağlar doğru ise) Güncel olarak bilmiyorum tabi. Ben genel geçer okumuştum bir kadin forum sitesinde.
(191 puan) tarafından
Aynen o yüzden dedim yani ev ortamının saklama koşulu uygun olmaz yani düşününce. Ödeme bir kere de değil kaldıkça veriyorsun. Kök hücre bankası olarak mı geçiyo hatirlamıyorum. Aslında güzel bazı hastalıklar kök hücre tedavisi istiyor kendisi veya başkasına bile tutuyor ama imkanlar belli yani saklamak istesen de maddi olarak zor
tarafından
Evet , zaten o imkana sahip olan Devlet Hastanesi'nde doğum yapmaz.

İlgili sorular

0 oy
16 cevap 385 göst.
25 Ocak 2024 Güzellik-Bakım kategorisinde Sinem48300 (684 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 141 göst.
14 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde mvlude.97 (75 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 165 göst.
24 Şubat 2023 Diğer kategorisinde Humaninannesi (1,121 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 181 göst.
14 Aralık 2022 Diğer kategorisinde Varbirhayalimiz (313 puan) tarafından soruldu

412,187 soru

12,408,402 cevap

44,711 kullanıcı

Kategoriler

...