0 oy
155 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Sorun yukarıda kızlar

6 Cevaplar

0 oy
tarafından
seçilmiş

En İyi Cevap

"Çocuğun küçüklüğündeki yaramazlığını, büyüdüğü zaman aklının çok olacağına bir alamet olarak" (Münâvî, IV, 410.) kabul eden Hz. Peygamber, yaramazlık yapan çocuklara hemen müdahale etmemeyi emretmiştir. (Bugünün Pedagogları da fazla usluluğu bir hastalık olarak kabul etmekte­dirler, bk. Jacquin, s. 38.)

Bir defasında, Ensar'dan birisinin sahibi bulunduğu hurma ağaçlarını taşlayan küçük yaramaz Rafı' b. Amr'ı, bahçe sahibi yakalayıp Hz. Peygamber'in huzuruna getirmişti. "Yavrucuğum, ağaçları niçin taşlıyorsun?" diye soran Hz. Peygamber'e Rafı', "Aç idim Ya Rasûlallah, karnımı doyurmak için taşladım." cevabını verince, "Bir daha ağaçları taşlama yavrum, altına düşenleri alıp ye!" buyurmuş, sonra da Rafı'in başını okşayarak, "Allah'ım, bu yavrunun karnını doyur." diyerek duada bulunmuştu.

tarafından
Ay inşallah canım inşallah:)
-Reklam-
0 oy
(1,606 puan) tarafından
Her zaman öyle olacak diye bir durum yok ama eskiler oyle derler sessiz olan çocuk sorunlu gibi bakarlar yaramaz çocuk akıllı olur derler de, şimdiki çocukların hareketliligi yaramazligi hiperaktivite bozuklugundan oluyor genelde, ekrana maruz kalmadan, birebir diyaloglarin azlığından, beslenme gibi fiziksel ihtiyaçları karsilayip duygusal ihtiyaçlarını karsilamamadan, ihmalden... gibi gibi bir çok sebepten. Şahsi fikrim tabi ki, cocukta aşırı hareket varsa bir uzman görürse iyi olur vakit kaybetmemek adına. Çünkü gelişimlerinde  1 hafta 1 ay bile çok kıymetli 
0 oy
(883 puan) tarafından
Şimdi akıllıdan kastınız zeki olmasımı evet bilim öyle diyor nekadar yaramaz bir cocuğunuz varsa okadarda zekidir diyor. Fakat laf dinleyen birinede akıllı deriz o tarzda bişeyse ona bişey diyemiyorum öyle olur derler ama benim bir tecrübem yok açıkcası 
0 oy
(2,589 puan) tarafından
Alakası yok bence bazı çocuklar sadece şımarık oluyor 
0 oy
(3,413 puan) tarafından
Alakası yok uslu çocukta gayet zekidir yaramaz çocuk da zekidir, yanı bunun hareketlı yada sessız olmakla alakasi hiç yok
0 oy
(4,464 puan) tarafından
Bana kalırsa çocukların çook zeki olması değil zekasını nasıl kullanacağı önemli ileride. Çok zeki olup kötü şeyler için kullanan da var, ortalama bir zekaya sahip olup çok iyi şeyler yapan da var. Siz bence buna çok takılmayın. Aşırı hareketli olması zeka göstergesi değil bence ya da ortalama derecede hareketli bir çocuktan daha zeki olduğunu göstermez tabi bu benim fikrim. Koltukta bütün gün oturuyorsa evet orada bir sıkıntı vardır ama geri kalan konularda fikrim bu.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 109 göst.
1 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 340 göst.
0 oy
18 cevap 749 göst.
0 oy
19 cevap 495 göst.

406,346 soru

12,183,639 cevap