0 oy
261 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
İyi değilim, kötü de değilim. Uyuşmuş gibiyim. Sıkıldım, bunaldım. Sabrım, tahammül seviyem yerlerde.

Fiziki olarak yıpranmış durumdayım. Sırtım, ensem, belim, kollarım, bacaklarım, karnım hatta ayaklarımın altlarına, topuğuna kadar her yerim ağrıyor. Çok uykum var, midem ekşiyor ve yemek yiyemiyorum çünkü iştahım yok.

Sanki banyo yapsam bile üstümden gitmeyen bir kire bulanmış gibiyim. Konuşasım yok. Güneş ışığı göresim yok. Kalkıp namaz kılmak için bile öyle büyük güç harcıyorum ki artık namazdan sonra hareket edecek halim kalmıyor.

Ruhen bitap haldeyim. Kuranı kerim okusam bile bir yerden sonra gözlerime yorgunluk çöküyor, bulanıyor. Zaten göz kapaklarım çok çok ağır ve bunları yazarken bile dakikalarca nasıl cümle kuracağımı düşünüyorum. Zihnim çok bulanık, kalbim ağrıyor.

Sanki başıma çok büyük bir felaket gelmiş de onun haberini aldığım ilk andaki şok etkisindeyim. Dizlerimin dermanı yok. Uykum var.

Eli kolu bağlı şekilde ölmeyi bekleyen kurbanlık gibiyim. Hevesim yok, iştahım yok, ilgim yok, heyecanım yok. Gürültüyü kaldırabilecek bir potansiyelim yok. Ne oldu bana bilmiyorum.

Oğlumun ağlamasına, mızmızlanmasına tahammülüm yok. Aç değil, uykusu yok, altı temiz ve sabahtan akşama kadar oynuyorum onunla ama hep mızmız.

Sanki başkasının verdiği nefesi içime çekiyor gibiyim, burnumdan bir şey girse de ciğerlerimi dolduran bir şey yok. İnsan artık soluyacak nefes bulamıyor. Neden çabalıyorum anlamıyorum. Sonbaharda sararmış Yaprak gibiyim, en ufak üflemeye ölecek gibi.

Nasıl kurtulacağım?

10 Cevaplar

0 oy
tarafından

En İyi Cevap
Çok şükür şimdi annemin evine geldim, biraz burada kalıp ben de annemin bebeği olacağım. Sanırım art arda yaşadığım onlarca olay bana ağır geldi.

Baban ölsün, üzerinden 1 sene geçmeden, daha kendine gelemeden eşinle tanış, 41.gün dini nikah kıy, 3 ay ayrı kal, gelince ansızın evlen, apar topar yurtdışına taşın, dilini bilmediğin yerde eşyalı bir ev tut, herkes çarşafına baktığı için (İslam orada suç gibi bir şeydi) evden çıkama, evlenir evlenmez hamile olduğunu öğren, yüksek tansiyon hastası ol, memlekete dönerken uçakta düşme tehlikesi geçir, gebeliğin ortasında eşini askere yolla, o süre zarfında ailesinin sana haketmediğin halde söylemediği şey kalmasın, eşin askerden gelir gelmez kavga gürültü apar topar yurtdışına kaç, orada da arkandan iftira atılsın, 7.5 aylık hamileyken uçağa bin tekrar memlekete geri dön, 10 gün geçmeden suyun gelsin, bebek seni zehirlesin, az kalsın kör ol, ölümden dönerek doğum yap, kaynana yüzünden lohusalığını bile yaşayama, her gün o dikişli ağrılı halinle prematüre bebeğini kuvözde ziyaret et, ev ara, tut, daha dikişlerin iyileşmeden 1 ayda her şeyi sıfırdan alarak döşe, bebeğin sarılık geçirsin, bir çok kez arkandan iftira atılsın (tabi ki hepsi sonra temize çıktı, hatta bana söyleyenlerin söyledikleri şey olduğu ortaya çıktı) tek başına mızmız bir bebeği büyüt, uykusuz kal, üzerine evladın ateşlensin, iyileşene kadar daha da uykusuz kal, kendi sağlığından ol...

Bunlar normal şeyler değil tabi, şimdi düşününce bu halim az bile gelmiş olabilir. :)
tarafından
Rabbim sevdiği kulları sık sık imtihan edermiş..
Şükredin
Seviliyorsunuz ❤️:)
tarafından
Tokat Rabbimin şefkat tokadı olduğu için tüm bunlar dert bile değil, kalbe yük sadece. Hamdolsun ki Rabbim beni bir an olsun duasız zikirsiz bırakmıyor. Her an yalvarayım diye daima kendini hatırlatıyor. :)
tarafından
Kesinlikle öyle düşünüyorum inşallah ruhunuzu dinlendirin bedeninizi en kısa zamanda onarırsnz:)
-Reklam-
0 oy
(5,346 puan) tarafından
Kan değerlerine baktır önce özellikle tiroid hormonlarına sonra bir psikiyatriste giderek. 

Demir düşüklüğü insanı öldürmez süründürür. Tiroid hormonlarının düzensizliği insanın psikolojisini alt üst eder. Ha bunlar normal ise psikiyatri polikliniğine başvurmalısınız 
tarafından
Birden bire olan bir şey, geçen hafta yoktu. Neşem, enerjim yerindeydi.
(5,346 puan) tarafından
Olabilir canım. Bebeğini emanet edebileceğin biri varsa emanet et biraz uyu ve yürüyüş yap kendine gelirsin inşallah
tarafından
Kan değerlerine de daha geçen hafta baktık d vitamini eksikliği var o da çok değil. Çok yorgunum sanki tek başıma ev taşıdım
Eşim gelsin vereyim, olmadı annemlere giderim artık.
0 oy
(922 puan) tarafından
Bana kalırsa biraz evden uzaklaşmaya ihtiyacın var. Evde uzun süre geçirince bana da oluyo bunlar. İşin kötüsü dışarı çıkasım da gelmiyo ama dışarıda biraz vakit geçirince az da olsa toparlıyorum kendimi. Bi de naçizane tavsiyem bu durumu eşinle konuş
tarafından
Konuşursam ağlamaktan korktum şu an ama mutlaka konuşmam lazım. Düşüncesi bile boğazıma düğüm attı :(
(922 puan) tarafından
Konuşamayacak gibiysen mesaj yazarak anlat derdini. Bana öyle olduğunda ben eşime mesajda anlatıyorum daha çok konuşamayacağımı bildiğimden. Yazarken de kasma kendini ağlamak geliyosa içinden bol bol ağla ciddi anlamda rahatlarsın
0 oy
(20,282 puan) tarafından
Öncelikle sağlık sorunun olup olmadığından emin ol bi kan ver değerlerin normalse sorun yok hergün bir bardak suya selamın kavlen mir rabbi rahim 7 kez oku iç fwrahlarsın sıkıntılardan kurtulursun 
tarafından
Bu sabah tekrar kan verdim, bakalım pazartesiye çıkacak. Teşekkür ederim
0 oy
(1,207 puan) tarafından
İyi gelmez ki hiç deniz havası  :)
tarafından
Ne iyi gelir hem de var ya....
0 oy
(504 puan) tarafından
Ağrılar bütün annelerde var emin ol 42 kilOyum kızımda tombik inanki kaburgalarima sancı giriyor tavsiyem hareketli müzikler dinlemen öyle kedime geliyorum oğlumla dışarı çık zor biliyorum ama sanada iyi gelir dışarda çocuk oyalamak daha kolay aslında benim kızım evde anamı aglatiyor 14 aylık parka gidince hiç kaynamiyor rabbim bütün annelerin yardımcısı olsun 
tarafından
Şimdi annemlere geldim burası benim dinlenme yerim gibi bir şey elhamdülillah.. Allah annelerimizi başımızdan eksik etmesin gerçekten
(504 puan) tarafından
Ne güzel bak canım annesi olup önemsemeyen de var benim gibi
0 oy
(1,482 puan) tarafından
Kız bacım allah hayrını vere okurken bi ara ben kendimi ne ara paylaştım diye okudum bende aynıyım 
tarafından
Geçmiş olsun o zaman bize :(
0 oy
(2,416 puan) tarafından

Off şu sıralar özellikle bende böyleyim. Herşeye tahammülüm sıfır birde üstüne regl eklenince hiç çekilecek biri değilim.'(( her şey üstüme üstüme geliyor, nefes alamıyorum sanki. Sürekli kendimle didişiyorum. Kızımın bir isteğine bile ters cevap veriyorum sonra üzülüp iyi bir anne olmadığımı düşünüyorum ve daha da yıpranıyorum :(

tarafından
İyi anne olmasaydınız bu endişeyi duymazdınız merak etmeyin, herkesin bir dur yeri vardır.
0 oy
(93 puan) tarafından
daha önceden sizi derinden sarsan bir olay mı yaşadınız? o an duygularınızı yaşayamamışsınız da şimdilerde dışarı atıyor gibi geldi. ya da manevi olarak bir sıkıntınız mı var? yani illa ki altınsa bir sebep vardır bu depresyonun
tarafından
Evet baya çok yaşadım. Baya baya çok.
0 oy
(5,684 puan) tarafından
Bu aralar bende seninle aynıyım ama bnm sebebim eşim. Onunla limoniyim.  Onunla konuşmak sesini duymak istemiyorum. Onun enerjisi bana geçmiyor haliyle sürekli evdeyim sürekli ..  buda beni mutsuz ve yorgun hissettiriyor..  İki çocuk pes peşe olunca onun yorgunluğu da haliyle. Olan bana oluyor herşey yolunda aslında...
tarafından
Geçmiş olsun, Rabbim aranıza ülfet sevgi saygı merhamet versin
(5,684 puan) tarafından
Amin cnm inşallah sende en kısa sürede düzelirsin

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 76 göst.
30 Ekim 2023 Diğer kategorisinde Berna bora (451 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 55 göst.
25 Eylül 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Birdilektut (1,301 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 137 göst.
12 Eylül 2023 Diğer kategorisinde Mihra (385 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 321 göst.
4 Eylül 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu

405,760 soru

12,159,599 cevap

36,601 kullanıcı

...