0 oy
260 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (310 puan) tarafından
Merhaba.

1 yıl önce doğum yaptım ama sezaryen izim tam olarak iyileşmedi. Iz hâlâ kabarık. Sanki o bölgede çıkan tüyler dikişin içinde kalmış da tüyler kıl dönmesi gibi içerde büyüyor gibi. Zaman zaman da çok kaşınıyor. Bu tarif ettiğim görüntü ve kaşıntı normal mi, değilse hangi doktora gitmeliyim?

8 Cevaplar

0 oy
(12,967 puan) tarafından
1 seneyi hic hatirlamiyrm ya kizim 17 aylik suan dumduz benimki kabariklik yok sadece izi vqr
(310 puan) tarafından
Anladım, teşekkür ederim cevabınız için.
-Reklam-
0 oy
(491 puan) tarafından
ilk çocugum 21 buçuk aylık sezeryan olmuştum 2 yaşına giricek dedigin gibi bi durum yok bende hatta beyaz bi iz kaldı oda çok minnak belli oluyor izi silindi sayılır şimdi 3 aylıkım sezeryan olucam yine bakalım bunda ne zaman gecer izi
(310 puan) tarafından
Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.
(491 puan) tarafından
amin ecmain ☺
0 oy
(5,567 puan) tarafından
Benim ilk 40.gunlukken kabarikti simdi belli belirsiz ama ben krem kullandim doktorum krem yazmisti onu sürdum hep 
(310 puan) tarafından
Bana krem vermemişti doktor. Teşekkür ederim cevabınız için.
0 oy
(124 puan) tarafından
Benimde aynı şekilde 
(310 puan) tarafından
Cevaplar arasında keloid diye bir durumdan bahsetti bir arkadaş. Siz de bi araştırın isterseniz sanırım durumun adı bu.
0 oy
tarafından
Benimde kabarikti hatta dışardan kıyafetlerin üstünden bile elim takılıyordu acıyordu. Sizinde o kadar kabarık mi? Cildiyeye gittim ben KELOİD olmuş dedi tedavi gördüm dikis yerinden 1.5 ay, şuan daha iyi takılmıyor en azından şişlikler çok azaldı 
(310 puan) tarafından
Keloidi arattım ra internetten aynı benim tarif ettiğim durumla. Nasıl bir tedavi yöntemi izlendi sizde? Halihazirda emziriyorum, kortizonlu krem vs kullanilabiliyor mu acaba?
tarafından
Bende emziriyordum tedavi sırasında bir sıkıntı olmaz dedi olmadı da, cildiyedeki gittiğim doktor çok harika biriydi. Eğer dediğim gibiyse ve googledeki görsellere uyuyorsa sizinde aynı benim gibi oldu o zaman. Eczaneden küçük bir ampul aldırdı adını unuttum bir de botoks iğnesi al dedi en acısız ve ince olanı o olduğu içinz sezaryan dikişi boyunca 23 24 kere batırıp o iğneyle ampulün içindeki sıvıyı enjekte etti, 3 er yada 4er hafta arayla yaptı bunu 3 kere. Sonra Silverdin krem aldırdı en son onu kullandım şuan iyi geçti iyileşti çok şükür. Ama o iğneyle sıvıyı enjekte ederken biraz acıyor benim için zordu
tarafından
Çok az kişi de görülüyormuş galiba bu KELOİD. Hatta ben dedim ki cildiyedeki doktora, sezaryan yapan doktorla alakasi var mıdır dikişi filan mı yapamadi diye zaten estetik dikiş. Hayır dedi tamamen kişinin bünyesi ile alakalı bir durum dedi. Siz cildiyeye gidin, inşallah iyi ve bilgili bir doktora denk gelirsiniz. Keza benimki bu anlattığım şekilde tedavi ile 1.5 ay da iyileşti
(310 puan) tarafından
Teşekkür ederim cevabınız için. Geçmiş olsun.
tarafından
Sağolun sizde şifa bulursunuz inşallah
0 oy
(2,075 puan) tarafından
Ben yapalı da 20 ay oldu ama sezaryen izi dışa doğru kabarık ve kırmızı aynı durum bende de var. Doktora gittim. 2.doğumda alırız orayı dedi sorun yok yani 2 doktor gördü
(310 puan) tarafından
Keloid imiş adı. Diğer tedavi yöntemleri denemediği sürece cerrahi işlemle temizlenmesi önerilmiyormuş çünkü tekrarlıyormuş. Krem vs vermedi mi size doktor tedavi etmek için?
(2,075 puan) tarafından
Yok. Şimdi hamileyim 2.doğumda düzeltilir dedi. İstanbula geldim burada da görüş alacağım. Benim ilk doğumda eve gelir gelmez kaynanam banyoya soktu. Dikişlerim ıslandı iltihaplandı. Ondan sonra böyle oldu
0 oy
(11,674 puan) tarafından
Benim ilk sezeryanımı anlattın garip bir şekli vardı ya kabarık ve kızarıktı kime sorsam izi belli bile değil diyordu. İkinci seseryanımda doktor bile sordu bunu kim hangi doktor yaptı diye. İkinci seseryanımda o durumu yaşamadım dümdüz belli bile olmuyor fakat ilkini biraz fazla kesmişler o yer belli oluyor ikinci daha kısa 
(310 puan) tarafından
Anladım, teşekkür ederim cevabınız için.
0 oy
tarafından
Benimki estakik heralde yara gibi kabuk bağladı o da zamanla döküldü incecik bi beyazlık kaldı sadece 
(310 puan) tarafından
Teşekkür ederim cevabınız için.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 129 göst.
25 Mart 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde GizeMikail (659 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 80 göst.
2 Nisan 2021 Diğer kategorisinde _Melikeee_ (247 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 375 göst.
+2 oy
6 cevap 351 göst.
31 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Ahsen.1 (97 puan) tarafından soruldu

412,392 soru

12,415,025 cevap

44,986 kullanıcı

Kategoriler