0 oy
1,365 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (76 puan) tarafından
kizlar ben ilk esimle 18 yaşında evlendim görücü usulü neyse bes yil evli kaldik benden 15 yaş büyüktü bni cok yipratti maddi manevi uc yildir ayriyiz uc yil once bosanma davasi acmistik boşanmak istemedi diretti dava devam ediyordu gecen ay anlasmali protokol imzaladik neyse gelelim esas konuya bes ay once biriyle tanıştım birbirimize aşık olduk yani bn öyle sanıyorum cokta mutluyuz ayni yastayiz gözümde tuttu yani bana evlenme teklifi edecegini falan duyurdu bir yil taniyip öyle evlenicem kendisi hic evlenmemis bnmde 5 yaşında bir oglum var 

35 Cevaplar

+12 oy
(1,102 puan) tarafından

Aşık olmussun çok güzel bir duygu canım ama sana abla tavsiyesi çocuğun varmis çocuksuz adamla evlenme iyi düşün 

Senin çocuğuna şuanda çok iyi davranıp sahip çıkar gibi yapabilir çünkü o da sana aşıktır gözü görmez gerçekleri.ayni ev içine girdiginizde senin çocuğun da olacak evde .o daha bekar adam evlilikle ilgili hayalleri ne bileyim evin içinde özel zamanlar geçirmek isteyecek ve bu senin çocuğun evde olduğu için yapamayacak bir çok şeyi .tatile gideceksiniz mesela çocuğun aynı odada kalması bile sorun olacak onun için cocugunu götürmek istemeyecek babasına bırak diyecek sana tatillerde mesela veya senle kendi arkadaş ortamına akraba ortamına gittiğinde çocuğun yine ona fazla gelecek .şuanda o adamda bunların farkında değildir ama bunlar yüzde 90 bu şekilde oluyor ablacım gerçekten çok iyi ölçüp bicmen lazım .maddi olarak da çocuğun büyüdükçe masrafları büyüyecek dertleri sorunları büyüyecek  o zamanda farklı şeyler ortaya çıkıyor . ve bu adamda senden çocuk isteyecek haliyle işte o zaman ortak çocuk olduğunda senin çocuğunu dışlama istememe ihtimali çok fazla tabi burada senin duruşun senin kendi çocuğunu savunuşun çok önemli dik durman lazım .babasına  gönder muhabettlerin döndüğünde resti çekebilmen lazım ki o da seni anlasın . Çocuklu ve seni anlayan birisi olduğunda işler daha farklı olabiliyor öncelik çocuklar olduğu için ve oda bir evlilik geçirmiş olduğu için birçok şey zaten aşılmış olabiliyor .tabi bu söylediklerim kişiden kişiye değişir belki hayatında ki kişi çok iyi bir insandır sana çocuğuna çok sahip çıkar sever sayar inşallah da öyle olsun ama gerçek hayatta bircok evlilik bu şekilde sorunlarla boğuşuyor.ikinci evlilik hele ki çocukla çok zor bir karar hakkında hayırlısı olsun rabbim yüzünü güldürsun . yorumlarımı olumsuz felaket tellalı gibi algılama sadece bunlar yaşanıyor aklında olsun demek için yazdim .Şansın açık olsun <3

(142 puan) tarafından
+++++++
(50 puan) tarafından
Yazdıklarında o kadar haklısın ki. Kesinlikle ikinci evlilik yapiliyosa şartlar her yönden eşit olmasi lazim.  Güzellik  icinde kültürel yapi olarakta denklik çok önemli. Çocuklar için cok travmatik olabilir. İstisnalar cok nadirde olsa olabilir. Peygamber efendimiz (sav) ve Hatice annemizin durumunu biliyosundur. Ama malesef günümüzde ahlakı peygamberimize biraz olsun benzeyen kaç kişi bulunur bilemem.
(3,314 puan) tarafından
Ayy bu ne kadar güzel yorum olmuş ya
Hem kırmadan hem gerçeklerle dolu bir yorum
Seni ayakta alkışlıyorum
(1,102 puan) tarafından
Bu durumu yaşayan çok arkadaşım ve akrabam var kendim yasamasamda yakından şahit oldum .evet istisnalar var mı vardir ama çoğunluk böyle ne yazikki
-Reklam-
+5 oy
(4,495 puan) tarafından
Linçlenecek bir şey yok, 3 yıl önce dava açılmış zaten bitmiş bir ilişki. Yalnız tavsiyem boşanma süreci bittikten sonra biraz kendini dinle. Belki oğlunla kuracağın yeni düzende birini istemeyebilirsin de. Biraz kafanı topla, kendi hayatını düzene koy derim.
(76 puan) tarafından
bnde oyle düşünüyorum bir muddet bekleyecegim uc yilda duzenimiz yerine oturdu çok şükür bu bnm içinde zor bir karar
(4,495 puan) tarafından
Kesinlikle bekle, çocuğun büyümüş çalışma hayatına gir hayta belki çalışıyorsundur bilmiyorum. Ne bileyim durumun el veriyorsa eğitimlere katıl kendine hem sosyal ortam hem yatırım yapmış olursun. Hayırlısı olsun hakkında, çocuğuna olan tavırlarını çok iyi gözlemle karşındaki kişinin, en önemlisi o.
(76 puan) tarafından
ayrildiktan sonra burun estetigi oldum kisisel  bakim -15 kilo yeni bir is yeni bir hayat çok güzel bir duzen kurdum sosyal cevre edindim cesitli sertifikalar aldim araba almayi düşünüyorum kismet olursa ogluma bir gelecek planim var
ve sürpriz bu süreçte aşık oldum
(4,495 puan) tarafından
Hayırlısı olsun hakkında o zaman.
+3 oy
(4,721 puan) tarafından
Yağmurdan kaçarken doluya tutulma sakın bıde çocuğun var adam hiç evlenmemiş diyosun umarim sıkıntı olmaz sonradan 
(76 puan) tarafından
yani evet haklisin suan hersey cok iyi biraz daha zaman var çünkü düşünmek zorunda oldugum bir çocuğum var
(4,721 puan) tarafından
Rabb'im hakkında hayırlısını versin canım acele etme dediğin gibi iyice ölç biç ona göre karar ver sürekli de dua et ıstıhareye yat
(76 puan) tarafından
amin canm teşekkür ederim güzel dualarin icin
(4,721 puan) tarafından
Ne demek canım hiç kimsenın üzülmesini istemem Rabb'im yardıncın olsun
+2 oy
(2,329 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Bence ailesini de tamamen tanımadan evlenme. Adamı da tamamen tanı pat diye nikâha oturma. Evlilik basit bir konu değil canım çocuğun da varmış onu da düşünmen lazım. Çocuğuna nasıl davranacak, ailesi nasıl davranacak ince eleyip sık dokuman gerekir. Aşık olduk hemen evleniyoruz kelebek gibiyim diyenler sonradan çok üzülenler oluyor. Üzülmeni, hiçbir kadının üzülmesini istemem hakkınızda hayırlısı olsun 
(76 puan) tarafından
annesi babasi refat etmis tek yaşıyor şahsı iyi bir insan ama tabi bunu bilemeyiz basta herkes cok iyi
(2,329 puan) tarafından
İşte o yüzden aceleye getirse de evlenme hemen canım abisi ablası akrabası illa ki vardır. Hemen güvenme ikinci kere üzülme ayağını yaş tahtaya basma daha temkinli ol bu evliliğinde çünkü bak çocuğun da var. Neler neler duyup görüyoruz haberlerde. P********mı iyi mi kötü mü hemen belli olmaz. Evlenen kimse zaten kötü diye evlenmiyor, sonradan çıkıyor herkesin kokusu
(2,329 puan) tarafından
P.si.kopat yazmıştım görünmüyor
(76 puan) tarafından
çok haklısın hayırlısıysa olsun hayırsızsa olmasın bunu ancak zaman gösterebilir
+2 oy
tarafından
5 ay, biriyle evlenmek için az bir süre. Hele ki ikinci evlilik ve çocuk varsa..

İnanın hiç evlenmemiş, çocuğu olmayan biri de olsa aynı yorumu yapardım. 5 ayda katiyyen taniyamazsınız. 
+2 oy
(1,207 puan) tarafından
Çocuğun da varmış,  daha sağlam adımlar atmalısın,  iyi düşün iyi karar ver .
+2 oy
(2,620 puan) tarafından
Davul bile dengi dengine diyorum. İlerde sorun olabilir hiç evlenmemiş biri
+2 oy
(988 puan) tarafından
oğluna karşı nasıl? neler duyup görüyoruz valla çok dikkst et çocuğun konusunda.Üstelikte daha önce evlenmemiş biri çocuklu birini kabul edecek.olabilir tabiki ama niyetini vs çok iyi yakip et 5 ayda birni tanıman mümkün değil.beklruebiliyosan 2 sene bekle hatta
+2 oy
(603 puan) tarafından
Evli ve boşanmış olmanı kullanmak istiyor olmasinn ? Yani bekar ve evli çocuklu biri ile evlenmek isteyen erkek gerçekten aşık olmalıdır. Emin olmalısın bu durumdan . Yani evli boşanmış diye açık bi kapı olarak görmesin seni. Kendinden ödün verme duygularınla değil oğlun için mantığınla hareket et . Bi müddet sonra saygı kalmazsa sevgi de kalmaz . Yani mantık duygudan önce gelmeli 2. evliliğinde. 
+2 oy
(7,153 puan) tarafından
Bu evlilğin mutlu bir evlilik olabilmesi için karşındaki insanın çok çok merhametli anlayışlı biri insan olması lazım canım böyle insan ne yazıkki bu devirde az bulunuyor umarım umduğun gibi biridir ama ikinci evlilik oldugu için ekstra dikkatli olman lazım Allah korusun farz et ki yanlış seçim yaptın boşanmak zorunda kaldın iki evlilik geçirmiş demekki bir sıkıntı var gözüyle bakacak herkes sana bu sefer gerçekten doğru bir evlilik yapabilmen hepten zor bir hale gelmiş olucak yani bu son şansın gibi düşün hayat ne getirir bilemeyiz defalarca evlenen ayrılan insanlar da var lakin senin bu zorlukları yaşamaman için şuan çok sağlam bir tercih yapman lazım anlattıklarına göre biraz riskli bir evlilik olur bu . Aşık oldum sevdim diye evlenmeyi düşünme bunlardan önce gelen şeyler var öncelikle onları ölç tart . İnşallah hakkında hayırlı olan bir karar verirsin 
+2 oy
(19,483 puan) tarafından
Çoooook iyi tanı kesinlikle. Evlenirken sonra evlen. Çünkü artık bu hayat yalnızca senin değil evladının. Da hayatı.  Ve kesinlikle uzun bir süre hemen çocuk düşünme. İyi tani ondan sonra
+2 oy
(281 puan) tarafından
5 ay cok kısa bir süre en az 1 yıl tanımalı gözlemlemelisin, evladın oldugu icin bir değil bin kere düşün. Arkadaşımın 10 yasinda oğlu vardı hic evlenmemis birisiyle 2 ayda evlendi ilk basta üçü birlikte gayet güzel yaşıyorlardı sonra arkadaşın yeni kocasından kizi oldu oldu adam oğluna farklı davranmaya başladı simdi oglu bazen babaannede bazen halada bazen babasında ama annesine cok nadir geliyor. 
+2 oy
tarafından
Benimde ikinci evliliğim eşiminde ikinci evliliği ikimizinde çocuğu vardı çocuğu olmasaydı asla evlenme değil tanımak bile istemezdim davul bile dengi dengine demişler boşanmış çocuksuz adamın bekarla farkı yoktur çok dikkatli ol hata yapma 
+2 oy
(242 puan) tarafından
Çok acele ediyorsun şu an senin önceliğin çocuğun olmalı aşk falan hikaye seni sayacak çocuğunu sevecek biri olmalı ama yinede evlilik için çok erken bi boşan nefes al kocadan kocaya koşmayın ya
+2 oy
(2,481 puan) tarafından
Gorumcem 2.evliligini yaptgnda 1kizi varsi evlencegi kisinin yoktu oda evlenma ayrilms.evlenmedwn kizi icn evine gelebilir kalabilir vesaire heraeyi soyluyorlardi adamda aileside.sonuc evlendikten sonra gorumcemin kizi icin o kiz buraya asla giremez dediler.kizj zatwn babada kaliyordu ama gormek icn alcagi zaman bile kaynnamda alir gorur gonderirdi.yanj her adam bir degildir kimisi kendi covugu gibj bakiyor ama kimiside istedgni elde edene kadr.yani bence iyi dusunup tasinman lazim kolay bisj olcak gibj durmuyor.ilk zamnlar tatli gelebilir ama sonra zor gelir o sorumlulugu almakta istemeyebiljr.
+2 oy
(391 puan) tarafından
Sana tek soru sorayım altınların var mı ilk evliliğinden?
+1 oy
(1,428 puan) tarafından
Ya neden linçleyelim seni Rabbim inşallah bu çıktığın yolda yüzünü güldürsün burada birçok kişi ikinciye birliğini yapmıştır Bence ben de dahil yani
(76 puan) tarafından
ayyy canm bnm kiyamam sana sende mutlu ol ikinci olunca insan daha bir hassas yaklaşıyor
(1,428 puan) tarafından
Çok şükür canm 1 yıl olucak
(5,976 puan) tarafından
aynn oyle yanlizlik allaha mahsus  yasin cok genc. hos 60 yasinda olsam da ben bulursam hayatimi gecirecek birini yeniden evlenirim. yasla basla alakasi yik insan iki cay icip aksam tv izlerken evde bi ses sabah kahvalti yaparken karsisinda oturacak birini ister yasli da olsa
(1,428 puan) tarafından
Casperiye güzel dedin valla öle amannnnnn bidahami yasicam
+1 oy
(991 puan) tarafından
Tahminimce şuan 26-27 yaşlarındasin. ikinci bir evlilik yapmak senin hakkın tabi ama bende 27 yaşındayım insan yeri geliyor kendi çocuğuna bakamıyor o yaşta olup hiç evlenmemiş çocuksuz bir erkek senin cocugunla nasıl ilgilenir bilemem. Bence iyice tanı. Amacı farklida olabilir kendini koru en az 1 sene zamana bırakmanı tavsiye ederim
(76 puan) tarafından
etrafimda cok fazla les kargasi gezdi bu üç yıllık surecte az cok niyetini biliyorum evlenmek istiyor ona kalsa hemen nikaha düğüne kurulacak ama dediğin gibi zaman lazim sorumluluk alirmi alamazmi
(991 puan) tarafından
Bence iyi düşün
+1 oy
(4,746 puan) tarafından

Mutlu olacağına inanıyosan evlen tabi ama kendine zaman ver iyice tanı araştır aşık olunca biz kadınların gözlerine perde iniyor ya kalbine arada sırada sen kenarda dur mantığım devreye sokcam de :)

+1 oy
(2,818 puan) tarafından
Kuzenimde cocuksuz bi adamla evlendi cocukluydu ama annesindeydi hersey o kadar iyiydiki ailelerde falan anlata anlata botiremiyolardi soyle iyi davraniyor boyle iyi davranoyor die  gecen sene kendi cocuklari oldu olan cocuga olmadik demedik sey birakmadi allahin cezasi cocuk 6 yasinda kendi babasjndan sevgj gormedi diger adami baba belledi kendi cocugu olunca adamin oda boyle yapti  cocuk anne ben babama ne yaptimda beni sevmiyor dedi hep
(19,483 puan) tarafından
Oyyy kuzucuk. Yavrucuga çok üzüldüm
(2,818 puan) tarafından
Evet bazi olaylar oldu kustuler kocasi evi terk etti vs suan baristilar ama barissalar nolcak soylenilen soz unutulur mu

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 502 göst.
6 Nisan 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
28 cevap 1,238 göst.
18 Kasım 2023 Diğer kategorisinde Sumeyyeali (1,346 puan) tarafından soruldu
0 oy
22 cevap 946 göst.
7 Nisan 2023 Diğer kategorisinde Huniliprenses (11,818 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 242 göst.