0 oy
275 göst.
Aile kategorisinde (1,086 puan) tarafından
Kızlar bizim eşimle uzun süre çocuğumuz olmadı sonra tedaviyle oğluma hamile kaldım çok ama çok zor bi hamilelik süreci geçirdim doğum için k.validemlere gittim eşim de başka şehire göreve gitti. O gittikten 1 hfta sonra doğum yaptım eşimin yanımda olamaması gerçekten psikolojik olarak beni çok zorladı doğumdan sonra 1 çiçek de olsa bekledim ama göndermedi gelirken alır heralde dedim  k.validemin yanında lohusalık çok zor geçti her gün ağladım her şeye karıştı neyse 1 ay sonra eşim geldi ama gelirken de hiçbir hediye getirmedi bende baba olmanın heyecanı diye ses çıkarmadım gerçekten baba olduğu için çok mutlu ve heyecanlıydı birbirimizi çok seviyoruz bu yüzden 2 yıl geçse de bişey demedim. Bugün görümcem doğum yaptı eşi çok güzel bi çiçek yaptırmış (köyde yaşıyolar) hediye almış kendimi değersiz hissettim demek ki yapılabiliyo dedim. Eşim de anladı heralde merak etme bu sefer güzel bi hediye yaptırırım dedi  ama ne bileyim o kırgınlık içimden gitmiyo. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda.

5 Cevaplar

+3 oy
(10,687 puan) tarafından
hediye bahane, sen doğumda eşinin olmamasına takılmışsın bence. üstelik sonrasında da kayınvalide ile kalmışsın. Aslında eşine en çok ihtiyacın olduğu zaman doğum ve lohusalık 
(620 puan) tarafından
Bunu yazacaktım bende ++
Bir insan böyle zamanda eşe çok ihtiyaç duyuyor
(1,086 puan) tarafından
Aslında evet  gerçekten bu içimde kapanmayan bi yara. Çok travmatik bi lohusalık yaşadım. Bu dönemi yalnız geçirmek beni çok zorladı
(1,455 puan) tarafından
İlk cocukta bende benzer durumu yaşadım ama eşim çiçek aldı onu da k.v vermiş o getirdi bana yani eşimin elinden almadim
Daha sonra 40 çıkana kadar kaynanada kaldım seninki gibi herşeye karıştı çocuğu sahiplendi
Eşim askerden çok nadir geliyordu
Yani önemli olan eşin yaninda olması
2. Dogumumu yaptım hiç hediye görmedim ama direk evimde kaldim ve eşim yanimdaydi daha mutluydum
(10,687 puan) tarafından
benim eşim yanımdaydı. doğum sonrasında, bebek bakımında kimseyi istemedim yanımda. zor bir doğum oldu, bebeğim küvezde kaldı, ben ameliyatlı halimde hastane köşelerinde süründüm resmen ama yine de kimseyi istemedim. eşim yetti bana.
en iyi kayınvalide de olsa, annen de olsa insan, eşinin desteğini istiyorvebu dönemde yaşadığı hiçbir şeyi unutmuyor kadın.
eşinbu dönemi düzeltemez ama bundan sonraki tavırları iyiyse seni düşünüyorsa ve bunu sana belli ediyorsa üzülme boşa yıpratma kendini
-Reklam-
+1 oy
(18,262 puan) tarafından
Akıl edememistir. Boşa canını sıkma. Ve hediye istiyosan direkt şöyle. Galiba erkekler böyle şeyleri çok akıl edemiyor. Bu doğumda öncekinin hediyesiyle birlikte gelsin 
(1,086 puan) tarafından
Artık onun hediyesi olmaz tabi de. Hediye de bahane aslında insan düşünüldüğünü hissetmek istiyo hepsi bu
+1 oy
(812 puan) tarafından
Bende aynı şekilde doğum yaptım ilkinde eşim yoktu yanımda doğumdan on gun sonra geldi ben doğuma kadar 5 ay kayinvalimde kaldm Allah bin defa razı olsun annem gibi bakti doğum da kayinbabam gidip Kocaman bir çiçek yaptırmış eşimin adına gelirken oda aldı hediye ama sana soyliyim mi ne hediye ne çiçek hicbisey o an ki eşimin yokluğunu silmedi gönlümden yanına gelmis ya sen ona bak takılma öyle şeylere onların varlığı en büyük destek sende o yok diye travma yasamissin benim gibi 
(1,086 puan) tarafından
Evet o yalnızlık gerçekten beni çok ama çok zorladı. Benim k.validem iyidir ama lohusalıkta çok cahilce davrandı her gün ağladım unutamıyorum o günleri
(812 puan) tarafından
Canım işte o dönemde en çok ese ihtiyac duyuyor insan benimki gül gibi baktı yinede esimsiz hala içimde o
tarafından
Ne diyordu ki sana canım aglatiyodu
0 oy
(1,207 puan) tarafından
Sen ona hediye aldın mı?
(1,207 puan) tarafından
Sen ilk defa anne oldun,  o da ilk defa baba sen hu süreçte bebeginle iken o sizin için dış göreve gitmiş. Bu üslupla zaten konuşulmaz senle.
(1,086 puan) tarafından
Canım anne oldum diye hediye alsın demedim zaten doğum çok zor bi süreç bu süreçte yanımda olamadı ama en azından bir çiçekle varlığını hissettirmesini istemek hakkım değil mi? Şayet dediğin gibi eşitlik olsaydı Allah cenneti annenin ayakları altına sermezdi
(1,207 puan) tarafından
Annelik ve dogum farklı, başka dogum yapan canlılar da var . Denek istediğim küçük bir hediye alıp hatirlatabilirdin.
(1,455 puan) tarafından
Ben doğum yapıp kocasına hediye alan bayan duymadım
Zaten lohusaliktan karmaşık duygular içindeyiz sevgi ilgi şefkat bekliyoruz
Doğumdan sonra kocaya hediyeyi biz mi düşüneceğiz
Ona evlat vererek dünyaları veriyoruz zaten
Hediye işi laf olsun diye önemli olan yanımızda olmasi ilgisini göstermesi
(1,207 puan) tarafından
Her canlı doğuruyor bence fazla abartılıyor doğurma eylemi. ( bence)
0 oy
(16,551 puan) tarafından
Okuduklarmdan en zoru esinin yanında olmadan doğum yapman bu çok zir gerçekten birde kaynana evinde kalmak zor 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 180 göst.
30 Temmuz 2024 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 623 göst.
25 Şubat 2024 Aile kategorisinde Hirasu (2 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 271 göst.
0 oy
5 cevap 267 göst.
22 Ekim 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu