0 oy
643 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (2,075 puan) tarafından
Tecrübeli anneler lütfen bi cevap yazın. Bebeğim 30 aylık ve çalışan bi anneyim. Dün bezi çıkardık ama lazımlığa oturmak istemiyor ya. Anca çizgi film açarsam oturuyor. Klozetten zaten korkuyor. Nasıl yapacağım ya?? Sticker falan aldım ama umrunda değil. Konuşması güzel, algılaması da güzel ama bu inat işini nasıl yapacağız ?

18 Cevaplar

0 oy
(5,458 puan) tarafından
Ay bizimki de bu ara öyle. Ve biz eğitime yeni de başlamadık yabi. Bu ara oturmuyor çocuk. Geliyoe anne çiş diyor gidiyoruz oturmuyor. Öyle korkusu falan da yok. Allah aşkı için sorar mısın çocuğuna neden oturmak istemiyormuş. Yemin ediyorum çok merak ediyorum. Benimki o kadar konuşamıyor daha
(140,351 puan) tarafından
şimos oturuyo ama yapmiyo☺️
(2,075 puan) tarafından
Ben 2 yaş krizine bağlıyorum. Sadece ‘yapmicam’ diyip inat ediyor. Gece kuru kalkıyor çişini uzun süre tutabiliyor ama yok yapmayacakmış beyefendi
(8,121 puan) tarafından
İlk alıştıktan sonra bir kez öyle bir durum oluyor istememe durumu. Bir de inatlaşan çocuğunuza “jandarma” deyince “jandarcam” “yapacağım” gibi kelimelerle cevaplıyorsa o zaman o çocuğun sendromda olduğunu, ona göre daha sabırlı olmamız gerektiğini anlamalıymışız. Kızıma ilk denediğimde çok kızgın bir şekilde “jandarcam işte” demişti. Çok komikti
-Reklam-
0 oy
(893 puan) tarafından

Bizimki bundan. Kendisinin peçetelik yeri de var. Yalancıktan sifon sesi de var. Kendi kendine oturup yapıyor bunu bak istersen canım bunu sevebilir 

image

(2,075 puan) tarafından
Ya çok güzelmiş
(893 puan) tarafından
Dolap uygulasamına bak temiz 2. El daha uyguna alabilirsin canım
(355 puan) tarafından
Şokta var canım bu biz aldik aynisi ısıklı sifon sesli aynisi iste 400e aldik
0 oy
(4,581 puan) tarafından
Bizimki fischer price müzikli sifonlu, seviyor. Şarkılarını da ezberlemiş. Sizinki böyle değilse de videoyu göstermeden kukuli veya başka çizgi filmlerin tuvalet eğitimi müziklerini vs açabilirsiniz götürdüğünüzde. 
(2,075 puan) tarafından
Bi kaç gün daha deneyeceğim olmadı sizinki gibi bir şey alacağım :(
0 oy
(2,135 puan) tarafından
Benm kızımda öyleydi küçük terlik aldım her 15/20 dk bir kendimle beraber tuvalete götürür oturup yapalım derdim öyle böyle korkusu geçti lazimligi salona getirdim annecim tiş yap diye diye korkusu geçti alıştığı gibi lazimligi tuvalete bıraktım öğrendi 

Tabi sabır istiyor hemn ogrenmiyorlar 
(2,075 puan) tarafından
Bende daha sık götüreyim bari :( yapmicam diyip inat ediyor
(2,135 puan) tarafından
İnat yapar hatta bilerek altına da yapar benm kızım goturudum gelmiyor deyip arkamı donmemle pijamasina yapardı ayy sabrimla sinaniliyprdum bir ay kadr ugraşmamla öğrendi şükür bugünlere sanada çok kolay gelsin
0 oy
(4,770 puan) tarafından
Ben lazimlik kışin aldım oynamasina izin verdim kapağıda var oturuyordu sandelye niyetine kullandı o dönem bezi çıkarmak istemedi o yüzden  bizde yeni bıraktık, gönül isterdi klozette alışsın ama korkuyor istemiyor. 
0 oy
(2,771 puan) tarafından
Biz birçok lazimlik değiştirdik oğlumda beraber gittik almaya hepsine tek tek oturttuk öğle bir lazimlik seçimi oldu 
0 oy
tarafından
300 liraya aldım.1 kez oturmadi:) kaldırdım.

Tuvalete gidiyor bu arada benimki takmış kapıdan işiyor girmicem diye inatlasiyor çok yorucu oluyor 
0 oy
(2,252 puan) tarafından
Altına işeye işeye öğrencek annesi.
0 oy
(1,108 puan) tarafından
Benimki de istemiyor ben çözümü farklı şeylerde buldum ama çoğunlukla o anlamadan çişin var mı yok mu diye sormadan kucağıma alıp uçuyoruz vuuuu diyip bi tur evi geziyorum sonra vuu derken tuvalete götürüyorum hadi hadi çabuk çıkar çıkar çabuk diyorum heyecanla o anlamadan oturtuyorum her zaman böyle yapıyorum artık inat etmeyi bi nebze de olsa bıraktı biraz da sevdiği oyuncakları aldım tuvalete götürdüm baaak çiş yapıyor dedim geldi
0 oy
(4,121 puan) tarafından
Alaturka tuvalet varsa orada devam edin inatlaşırsa daha da zorlanırsınız
0 oy
(29 puan) tarafından
https://ty.gl/768x1d1n2o

Eşim böle birşey almıştı 2 yaşına gelmeden önce salona koyduk zorlamıyorduk kendim wcye giderken onu da götürüyordum göre göre kendi lazımlığına kendi isteğiyle ara ara gitmek istedi 2.5 yaşında da kendi lazımlığını istemeyip klozete oturmak istedi batarya aldık yaklaşık 7-8 aydır da kendi gidiyor tuvaletine bezi kendi bıraktı zaten ( he ilk zamanlar baktım hevesi geçip inatlaşmaya başlayınca da tamam sen oturma ben oturayım benim olsun artık diyordım hemen koşarak geliyordu) 
0 oy
(14,163 puan) tarafından
Ben hep rüşvet teklif ettim oturması için telefon market veya dışarı çıkarmak gibi oturur ve yaparsa söz verdiğimi yaptım oturmaz veya hemen kalkarsa o zaman yapmadım ve oturmadifi için istediğini yapmadığımı belirttim öyle öyle alıştı. Klozet aparatı almıştı oturtmak istedim kendi istemedi bi kac kere beni Wc de görünce kendi oturmak istedi 2 hafta olmadı sanırım başlayalı şuan klozete kendisi koyuyor aparatı sifonu çekip aparatı alıp kapağını kapatıyor bunu bi kac kere ben yapınca kendinin de hoşuna gitti öyle ilerliyoruz 26 aylık 
0 oy
(3,051 puan) tarafından
Zamanla goturdukce alisacak bazi cocuklar lazimliga oturmuyo malesef 
0 oy
(882 puan) tarafından
Ben eğitim vermedim henüz daha 15 aylık ama evinizde bir lazımlık var çıkardım ortaya tanısın diye bir kaç defa ay çişim geldi diyip oturdum üstüne aaa çişimi yapmışım falan dedim. Baktım bir kaç defa oturuyor dedim acaba olur mu. Bezi çıkardım otur hadi falan dedim ama istemedi bende devam edip korkutmak istemedim daha vakti var diye sizde belki işe yarar diye düşünüyorum denemekten zarar çıkmaz. 
0 oy
(1,649 puan) tarafından
Bence oturmasada inat etsede siz goturun  cizgi filmle bile olsa ikna oluyorsa oturur.  Hem cis var mi tuvalet kaka var mi diyin hemde dediginiz zaman goturun. Sonra bir muddet sonra sormayin goturmeyin eminim kendisi size diyecektir tuvalete gotur diye.  24 aylik oglumla bu sekilde ilerledik
0 oy
(312 puan) tarafından
Benim oğlumda 31 aylık bu ay başladık başta kendi istedi lazimlığı gittik aldık bi yaptı bidaha istemedi bende üstüne gitmedim hergun konuştum ama çok sıcak bezi çıkaralım hem popon pis oluyo lazimliğa yap sonra beraber döküp sifon basalım ellerimizi yilayalim filan diye öyle öyle heveslendi 2 gün lazimliğa yaptı ben klozet içinde aparat almıştım sifona basmak filan hoşuna gitti 3.gun klozete oturdu 10 gün oluyo biz bezden kurtulduk zaten havada sıcak o rahatlığa bi alışınca daha istemiyo tabi ara ara kaçırmalar oluyo ama tepki göstermiyorum güzel ilerledik bence darısı başıniza
0 oy
(8,121 puan) tarafından
Tuvaleti yokken ısrar ediyorsan o zaman da aynı durum oluyor. Bırak yapsın bir-iki kere etrafa üstüne. Her yaptığında sabırla “ayy pis oldu, koktun” gibi şeyler söyle ama “olabilir bazen böyle ama evimiz de pis olmasın diye istersen tuvalete gidelim” filan diye konuş. Zor bir süreç ama sonucu güzel oluyor Allah'ın izniyle. Bolca sabır diliyorum 
0 oy
(5,787 puan) tarafından
Bende başlicam 26.5 aylik daha ikili cumlelere anca basla anne mama anne su bu bitti gibi ögretebilir miyim acaba lazimlik aldik sifon sesi cikarandan alistirma kilodu baxer alez falan aldim ama cesaret edip baslayamadim nasil yapsam bilemedim

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 482 göst.
5 Aralık 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 667 göst.
22 Mart 2024 Diğer kategorisinde MehSinOz (216 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 179 göst.
5 Haziran 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
+3 oy
9 cevap 164 göst.