0 oy
149 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (1,037 puan) tarafından
Kemik suyuna çorbalar falan yapıyordum hep yine de bebegimin b12 vitamini sınırda cikmis. Rica etsem bana etle yapılan çorba tarifleri verebilir misiniz 

3 Cevaplar

0 oy
tarafından
Sinirdaysa şükret canım biz yıllardır kansızlığı dozeltemedik eti Ddirek yedirmen en güzeli köfte falan yedir kırmızı et çok önemli 
tarafından
Yoğurt yiyo mu
(1,037 puan) tarafından
Yiyor canım yemeklerine karıştırıp veriyorum cogu zaman
tarafından
Hıh işte hatayı orda yapiyosun kalsiyum demir aynı anda verilmez demirle B12 aynı besinlerde biliyosun zaten kalsiyum demirin emilimini azaltır (b12ninde ) demirde kalsiyumun emilimini azaltır ikisini aynı anda verince o yedirdigin notur oluyo çocuk hiç bir vitamin almiyo sadece karnı tok oluyo süt urunleriyle et ürünleri en az 2 saat arayla yenmelidir ki fayda etsin her öğünde yoğurt vermek yerine günde 1 öğün ver mesela pilav yoğurt karıştır öğlen ver akşama da et pilav şeklinde yedir yoğurt koyma yanına
(1,037 puan) tarafından
Ay ben yemegi sıcakken yoğurtla soğutmak için öyle yapıyordum cogu zaman bilmiyordum artık dediğiniz gibi çok dikkat ederim çok teşekkür ederim
tarafından
Ben de öyle yapiyodun canım oğlum yoğurt seviyodu sevmedigi yemekler de özellikle kan yapıci şeyler ıspanak et falan hep yoğurtla karıştırır yediriridim bi de zaten demiri düşük bari kalsiyumu yüksek olsun diye her öğünde verirdim yoğurdu kahvaltı da bile 2 kaşık olsun yedirirdim kuzenim hemşire o dedi bana yanlış yapiyosun diye ondan sonra düzelmeye başladı oğlumun kan değerleri
-Reklam-
0 oy
(5,095 puan) tarafından
Düğün çorbası misal 
(1,037 puan) tarafından
Tarifine bakayım canım sagolasin
(5,095 puan) tarafından
Bak canısı güzel bir çorbaya benziyor bende yapmayı düşünüyorum
0 oy
tarafından
Benim kızın B12 sınırın da en üst seviyesine çıktı , 1400lerde B12si

Ben hep etli kemiği 8saatten fazla kaynatıp her yemeğine koyuyordum ama B12 çok yükselince maalesef kestim tavsiye ederim 
(1,037 puan) tarafından
Ben o kadar kaynatmiyordum ondan mı etki etmedi acaba bir de 8 saat kaynadikca su mu ekliyorsunuz suyu azaliyordur illaki teşekkür ederim
(441 puan) tarafından
1400 çok yüksek bence tekrar test yaptırın bizimde öyle çıktı bir sürü endokrine falan gittik meğerse yanlış ölçülmüş
(1,037 puan) tarafından
Birde yemeğe ne kadar koyuyorsunuz bir bardak dolusu koyuyor musunuz
tarafından
Egeninannesi canım 3 aydır kontroldeyiz , onkoloji bölümüne sevk edildi, baya araştırıldı ama birşey çıkmadı

Evet canım su bittikçe ekledim daha sonra karton bardaklara doldurdum buz olduktan sonra karton bardakları çıkardım öylece buzluğa attım

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 501 göst.
20 Ağustos 2020 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 125 göst.
16 Eylül 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Eeebbrrrruuuuuu (769 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 76 göst.
29 Ağustos 2022 Aile & Aşk kategorisinde Fatma3400 (106 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 1,137 göst.
31 Ağustos 2020 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu

411,024 soru

12,371,173 cevap

42,414 kullanıcı

Kategoriler

...