0 oy
271 göst.
Diğer kategorisinde (2,756 puan) tarafından
Kahvaltı yaptırıyordum domates yemicem salatalık yemicem zeytin yemicem yumurta yemicem diyor zorla yediriyorum ağlıyor ağzında tutmak istiyor özellikle domatesi siz olsanız verirmiydiniz domates filan zorlada olsa yoksa vermezmiydiniz bu arada 5 yaşında ilk defa domates filan yediriyorum şimdiye kadar yemiyordu onuda zorla yediriyorum yediği 2 dilim domates onuda zorla

21 Cevaplar

+2 oy
(5,455 puan) tarafından
5 yaşında çocuk artık kendi yiyebilir. Ne yiyip ne yemek istemediğini kendi seçebilir. Yani atıyorum siz domates sevmiyorsunuz biri gelip sürekli ağzınıza zorla domates tıksa nasıl hissedersiniz. Şu çocukların bireyselliğini kabullenelim artık
-Reklam-
0 oy
tarafından
Şuan çok küçük benim kızım yetmediği zaman zorlamiyorum
0 oy
(20,391 puan) tarafından
Zorla yedirme derim. Oğlum da yemez o saydiklarini. Zorlamiyirum
0 oy
tarafından
Oğlum 5 yaşında domates salatalık meyve dediğim an çıldırıyor zorla yedirdigimde kusuyor bende bıraktım artık yumurta peynir yoğurt süt o şekilde yediriyorum..
0 oy
(98 puan) tarafından
Kahvaltıda yemiyo ama bazen ara öğün atıştırmalık olarak bn salatalık soyup tuzlayıp veriyorum bayiliyolar 4 yaşında oğlum .kızım herşey yiyo masallh 
0 oy
(2,604 puan) tarafından
Zorla vermiyorum bazen peynir falan yemiyo mesela üstüne azıcık çikolata sürüyorum çok az ama o zaman yiyo 
0 oy
(2,939 puan) tarafından
Ben masadan kaldırıyorum. 
0 oy
(735 puan) tarafından
Zorla yedirme yeğenime de çok zorladılar abimler kız hicbirsey yemiyor benim kız  2 yaşında hicbirsaman zorlamadim yemediği zaman da oldu.simdi o benim peşinde kosuyor ters teper sakin zorlama 
0 oy
(2,844 puan) tarafından
Zorlamıcaksın canım acıkınca mecbur yicek :) 
0 oy
(5,232 puan) tarafından
Benım kızım da 3 yasında yeni ısrsr edıyorum. Mesela peynır sevıyor ya oeynırle domatesi bi arada veriyorum yiyor. Veya salatalıkla 
0 oy
(1,266 puan) tarafından
Benım oğlu m 2bucuk yasında domates yemez asla zorla yedırmem demek mıdesı almıyor ne isterse onu yedırırımpeynır agzına sürmez doğdu  dogalı
0 oy
tarafından
Benimki 2 yaşına girdiğinde 15500 olmuştu kilosu o zamana kadar da herşeyi zorla yediriyodum kilosu persentil tablosunun üst sınırına geçmişti zayıf değil bişey değil aman ne istiyosa onu yedin dedim saldım susn 27 aylık hiç kilo almamış valla ağlasın yedircem ben 
0 oy
(3,194 puan) tarafından
Yemek konusunda ısrar etmem ister yer ister yemez çünkü eni sonu acıkacak anne acıktım diyor yemeğini veriyorum yiyor 
0 oy
(2,416 puan) tarafından
Neden zorla yediriyorsunuz ki? Çocuğu daha da tiksindiriyorsunuz. Benimde kızım 5 yaşında hiç zoraki bir şey yedirmiyorum sevdiği şeyleri yapıyorum sürekli sizin yaptiginiz çok yanlış 
0 oy
tarafından
Masaya oturuyor kızım canı ne isterse ondan yer yemezse de zorlamiyorum 
0 oy
(3,563 puan) tarafından
Benimki de öyle aşırı iştahsız ben de zamanında çok zorladım bu sefer kusmaya başladı o yüzden zorlamadım sonrasında yediği şeyleri verdim hep bir buçuk aydır okula gitmeye başladı sabahtan akşama kadar aç kalacak hali yok ya orada ne veriyorlarsa az çok yiyor eve geldiği zaman tekrar evdeki yemeklerden yediriyorum bence okula başlat yaşıtlarından görerek yer benim oğlum da asla peynir domates falan yemiyordu okulda yiyor
0 oy
(13,935 puan) tarafından
Kızım da yemez domates kahvaltıda. Ben yemek yaparken yemeklik doğrayın istiyor öyle yiyor. Gecen eşim ekmek arası domates salatalık yerken ondan gördü bi kere öyle yedi. Ben zorlamiyorum hiç bi konuda zamanla daha geri teper diye düşünüyorum 
0 oy
tarafından
3 çocuğum var. 3nu de ek gıda döneminde başlayıp sofrada yanımıza aldım. Yediğim herşeyden azar azar önüne koydum batira batira yediler. Şuan hiç yemek secmiyorlar bazen çok nadir etli yemek ayrimi yaparlar kabak yemezler mesela ama onun dışında evde ne olursa yiyorlar. Yemedi mi o günkü yemeği tamam diyorum ama sonrasına ekstra yemek yapmayacam tekrar bu yemeği getiricem diyorum o an yiyip kalkıyorlar. 
0 oy
(1,523 puan) tarafından
Valla 7 yaşinda benimki de domates zeytin peynir yemez.tadına bakmadigi o kadar yiyecek var ki.  Yese cok güzel olurdu ama soruyorum hayir derse ısrar etmiyorum. Artık soruyorum zaten genelde ne yemek istersin diye ona göre koyuyorum onüne yemegini.
0 oy
(745 puan) tarafından
20 aylik sabah kahvaltida borek vardi cok az yedi hadi sana hikaye anlatayim dedim kabul etti kaplumbağa karga falan filan biseyler etmis o oyle olmus hadi bi isirik al devam edicem hadi bi kere daha isir kirpiye nolmus derken biraz yedi zorlamam yemezse kaldırim ben yedirmiyorum kendisi yedigi kadar yiyor aclik tokluk da farkinda ac kalinca mecbur yiyecek

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 236 göst.
30 Aralık 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Aynur236 (14 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 139 göst.
6 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 171 göst.
15 Şubat 2021 Diğer kategorisinde Ö.B❤️A.C.A (582 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 175 göst.
9 Şubat 2021 Diğer kategorisinde Ö.B❤️A.C.A (582 puan) tarafından soruldu

412,634 soru

12,422,935 cevap

45,311 kullanıcı