0 oy
970 göst.
Aile kategorisinde (25 puan) tarafından
Kızlar nerden basliycam bilmiyorum teyzemin ogluila evliyim akrabyla evlendigim.icin lincliyiceksiniz lütfen empati kurun 2 yıllık evliyim ve teyzmle birlik yaşamayı kabul ettim okadr pismanimki en yakınımın arkamdan dedikoduları cekistirmeleri kizlaryla gerçek yuzlerni evlendikten sonra belli ettiler bı konu var annemler bir düğüne gidicek eşimin işi olduğu için beni tek çağırdılar sende gel ama kayın babam izin vermiyorus okadar cahilleriki bizim alanımıza saygı duymuyorlar herseyimize karisiyolar eşime ayrılalım diyorum başka ev tutalım asla olmaz diyo tek çocuk çok yoruldum tükendim şimdi ayrılın diceksimiz boşan diceksiniz okadar kolay olmuyo arkamda durmayan bı koca ailsinin kölesi sözlerinden cikmiyo napicam lütfen empati kurun çok koturyum 

21 Cevaplar

+4 oy
(14,164 puan) tarafından
Boşanmak kolay değil demişsin kolay olmayan şey kendini buna ikna etmen. Ne olacak zannediyorsun zaman geçtikçe daha da katlanılmaz hâle gelecekler. Belki o zaman çocuğunda olacak çocukla böyle bir yola çıkmak hepsinden zor sen tek başına bir odada kalırsın kuru ekmekte yersin ama çocuğun olunca asıl herşey zor oluyor kendini onlara mecbur hissedeceksin ki yavrun zorluk çekmesin diye. Diyebileceğim tek şey var bu dünyaya bir kez geliyoruz kimse kimsenin derdini çekmek zorunda değil. Olmuyorsa yoluna bakmalısın. Çareler üretmelisin bahaneler aramak yerine. 
-Reklam-
+1 oy
tarafından
Çocuğun yoksa ailen arkanda değilse çalışıp bi eve çıkabilirsin yada yurta apart evlerde kalabilirsin zaten en başından beraber yaşamayı kabul etmen hata 
+1 oy
(14,491 puan) tarafından

Ya bişi demek istemiyorum zaten yeterince üzgünsün ama neden yavrum neden baştan kabul ediysnz ya :(

Çok üzülüyorum.

Ev ayrı bark ayrı olduğu halde yolunda yürütmek zorken aynı evde imkansız ya :(

(25 puan) tarafından
Kendime kızıyorum bu yüzden hasta oldum kendimi sucladim hep hepppo
(14,491 puan) tarafından
:( çok zor kuzum Rabbim hayırlı bir kapı acsin sana
(25 puan) tarafından
İnşallah
+1 oy
(2,546 puan) tarafından
Çocuğun yokmuş ayrıl gitsin . Allah vermiyor zorlama işte iki düşük yapmışsın kuzum.kuzenle nasıl evlenebiliyirsunuz gerçekten anlamıyorum kuzenlerim benim kardeşim abim ablamdir yaaa yan gözle bakmayız off offf.
(93 puan) tarafından
bilim bilim diyorsunuz ya o zaman teyze çocuklarının kardeş olduğunu bilimsel olarak kanıtlayın.
(2,546 puan) tarafından
Kan bağı var kardeşim anlamiyormusun? hem ayrıldın diyelim aile içi çatışma çıkar tam bir saçmalık.4. derece olan kişilerle evlenebilirsin ama 1 ,2 ve 3.derece olmaz . yurtdışında bile yasak
(93 puan) tarafından
anlıyorum, selametle.
(2,546 puan) tarafından
Anladığını düşünmüyorum selametle
(93 puan) tarafından
hemfikirim.
+1 oy
(11,302 puan) tarafından
Çocuk da yokmuş seni tutan ne orda. Kusura bakma linç asla değil kuzen kardeş gibidir nasıl evlendiniz 
0 oy
tarafından
Teyzenmis kaynanan sanırım. annen konuşsun annen arkanda durursa bu iş hallolur.Gerekirse git annene anlat her şeyi annen gerekirse ya ayrı eve çıkarsınız yada kızımı torunumu vermem gibisinden tehdit etsin.Yoksa sana ve çocuğuna yazık olur bu iş  annende bitiyor canim
(3,961 puan) tarafından
Öldürmek gibi bişeye kalkışmayacaksa yani sadece kavga çıkacaksa cesaret edip söyle. Onlar hiç kendilerini tutuyorlar mı istedikleri gibi davranıyorlarmış sana.
tarafından
Canım eğer eşini seviyorsan ileriyi düşünüyorsan Çocuğunuz olduğu zaman sakat kalma ihtimali var .Ben eşimi seviyorum sakat olacak Çocuklarımı da bakarım diyorsan ,boşanmak istemiyorsan ,babana anlat ama eğer ki ben bu adamla Ömür geçmez .sakat olacak çocuklara da büyük ihtimalle ki sakat olacak bakamam o kendi hayatını ben Kendi hayatıma diyorsan ,babana dolu dolu anlat ki boşanın. annen kendi kardeşi diye hiçbir laf söylemez. Annen kendi yeğeni diye bir laf söylemez ama olan sana olacak. o Çocuklar yarın bir gün sakatta olduğu zaman ömrümün sonuna kadar Sen bakacaksın .bunların hepsini sen düşün .yani ben cevremde gördüğüm, okuduğum kitaplarda akraba evliliğinden 3 çocuk da olsa iki çocuk da olsa onun ikisinin de üçünde sakat doğma ihtimali çok çok fazla ve yüksek .O yüzden buna bir an önce karar ver. Tekrar hamile kalma karar verdikten sonra faaliyete geç üzülen sen olursun. sen kendi hayatına bak mesela çocuğun sakat doğdu diyelim falan filan diye anlat .Baban arkanda durursa ne ala ne kadar güzel bu .Sen hemen babanla konuş.
tarafından
Ben asla kimseye boşan demem ama ileride sakat olan çocuklar doğma ihtimali yüksek diye dedim
(25 puan) tarafından
Nekadar kolay soyleyebiliyosunuz ya sizde hiç vicdan yokmu Allah misiniz hasa tövbe böyle şeylere kesin hüküm veriyorsunuz zaten üzgünüm empati kurun diyorum siz dedinden yaraliyisubuz yapmayın bakın büyük konusmayin
tarafından
Canım kesin sakat olacak demedim istatistik olarak sakat doğma ihtimali fazla dedim.Cevremde ve yaşanmış olaylar kitaplarında okuduğum kadarıyla dedim.Burada destek olmaya çalışıyorum.Kaldi ki vicdanı olan insan zaten benim ne demek istediğimi anlar.Karar sizin
0 oy
(1,471 puan) tarafından
Büyük bir kavga çıkaracaksın ailesi sizin evinizi ayırmak zorunda kalacak 
(25 puan) tarafından
Bende bunu defalrca düşündüm arkamdan konusuyolardi yakaladım Cat yüzlerine söyledim asla kenidkmi ezdrmen kendi işlerini kendinyaparlsr yemekten yemeğe assagiya inerm ama kocam koca değil kavga eetigimizde kendine vuruyo beni korkutuyo ben çok duygusallım kendine zarar vermesinden korkuyorum
tarafından
Size vurmasindan iyidir kendine vurmasi duygudal olabilirsiniz ama sizin arkanizdan atiyorlarsa size karşı dolduruyorda olabilirler ve bu yuzden sizin arkanizda durmuyor olabilir esiniz hem kendine vurmak yerine karısını savunsun ailesine ezdirmesin onlarda bi yere kadar ilerler ondan sonra size karşi adım atamazlar birlik önemli bence
(25 puan) tarafından
Ya ben tatlı dille hani benden sogumasjn daha çok onalrin tarafında olmasın diye hep tatlı dille konuşurum ama benimde bir sabrım var dolduruyorlar tabikife dolduruşa gelme diyorum ailesinide kötüleyemem.bendeb nefret eder daha çok ama ailesine annesine düşkün aşırı düşkün napicam bilmiyorum tek çarem öğretmenliği kazanmak başka bı yere atanmak
tarafından
Insallah en kısa zamanda kazanır baska yere taşınırsınız o bahaneyle uzaklaşmış olursunjz
0 oy
(634 puan) tarafından
Kendin etmiş kendin bulmuşsun. Dert yakınman boş. Teyzemlerin çocuğunu öz kardeşimden ayıramam o gözle bakamam bu hastalıklı bir durum olması ayrı bir yana birde işin tıbben sağlıksız tarafı var. Çocuğunuz olsa engelli olma ihtimali daha yüksek. O çocuğun günahı ne. Hadi onu da geçelim oldu aşık oldun evlendin kuzeninle. Çocuğunda şükür sağlıklı fakat bu kez de kaynanan teyzen kayınpederin enişten doğdun doğalı tanıdığın insanlar aynı evi nasıl kabul ettin. Bu devirde beraber yaşamak mı kaldı... Ah bee kızım linçlemek için söylemiyorum ama kendine çok haksızlık etmişsin. Bu saatten sonrası ya ayrı eve ikna etmek zorundasın eşini yada boşanmak. 3. Seçenek ömrüne gençliğine yazık etmek demek
(634 puan) tarafından
Ama bunlar gerçekler.
Unutma darbe alan yer güçlenir. Ağlamak birşeyi değiştirmez. Olmuş olan artık. Geleceğin senin elinde . Onu şekillendirmeye değiştirmeye bak artık
(25 puan) tarafından
Buda benim imtihanım kpss ye giricem ogretmenlik için tek çarem bu biliyomusun rabbim belkide bu sınavı kazanayım diye imtihan verdi bana çünkü daha çok hırs yapiyorim degirtmeye çalıştım eşimle defalarca kavga ettik kendine zarar veriiyo birazda bu beni korkutuyo oldurucem diyo kendimi
(1,471 puan) tarafından
Yorumun dikkatimi çekti canım o yüzden yazmak istedim. Kuzeniyle evlenmesi yanlış değil ki tamam kardeş çocuğu ama hadis bile var ''kayın ölümdür.'' diye. O bile helal değilken nikah düşen biriyle evlenmesi normal kuzeni kardeşi olmuyor sonuçta. İnanır mısın hala bir duran bir sürü aile var bende ilk öyleydim tartışarak ayrilabildim. İnsan bazen hata yapabiliyo malesef ama içini döksün buraya da anlatamazsa içinde kalsa daha kötü
(634 puan) tarafından
İşin dinen boyutundan bahsetmedim. Benim hissiyatım bana göre benim görüşüm kuzenlerim öz kardeşim gibidir. Benim için çok ters. Ve tıbbi olarak zararlarını araştırırsan çok sakıncalı bir durum. Sonuçta o evlilikten bir çocuk da dünyaya geliyor. Ama madem olmuş bir hata içini de dökmüş bu arkadaş buraya. Fikir olarak yapması gereken 2 seçenek var. Ev ev üstüne olmuyor. Hele bu devirde. Bir özel hanesi olmalı insanın. Bunu yapmazsa bu sıkıntıların dertlerin sonu gelmez
(1,471 puan) tarafından
Aynen inşallah tüm bir oturanlar kendi evlerine çıkabilir duruma gelsinler çok zor bir durum
0 oy
(323 puan) tarafından
Bende teyzemin oğluyla evliyim 4 sene oldu. Kayinbabam vefat etti 5 sene önce . Bazen eşimde diyor gel gidelim annemle yaşıyalim diye kabul etmiyorum tabikide. Aynı şeyi merak etme benim gorumcemlerde kaynanamlarda bana yapıyorlar arkamdan konuşuyorlar. Ama ağızları torba degilki bağliyim. Onlar kendi evindeler bende kendi evimde eşim gel annemle yaşayalım dediğinde o gelsin yanımıza diyorum benim eşimde çok ana kuzusu annesine çok düşkün. Ben İstanbul'da kaynanam köyde yaşıyor. Bazen eşim gel taşinalim diyor bende ayrı ev tut gelirim yoksa gelmem dedim. İnsan ne kadar can cigerde olsa ev üstune ev olmaz yani benim görüşüm öyle ama yinede ne bileyim Allah yardımcınız olsun 
(323 puan) tarafından
Çok çok şükür Allah ıma binlerce kez şükürler olsun evet kızım iyi benimde ilki düşük olmuştu. Bazen diyorlar akraba evliliklerinde çocuklar işte bilmem birşeyleri oluyor ya engelli ya tutunamiyorlar ama mesela benim ki herhalde anneminki gibiydi annemin ilk 7 sene çocuğu olmamişti bi muska yaptırdı kendine öyle hamile kalabildi. Biz 7 kardeşiz benimde ilki düşük olduğu için dediler belki anneden geçmedir onun için bana da 1 tane yaptılar benimde öyle oldu kizimda sizde yaptırabilirsiniz bazı kişilerin çocuğu olsada düşük yapabiliyorlar muska yaptirisaniz Allah in izniyle bişey olmaz
(323 puan) tarafından
Valla eşim kendisine zarar vermek değil ama boşver diyor kulak ardı yapıyor. Onlarada  bişey demiyor yani dese belki bir ihtimal susarlar ama demiyor. Boşverrr
(25 puan) tarafından
Nasıl bir muska tam olrak anlamadım ben pek böyle şeylere inanmıyorum eşimle genetik test yaptırdım çok şükür kromozmmlrd sknti çıkmadı kan pihtilasmasi var dedi doktor
(323 puan) tarafından
İyi bir imama gideceksiniz işte çocuğum olmuyor yada tutmuyor diyeceksiniz onun için muska yaptırmak istiyorum diyeceksiniz zaten o yapar.
Annemede yaptirmislardı ya annem 8 aylık hamileyken ekmek lişirmisti üstunu değiştirirken muskası düsmüs düştugu gibi kanaması başladı. Ambulans cağirdik hastaneye gitti o kadar doktor hemşire müdahale etmelerine rağmen kanaması durmadı. İlaç yazıp eve gönderdi eve geldiğinde buldu annem bulduğu gibi taktı taktiği gibi kanaması durdu. Yani gerisini sen düşün
(25 puan) tarafından
Nasıl bulucam iyi bir imam böyle şeylerle hiç ugrsmayiz bilemedim şimdi canım iki düşüğüm oldu hamile kalmak istiyorum ama korkuyorum doktor pıhtılasma diyo genetik testte çok şükür bişey çıkmadı bide eğer rahatsız olmazsan instgram falan kullanıyomusun takipleselim?
0 oy
(2,005 puan) tarafından
Kuzeniyle evlenen biriyle empati kuramam. Ama gene de Allah yardımcın olsun.
(25 puan) tarafından
Buyuzden kimseyle konuşmak dahi istemiyorum insanlar öyle yargılı olmuslarki karsimdaki insanın ne yaşadığıni bilmeden yargiliyolar ben şahsen karsimdakinin insan olduğunu kalbi olduğunu unutmadan yorum.yapiyorum ne hata yapmış olursa olsun
0 oy
(12,936 puan) tarafından
Boşanma o zaman çekmeye devam ablası. Bile bile lades demişsin her şeye en başından
0 oy
(1,122 puan) tarafından
Akraba evliliklerinde akraba ilişkileri kalmıyor. Teyzem asla eski teyzen olmuyor. Kardeşlerin araları açılıyor. Tabii hemen boşanmalık bir durum yok bence. Biraz sabredin eşinizin yavaş yavaş, aklına girin. Ne kadar mutsuz olduğunuzu siz söylemeden o görsün. İnşallah en kısa zamanda kazasız belasız evinizi ayırırsınız. 
(25 puan) tarafından
Ne kadar güzel olumlu yazmissiniz diğerlerine nazaran teşekkür ederim yorumunuz için mutsuz olduğumu biliyo eşim a asla kabul etmiyo ayrılmayı bende sabredemiyorul.surekli darlıyorum
(1,122 puan) tarafından
Ben diğer yorumları genelde okumuyorum :) benim bile moralim bozuluyor. Size tavsiyem darlamayı bırakın. Kabul etmiş gibi yapın :) eee kadınlık biraz da cilve. Ama mutsuz olduğunuzu da gösterin hareketlerinizle. Onu sevdiğinizi, üzmek ve ailesinden ayırmak istemediğinizi sık sık dile getirin ama gözlerinizde o mutsuzluk da olsun. O zaman dayanamaz :)
0 oy
tarafından

Yaşının küçük olduğu o kadar belli ki yorumlarından..

Çocuğun da yokmuş. Seni tutan ne orada ? İnan, boşanmış olsan bekar bir kızdan farkın yok. Oraya hizmet edeceğine ailene edersin. Belki çalışma hayatına atılırsın. Karşına da tekrar yuva kuracak biri çıkar. 

Boşanmak zor ama şimdi sana ne diyelim ki.  Ayrı bir evin yok,  babanla bir yere gitmene elin babası izin vermiyor falan. Muhtemelen dışarda yemek, sinema, gezmek gibi şeylerin de yoktur. Bunlar normal mi sence?  

Bebek için uğraşıyormuşsun ama uğraşma derim. Şimdi olmayan cesaretin, çocukla neredeyse kaybolur. 
(25 puan) tarafından
Gezmek dışarda yemek yemek bunlara asla karismazlar ben sinirimi çizdim çünkü ve kendimi asla ezdirmiyorum asla dublex evimiz onların işini yapmam kendi olduğum yeri temizlerim yegimj yer yukarıya çıkarım ama mesele şu aynı evde olmamız onlarin her şeye karosicagi anlamına gelmiyo eski kafalı oldukları için söylüyorum ama anlamiyolar öğretmenlik için kpssue başvurdum ona çalışıyorum nasıl bı profil çizdim bilmiyorum ama ayaklarmn uzerinde duru ben çok hırslıbi yapıya sahibim öğretmenliğinde kazanicam benim dert yandığım eşimin artik bı birey olduğunu kabul etmemesi biz onlarla evli değiliz diyorum sözünü geçir ailene ama bos
0 oy
(17,628 puan) tarafından
Çocuğun varmı yoksa evin ayrı olmadan esin duzelmeden düşünme 
0 oy
(2,322 puan) tarafından
Zaman geçtikçe daha da kötü olur da iyi olmaz. Hele eşin şuan cicim ayları cicim seneleriyken senin yanında değilse emin ol zaman geçtikçe iyice fena hâl alır bu durum 
0 oy
(1,025 puan) tarafından
O zaman baba evine gidip her şeyi anlatacaksın büyüklerin araya girecek. Sözü geçen bir akraba vs. Eşine de şart koşacaksın evimizi ayirmazsak gelmem diye. Ayırmıyorum derse dönme gerçekten. Evlenmiş,  kendi aile olmuş daha anasının dibinden ayrilamiyor mu anakuzusu?

Canim bir de kaynanayı pek takma. Akraba olduğu için aile içi olaylara daha çok hakimdir tek yapman gereken onların rahatsız olduğu şeyi daha çok yapman. Kocanla iyi olursan kudururlar zaten. 

Bende kaynanamla birlik yaşadım. Evdeki çöpümden bile haberi vardı dışarıdaki insanların. Sorsan beni çok severdi. Eşimle odamıza girerdik pat diye odamıza girerdi ne yapıyorsunuz içeri gelin derdi. Karı kocayiz, yeni evliyiz ne yapilir. Gece 3 te bagira bagira inler , kocama seslenirdi gel kollarima masaj yap, odamin isigini yak vs vs. İlk aylarimizi burnumuzdan getirdi. 
(25 puan) tarafından
Ohaaaaa benim teyzem asla böyle şeyler yapmaya kakismaz çünkü ben tepkimi gösteriyorum.dublex evimiz yukarıya doğru dürüst çıkmaz bile sinirimi cizdim ben onlara karşı aynı evde yasasm da mesafeliyim ezdirmem kendimi arkmdan konustular gidip yiuzlerine Cat diye söyledim hesap sordum bu zoruma gidiyo bekarken iyilik meleği olan teyzem gelini oldum şeytana döndü eşimi dolduruyolar ama ben iyi olmaya çalışıyorum ailesini kotulemiyorum
(25 puan) tarafından
Peki ayrımısın şuan nasıl ayrıldın taktik ver biraz benim cesaretim yok işte tartısan biri cırkef biride değilim bu yüzden kızıyorum kendime çirkef olaydım smidiye ayrıydım
(1,025 puan) tarafından
Kaynanam vefat etti 4 ay birlikte yaşadık. Şu an yaşıyor olsaydı baba evine gider , eşime evi ayırıyorsan gelirim yoksa gelmem derdim. Kaynanam eşimi odaya çağırır,  kapıyı kapatır konuşurdu hakkımda. Eşim beni savunurdu ve bu yüzden kaynanam hasetinden catliyordu. Bir gün konuşurken ses kaydını açtım telefonu bıraktım çıktım. Ses kaydını dinleyince şok oldum , eşim beni savunmasaydi kaynanama agzima geleni sayardım büyük ihtimalle. Bunu bir kaç defa yaptım. Otururken sen arkamdan böyle böyle diyorsun dedim. Bari kocama yapma dedim eşimde şaşırdı. Böyle yapmaya devam edersen kocamida alır memleketime giderim dedim. Sonra yemeklerimi yememeye başladı. Onun için yağsız,  tuzsuz yapıyordum. Yemeyince yağı,tuzu bastım. Kocamla karşısında öpüşüp, sarılıyorduk. Rahatsız olduğu ne varsa yaptım. Sende bosver kocana karşı net ol. Duygusallıkla kendine zarar verirsin sadece başka bir şeye yaramaz.
(25 puan) tarafından
Asla izin vermem yatak odama falan girmesine ama allttan alltta eşimi dolduruyo kocama net oluyorum tatlı dille söylüyorum ailesini kotulemiyorum ki benden sogumasin ama adam okadar inatki ayrı ev olmaz diyo baba evine gitsem babamın hicbiseyden haberi yok annem biliyo babam bana yapilanlar duysa kan cikar arkamda durur silme yük olmak istemiyorum üzmek istemiyorum kimseyiama kendime zarar vericem bu sefer üzülen hep ben
0 oy
tarafından
Düşük yapmana üzüldüm ama bu bile bi işaret aslında sana cocugun olmadıgı icin ayrılman daha kolay mutlu deilsin Allah korusun üzüntüden daha büyük hastalıklara yakalanırsın bir an once kendini topla ya ayrı eve cık yada ayrıl kendine bu iki hedefi koy ya ayrılıcam yada ayrı eve cıkıcaz 
0 oy
(19,279 puan) tarafından
Çocuğun yokmuş.  Baban arkandaymis. Bunların hiçbiri olmasa bile gençsin. Kendi ayaklarinin üzerinde durursun. Bu kadar cesaretsiz olma. Daha şimdiden tak demiş. Yarın çocukların olduğu zaman asıl o zaman herseylerine karisacaklar. İstemediğin tonla şey söyleyecekler. Üstelik de begenmiyosan kapı orda . Sorunlarımızı burda bırakırsın diyecekler. Bak bakalım o zaman o eve sıgâbiliyo musun. Ve sen boşanmak yerine ölmeyi mi istiyosun. Hangisi daha kolay acaba. Allah aşkına biraz kendine gel. Bu ne böyle. Hoc çaresiz olmadığın halde kendini kapana kistirmissin. Bu gidişle çocuğun olduğu zaman gitmen dahanzor olacak
0 oy
(1,471 puan) tarafından
Çocuğun yoksa sakın yapma sana tavsiyem bu akrabadan evlilik olmuyor ne yazık ki
0 oy
(2,936 puan) tarafından
Ya ben bunu anlamıyorum ölmek istemek ölmek kolay geliyor ama boşanmaya gelince kolay gelmiyor niye ya niyee

İlgili sorular

0 oy
31 cevap 938 göst.
7 Eylül 2023 Aile kategorisinde 3cocuklumutluevli (58 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 228 göst.
12 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde Miraysu (2,946 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 336 göst.
0 oy
13 cevap 671 göst.
2 Temmuz 2022 Diğer kategorisinde Zeynep Osman (16 puan) tarafından soruldu