+2 oy
615 göst.
Aile kategorisinde (2,994 puan) tarafından
Anne babami kaybrtettim bugun itibariyle canim annemi kaybedeli 6 aya girmis olduk yarim sene oldu.ama acim ilk gunku gibi

Babam 4 yil oldu 

Unv donemlerimi ozluyorm ozelikle anneme okuldaki durumlarimdan gunun kritigini yapislarimizi 

Kanka gibi.okuldan erken ckp tabi drrs erken bitti yalaniyla annemle.carsida.bulusup alisveris icin gezmelerimizi 

Aksam.annem.babam dizi cay sohbet yapmalarimizi bazen d3 ezberlenecek sinavim olurdu ben tekrar ederdim onlar.dinlerdi 

Masabasinda annem stres yapmamayayim diy4 adacayo demlemesini dersi bitirince sen halledersin elinden geleni yaptin deyip dua edislerini 

Annemle babam tartistiklarinda annemin yanjnda annemi tutmami babamin yanina gidip.babami tutmami sonra babamin kahve yap deyip barismalarina.vesile olmami ozledim. Ders aralarinda annemi arayip sohbet etmemizi senin arkadasin yok mu eve gelince konusuruz demesini 

Bu 6 aylik surecte yeni durumlarla karsilastim annemle kritik yapmadigim anlarin tadi yok 

Koca evde annem nereye otursa illa dibine otururdum oda koca odada yer yok gibi hep dibimdesin deyip daraltordim sinarsip o gunleri o anlari cok.ozluyorum.

Yarin pazar.mesela annemsiz gidesim yok annemle giderdik inanolmaz keyof alirdim.sonunda da caddede dondurmaci var cocuk gibi kendime dondurma icin annemon cuzdaninda para ayirirdim donuste annemon ismarladigi dondurma dunyanin en tatli seyiydi 

Daha bunlar gibi bissuru guzel ani canlarim.beni nedem biraktiniz ha siz gariptiniz gariplginiz bana miras mi biraktiniz sizsiz ne yaparim niye dusunmediniz her veda erkendir ama sizinki cok erken oldu be canlarim 

18 Cevaplar

+1 oy
(506 puan) tarafından
İçimi parçaladın canım :( rabbim sabırlar versin ne güzel anılarınız varmış onlar ebedi hayata gitti bizde gidecez canım 
(506 puan) tarafından
Kıyamam canım ne iyi insanmış annen mekanı cennet olsun benim annemde tam tersi iyi bir anı hatırlamıyorum
(2,994 puan) tarafından
Amin cnm Rabbim annenin kalbini yumusatsin yine hayatta ya elbet bi yol bulunur aranizi duzeltirsiniz insAlllah
(506 puan) tarafından
Yok aramız bozuk değil ama sevgi merhamet yok
(2,994 puan) tarafından
O.zaman Rabbim insAllah aranizda guzel bag yasanmasini nasip eder kalbine sicaklik yumusaklik verir
(506 puan) tarafından
İnşallah canım
-Reklam-
0 oy
(3,287 puan) tarafından
Başın sağolsun canım ölüm hak miras helal demişler bu saatten sonra sende yoluna bakacaksın illa ki aklımızdan çıkmıyorlar sende onları içinde yaşat. Allah sabır versin gülüm ♥️
(2,994 puan) tarafından
Inan insan yine yiyp.iciyo yapilacak islerini yapiyo gidilecek yerlere gidiyo ama hep bi mahzunluk hep yarim kalmislik hic gitmiyo
Bugun arkadasimin biri yine ayaktasin benim annem olse delirirdim nefes alamazdim dedi
Fiziki varligimin devam etmesi oglum icin zornluluklarimin olmasi yasadigim anlamina mi geliyor sanki
(3,287 puan) tarafından
Emin ol bı umutla beklemek daha zor 5 yıl oldu kaçarak evlilik yaptım barismiyorlar daha hiç seslerini duymadım yüzlerini gormedim sen yine vakit gecirmissin geride hatirlayacagin güzel anıların var ben annemle asla böyle değildim en çok da bin üzülüyom
(3,287 puan) tarafından
İyi düşün iyi olsun ♥️
(2,994 puan) tarafından
Kimileri de varligiyla imtihanda ikiside zor Allah kalplerine yumusaklik versin ins tez zamanda bairisirsiniz. Guzel anilar biriktirirsiniz
(3,287 puan) tarafından
İnşallah. Rüyamda görmüşüm uyuduktan sonra  zaten annemle başta atisiyoz sonra oturup dertlerimi anlatiyom. Ah nebimmm
0 oy
(485 puan) tarafından
Rabbim mekanlarını cennet eylesin 
(2,994 puan) tarafından
Amin Allah razi olsn
0 oy
(1,894 puan) tarafından

Başın sağolsun canım Rabbim sabır versin okurken gözlerim doldu vallaha :'(

(1,894 puan) tarafından
Amin canım amin inan bazen yokluklarını düşünmek bile istemiyorum bizde çok düşkünüzdür birbirmize çok çok ayrı bir bağ vardır aramızda ama takdiri ilahi işte :(
(2,994 puan) tarafından
Rabbim hayirli saglikli mutlu uzin omur versin basinzdan eksik etmesin benim yazgimi Rabbim dusmanima vermesin
(1,894 puan) tarafından
Amin Allah razı olsun canım Rabbim sanada büyük sabır versin ailenin mekanını cennet eylesin inşallah ♥️
(2,994 puan) tarafından
Amin Allah razi olsn
(1,894 puan) tarafından
Amin sendende inşallah canım
0 oy
tarafından
Kimileri yaşarken öldürür sevdigini kimileri ölürken seninkiler takdir ilahi Allah katında takdir edilmiş herşey vaktini bekler onlar hakka kavustu her ozledihinde hayirlarini yap annenin en sevdiği şeyi çocuklara dağıt babanın aynı sekilde kuran oku bol bol sevabını onlara bağışla ağlamak.kafi değil onlar gerçeğe ebediyete gittiler uykuda olan bizleriz biz bu dünyada misafirin bizimde misafirligimiz bitecek bu dünyada ne yaparsak yaptık yapmazsak daha yapmaya vaktimiz olmayacak çünkü öteki dünyada baba evladı evlat babayı ana evladı evlat anayı dusunmeyecegi kendi nefsini kurtarma çabasında olacak o yüzden bizim hayırlar biriktirmemiz lazım hem kendimiz için hemde sevdikleriniz için benim ailem de hayattalar ama hiç aramadilar sormadılar tıpkı ölü gibi hayattalar ama hayat tepkileri yok adları var keşke ölü olsaydikar da hayrını yapsaydik en azından biliriz ki hayatta olsalar yanımda olurlardı ama hayattalar bu daha acı biliyormusun hamile kaldım arayıp sormadılar merak etmediler babam beni karnimda bebeğimle öldürmeye kalkmış yapmamış ama o silahı almış denemiş ama yapmamış olsun yapmış kadar oldu bu çok acı torunları oldu ama hala çocuğumu aramadilar sormadılar yine hamileyim erkek torunları olacak kız torunları var 2 torun sahipleri ama hiç merhamet kalmamış kalsaydı beni aramasayfi bile kayinpederime torunlarimi görmek istiyorum derdi
(2,994 puan) tarafından
Amin insAllah.cnm.benjm.en buyuk dilegim cennette kavusmak oraya layik kul.olmak
tarafından
İnşallah oraya layık kul oluruz çünkü cennet çok zor bir yer orası için çok çaba emek vermemiz lazım bazı şeylerden fadakarlik yapmamız lazım mesela nefis ister açık olmayı ama Allah istemez nefis ister haram yemeyi ama Allah istemez nefis ister yalan dedikodu fitne çıkarmayı ama Allah sevmez istemez nefis ister namaz kılmadan kuran okumadan cenneti ama Allah namaz kılmaya kar cennete giremeyecek diye buyurur nefis ister kapalı olup pantolon giymeyi ama Allah istemez sevmez nefis ister daracık kıyafetler giyip makyaj yapıp baş ortmeyi ama Allah sevmez istemez nefis ister topuz yapıp baş ortmeyi ama Allah topuz yapan cennet kokusu alamayacak diye buyurur yani nefis herşey ister ama Allah'ın hoşnut olmadığı şeyleri ister bununla çaba gostermek yiğit işi Allah bizlere yardım etsin biz mümin kadınlara mümin erkeklere
(2,994 puan) tarafından
Rabbim islam ahlakiyla ahlaklanmayi nasip etsin gunah hata yaptigimzda da. Onu idrak edecek farkindalikta olmamizi.nasip etsin  kalbimizk her daim acik eylesin insAllah
tarafından
Amin inşallah rabbim bizi munafiklar koluna değil mümin kullari koluna yazsın inşallah
(2,994 puan) tarafından
Amin cnm benim amin
0 oy
(988 puan) tarafından
2-3 paragrfran sonrasını okuyamadm bogazım düğümlendi.Bigün bende kaybederimmdiye çok korkuyorum eşime karşı bilr dağ gib her zaman arkamda durdu.Yokluğu hiç. dolmayacakmbi imtihan.Rabbim mekanlarını cennet eylesin bizede kazanmak nasip etsin :( 
(2,994 puan) tarafından
Amin Allah razi olsn icimi herkese dokemiyorim sizleri de uzdum hakknizi helal edin Rabbim hayirli.uzun omur versin basjnizdan eksik etmesin
Onlar gibi guzel ebevyn olmayi nasip etsin Rabbim
Yokluklarini tarifi tanimlamasi yok cigerim yangin yeri yaniyor dumani tutmuyor sadece
0 oy
tarafından
Senin adına o kadar sevindim ki . Bir gün malesef zaten herkes gidecek oraya . Ailen ne güzel hatıralar bırakmış ki sana özlemle anıyorsun . Benim için çok şanslısin . Allah mekanlarıni cennet eylesin,sanada büyük büyük sabırlar versin.
(2,994 puan) tarafından
Her guzel sey gibi erken bitti ben doyamadim onlara Rabbim mekanlarini cennet eylesin oyle zor ki onlarsiz hayat Rabbim kimseyr ana baba evlat acisi yasatmasin
0 oy
(6,516 puan) tarafından
Allah sabır versin ana gibi yar baba gibi diyor olmaz işte :( 

Bundan sonra çocukların ve eşinle böylesine güzel bir ortam oluşturmaya bakacaksın. 
(2,994 puan) tarafından
InsAllah onlar gibi iyi bir ebeveyn olmayi iyi insan olmayi basaririm
Allah razi olsn
0 oy
(522 puan) tarafından
Çok duygulandım acını anlıyorum inşaallah namazlı insanlardır Rabb'im cennette bulustursun
(2,994 puan) tarafından
Allah kabul etsin Allah a gonulden bagliydilar ahlak olarakta oyle ben bir kez yasadiklari binbit zorluk karsiwinda isyan ettiklerini gormedim Allah buyuk deyip O na siginip hep dimdik ayaktaydilar cevrelerine karsi da hep husnu zan da bulunup kisitli imkanlarina ragmen elleryle bazen paralariyla yada ne bileyim yeri gelir manevi destekleriyle faydalari dokunurdu  Rabbim mukafatlarini misliyle versin Allah razi olsn onlardan
0 oy
(14,126 puan) tarafından

Rabbim sabir versin mekanlari cennet olsun:(

(2,994 puan) tarafından
Amin cnm Allah razi olsn
0 oy
(1,123 puan) tarafından
Allah ikisinin de mekanını cennet eylesin. Çok güzel dolu dolu geçirmişsiniz. Ne güzel aile ilişkiniz olmuş. Eminim bu sizin karakterinize de çok güzel yansımıştır. Bir çocuğun en büyük korkusudur ileride anne ve babasının öleceğini düşünmek. Bunu yaşamak da çok zor olsa gerek. Ama maalesef ölüm de bir gerçek. Size çok güzel anılar miras bırakmışlar. İnşallah daha güzellerini de siz kendi kurduğunuz  aileniz ile yaşarsınız. 
(2,994 puan) tarafından
Allah razi olsun  Allah onlarin guzel niyetlerini misliyle.mukafatlandirir bana karsiliksiz sevgiyi tattirdilar insAllah bende onlar gbi hayirli anne olabilirim
Rabbim bu aciyi dusmanima vermesin herkesin ana babasini basindan eksik etmesin hayirli uzun omur nasip etsin
Iyi dileklerin icin Allah razi olsn cnm
(1,123 puan) tarafından
Amin, Allah cümlemizden razı olsun inşallah <3
0 oy
(1,562 puan) tarafından

Offff çok ağır ya Rabbim sabır versin ağlattın bee:'(

(2,994 puan) tarafından
Hakkinizi helal edin kimseyi uzmek degil aslimda maksadim
Kesinlikle onlarin varliklari benim icin herseydi yokluklari cok zor imtihan
0 oy
(566 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Annemle hiç anım olmayan ben :( yüzünü hayal meyal hatirlarim. biz küçükken vefat etti annem. Hep kardeslerime anne olmak zorunda kaldım. Babam da üniversitedeyken vefat etti. 3 kardeşiz 1 büyük abim var bir de 5 yaş küçük kız kardeşim. Ömrüm Abimi toparlamaya calismakla ve kardeşimi okutmaya, anne olmaya çalışmakla geçti. Çok şükür şimdi herkesin kendi düzeni var artik. Kardeşimi de okuttum memur oldu çok şükür, kendim de tüm zorluklara rağmen okudum. Hatta hala okuyorum, yüksek lisans yapıyorum şuan(annemin en büyük hayali bizim okumamizdi. Babam anneme çok çektirdi annem ona demiş ki sana tek şartla hakkımı helal ederim, çocuklarımı okutursan). Allah kimseye vaktinden önce anne-baba-cocuklarinin acısını yasatmasin 

(2,994 puan) tarafından
Allah senden razi olsn canim Allah ana babanin mekanini.cennet eylesim cennette kavustursin
Rabbim  herkesin ana babasinin yaslandigini gormeyi.nasip etsin cok.zor
Sen anne babalarinin emanetlerine sahip cikmissin ya  Allah mukafatini misliyle versin cnm
(566 puan) tarafından
Allah razı olsun amin inşallah. Allah senin de annenin babanın mekanını cennet etsin, cennette kavuştursun inşallah. Çocuklarımızın büyüdüklerini,kendilerini kurtardiklarini görmeden yanına almasın rabbim bizleri hayırlısıyla
(2,994 puan) tarafından
Amin amin cok guzel dua Rabbim evlatlarimizi hayirli guzel yerlrde olmayi, Allah in sevdigi kullari arasina katismayi nasip etsin
(566 puan) tarafından
Amin inşallah.
0 oy
(123,010 puan) tarafından
 aglattin beni sana icim bosuba isinmamis
(2,994 puan) tarafından
Benimde oyle iyi ki guzel anilarimiz var Allah razi olsn ailemisden cennette.kavusmayi.nasip etsin cnm benim aglama.ama uzulurum
0 oy
(2,135 puan) tarafından
Senin postlarını hep görüyorum. Nasıl üzgün oldugnu sadece burada yazdıkların kadar anlayabilirim sürekli insirah süresi oku annen ve baban için hayır işle bir nebze de olsa iyi gelir sana. Baki dünyada kavuşacaksınız insallah başın sagolsun
(2,994 puan) tarafından
Amin  Allah razi olsn Rabbim cennetinde kavusmayo.nasip etsin
0 oy
(2,764 puan) tarafından
Allah rahmet eylesin basin sagolsun canim yurtdisindayim bende 1 bucuk sene olduk gelwli kokusuna hasretim oturup kalkmasina muhabbetine sabah sabah aglatti beni bu yazdiklarin
(2,994 puan) tarafından
Amin Allah razi olsn uzduysem hakknzi helal edin
Uzakta olsalar iyi oldukaleini biliyosnz ya oda bir nimet cnm benim tez zaamnda gulerek kavusun
(2,764 puan) tarafından
Insallah bitanem insallah rabbim gecinden versin acilarini gostermesin insallah hakkimda helal olsun uzulme sende cok guzsl anilar biriktirmissin ailenle
(2,994 puan) tarafından
Amin canim benim bolca torunlariyla sizle guzel anilar biriktirmek nasip olsn  
Kesinlikle Allahima ne kadar tesekkur etsem az  insAllah cennetinde de kavusmayi nasip eder Rabbim
(2,764 puan) tarafından
Insallah canim benim insallah
0 oy
(441 puan) tarafından
Basın sağolsun, çok üzüldüm. Ama ne güzelki hayatta olduğu anların hep tadını çıkarmışsın imrendim..
(2,994 puan) tarafından
Cok sagolun guzel seyler hep mi erken biter ben onlara doyamadim Rabbim ahorette cennette kavusmayi nasip eder insAllah
0 oy
tarafından
İnan bana çok sanslısım ne güzel anılar biriktirmişsınız güzel bır bağ kurmuşsunuz bunu yakalayamayan bır çok aıle var ne yazık kı 

Mekanları cennet olsun inşallah 
(2,994 puan) tarafından
Amin kesinlikle oyle Allah a oyle br anne babanin evladi oldugum icin sukretsem az
Yoklukladi da bi o kadar zor Rabbim cennetinde kavusmayi nasip etsin

İlgili sorular

+2 oy
10 cevap 420 göst.
25 Mayıs 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Aysenur5561 (261 puan) tarafından soruldu
0 oy
32 cevap 538 göst.
25 Aralık 2021 Diğer kategorisinde Hayat nesemm (374 puan) tarafından soruldu
0 oy
24 cevap 553 göst.
13 Nisan 2021 Diğer kategorisinde Anne.adayii (935 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 252 göst.
3 Şubat 2021 Diğer kategorisinde Ecrinin annesi6 (992 puan) tarafından soruldu

405,990 soru

12,169,461 cevap

36,634 kullanıcı