0 oy
1,027 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Ben özel çocuk annesiyim bugüne kadar asla isyan etmedim ama artık etmekten korkuyorum bir iki saattir bağırarak ağlıyorum çöktüm resmen bedenen ve fiziksel çok yoruldum 

Kuzum hiç durmuyor Saniye durmuyor etrafa oyuncaklara çocuklara zarar veriyor fiziksel engeli yok bedenen var biraz 

Ama hareketli bir çocuk herkes başka bebekle özellikle kardeşi ile ilgilenince çok kıskanıyor ve daha fazla şimariyor bir anne olarak onu durdurmaya sakinleştirmeye çalışıyorum.yedigim yemek.ictigim.su içime zehir oluyor hep gözüm üstünde ben yavrumun bu durumundan dolayı fazla.ilgi.verdim.aevgi verdim. Babası ben özellikle 

Hata yaptım.bikiyoruz ama.kiyamadik yaşadıkları onun için zordu bizim.icim.daha zordu çünkü 

Herkes şöyle şeyler söylüyor 

Bu çocuk çok simartmissin büyüyünce daha beter şeyler yapacak 

Herkes acıyarak bakıyor bunun farkındayım 

Hani konusmalari.anlamiyormus.hic bişey gibi davranıyorlar 

Biliyorum yüzlerine yansıyan o.yuz ifadeleri beni yıkıyor 

Çok şimariyor özellikle durmuyor. Allah yardımcın olsun 

Ve daha fazlası 

Sen bununla bir yere çıkma en iyisi bişey olurda sebeb olun.yanindaki çocuklarına 

Çok üzülüyorum kahroluyorum nefes alamıyorum  bende nefes almak istiyorum gezmek istiyorum hayat içime zehir oldu evladimdan isyanım yok elhamdülillah 

Gözüm her dk üzerinde olması gerekiyor onu herşeyden coo seviyorum dışarıya yansıtmıyor um ama içim kan ağlıyor 

14 Cevaplar

+2 oy
tarafından
"Fiziksel engeli yok, bedenen var. " Ne demek ? Aynı şey. Tanısı nedir ? Ne rahatsızlığı var ?
(7,836 puan) tarafından
Evet bende ona takıldım ikisi aynı şey zaten.
(6,852 puan) tarafından
Zihinsel yol bedenen var demek istedi sanırım
(1,310 puan) tarafından
Anlattığına göre *fiziksel değil problemi zihinsel,okuyupta bu çıkarımı nasıl yaptın anlamıyorum.
(6,852 puan) tarafından
Zihinsel sorunu yok çokta akıllı demiş fiziksel sorunu var demiş yorumlarında
(1,310 puan) tarafından
Allah şifasını versin iki türlüde
(6,852 puan) tarafından
Aminn
tarafından
Zihinsel engeli yok arkadaşlar yanlış yazmış
-Reklam-
+1 oy
tarafından
Kimin ne dedigi hiç umurumda olmasın canım hiç takma gerekirse o hareketleri yapanlarla da görüşme sen güçlü bir annesin bunu unutma bugünlerde geçer Allahin izniyle yeterki canları sağolsun Rabbım acılarını göstermesin 
tarafından
Çok ağlıyorum çok üzülüyorum öyle böyle değil
tarafından
Rabbım yar ve yardımcın olsun bol sabır güç kuvvet versin inşallah
+1 oy
(611 puan) tarafından
Seni yalnızca özel çocuk anneleri anlar.  Allah sabrına sabır gücüne güç katsın.  Başka da diyebilecek bir şeyim yok.  Keşke böyle olmasaydı ama nasibin böyle.   Ne diyecek ne yapacak bir şey var.  Bunlar imtihanın. 
tarafından
İn inşallah amin
+1 oy
(218 puan) tarafından
Ahh şu insanlar bı susmayı ogrenseler. Sen etrafındaki o insanların tüm seslerini kapat, duyma. Senin ne yaşadığını sen bilirsin ve o Yavrucuk için en doğruyu sen bilirsin çünkü annesi sensin. Kim ne derse desin asla anneligini sorgulama, tüm anneler mükemmeldir ama özel çocuk anneleri daha mükemmeldir. Rabbim sabrını artırsın, merhametini ve şefkatini hiç azaltmasin. Sınavın zor evet ama Allah dağına göre kar veriyor. Her yoruldugunda aç ellerini gökyüzüne ve Allah'ım verdigin ve vermedigin her şeye Elhamdülillah. Çünkü evlat özlemiyle yanan nice aileler var. Sağlıklı veya özel hiç fark etmez keşke benim de bir yavrum olsaydı sarılıp kokusunu içime cekebilseydim diyen nice kadinlar var. İyi ki yavrum var deyip sarıl öp ve aynaya bakıp ben harika bir anneyim de milletten ziyade senin kendi iç sesin önemli. Allah yar ve yardımcın olsun canım 
tarafından
Allah razı olsun bacım
0 oy
(394 puan) tarafından
İnsanların dediğine odaklanma lütfen sen yapman gerekeni yapmışsın evladın için. İnsanları memnun etmeye değil kendini evladını eşini memnun etmek için çabala. İnsanların söylemi seni rahatsız ediyorsa o insanlardan uzak dur çocuğunun tam olarak engeli ne anlayamadım ama parka çıkın ne bileyim oyun alanları var oraya gidin sinemada duruyorsa sinemaya gidin. Benim durumum ile senin asla bir olamaz elbet benimde 5 aylık asla susmayan surekli aglayan bir bebeğim var çoğu insan bana gelirken nasıl dayanıyorsun cok ağlıyor susmuyor hayat geçmez buyusunde öyle gelelim düzelsinde öyle gelelim diyen oldu çocuğum duzeldiginde ben kabul eder miyim aslaa. Zor gününde yanında olmayanın iyi günde yanında olmasın çocuklar elbet birgun büyüyecek hiçbiri bugünkü gibi olmayacak
tarafından
Haklısın canım
0 oy
tarafından
İnsanlarin bu konuşmalarından nefret ediyorum ya. Gereksiz yorumlardan , saçma konuşmalardan.. lütfen kulak tikamaya çalışın. Kimse kimsenin neler yaşadığını bilemez ve anlayamaaz tam olarak. Rabbim yardımcınız olsun. Çoook mutlu huzurlu sağlıklı günleriniz olsun 
tarafından
Alah razı olsun
0 oy
(5,566 puan) tarafından
Fiziksel engeli yok bedenen var biraz demişsiniz. Ben anlamadım zihinsel engeli var mı? Tanısı ne mesela? Ona göre naçizane fikir vereceğim 
tarafından
Şuan çok kötüyüm yazacak durumda değişik canım
(5,566 puan) tarafından
Kendine gelince bana özelden yaz. Çocuk hemşiresi ve pdr okudum. Yardımcı olabilirim belki.
tarafından
Tamam canım
0 oy
(78 puan) tarafından
Ahh canim benim nolur kahr etme kendini hep cocuk kalmayacak ya. hem bedenen hem psikolojikmen yorulmak insani hayattan soğutuyor oncelikle ailenden esinden yardim iste gunde yarim saat da olsa kendine zaman ayir sakin duş al film ac kahve ic dışarı cik uyu ne iyi geliyorsa . Milletin lafina gelince cocukta bir sorun olsun olmasın cok bilmisler herzaman bir eksiklik buluyo anneligimizi sorguluyo hepsine agzinin payini ver kimine gül gec takma kafana . Rabbim yar ve yardimcin olsunn
tarafından
Eşim çalışıyor ailemde destek değil kötek canım kimse bişey olur diye bakmıyor
0 oy
(4,593 puan) tarafından
O cocuga bakmanin mukafatini bilselerdi hepsi senin agzindan dua beklerdi 

Biz normal cocukla bile cinneniyoruz bunu diyenler ana baba degilmi hiç cocuk buyutmemislermi  
tarafından
Allah sorsun çok kötüyüm çöktüm
0 oy
(482 puan) tarafından
Sen çok iyi bir annesin. ❤️ Öyle şeyler söyelyenler kim olursa olsun onlarla ilişkini kesmelisin. Seni ruhen daha fazla çökertirler. Allah yar ve yardımcın olsun. 

Ama beni yanlış anlamazsan bir şey söylemek istiyorum. Benim de bi kuzenim özel çocuk. O da çok hareketliydi küçükken. Ailesi doktora götürmüştü ve doktor daha sakin olması için ilaç vermişti. Gerçekten işe yaradığını söylüyordu ailesi. Şuan durumu nasıl bilmiyorum. Aradan yıllar geçti. Sen de bi doktora götür istersen. Lütfen beni yanlış anlama. Bu tarz şeylerde bi şey yazmaya çok çekiniyorum çünkü yanlış anlaşılacak bi şey söylemekten çok korkuyorum. Kırıcı bir şey söylediysem özür dilerim. ❤️
tarafından
Estağfurullah canım haklısın tabide zihinsel bir sorunu yok çokta akıllı bedenen var sadece canım durmadigi için dusmememsi gerekiyor
(482 puan) tarafından
Çok çok özür dilerim. Yanlış anladım ben.
tarafından
Estağfurullah canım
(482 puan) tarafından
++++ ❤️
0 oy
(3,486 puan) tarafından
Rabbim yar ve yardımcın olsun canım. Böyle yapanlar yarının garantisi var mı onlara? Sapasağlam dağ gibi ikizim 19 yaşında kaza geçirdi şimdi yatalak yaklaşık 7 senedir. Bir kolu da gitti. Her şeyiyle biz ilgileniyorduk ben geçen sene taşındım maalesef şimdi annem ilgileniyor daha çok. Asla garantimiz yok. Aklına gelen hiçbir işi yapamıyor gece 6 7 defa uyandırıyor inadı var. Şükür aklı basinda ama o da perisan. Gül gibi de baktık bakıyoruz Rabbim hepsine şifa versin inşallah Allah im cok büyük 
tarafından
Allah sizinde yardımcınız olsun çok üzüldüm
(3,486 puan) tarafından
Amin canım benim
0 oy
tarafından

Yaa canım benim gözlerim doldu okurken çok zor senin için Alllah cennetiyle mükafatlandirsin seni kimseyi dinleme milletin ağzı durmaz banada çok diyen oluyor annemle bile bu hafta kavga ettim 3 gün konuşmadım senin durum bambaşka ama kimseyi dinleme sen çok güzel bir annesin Allah sabrını arttırsın evladına da şifa versin <3

0 oy
(3,863 puan) tarafından
Benim yavrum doğduğunda hastalık var dediler ilaç kullandım zihinsel olarak problemi olmadı yaşıtlarından geride oldugi için bnde üstüne çok dustumm .çocuğun birisi zarar verirse diye korktumm yaşıtlarıyla oynarken hareketleri kısıtlıydı yürümesi problem vardı 2.5 yaşında yürüdü.cok zayifdi bidee herkes neler duydum dediğin gibi insan çok yıpranıyor şimdi bı dk durmuyor 4 yaşında özel eğitime gidiyoz  1 senedir konuşma için .bide bu sene ergoterapiye başladık merdiven desteksiz pek çıkamıyor 
tarafından
Allah yardımcın olsun bacım benimkinin hareketi iyi ama işte farklı sebebler var yazsam destan olur
(3,863 puan) tarafından
Sanada Allah yardım etsin evlat imtihan zor
0 oy
(779 puan) tarafından
Bende özel çocuk annesiyim . Seni en iyi ben anlıyorum.  Bir yere gitmek gelmek mahvediyor insanı 

Çok zor, sabır gerektiren bir durum .  Bende dışarıdaki bakışların farkındayım.  Geriden gelişi ,durumunu,insanların neden böyle deyişini . İnsanın canını herşey acıtıyor . Ama işte bunu unutma sabır burda ,imtihan burda gizli.  Sen bu zamanlara sabredersen herşey çok mükemmel olcak . Allah yardımcımız olsun yaşamayan anlamıyor. 
tarafından
Allah sizinde yardımcınız olsun özelden konuşsak özel çocuk anneleriyle burdan hani

İlgili sorular

0 oy
24 cevap 720 göst.
2 Kasım 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+3 oy
36 cevap 1,465 göst.
14 Aralık 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 530 göst.
9 Kasım 2023 Diğer kategorisinde Emir112021 (178 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 321 göst.