+1 oy
224 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (884 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Merhaba hanımlar günümüzde herşeyi çok biliyoruz biliyorsunuz temizlikti yemekti vsvsvs fakat ben kendimi ilim konusunda zayıf görüyorum pek çevremde yok oturup muhabbet edebileceğim bana bişeyler katsın. Bende artık kendimi bu yönde geliştirmek istiyorum. Önerebilceğiniz bir yöntem varmı. Mesela ben temizlik yaparken dizi qçarım fakat dinlerim izlemek değil benimki. Bir radyo kanalı olsa dedim kendi kendime ilim muhabbetleri dönen karşılıklı konuşulan gibi. Kitap önerisi olabilir özellikle akıcı olan biliyorum ilimi anlatırken biraz eski türkçe kullanılıyor ama aranızda belki şu kitabı okudum bana çok şey kattı diyebilceğiniz bir kitap vardır. Hem araştırmak hem not almak istiyorum şimdiden teşekkür ederim hayırlı akşamlar. 

6 Cevaplar

0 oy
(2,567 puan) tarafından
İlim derken ne ilmi öğrenmek istiyorsun din ile ilgili ise diyanet radyo  var ve YouTube de birçok hoca var onlar olabilir kitap okuyup not tutabilirsin
(884 puan) tarafından
Doğru söylediniz düşüncem gibi yazmışım dini ilimden bahsediyorum.
-Reklam-
0 oy
tarafından
düzenlendi

image

Şimdi şöyle ilimden kastın nedir .atematikte ilimdir tarihte genel kültürde bunların hepsi Allah'ın ilmidir dini ilim mi öğrenmek istiyosun 

(884 puan) tarafından
Allah razı olsun sizden gerçekten kafamda oturtamadığım şeyi şuan sizin sayenizde oturttum. Kitabı internetten bulabilirmiyim o şekilde yazsam yada alsam sağlıklı olur mu
tarafından
Estağfurullah canım ne demek dur bendeki kitabı netten bulursam linkini atıyım sana
tarafından
Bak bendeki kitabın resmini koydum sana bunu güvenle okuyabilirsin
(884 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim hakkınızı helal edin
tarafından
Helal olsun canım ne demek ne zaman istersen çekinmeden bana yazabilirsin bildiğim bişey olursa yardımcı olurum
0 oy
(318 puan) tarafından
Instagramda mehmet yildiz var adamın sohbeti konuşması insanı çok başka yerlere götürüyor yemek yaparken yada kahvaltı hazırlarken açar sohbetini dinlerim. Peygamberler tarihi adlı kitap var çok büyük ama çok fazla akıcı tüm yaratilislari ve peygamberlerin hayatını anlatır. Kıyamet alametleri ve geçmiş peygamberlerin hayatlarına bakarım geçmiş ve geleceği karşılaştırırım. Manevi olarakta gece namazını tavsiye ederim inan 2 rekat namazla saatlerce secdede oturup ağladığımı bilirim rabbimin karşısında duruyormuşum gibi yüzüm yere eğer ona sana layık kul olmak en büyük dileğim derim. Son 1.5 yıldır çok uzak kaldım sıkıntılı bir hamilelik ve doğum sonrasında sancılı geçen bir surecteyim farkındayım oda ben bu sıkıntıları veriyorsam dermanı bende diyor en kısa zamanda anlattıklarımı tekrar yapabilirim inşallah. 
(2,567 puan) tarafından
İlmin başı kuranı kerim ve sünnet öncelikle tefsir veya meal okuyabilirsiniz feyzul Kur'an ikincisi Hz peygamber efendimizin hayatıni okuyabilirsiniz .bu şekilde gelistirirsunuz
(884 puan) tarafından
Allah razı olsun verdiğin bilgiler için. Mehmet yıldızı biliyorum çoğu yerden gördümde dinledimde. Bende herşeye çok geç kaldım açıkcası ama artık kafamı boş şeylerle doldurmak istemiyorum. Bazı hedeflerim var Allah nasip ederse bende ona layık bir kul olucam inşallah. Rabbim bizleri onun yolundan ayrılmayan kullardan eylesin
(318 puan) tarafından
Amin canım cümlemizi inşallah boşuna dememişler bu dünya hayatı bir oyundan ibaret diye ne yazık ki zamanın nasıl geçtiğini anlayamiyoruz. Geç olsun güç olmasın derler hepimizin eksiği var rabbim yolundan ayirmasin
(884 puan) tarafından
Kuran'ı kerimin meailini ve türkçe okunuşunu almıştım ona başlayacağım Allahın izni ile tabiki en başta onu okuyup bilmek önemli haklısınız
0 oy
(4,722 puan) tarafından
Salıha erdim hanımefendı onun sohbetlerini tavsıye ederim canım 
(884 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim
(4,722 puan) tarafından
Rica ederım canım
0 oy
(3,133 puan) tarafından
Risale-i Nur okuyabilirsiniz 
(884 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim
(3,133 puan) tarafından
Set olan kitapları biraz ağır anlamayabilirsin hanımlar rehberi var onu okuyabilirsin bide imâmı gazeli kitapları güzeldir tavsiye ederim
(884 puan) tarafından
Teşekkür ederim hemen bakacağım
(3,133 puan) tarafından
Rica ederim
0 oy
(5,781 puan) tarafından
Aydınlığa doğru var YouTube de peygamberimizi ( anlatıyor çok güzel onu dinlerim şuan 25 bolumdeyim. 

Huzur buluyorum dinlerken tavsiye ederim 
(884 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim hepsini not alıyorum
(116 puan) tarafından
Metin Balkanlı hocamiz birde Cübbeli hocamız var ilmi olmadi gerektiği gibi anlatan. Daha bir cok hoca varda bunlar hoşuma gidiyor
(884 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim onlarada bakacağım

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 143 göst.
0 oy
3 cevap 69 göst.
0 oy
7 cevap 127 göst.
0 oy
1 cevap 73 göst.
5 Ekim 2024 Diğer kategorisinde yag_murr (617 puan) tarafından soruldu