+1 oy
526 göst.
Diğer kategorisinde (2,099 puan) tarafından
Anneleriniz kayınvalideleriniz çocuklarınızı çok fazla şımartıyormu ? Neler diyorlar sizlere çok merak ediyorum. Beni rahatsız etmeye başladı bu durum sizlerde böylemisiniz.? Kayınvalidem bugün çocuğum ruj sürmek istedi diye azcık ruj sürdü sürmeden önce ben ruju eline alınca hem sağlığı açısından hemde ruju mafedecek diye hayır dedim kızıma. (Görümcemin ruju olduğu için.) Kayınvalidemde üzmeyin benim çocuğumu dedi sürdü. Sesimi çıkartmadım ama okadar sinirlendim ki. Hem benim hayır dediğim şeye evet deniliyor. Kendi oğluna daha ağır tepkiler veriyor hatta. Kızıma durduk yere kızmaz eşim ama kızdığında tepki veriyor hemen ağlayacak diye. Ağlatmayın falan gidisinden. Bu seferde biz uğraşıyoruz ama evde. Ne laf dinliyor ne söz. Sizlerde böylemisiniz çok merak ettim ya valla sinirden uyuyamadım.

17 Cevaplar

+2 oy
(4,464 puan) tarafından

Bizim tarafın 8. torunu ama annemle babam hala kıyamazlar :) İlk veya son olması bir şey değiştirmiyor. Şöyle ki, mesela oğlum cips istiyor hayır diyorum annemle babam kızım 2 parça yesin diyorlar ama bunu ters veya emir gibi değil beni ikna etme şeklinde söylerler. Hayır yiyemez bugün dediğimde yazık ama çocuk ağlıyor derler :) tekrar hayır derim tamam derler. Ben ailemden uzakta olduğum için gittiğimizde istiyorlar ki torun hep gülsün, hiç mızmızlanıp üzülmesin, her istediği olsun, mutlu olsun vs. Ama benim kurallarımı çiğnemezler.

(2,099 puan) tarafından
Öyle olmadığında şımarıyorlar işte söz laf dinlemiyorlar bu seferde. Çocuk çıkarcı oluyor nerde çıkarı varsa oraya gidiyor gördüğüm kadarı ile. Mudahale edilmesini istemiyorum sinirliykende fevri oluyorum kalpte kırmak istemiyorum oyüzden sessiz kaldım zaten ama nasıl üstesinden gelcem bilmiyorum. Umarım kalp kırmadan üstesinden gelirim birkaç defa güzel güzel konuştum ama parlayacam diye korkmuyorda değilim.
(4,464 puan) tarafından
Seninki farklı senin izin vermediğin şeyi kalkıp kendisi yapmış, üstelik hiç de hijyenik olmayan bir şeyi. Bence parlamadan, yani olay yaşanmadan net bir şekilde bu konuda hassas olduğunu, kurallarınıza uymak zorunda olduklarını ve böyle devam ederseniz bir gün kendimi tutamayıp sert tepki gösterebilirim. Bunların hiçbiri yaşanmasın, aramıza huzursuzluk girmesin, siz bakıp büyütmüşsünüz kendi kurallarınıza göre sıra bende. Bu benim çocuğum ve benim istediği  şekilde yetişecek diye net olarak söyle.
(2,099 puan) tarafından
Evet dün uyuyamadım ama birdahakine o uyuyamayacak galiba bu gidişle.
-Reklam-
+1 oy
(4,405 puan) tarafından
Ben boşanma aşamasında olduğum için 1 yıldır baba evindeyim. Oğlum ailenin 11. torunu olmasına rağmen bende dahil hepimiz malesef çok şımartıyoruz. Ama şöyle bir şey var ailem bu konuda inanılmaz anlayışlı babam su bile verse bana sorar vereyim mi diye çok hoşuma gidiyor bana saygı duymaları sadece ablam arada gizli gizli kızacağım şeyleri verir görürsem hayır verme dediğim de hemen oğluma söyler annen izin vermiyor veremem diye. Birazda bu durum bize bağlı kesin kararlı olursak mecbur saygı duymak zorunda kalırlar 
(2,099 puan) tarafından
Saygı duymak zorundalar ve uyaracağım bu seferde umarım güzel bir dille uyarmayı başarırım yoksa sert olacağım yine aynı şeyler yaşanırsa
+1 oy
(2,992 puan) tarafından
Benim rahmetli annemin ilk ve tek torunydu aslaaa kiyamazdi simartirdi oglm ananesine bisi yaptriacagi vakit sirnasirdi acik sekilde sinir kymk istedignizi soyleyn
(2,099 puan) tarafından
Söyledim defalarca güzel  bir dille
+1 oy
tarafından
Aynen öyle sözümü hiç dinlemiyorlar. Ben hayır desem tam tersini yapıyorlar bu yüzden de oğlum beni dinlemiyor ananesinin babanesinin yanında. Aşırı şımarıyor. Evde de zor zaptediyorum ama neyse ki kısa sürüyor. Onların yanında çok farklı bir çocuk oluyor tanıyamıyorum oğlumu 
(2,099 puan) tarafından
Bende kızımı malesef öyle
+1 oy
tarafından
Benim ailemde ilk eşimin ailesinde 5 . torun kaynanama da annemede en başta tavrimin net olduğunu gösterdim bakın iki gün sonra bu çocuk böyle hareketler yaparsa suçlusu sizsiniz ben çekecem siz değil dedim kaynanam da annemde pek şımartmaz benim babam kıyamaz ne dese yapar adam işten geliyor yemek yemeye hali yok sırf kızım istedi diye evin içinde saklambaç oynuyorlar baba izin verme dinlen diyorum uyuyunca dinlenirim torunum daha önemli der
(2,099 puan) tarafından
Okadarda olsun canım. Dinlenmek istemiyorsa oynayabilir. Oyun oynamak başka hayır denilen şeye evet denilmesi başka birşey
+1 oy
(2,416 puan) tarafından
Bizde eşimle bu konuda çok hassasız ama benim ailemde onun ailesi aynı şekilde şımartıyorlar. Ben bir şeye hayır olmaz dediysem sert bir şekilde annemler dinler ama bana sormadan çoğu zaman dediklerini yapıyorlar çok kez diyorum sonra söz dinlemiyor diye yarı anlar yarı anlamaz gibiler.. kayınvalidem özellikle bı ara neye hayır desek birde ağlarsa ağlatmayın ah annesi ah babası sürekli böyle konuşuyordu benim hayır dediğim şeye evet diyordu bir gün uyardım bak böyle olursa ileri de önüne geçemeyiz diye eşimde böyle böyle dedi e daha küçük diyor bizde dedik işte küçükten ögretmemiz lazım diye ozamandır beri pek karışmaz nadir 
(2,099 puan) tarafından
Ben en sonunda sert bir şekilde uyaracağım.
+1 oy
(516 puan) tarafından
Çok net olur tavrım kesinlikle hayır dediğim biseye evet diyemezler 
(2,099 puan) tarafından
Keske nerde
+1 oy
(2,178 puan) tarafından
İlk değil kıyamazlar koyduğumuz kurala ve söylediğimizin tersini diyemezler karıştırmayacağımızı bilirler 
(2,099 puan) tarafından
Malesef bizimki anlamıyor
+1 oy
(12,801 puan) tarafından
Bu fazla belki ama sabah birinin kayınpederi evladını dövmüş şımartsınlar boşver diyesim geldi bacı
(2,099 puan) tarafından
Kesinlikle doğru birşey değil fakat benim anlatmak istediğim çok farklı birşey sevgi olmalı fakat anne babaya saygısızlık edilmemesi gerektiğinden bahsediyorum dövmek çok uçuk birşey konuyla bağlantısız.
(12,801 puan) tarafından
zaten bu da çok fazla dedim canım sabahki olay biraz şok ediciydi. İkisi de uç nokta baktığında. İkisi De çocuğun karakterine etki edecek hamleler
(2,099 puan) tarafından
Evet dövmek daha üst düzey karakteri sıkıntıya sokacak bir davranış Allah akıl fikir versin ne diyeyim.
+1 oy
(20,307 puan) tarafından
Benim annem böyle benim hayır dediğime evet diyo çok fazla müdahale ediyo uyarıncada küsüyo babamda kızıyo anneme ama fayda etmiyo
(2,099 puan) tarafından
Senin annen benim kayınvalidem galiba :)
(20,307 puan) tarafından
:D kardeşim evli değil nsjdjj
(2,099 puan) tarafından
Hahahaha :D
(20,307 puan) tarafından
:D jsjdjdjjdj
+1 oy
(1,706 puan) tarafından
2 tarafta sevmezler.  Çok torunları var 2 tarafında. Keşke biraz sevseler. Ama diğerlerinde sevmezler. Benim çocuklarım da onları sevmez böyle oldukça. İsterdim ama olmayınca olmuyor 
(2,099 puan) tarafından
Çok üzüldüm gerçekten. Onlarında sevgilerine ihtiyaçları var çocukların ama sınırlı
(1,706 puan) tarafından
Bende üzülüyorum çoğu zaman. Benim annem yok ben küçükken vefat etti. Üvey annem var . O da sadece kendi öz torununu sever öper koklar kucaklar. Hiç unutmuyırum unutmayacam da. Torunu annemin çiçeği vardı evinde ağzına sıçardı çiçeğin annem (üvey ) hiç bişey demezdi gülerdi ederdi. Bir kere kızım küçük bir parçasını kopardı kızıma dediki çiçeğimden özür dile çabuk kızımda özür diledi içim gitti
(2,099 puan) tarafından
Üzücü bir durum ama kötü niyetli değildir herhalde?
(1,706 puan) tarafından
Niyetini yalnızca Allah bilir. Bizler dilden geleni biliriz sadece
+1 oy
(380 puan) tarafından
Valla benm  de tek torun ve fena simartiliyor eşim ailesi ile kavga bile etti ama nafile aşırı sevgiden vazgeçmiyorlar bizde ne yapacağımızı şaşırdık söz dinlemez o yüzden hiç
(2,099 puan) tarafından
Al bendende okadar
0 oy
(90 puan) tarafından
Ben çalışıyorum mesela kayınvalidem bakıyor benim onay vermedigim şeyleri yapmaz çocuk da biliyor o yüzden tutturmaz mesela sevildiğini bilir ama aksiligi inadı yoktur 
(2,099 puan) tarafından
Bizimkinde var malesef.
0 oy
(2,782 puan) tarafından
Kaynanamlar degil ama kendi annemler oyle malesef ben neye hayir desem bisey olmaz vs diyorlar o kadar sinir olurdum ki anlatamam anneme bir keresinde sizin boyle yaptiginiz gibi kaynanam yapma olmadik seyi soylersim dedim hala aynilar 
0 oy
(4,745 puan) tarafından
Kızım  11 aylık  tek torun şuan bile  çok şımartmışlar  diyorum  zorluğunu  ben cekiyorum  sonra takan kim
0 oy
(2,943 puan) tarafından
Şımartılarak büyüdüğüm ve sonrasında çok zararını gördüğüm icin asla. Baba tarafında ilk ve tek bizim tarafta 2. Torun. Ama iki tarafta şımartamaz. Benim annem de kıramaz ama şımarmasın diye her dediğini yapmaz. Hayir der arada. Eşimin annesi parmağında oynatıyor. Müdahale ediyorum. Kadına kalk otur gel git emir veriyor ve oyuna çeviriyor. Geçen dedim seni yönetiyor izin verme. Hayir diceksin ve emirle değil rica ile söylemesini iste. Ben yokken gene kıyamıyor biliyorum ama üstüne düştüm bu konunun halledicem. 
0 oy
(10,882 puan) tarafından
Bu durum bizde de vardı ben biseye hayır derdim kayinbabam bişey olmaz der yapardı sonra ben bi patladım şimdi eskisi gibi değil baya toparladı eşime resti çektim bosancam dedim zor ikna ettiler beni alahtan oğlum küçükken hallettim şimdi yapamıyorlar 

İlgili sorular

0 oy
18 cevap 568 göst.
12 Mart 2024 Aile kategorisinde Asilomm (722 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 364 göst.
20 Haziran 2023 Aile kategorisinde Hersey0804 (11 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 460 göst.
12 Eylül 2022 Aile kategorisinde tazeAnneee (774 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 365 göst.