0 oy
577 göst.
Diğer kategorisinde (986 puan) tarafından
Kızlar mesela ilk doğum sezeryan ikincide sezeryan olacak ya oldu ki suyu sancısı geldi sezeryana yetişmiyor ne yapıyorlar nasıl oluyordur acaba çok merak ediyorum 

18 Cevaplar

0 oy
(2,560 puan) tarafından
İkinci sezaryen olacaklar zaten sancı beklemiyor. 38 haftaya girince gün belirlenip alınıyor bebek. Tabi anne İsteğiyle normal doğurabilir ama aşırı çok şartı var. En önemlisi bunu yapan doktor bulmak. Zaten devlette asla yapmıyorlar, özelde de her doktor yapmıyor
(2,560 puan) tarafından
Sancı olsa bile sezaryene alınır. Bebek öyle pat diye doğacak bir şey değil. Zaten ilaçlarla sancıyı durduruyorlar
(986 puan) tarafından
Peki neden sezeryandan sonra normal doğum riskli bilginiz var mi hani başka ameliyat da olmuş olabilirdik onları dikkate almıyorlar normal doğum yapabiliyoruz
(2,560 puan) tarafından
Dikkate alınıyor tabiki her ameliyat. Bir kalp ameliyatı olduktan sonra normal doğumu yapamazsın en basiti
(986 puan) tarafından
Anladım canım teşekkür ederim
(2,560 puan) tarafından
Sezaryen sonrası hemen hamile kalmak bile iç dikişlerde yırtığa sebep oluyor çoğu zaman. Birde normal doğumda ıkınma ile yırtılabiliyor. Kadın normal doğursa bile açılıp dikiş atılıyor. Bu da ciddi risk içeriyor. Bunu da çoğu doktor göze alamıyor
-Reklam-
0 oy
(3,393 puan) tarafından
Ben 33 ay arayla sezaryen doğumdan sonra normal doğum yaptım isteyerek:)
(11,367 puan) tarafından
Benim kızlarımın arası da tam 33 ay fakat doktorum kabul etmemişti  en az 4-5 yıl istemişti. Bunu duyunca üzüldüm :/
(986 puan) tarafından
Bi sknti yaşadınız mı planlı miydi
(3,393 puan) tarafından
Ben almanyada doğum yaptım burda gayet normal karşılanıyor devlet hastanesine gittim ebeler hep sordu  ilki sezaryen olduğu için 2ncisini nasıl istiyorsun diye normal deyince ah ne güzel filan seviniyorlardı :) bu sezaryen oldun diye peşi hep sezaryene mecbursun düşüncesi bi turkiyede var hanımlar haberiniz olsun
(3,393 puan) tarafından
Hic bir sıkıntı yaşamadım 39+3 sancım geldi o şekilde suni sancı da almadım epidural da yetişmedi tamamen doğal doğum oldu
0 oy
(3,572 puan) tarafından
Aslında var sezeryan sonrasi normal doğum yapanlar ama işinin ehli bir Dr tarafından çok iyi takiple yapılmalı ve iki doğum arasında en az üç yıl olmalı 
(3,572 puan) tarafından
Yapacak bir şey yok normal doğum başladıysa ama kanama çok daha fazla olacağı ve zorlu doğum olacağı için hem anne hem bebek açısından risk o yüzden çok nadir doktor kabul ediyor
(986 puan) tarafından
Neden riskli normal Bi ameliyat olunca normal doğum olabiliyorken sezeryandan sonra normal doğumun ne gobi bir riski var
(3,572 puan) tarafından
Normal ameliyat olurken 7 kat kesiliyor musun mesela ya da rahim duvarını mı kesiliyor
(986 puan) tarafından
Kesilmiyor merakimdan soruyorum sadece gece gece aklımda deli sorular:D
(3,572 puan) tarafından
Rahim duvarı bir kere kesildikten sonra iyileşmesi uzun zaman alıyor iki sezaryen arasında bile en az 2 yıl olsun derler o yüzden
0 oy
(4,721 puan) tarafından
Benım teyzem yaptı canım arada 1 senesi bıle yoktu evde erken doğum yaptı 
(986 puan) tarafından
Bi sknti oldu mu
(4,721 puan) tarafından
Hayır canım bebek küveze bile girmemişti .. Teyzemın yasadıkları çok acıydı ilk 12 yaşında oğlunu kaybettı bır anda aradan zaman gectı hamıle kaldığını öğrendi son ayında hastaneye gitti bebek karnında ölmüştü sezaryenle aldılar sonra peşine tekrar hamıle kaldı ve 8 aylık bıle olmadan evde bırden sancısı gelıyo doğum oluyo Rabb'im ne kadar büyük ki şükür kızını teyzeme bağışladı şimdi 6 yaşında
(986 puan) tarafından
Maşallah Allah bağışlasın
(4,721 puan) tarafından
Amin canım
0 oy
tarafından
Genelde direkt sezaryene alıyolar diye biliyorum. Bebeğin başı çıktıysa sanmıyorum onu yapacaklarını tabi de. Genelde sezaryenle birine normal doğum vakti gelmeden önce sezaryen için gün veriyolar. Bi de şöyle bişey var, önceki doğumla aradaki süre çok uzunsa doğum yapılıyo diye biliyorum
(986 puan) tarafından
Gece gece kafama takıldı yani bebeğin başı görünüyorsa sezeryana almazlar heralde ama riskli mi orasını bilmiyorum
tarafından
İki gebelik arasındaki süre önceki sezaryende yapılan tüm dikişlerin yeterince sağlamlaşmsına olanak sağlayacak kadar iyileşmiş olmadığı sürece riskli. Düşünsene sen ıkınırken dikiş yerleri yırtılıyo ve iç kanama geçirmeye başlıyosun
(986 puan) tarafından
Ayy Allah korusun
0 oy
(13,094 puan) tarafından
Ssvd diye araştır bacım belli bir süre sonra bazı Dr lar yaptırıyor 
(986 puan) tarafından
Yok öyle değil onu biliyorum ani son dk gelişen durumlar için soruyorum
(13,094 puan) tarafından
Ani gelişen durumdan kastın hastane ortamında zaten kaçarı yok risk almazlar sezaryen olur. Evde doğum dersen anne ve bebek sağlığı tehlikeye girebilir eğer normal için uygun değilse
0 oy
(3,339 puan) tarafından
Ben sezeryandan 2 yıl sonra normal doğurdum 
(93 puan) tarafından
dikişiniz çok oldu mu? süreci anlatır mısınız biraz
(3,339 puan) tarafından
Hayır çok olmadı 3 bucuk saatte kendi sancim ile doğurdum gayet rahat geçti benim için 10 dk sonra ayaktaydim bebeğimle ilgilendim koronada doğum olduğu icin yanımda kimse yoktu
(93 puan) tarafından
peki yaptığınız ekstra bişey var mıydı doğumu kolaylaştırmak için
(3,339 puan) tarafından
Ben zaten riskli gebeydim serklaj oldum onun da etkisi var mı bilmiyorum extra bir şey yapmadım
0 oy
tarafından
Kız sen o kadar sormuşsun ki sen öyle mi yapmayi pilanliyorsun bekliyim sancım olsun evde çekeyim tam doğum güzel başlasın gideyim normal dogurtsunlar mecbur ben şahsen öyle düşünüyorum öyle de istiyorum sezeryan baya korkutuyor gözümü 
(986 puan) tarafından
Yok ben hamile bile değilim sadece kafama takıldı bence hayatını riske atma izin vermiyorlar vardır bir bildikleri riskli yazmış diğer arkadaşlar okudun mu
tarafından
Evet biliyorum riskini çok araştırdım başıma gelmiş en kötü şey sezeryan olabilir ama evladimin sevgisi hafifletiyor ilki kızdı ikincisi erkek yani şuan 20 haftalık oldum şükür
0 oy
(1,769 puan) tarafından
Ben almanya da yasiyorum. Burda cok ornek var sezeryandan sonra normal dogum yapan. Tr de neden hersey farkli ilerliyo anlam veremiyorum:):)
0 oy
tarafından
valla cnm ben ilki sezeryan oldim ikinci normal istedim ozele gittim ama belirli sartlari var  fiyat normal dogum ve sezeryana göre daha fazla arada 2 yil sure olms olmasi gerek birde bebek 3 bucuk kg geçmemesi gerekti doktorim basta beni destekledi yapalim edelim dedi ama doğuma yaklastikca 3 kg gecicince uğraşmak istemedi iptal oldu 
0 oy
(657 puan) tarafından
Bizim komşu ilk kızını sezeryanla doğurdu ikincisi ambulans gelene kadar normal doğumu başladı ambulansta normal doğum yaptı üçüncüsü yine sezeryan oldu 
0 oy
(1,716 puan) tarafından
Benim kız kardeşim 2.ye hamileydi senin gibi ilki sezeryanla dogum yaptı ikinciyi normal istiyordu bir gece suyu geldi 36 haftasının içindeydi erken dogumdu yani hastaneye gitti ama yine sezeryana aldılar normal yapmadılar yani demem o ki acilden de gitsen yine sezeryana alıyorlar 
(986 puan) tarafından
Ben doğurmak istiyorum diye değil ya öylesine merak ettim hamile değilim:}
(1,716 puan) tarafından
Kız kardeşim çok istiyordu çok da araştırdı İstanbul'da birtane özel hastane yapıyormuş sezeryandan sonra normal dogumu ama 50 bin TL gibi bir para istedi kardeşime çok geeldi bu miktar ve nasipde değilmiş 20 gün önce sezeryanla bebeğini kucağına aldı
0 oy
(1,474 puan) tarafından
Ben yaptım canım herşeyi planlı yapıyorsun doktor sürekli kontrol altında tutuyor ilk bebeğim 37+5sezeryan ile doğdu ikinci bebeğim 40+1 normal doğum yaptım 
(986 puan) tarafından
Maşallah Allah bağışlasın
0 oy
tarafından

Bende normal doğuma karşı o kadar olumsuz bakıyorum ki. En baştan sezaryen planladım. Çok da memnun kaldım.

Doktoruma da süreç içinde "ya sancım gelir ve çocuk doğum kanalına aniden girerse ?" Diye sormuştum. Ben o şekilde de sezaryenle alırım korkma demişti. ( Yorumlarda bunu sormuşsunuz, o yüzden yazdım)

Sezaryen sonrası vajinal doğum yapılamaz diye bir şey yok ancak vajinal doğumda ciddi bir ıkınma gerekir, bebeğin kendini itemediği durumlarda bastırmak gerekir. İç dikişlerin patlama oranı yüksektir. Sağlık açısından bu riski almak istemez kimse. 

Hem günümüzde öyle tamamen doğal vajinal doğum kalmadı. Sezaryende dikis atılıyorsa, vajinal doğumda da dikiş atılıyor. Birinde kesiliyorsan, diğerinde de kesiliyorsun çoğu zaman. Valla gözümü kapattip açtım her şey bitmişti..ben çok memnun kaldım sezaryen doğumdan. Ama herkesin bir olmaz tabi
0 oy
(291 puan) tarafından
Eltim yaptı 3 yıl arayla
0 oy
(1,497 puan) tarafından
Arkadaşımın ablası bahsettiğin durumu yaşamış daha 36 .haftada bu sabah 6 30 acil sezeryana almışlar
0 oy
(3,791 puan) tarafından
Benim annem yapmış beni doğururken günüm geçmiş doğmamışim sancı su vs de e yok beni sezeryanla almışlar sonra oğlan kardeşime hamile kalmış 4 yaş var aramızda oda evde aniden sancı tutmuş hastaneye yetişememis o zamanlar araba yok köy yerinde evde normal doğurmuş yani sezeryan sonrası normal yapmış arada 4 yıl var he belki hastaneye yetisse sezeryan alırlardı bilemem 
0 oy
(539 puan) tarafından
Benimki oyle oldu ikinci sezaryana gün verdiler sancilarim ve suyum vardi hemen yatirdilar sezaryana

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 167 göst.
0 oy
5 cevap 142 göst.
5 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde Simsek21 (1,633 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 123 göst.
0 oy
3 cevap 70 göst.

408,338 soru

12,267,596 cevap