0 oy
514 göst.
Diğer kategorisinde (263 puan) tarafından
24 ayligiz tam memeyi biraktirmayi düşünüyorum ama bir türlü yapamadim cesaret edemiyorum ya yemezse ya aç kalirsa diye vicdan yapıyorum birşey yemiyor zaten pek seçici offf kızlar daha emzirsemmi az ddaha yoksa gerçekten tam yaşı mı ben iki yaşına kadar emredilmis diye zaten emzircem demiştim çok şükür birde çok bağlı memeye işte kafam çok karışık üzülüyorum baya nasıl ne yapsam 

13 Cevaplar

+3 oy
(14,239 puan) tarafından
Ben 16 aylıkken biraktirdim kızım hala seçici ama aç kalmazlar merak etme acıkınca yemediği şeyleri yiyorlar şuan memeye guveniyordur
(263 puan) tarafından
Ay bu cevap beni mutlu etti biraz da olsa annemde öyle diyor bak ozaman daha mutlu olursun herşeyi yiyor diye
(14,239 puan) tarafından
Yani canım ben kendimden pay biciyorum her şeyi yemem yani kızım da muhtemelen ben gibi olacak o yüzden de takmıyorum ki şuan her şeyi yiyip ilerde de secebilir böyle örnekler de var karşımızda ama asla aç kalmazlar bunu bil
(263 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim canım mesala kahvalti hazırladım gitti meyve suyu içmek istedi yırttı ortalığı kahvaltı yapmadan babası dayanamadı içirdi kahvaltı etmedi işte ozaman eder belki ya iştahı açılır belki
(14,239 puan) tarafından
O alışkanlık haline geliyor ne yazikki durumlar bizde de aynı o yüzden millet toplanmadan yedirmeye çalışıyorum özellikle akşamları  :)
(263 puan) tarafından
Anladım canım aynen öyle bakalım başladım bugün umarım çok uzulmeden biraktiririm
-Reklam-
0 oy
(784 puan) tarafından
Bnde 2 yasina kadar emzirmeyi düşüyordum olmadı 1.5 yaşında kesmek zorunda kaldım yemeside yoktu sadece emiyordu kestikten sonra iştahı açıldı biraz 
(263 puan) tarafından
Anladım canım belki açılır iştahı bizimkininde
(784 puan) tarafından
İnşallah canım
0 oy
(13,659 puan) tarafından
Sana güvendiği için yemiyor zaten canım bıraktır başlar yemeye sen atıştırmalık gibisin onun için 
(263 puan) tarafından
Buna çok güldüm atıştırmalık havshaha
(13,659 puan) tarafından
E öyle ama ahahha :)
0 oy
tarafından
Ben ikinciye kazayla hamile kalınca 16 ayda kestim iyiki kesmişim çok kolay oldu 20 aydan sonra çok okudum burda bağlılık artıyor zor oluyor diye kararli davran vicdan yapma çünkü şuan hem seçici hemde süt iciyorda temel beisni zaten yetersiz alır bu ona kötülük değil iyilik olacak
(263 puan) tarafından
Evet gece özellikle uyanıyor emmek için iki emip bırakıyor yani o kadar vicdan yapıyorum ki  diyorum nasıl olcaka ne yiyecek ya seçici çünkü diye evet artık büyüdükçe dahada Zor olur herhalde bıraktırmak inat yapiyo sinir yapıyor ağlıyor
0 oy
(157 puan) tarafından
Önce senin hazırhissetmemn lazım canım jendini ve kararlı olmak zorundasın birazda üstüne düşücen ben bigün bu saatlerde dedim memeyi bıraktırıcam o kadar  kararlıydım ki istedi meme uf olmuş gel şunu yiyelim gel şunu oynayalım havalarda güzel şuan parka götür mesela 1 haftada inan bırakır uykuda düzene giriyo yemekte sende daha dinç oluyosun ama bunu sen yapıcan iste oyalaman lazım ağlasada onu vazgeçirmen lazım
(263 puan) tarafından
Uyurken nasıl olcak peki
(157 puan) tarafından
İnan ben ilm gün öok tkorktum ortalığı yıkar dihe ama  doyurucu şeyler yedirip uyutum uyanmadı eğer biberon kulanıyosan son çare gece. Biberonla süt vermek yemek istemiyosa yemek
(263 puan) tarafından
Canım elbet uyanıyor meme arıyor sonra bakıyor yok bitti meme diyince uykuya geçmek için inat ediyor ağlıyor su iciriyorum biberon hiç kullanmadim pipetli suluk kullanıyorum sonra sarılıp uyuyor işte ama gün içinde de gelip bakıyor
(157 puan) tarafından
Bendede olmuştu öyle şuan ne durumdasınız peki
0 oy
(1,574 puan) tarafından
Meme degil de mama veriyordum bende. Belki ayni olmaz ama 2 yasında bıraktirayim dedim. Yavas yavas azalttim aksam yatarken kestim oglen kalkinca kestim en son sabah kalkincayi kestim. Iki haftadır hic vermiyorum ama zor oluyor ya. Kahvalti hazirliyorum hemen .yemiyor istemiyor bi iki birsey yesin diye cirpiniyorum . Mama mama diye tutturdugu oluyor alismis birseyler icmek istiyor. Sabah cay veriyorum . Süt ayran gün icinde. Butün gün yemekle ugrasip duruyorum anlayacagin. Bi alıssalardı yemek yemeye. 
0 oy
(252 puan) tarafından
Direk kesme azaltarak git yani mesela günde 5 kez emziriyorsan bunu 4 e düşür 2 hafta böyle yap daha sonra 3 e daha sonra ikiye daha sonra sadece gece yatmadan ver benim bebeğim de bağımlıydı bu şekilde çok da zorlanmadan zamana yaydim 1 buçuk ayda tamamen bıraktı 
(263 puan) tarafından
Canım benimki inat yani ben öyle dedikçe ağlayıp oyun felan oynamadan gelip memeyi açmaya çalışıyor
0 oy
(1,716 puan) tarafından
Ay benim kızım artık son zamanlarda emmekten başka birşey yemiyordu gece gündüz yanında istiyordu baktım olmuyor sütten kestim 16 aylıktı ve iyikide kestim yemesi içmesi düzeldi uyku kalitesi düzeldi gece deliksiz uyuyor süt belli bir süre sonra tadımlık oluyor doyumluk değil 
(1,716 puan) tarafından
Önce bir gögsümü kestim bir ay kadar ara koydum o göğsümden süt kesildi sonra da bir kaç defa gece uyanınca su içirdim geceyi emmeyi bitirmeye çalıştım ama yanında uzandım gece uykulu ya gel beraber uyuyalım benim çok uykum var su iç gel yanıma Uzan derdim ki işe yaradı çocuklar 3 günde alışıyorlar neyse artık gündüz de vermedim bir kaç defa direttii ağladı ozamn da aklını başka şeylere çektim evde abur cubur meyve gibi önüme geleni verdim yeter ki beni istemesin diye ki bir gün çok zorlandık sonra da unuttu şükür sen de dene yavaş yavaş umuttur çocuk sarsılmasın büyük senin bebeğin anlıyor artık
(263 puan) tarafından
Bende başladım bugun canım sabır taşı sürdüm çünkü hiçbir şeye kanmiyor yani ancak onu istemiyor ama ağladı uyurken uyanınca daha çok ağladı ıslak mendil felan getirdi hala daha baya iç çekerek ağlıyor onla bende ağladım baya biran dayanamayop vercektim ama pes etmiş olurdum ama o ağlıyor halı beni mahvediyor biliyor çünkü anlıyor of of Allahım gerçekten çok üzülüyorum
(1,716 puan) tarafından
Sabırlı ol geçicek sen dayan yarın daha iyi olucak bir sonra ki gün hepten unutur
(263 puan) tarafından
İnşaallah canım Allah kolaylık versin cidden
(1,716 puan) tarafından
Amin inşallah geçecek Allah'ın izniyle
0 oy
(154 puan) tarafından
Memeye bağlı olduğu için yemiyor büyük ihtimal ben 18 aylık iken bıraktırdım ve yemeğe başladı ama seçici tabi 
(263 puan) tarafından
Anladım canım ya nasıl biraktirdin
(154 puan) tarafından
Çok kolay oldu . Tecrübe ettiğime göre
Bebek mantık olarak aç olduğu için memeye geliyor
Karnını güzel doyurdum gündüzleri  sevdiği şeyler ile bebek bisküvisi yapardım evde ondan verirdim su ile pilav yerdi vs vs.
Gündüz memeyi kolay kestim fakat geceleri uyanırdı 1 kere verirdim sonra yine uyanırdı alışkanlık olduğu için biraz ağlardı ışığı asla açmazdım ve sonra uyuturdum sarılarak ama gece uyumadan da karnını doyururdum ne seviyorsa onunla genellikle pilav çok sever
Bu arada göğsüm dolardı sağmazdım ama duşa girer azda olsa elimle fazlalığı akıtırdım bardağa
Böyle böyle bıraktı tamamen  kolay oldu benim için
(263 puan) tarafından
Ay süper benimkisi sırf meme için uyanıyor sarılmak felan nafile yani yırtıyor o yüzden sabır taşıyla deniycem bi belki yanlış teknik ama diğer türlü öğle uykusuna da geçse asla bir kere de olsa emmeden uyumaz
0 oy
(1,681 puan) tarafından
Benim oglum  yogun calistigim icin 9 . Ayda gunduz emmeyi 1 yasindada gece emmeyi birakti kendi haline. Yani kararli olursaniz bence birakabailirsinjz
(263 puan) tarafından
Kararlıyım canım bugün başladım bakalım inatlasiyo gelip gidip meme meme diye aciyo ama hasta olmjs pis olmuş dedim ozaman biraz üzülüyor ıslak mendille silmeye çalışıyor artık büyüdün dedim yavrum ya kıyamam ama büyüdükçe dahada Zor olur zaten şimdiden zor
0 oy
(3,733 puan) tarafından
17 aylıkken mecburiyetten bıraktırdım o aylarda zaten her çocuk bağımlı oluyor canım alışkanlık oluyor çünkü. Ama uykusu düzene girdi açıktığı için yemeğini daha güzel yedi benim kızım.
(263 puan) tarafından
İnsAllah benimkide yer ya kurban olduğum
0 oy
(20,729 puan) tarafından
Ben 3 ünüde tam 2 yaşında bıraktırdım canım bişey olmaz bence
(263 puan) tarafından
Bende tam 2 yaş demiştim canım öyle emredilmis diye zaten şimdiden inatlasiyo agliyo büyüdükçe hiç bırakmaz diye düşünüyorum
0 oy
(2,486 puan) tarafından
Bir an önce bıraktırmalısınız bence. Birkaç gün kalır aç kalsa bile sonra mecbur yiyecek şuan yemek mi yemesi daha iyi anne sütü alması mı sizce. Hangisi daha yararlı. Bence kesinlikle yemek. Sütünüz ilk yapısını kaybetti bile. O kadar yararlı değil şuan.
(263 puan) tarafından
Bugün başladım ıslak mendil alıp silmeye çalışıyor hasta olmuş pis olmuş meme dedikçe yavrum ya ağladı biraz uykuya memeyle uyuyodu kararlıyım bakalım gece nasıl yapicam

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 152 göst.
16 Mart 2021 Aile & Aşk kategorisinde EbruMeva (111 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 892 göst.
0 oy
3 cevap 195 göst.
7 Mart 2022 Diğer kategorisinde Selcan123 (293 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 466 göst.

Kategoriler