0 oy
376 göst.
Diğer kategorisinde (718 puan) tarafından
Bebeğim hep önde gidiyor 15 gün falan. Şu an 28 haftalık hamileyim ultrasonda 30-31 görünüyor. Kilosu da 1500 civarı. Doktora sordum doğumu etkiler mi diye, o da 4 kilo olunca sezaryenle alırız dedi. Ama belki normal doğurursun belli olmaz o dedi. Önceki doğumu sordu, 2 sene önce 3070 doğurmuştum. O zaman şu an bir şey söylememem falan dedi ama korktum ya. Böyle deyip normal doğuran var mı? Eskiden hep kilolu doğururlarmış ama benim ilk doğumum zor olmuştu. Açılmam hızlı oldu ama doğum esnası korkunçtu. Bilmiyorum yine aynı şeyler mi olur yoksa sezaryenle mi alırlar. Hiç sezaryen olasım yok çünkü ben tek bakıcam dedim. Eşim izin alıcak beraber halledecektik. Ailemi yanımda istemiyorum. Fazla uzattım yaşayan var mı böyle 

14 Cevaplar

0 oy
(11,587 puan) tarafından
Normal de doğurabilirsin o ana kadar belli olmaz canım . Bu arada şunu da söyleyeyim bende sezeryan oldum bebeklerime tek baktım bir hafta eşimin desteği oldu sadece halledemeyeceğimiz bişey yok bizim 
(718 puan) tarafından
Doğru diyorsun ama hastanede kalma işi aklımı kurcalıyor. 2 yaşında kızım olacak. Allah Bi kapı açar diyorum bakalım.
(11,587 puan) tarafından
Benimki de 2.5 yaşındaydı bi gece kaldım annemler evde baktı eşimle hastanede de ablam kaldı yanımda. Çalıştıkları için sonraki gün gittiler. Allah yardımcın olsun canım
-Reklam-
0 oy
(2,814 puan) tarafından
Ben suni sancı ile doğum yaptım 4 kilo doğdu oğlum
0 oy
(8,859 puan) tarafından
Ben sezaryan oldum benim.bebek küveze alındı ama ben bakardım rahat tek başıma annem kaldı benle oglanada eşim baktı 
0 oy
(5,455 puan) tarafından
Benim bebe de önden gidiyordu. 30 haftalıkken 2 kiloydu. Ben sezaryen oldum. Daha hastanede kaldığımız ilk geceden itibaren de bebeğime kendim baktım. Kalktım yavrumu beşikten aldım emzirdim besledim kendi pedimi değiştirdim falan  evde de hiç hasta yatağı yapmadım normal hayatıma devam yani. Zaten hareket ettikçe iyileşiyorsun doktoruna güven. Sezaryen derse şansını zorlama. Sezaryen de öcü değil artık :) 
0 oy
(1,070 puan) tarafından
Knka zaten genel. Bi şey söylemiş ki sana 4 kilo üstü olduğunda sezeryan deniliyor direk ama bakarsın doğuma kadar o kadar kilo alımı olmaz her dogumda zaten bu ihtimal var kendini korkutma eğer sezeryan olursa da hiç panikleme her şey yavaş yavaş ilerleyecek ben korkudan ameliyat boyunca ağladım panik korku hiç gerek yokmuş o an zaten hiçbir şey duymuyorsun sonrasi da çaba istiyor yanında eşin varsa sıkıntı yaşamazsın inşallah 
0 oy
(26 puan) tarafından
Canım daha önce normal doğum yaptıysan normal düşün tabi son dakika önemli olan ben hep normal doğum istedin egzersizler yaptım yedi santim açıklıkla gittim bir gün boyunca sancı çektim yarım saate bebek olur dediler ama bebeğim yukarı sıçramış ve kordon dolanmıştı ağlayarak sezeryana girdim yani demem o ki ne kadar plan yapsanda son dakika değişebiliyor sen yine kendini normal doğuma hazırla insanlar dört buçuk beş kilo bebek doğuruyor zaten rahim esnek bir yapıya sahip keyfi bebek dört kilo diye sezeryan olmak yanlış bence doktorla alakalı birazda. Şşimdiki aklım olsa yine o sancıyı çeker normal doğurma şansım varsa normal doğum isterdim 
(718 puan) tarafından
Ben de ne olursa olsun istiyorum. Eğer aşırı tehlikeli durum olmazsa normal düşünüyorum bakalım hayırlısı olsun da
(26 puan) tarafından
Allah'ım rahat doğum versin inşallah
0 oy
(10,136 puan) tarafından
Banada 5 kilo olmuş normal doğurmazsin çok iri önde gidiyo sekerim vardı derdim dahada kötü bebek şekerden irilesmis şişmiş fln dediler sevk ettiler başka il'e gittim doktor dedi bu bebeğin neresi iri normalde dogurursun normal doğurdum öyle iri flnda değildi 
(718 puan) tarafından
Hey maşallah canım ya. Evet öyle doğuran çok var ama dediğim gibi ilki çok zordu. İçten dıştan yırtılmalar oldu rahmim bayağı zarar gördü. Doğum akşam 9 da oldu ben çataldan gece 2 de kalkabildim. O yüzden korkuyorum ama normal doğurmak istiyorum en azından toparlanma daha basit oluyor. Teşekkür ederim önerin için
(10,136 puan) tarafından
Benimde ilki çok zordu bebek doğdu plesentasi gelmiyirdu 2 saat catalda kaldım o sarkan bağırsağa ağır bir serum bağladılar ki plesenta yukarı çıkıp beni öldürmesin diye en son doktor geldi. Kürtaj yapmak için neyseki son anda düştü. Çok kötüydü
0 oy
(988 puan) tarafından
bende yaşadım birebir aynısını.Ama benim çatım dardı ve bebeğin kafası iriydi.kilosunu 3800 ölçtüler 3720 doğdu ama açılmam da olmadı 16 saat sonra 7 cmde kaldı sezeryana aldılar.4 kg olunca bebeğin kolu takılır bir şey olur diye riske girmiyorlar.eğer 4 kg bulursa genede kötü anlamda bakma sezeryana zor da olsa ben 1 haftada ayağa kalkmıştım oturup yatarken biraz korunaklı olmam gerekmişti.önemli olan bebeğinin sağlığı bi yarı takılsa bir şey olsa ömür boyu sakatlıl yaşar ve bu brnce alınmayacak bi risk.keşke en başından seseryan olsaydım çektipim acılar yüzünden aklımı yitirecektim nerdeyse doğuramadım.Bebeğe kilo aldırıcı şeyler yeme eğer zayıf olursa çok kolay doğar dopduktan sonra bi şekilde kilo alır zaten.ben kefr içtim 39.haftamda 3300 dü 3 gün sonra tekrar kontrole girriğimde 3700 olmuştu
0 oy
(5,184 puan) tarafından
Daha cok erken ya sen sorarsam o da normal olarak 4 kg ustu olursa alırız demıs yanı daha bi kilo cocuk.ilk doğumum normald. ikinci d3  son hafta 4 kiloydu büyük ihtimal sezaryen dedi. Onu da normal doğurdum. 
0 oy
(2,854 puan) tarafından
Sezeryan zor oluyor yaninda birisi olmasj lazim 2 3 hafta bende sezeryanim dogumum 3 gunu kadin geldi normal oldu dogurduuktan sonra hemen ayaklandi yurudu ben iki buklum yururken o normal yuruyordu yani
0 oy
(2,055 puan) tarafından
Aslında kilolu olsa zor ama imkansız değil.arkadasim geçen doktor gitmisti 39 haftalık 4100 gram doktor normal demiş o da özel hastane . bugünlerde doğum var korkuyor biraz.

Ben çok duydum gördüm geçen sene doğum yaptığımda benle birlikte 4600 gram normal doğum yapan gördüm.

Kendi annem de bebekleri hep iri 4 kilodan fazla imiş hatta kız kardeşim 5 kilodan fazla imiş 

Eğer sezeryan olsan bile korkma 3 kez sezeryan oldum.öncelik her zaman normal doğum ama şartlar istediğimiz gibi olmuyor.
0 oy
tarafından
Valla ablam ben sezeryan doğum yaptım yarım saatte girdim çıktım gece doğurdum sabah ezaninda koridorda geziyordum kalkmistim bile yani hiç yatmasam yatmazfim iyi bi hastanede doğum yaparsan yani güzel ilgili ağrı kesicileri zamanında yapsalar ameliyatın başarılı olursa gerisinde bişey yok eve de gelince zaten antibiyotik olcak ağrı kesici olacak ben doğum sonrası hıc zorluk yaşamadım korkma yani 
0 oy
(859 puan) tarafından
Benim bebeğime hep önde dediler hatta doktor gününden eminmisin diyordu hep 36. Haftada doğuma girerken 3.750 dediler  doğum oldu 3 kilo doğdu yanılma payı çok oluyor 
0 oy
(3,498 puan) tarafından
Bebeğim 10 gün öndeydi 38+4 te 3695 doğurdum 18 gün önce. Turkiyede olsam kesin sezeryana alırlardı suyum geldikten 12 saat sonra açılmam oldu. 7. Saatte epidural yaptirttjm ağrıdan. 3 saatte açılmadan sonra doğum oldu bir türlü dogmuyordu kanaldaydi

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 158 göst.
22 Nisan 2022 Diğer kategorisinde 1234ts (108 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 186 göst.
3 Mart 2022 Diğer kategorisinde Dilaray1404 (309 puan) tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 59 göst.
17 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Expertmom (947 puan) tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap 47 göst.