0 oy
306 göst.
Diğer kategorisinde (29 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

image

image

image

İlk olarak alerjik annelere geçmiş olsun demek istiyorum. Ben yavrumu aile hekimine götürdüm kortizonlu krem verdi geçmedi kafadan süt alerjisi dedi dikkat ettiğim halde geçmedi. Daha sonra özele iyi bir doktora götürdüm alerji şurubu verdi geçmedi. Ama farklı bir şey yedirdin mi dedi ciddi bir şey gibi konuşmadı. Şimdi ise devlete gittik alerji bölümüne yeşil alan açılması için doktor bunun süt alerjisi olmadığını ve sen farklı bir şeyden şüpheleniyor musun dedi ben de ev tozu ve kuruluktan şüpheleniyorum dedim onlar da yapabilir dedi. Sorum şu: Bebeği ev tozuna alerjisi olan var mı? Benim yaşadığım şehir inanılmaz kuru evdeki oda sıcaklığında sıfır nem yazıyor buhar makinesini çalıştırıyoruz baya bir süre geçiyor 24 e zor ulaşıyor. Bu sebepten kuruluktan da şüpheleniyorum. Kuruluk ve ev tozu bu hale getirebilir mi? 

**KAKADA KAN VS. HİÇBİR ŞEY YOK. 8.5 AYLIK BU ZAMANA KADAR YEDİĞİ HİÇBİR ŞEYE REAKSİYON VERMEDİ VÜCUDU.

6 Cevaplar

0 oy
(1,207 puan) tarafından
Kuruluk ve ev tozu alerjisi bu şekil değil sadece öksürük burun ve geniz akıntısı yapar diye biliyorum. Döküntü olusturmaz
(29 puan) tarafından
Öksürükte var
(1,207 puan) tarafından
Net bilgim yok ama dediğim gibi toz ve kuruluk alerjisi döküntü oluşturduğuna hiç rastlamadim
(29 puan) tarafından
Peki ne olabilir sizce süt alerjisi olsa kakada kan olur mutlaka dedi doktor ben yumurta da tüketmiyorum bu neden olabilir
(1,207 puan) tarafından
Kaç aylık , yediği herhangi birsey olabilir, meyve sebze baharat
(29 puan) tarafından
8 buçuk aylık
(1,207 puan) tarafından
Kullandığın ıslak bez varsa o yapabilir,  bebek bezi yapabilir,  yedirdiigin yada yediğin şeyler yapabilir.
-Reklam-
0 oy
tarafından
Alerji her bebekte farklı semptomlar gösterir. Örneğin kusma, deri döküntüsü, hapşırma vs gibi. Bebeğine farklı şeyler yedirme bir hafta gözlemle. Evini dip bucak sirke ve Arap sabunu ile güzelce temizle. Daha sonra dediklerine ve yediklerinize( emziriyorsan) dikkat etmelisin
(29 puan) tarafından
Alerji doktoru bulabilir mi ne olduğunu
tarafından
Yaş itibari ile küçük olduğu için bulamayabilir. Benim kızımda süt ve süt ürünleri, yumurta alerjisi var. Ne kanda ne deride çıkmadı fakat ne zaman onları yese ya da yesek kusma meydana geliyor
(29 puan) tarafından
Kakasında oldu mu bir şey veya deride
tarafından
Hayır. Kaka da sadece mukuslu kaka dediğimiz şey olmuştu daha sonra o da olmadı
0 oy
(1,585 puan) tarafından
Bu egzamaya dönüşmüş bir alerji. Öncesinde olmayıp sonrasında olabilir. Sık sık banyo yaptır küçük olduğu için alerji testleri yetersiz kalıyor anca 1,5 yaşında anlaşılabiliyor neye alerjisi olduğu. Ama ben bu egzamayı besin alerjisinde yaşadım. 1,5 yaşına kadar sürdü. 3 aydan beri yaşadıgım birşeydi bu senin çocuğundan daha ağır bir egzama geçirdim heryeri egzamaydı. Hiçbir şekilde neye olduğu anlaşılamadı. Senin yediklerinden sütünden geçer deterjanına kullandığı sampuana bile yapabilir oyüzden bunu anlamak gerçekten çok zor oluyor. Biz anlayamadığımız için uzunca bu egzamayla bogustuk 1 buçuk yaşına kadar sırf patatesle beslendim. Benim icin çok zor bir süreçti. Beslenememek yorgunluk çocuğumun egzamayla mücadelesi inşAllah tez zamanda sağlığına kavuşur atlatırsınız. Atopik dermatit olabilir bol bol banyo yaptır hergün. Sabah akşam müstela kullan nemlendirici. Ve hemen geçecek bir hastalık değil aylar sürebiliyor bu egzamanın iyileşmesi. Malesef ne olduğu anlaşılamıyor. Rabbim sabır versin.
(29 puan) tarafından
Çok çok geçmiş olsun Rabbim kalıcı şifalar versin tekrarlamasın inşallah. Ben gerçekten çok üzgünüm neden böyle oluyor niye bu kadar yaygınlaştı. Çok üzgünüm Rabbim büyük dertlerle sınamasın bu da geçer inşallah
(29 puan) tarafından
Son halinin fotosunu ekledim bu post a bakabilirsiniz
(1,585 puan) tarafından
O zamanın fotoğraflarını buldum şuan 3 yaşında ama bende atayım. Bence benimkinden cok daha iyi bir durumda oyüzden alerjen oluşturabilicek herşeyi kes. Bir bak paylaşıyorum postunda
(13,404 puan) tarafından
Oğlum da Atopik dermatit 5 yaşında hala geçmedi egzamaları ben her gün duş aldırmak yerine almamalı diye biliyorum cildi daha da kurumaması için
(1,585 puan) tarafından
Duş aldırılıp tam kurutulmadan nemlendirici sürülecek.
0 oy
(141 puan) tarafından
Çoğu kişinin bahsettiği gibi bizde bir senedir bir yaşından beri bu alerjiyi çekiyoruz.Kışın döküntülü yara şeklimde yazın ise farklı farklı şekillerde oluşuyo vücudunda.Belirli şeylere testi yapıldı ama alerjisi çıkmadı.E neden böyle oluyo diye baktiğimizda bebeğinin hassas vücudu var deyip gönderdiler.Vücudunu sürekli nemli tutmak gerekiyor.Biz la roshe posay markasının şampuan ve balsamını kullanıyoruz lifleme yapmıyoruz.Balsam uzun süre nemli kalmasına sebep oluyor
0 oy
(1,585 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

image

image

:(. 3 hafta boyunca patates ve alerji yapmayacak besinlerle beslen dana eti inet sütü proteini yumurta gibi şeylerden uzak dur ve unutma şekerli vanilin kabartma tozu gibi maddelerde yumurta akı ve süt proteini tozu vs var. Onlarıda almaman gerekiyor ben çok sonradan öğrenmiştim onlarda bile bunlar varmış malesef. Yoğurt da yapıyor. Süt olan sütle yapılan herşey. İster elinde ister paketli gıdalarla alerjen uyarıları var kuruyemişlerde. İlk başta besinle başla baktın gerileme görüyorsun egzamalar sönüyor azalıyor yada kayboluyor iyileşmesini bekle iyileştikten sonra 3 gün kuralı uygulayacaksın. Alerji yapan bir besini 3 gün 1. Gün çay kaşığı ile vererek ertesi günde seker kaşığı olarak uygulayacaksın vucut tepkisine bakıcaksın. Baktın birşey olmuyor başka bir alerjene geçiceksin. Eğer besinlere yoksa ozaman toz çicek deterjan şampuan vs düşünebilirsin başka yolu yok çok geçmiş olsun biran önce kurtulun inşAllah. Yani daha kötüsüde var umarım biraz için ferahlar. 

(29 puan) tarafından
Çok üzgünüm gerçekten Rabbim daha büyük daha zor şeylerle sınamasın
(1,585 puan) tarafından
İnşAllah inşAllah.. içini ferah tut geçiyor...
(29 puan) tarafından
Bir de bizim doktor bugün bakınca bu süt alerjisi değil süt ürünleri verebilirsiniz dedi kakada kan veya mukus olur süt alerjisinde dedi geriye yumurta kalıyor
(29 puan) tarafından
Alerji bölümüne yarın gidicez o ne diyecek bakalım
(1,585 puan) tarafından
Onu bilmiyorum ama şunu diyebilirim bizde mukuslu kaka kanlı kaka vardı. İki secenek var ya bizimki çokluydu ozaman sadece yumurta zannettik. Yada doktorun yeterli bilgiye sahip değil. :) gidin bir bakalım... İnşAllah anlayabilirler...
0 oy
(435 puan) tarafından
Canım aynısı benim kızımda oldu hatta vucudunda döküntü olmayan yer yoktu . Özelde iyi bi alerji doktoruna gittik çoklu gıda alerjisi tanısı konuldu 8 aylıkken devletin karşıladığı mamaya başladık kosmetik tedavi ve diyetisyenle birlikte devam ettik Allah"a şükürler olsun çoğu alerjisi geçti bi kaç şeye kaldı onlarda zamanla geçecektir . Kortizonlu kremleri boşa kulanma canım hiç fayda görmedik. La roche nin atopik cilt için 2 kremini ve şampuanını kulanıyoruz baya faydasını gördük 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 334 göst.
0 oy
3 cevap 178 göst.
0 oy
2 cevap 90 göst.
0 oy
7 cevap 129 göst.
6 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde ardabebek (29 puan) tarafından soruldu

401,982 soru

12,034,111 cevap