0 oy
118 göst.
Diğer kategorisinde (471 puan) tarafından
Merhaba hanımlar. Bende 5 yıldır polikistik over sendromu var. Evlendiğim ilk 1.5 senesi korumasız olmama rağmen gebe kalamadım. Sonra kilo verince birazda sağlıklı beslenince oğluma gebe kaldım. Oğlumda şuan 2.5 yaşında. 

2.5 sene boyunca spiral ile korundum. Geçen ayın 12sinde hem ilk gün regl hemde spiral çıkardım. Doktor 2 günde bir birliktelik olsun dedi bir kaç ay deneyin olmazsa ilaç tedavisi başlayalım dedi. 

Adetim 9 gündür gecikiyor, normalde gecikmem 2-3 günü aşmazdı. Şüphelerim de var fakat kendimi umutlandırmakta istemiyorum. Pcos olduğu için biraz zor gebe kalınıyor. Ama belirtiler de şöyle; 

-Göğüslerde hassasiyet çok var

- Adet gecikmem var 

-Koku hassasiyetim var

-Sürekli uyku hali var. 

Gebelik testi yaptım çok ama çok görünmeyecek bir şekilde hayalet çizgi çıktı pek güvenemedim doğrusu. Yani pcoslu olanlar hemen gebe kalabiliyor mu? Pcos olanlar var mi? Var ise kaç çocuklu? 

3 Cevaplar

0 oy
(137 puan) tarafından
3.5yil çocuğum olmadı doğuştan pcosm sonra kendiliğinden oldu ocaktada hamile kaldım ama olumsuz sonuclandi o nasıl oldu anlamadım bile. Kilolu hamile kaldım ikinsinde de 
(137 puan) tarafından
16yasinda tanı konuldu
(471 puan) tarafından
Anladım canım çok geçmiş olsun inşallah. İkinci bir bebeğiniz doğal yol ile olur ilaçsız dertsiz
(137 puan) tarafından
Genetik bir sağlık problemi olduğundan doğal yolla istemiyoruz canım
(471 puan) tarafından
Anladım umarım herşey gönlünüzce olur :))
(137 puan) tarafından
Saol canım sen de aklına takma hayırlısıyla olsun :)
-Reklam-
0 oy
(779 puan) tarafından
Canım o zaman hamilesin . Hayalet çizgi test bozuk olmayana kadar boşuna çıkmaz.  Bende doğuştan pco var ve ileri derecede . İlk 5 yıl çocuğum olmuyordu tüp bebek 2 defa yaptık yine olmadı tamam bitti dediğimiz anda 3 aylık hamile olduğumu öğrendim . Hiç korunmadan 5 yıl sonra tekrar hamile kaldım .Yani 5 yıl boyunca da olmadı benimki . Şimdi sprial taktım 2. Çocuktan sonra 
(471 puan) tarafından
Yaa ne güzel darısı başıma inşallah. Allah'ım hayırlı evlatlar eylesin. Umarım bende de vardır :))
0 oy
(551 puan) tarafından
Bende de pcos var ve ilk hamilelik belirtilerim de göğüs hassasiyeti uyku hali bel ve kasıkta batma şeklinde ağrı olmuştu. Bu arada bende ikinciyi düşünüyorum 18 inde adet olmuştum ama sanırım yumurtlama günlerini iyi değerlendiremedik:D
(471 puan) tarafından
Ay insan bile günleri değerlendirir de işte insan bilemiyor. Bazen Doktor'un söylediği yumurtlama dönemi takvimi uymuyor olmuyor
(551 puan) tarafından
Ya benim ilk çocuğum erkek ikinci kız olsun istiyorum tabi Allah nasip ederse. İnstgramda da yumurtlama öncesi günleri degerlendirince kız yumurtlama sonrası erkek vs diyordu öncesini degerlendirdik ben 1 hafta sonra yumurtlamayı gördüm  takvime de güvendim tabi ama yumurtlama gününü kaçırdım gibi. Birde hayalet çizgi yazmışsınız bu varsa eğer acilde gebelik için kan verin mutlaka orada cikar
(471 puan) tarafından
Yarın 10 gün olacak eşim kan verelim en azından varsa dikkat ederiz yoksa da biliriz dünyanın sonu değil ya dedi. Ya bende kıza oğlana takılmamak lazım sağlıklı ve hayırlı evlat olsunlar yeterli. Şu zamanda bu ikisi bulunmaz nimet benim gözümde allahım sağlık ile imtihan etmesin
(551 puan) tarafından
Sizin baya geçmiş bence de var gibi yarın mutlaka kan verin inşallah hayırlısı ile güzel sonuclar alırsınız. Aynen kıza erkeğe takilmamak gerek ben hep kız cocugum olsun isterdim Rabbim erkek çocuk nasip etti hamdolsun onu hicbirseye değişmem ama bir kız kardesi olsa fena olmazdı tabi erkek de olabilir sağlıklı olsun da

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 261 göst.
3 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 132 göst.
24 Mart 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Ikraa (47 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 155 göst.
13 Eylül 2022 Diğer kategorisinde 021821 (1,373 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 456 göst.