0 oy
455 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (874 puan) tarafından
Kızlar hayvanların uyutulmasi yani aciklamasi öldürulmesi ölüme terk edilmesini onaylıyor musunuz? İnsanlar değişti dünya değişti bu kadar Pisligin içinde gerçekten fazlalık onlar mi? Çocuklarımızı ısıranlar var evet onları toplasınlar barınak da kalsın. Onlar bizlere Allah'ın emâneti diğer tarafta dillenecekler çok üzülüyorum bu yasa ya sonucu ne olacak çok merak ediyorum hayvanlar dışarda aş susuz h******saldırmasın isteyen varsa kapısına bir kap su bir kap yemek koysun hayvanlar açlıktan Susuzluktan saldırganlaşıyor. Ben deniz kenarında yaşıyorum yazlık yerde mahallem semtim köpek kaynıyor bir köpek dahi olsun kimseye ne saldirir ne eder çünkü hepimiz onlara bakıyoruz onları aç susuz bırakmıyoruz. Evimde 3kedim 1kopegim var keşke daha buyuk bir evim olsaydı daha fazlasını alırdım. Yine söylüyorum çocuklarımız kadar değerli olamazlar. Başka bir çözümü olmalı bunun. Hayvanlara bunu yaparsak allah başımıza öyle bir dert verir ki. Mesela deprem de köpekler bulmadimi çocuklarımızı? Bu kadar dert taşa içinde türkiye de gündemde hayvanların öldürmesi olmasini tahammül edemiyorum. Önce ülkemize zarar veren afkanlari Suriyeliler gönderilsin 

14 Cevaplar

+1 oy
(2,419 puan) tarafından

En İyi Cevap
Türkiye o kadar geri kalmış bir ülke ki. Bu hayvanlar ne barınakta rahat eder ne sokakta. Insanlar o kadar çok kalitesiz ki insana ,hayvana,bitkiye, doğaya hiç bir saygı yok. Bunların düzene girmesi için en az bir 100 yıla ihtiyaç var. Yolda bir şey görüyorsun uyarıyorsun sen suçlu oluyorsun. Ülkenin her yerinden pislik akıyor. Istisnalar var tabi ama onlarda kaideyi bozamıyor. 
-Reklam-
+8 oy
(2,990 puan) tarafından
Gecenlerde tunahan yilmazin bi videosuna denk geldim cocuk perisan bi halde o kadar zaman gecmesine ragmen evet hic bi canli olumu hak etmiyor ama onlarda insanlara cocuklara zarar veriyor ben istirum bu yasanin onaylanmasini millet bakmak istiyorsa alsin evinde baksin kopeklere avrupa ulkesinin hic bi yerinde sokakta ne kopek ne kedi kesinlikle goremessiniz bakmak isteyen alir evine bakar bu kadar basit 
(2,990 puan) tarafından
Valla bizimde vicdanimiz rahat insallah uyutulur cocuklar insanlar sokakta ozgurce gezer :)
(874 puan) tarafından
Başka kapıya hadi burası yeri değil :)
(2,990 puan) tarafından
Post actin die herkes sana katilacak degil isine gelmiyorsa kapatirsin postu hangi kapiya gidecegimi sana soracak degilim
tarafından
Benide çocuk parkında kovaladılar bebek arabasını sağa sola çarptım sonra bir buçuk yıl dışarı tek çıkamadım. Çünkü mahalle köpek sürüsü kaynıyo. Besleyin demişsiniz ülkenin hali ortada millet çocuğunu istediği gibi besleyemiyo bide herkes köpek sevmez kedi sevmez ne bilim bu kişilik meselesi. Israrla sevin besleyin deniliyo. İyide sevemiyorum kediyi besledik ardından köpek sürüsü geldi kovaladı. Vicdansa o kediyede yazık değil mi. Bide tunahanın inlemeleri Allahım ben dayanamadım ailesi nasıl dayansın. Her canlı değerli çocuklarımız daha değerli. Eylulde sabah 8 de çocuğumu anaokuluna götürcem yol 20 dk okulun servisi yok düşünüyorum nasıl götürecem mahalle sürü dolu. Hadi çözüm diyoruz çözüm de yok
(2,990 puan) tarafından
Kaynanam 55 yasjnda sarjli bisikletle disari cikamiyor kadin 85 yasinda yasli annesi var bakima muhtac her zaman dedigimiz gibi her can kiymetlidir ama konu cocugumuz oldu mu is degisir o kadar  bakamak isteyen varsa gotursun evine baksin
+4 oy
(158 puan) tarafından
Ac kalmasalar saldirmaz diyonda haberde çıkmıştı köpeği olan bir ailenin bebeğini parçalamış öldürmüştü köpek alıp yıllarca beslemisler böyle birşey yapmış ****** hayvandir ne zaman saldiracagi belli olmaz barinak kurmak ile hallolmuyor ki böyle bir yola başvuruluyor hiç bir canlı insandan önemli değil ateş düştüğü yeri yakıyor başına gelmeden anlamaz senin gibileri 
+2 oy
(2,507 puan) tarafından
Ölüm dışında çözümler var. Tmm insan canı bence herşeyden kutsal. Ama sen tedbir almadın diye,toplu katliamda olamaz. Kademe kademe barınak yapılabilir. Hapisteki katil , tecavüzcü besleyene kadar barınakta onları besler,görevlilerin ücretini ödeniz. Sağlam denetleme yaparlar n bileyim. Böyle de uyutma adı altında öldürmek çokta vahşi benim gözümde 
(874 puan) tarafından
O kadar haklı konuştunuz ki
(2,507 puan) tarafından
İnşAllah geç olmadan bir şeyler yapılır
+1 oy
tarafından
Valla çok kararsızım açıkçası çocuklar ölçeğine hayvanlar ölsün diyorum bu seferde onların kide can diyorum bilmiyorum insan çok arada kalıyor 
(874 puan) tarafından
Çok üzülüyorum onlar için umarım başka bir çözümü bulunur.
tarafından
İnşallah yaa
+1 oy
tarafından
Bu yasayı getirenler, getirmesinde parmağı olanlar , destekleyenlerin hepsine Allah misli misli acı yaşatsın inşallahhhhh . 
+1 oy
(3,508 puan) tarafından
Valla canım bendeki ****** sevgisi çoğu insandada yoktur kızken bütün mahalle kedilerini beslerdim çoğunun doğumuna yardım ederdim öleni gömerdim hasta olana bakardım .. ama köpek başka bir olay şuan ülkemizde .. bakanların açıklamasını dikkatlice dinlerseniz hasta kuduz ve saldırgan vahşi köpekleri için gecerli uyutma diolar. Toplayıp toplu katliam tabiki yapılmıcak .diğer kalanlar kısırlaştırma ve barınak diolar. Kaç kere dinledim ve öyle denildi.. biz sabaha kadar uyuyamıyoruz arka tarafımız boş arazi ve nerdeyse 20 tane köpek var sabaha kadar havlıyorlar sıcaktan camları kapatamıyoruzda. İnan uykumuz felan kalmadı. Ha açtır diceksin aslaaa aç değiller artık gelen mamalara kemiklere burun kıvırıyorlar.günde en az 3 araba gelir doyurur. Ve bu arazi 2 okul yoluna çıkıyor çocuklar okula gidemiyor. Ya bisikletliye saldırıyorlar ya bebek arabasına . Gecen gördüm yolda giden bi tane kadının peşine düştüler kadın çığlık çığlığa bağırdı..biz artık bi çare istiyoruz nasıl olur orası devlete belediyeye kalmış 
(2,832 puan) tarafından
Canm evet hasta kopekleri uyutmak istiyorlar dogru ama yanlis olan ne biliyormusjn saglikli olanlarida toplicaz diyorlar ya heh iate o yanlis cunku barinaklar bilerek zatwn mahalle aralarina yada koy girislerine birakiyorlar.barinaga cok yakinz ve kac kere gorduk biraktiklrini.ve bu surekli olmaya basladi.
0 oy
(10,641 puan) tarafından
Doğanın dengesi bozulduysa duzelteceksin. Hiç ama hiç onaylamıyorum ve kıyamıyorum da onlara ama aşırı fazla çoğaldılar. 

Ben küçük bi ilçede oturuyorum ama burda bile öyle fazla köpek var ki aklınız şaşar. Yani kaldı ki büyuk şehirler. Sadece yemek su koymak ile olmuypr saldırgan olan köpek hep saldırgandır. Çocukları geçtim büyuk insanlara bile saldırıp öldurebiliyorlar. Keşke başka bi çözumu olsa ama bulamayp en son bu yola başvurdular demek ki...
0 oy
(1,026 puan) tarafından

Üzülüyorum üzülmüyor değilim açıkcası ama kızım ile hemen yanımızda olan parka dahi gidememek beni o kadar üzüyor ki anlatamam kapının önüne çıkarmaya korkuyorum parkın önün de yatıyorlar oturuyorlar ben de uyutulması taraftarı değilim başka bir çözüm olsa ne güzel olur bizim de sokak da güzelce gezebilceğimiz çocuklarımızı korkmadan parka götürebilceğimiz  kapının önüne okula yollayabilceğimiz bakkala gitmeye korkar oldum :(

Ne kadar su ne kadar besin de verseniz bazı hayvanlar malesef fazla agresif olabiliyor pitbullar misal evlerin de besledikleeş köpek dışarda çok farklı bir köpeğe dönüşebiliyor çok üzülüyorum ****** saldırılarına maruz kalan kadınlara adamlara çocuklara Rabbim hayırlısını versin :(

0 oy
(2,537 puan) tarafından
Köpeğin aç susuzlugundan değil o .nasıl bizim travmalarimiz varsa onlarında var .şimdi sen elinde ekmekle gidersin .başka biri ona ekmek verirken bişey yapmistir ya vurmuştur ya başka bişey o da onda travma kalıyor mesela sen ekmek versen bile o tehtit olarak algılayıp sana saldırıyor .bizim yaşadığımız yerde sürü gibi geziyorlar sen cocugunu alıp dışarı nasıl gideceksin ben açıkçası korkuyorim.burda iki kişiye saldırdılar toplu halde biri çocuk biri yaşlı.cocuk cok kötü durumdaydı ya anlatamam içim çok.kotu oldu fobi oldu o olaydan sonra.bende istemem tabiki öldürülmelerini onlarda can bizim kadar onlarinda yasamaya hakları var . keske orta yol bulunsa ya üzücü ama bilmiyorum sonuç ne olur :((
tarafından
Bizi parkta kovaladılar bir buçuk yıl dışarı tek çıkamadım. Geçen eşimle çıktım 8 tanesi gene yatıyodu caddede. Görünce bacaklatım titriyo hala
tarafından
Valla aynı bende öyleyim yuruyuse çıkmak bana zehir oluyor artık esımle bile çıksam görünce bacaklarım titriyor korkudan kalbim çıkacak gibi atıyor.. Evimle okul arası 5 dk inanirmisiniz yollara baka baka korka korka çıkıyorum evden. Cocuklarla nasıl kacicam diye düşünüyorum.. Bı kac gun once yuruyuse cıktık esımle, etrafımızi sardi köpekler, gelen geçene havlıyor mahalle arası bı yer korkudan bı binaya girdim çıkamadım ne yapayım. Kaç kerede kovaladılar.. Önceden hiç korkmazdim
(2,537 puan) tarafından
Bende hep öyleyim valla haberler de de çok goruyoeum orda burda iyice tırstım artık kendimi geçtim çocuk yanımda mutlaka geziyoruz günlük yani çokta kalabalık biyerde oturmuyorum.gelse köpek yanıma normal yuruse cocugumu kucagima alıyorum ama o an saldirsa kucagimda ki çocukla napabilrim .tek başıma olsamda bişey yapamam.bir sprey varmış ondan almayı düşünüyorum bende.hay.van sevme ye n biri değilim ama başıboş köpeklerin etrafta sürü gibi dolaşmasına karsiyim
0 oy
(4,438 puan) tarafından
Öldürülmelerine karşıyım barınakları düzenleseler yaşanabilir hale getirseler en azından daha iyi olur 

Geçen hafta bizim mahalleye 10 köpek bıraktılar akşam sabahına küçük oğlumla bana saldırdılar Allah'tan bina bahçesindeydim evimin canımdan çocuğu içeri zor attım yoksa mahvedeceklerdi bizi 
0 oy
(1,214 puan) tarafından
Her canlı kendine ait olan ortamda yaşamalı  hayvanların yeri de ormanlar. Veya barınaklar .sokakta köpeğin işi yok .oturduğum mahallede yürüyüşe çıkamıyorum İzmirlilerin saçma köpek sevgisi yüzünden.gecenlerde bebeğimle yürürken bebek arabasını tuttu ısırdı zor kaçtık .başına öyle birşey gelse canını tehdit etse kimse savunamaz böyle !
0 oy
(2,832 puan) tarafından
Kimse kusura bakmasin ama bu dilsiz canlari bu duruma getirende devlet.evet cok saldirganlar ben kizlarimi spora gotururken 10taneden fazla kopek saldirdi sans eseri yanmzdan bi araba gecti yabanci kopeklern saldrdgni gorunce aldir biz saolsn.ama bu demek degilki bu hayvanlari uyuyalim.öldurelim.bakin brn koy gibi yerde yasiyorum.barinakta cok yakin.barinagn hali xaten icler acisi hastalikli ölu kopeklerle dolu.resmen barinakta cok kopek falan olunca bilerek getirip yerlesim yerlerine birakiyorlar.bjz kac kez gozumzle gorduk coxuklarimz gordu.yani devlet sahip cikamiyor bakamiyor altindan gelemiyor saga sola saldirlar hayvanlari e acliktan insanlara saldirjnca simdide öldurme yasasi cikti.ya biz barinaktan vagriyorz diyorzki saldiyor hani bir suru var alin doye alamayiz kuduz yada **** hastaligi olmadgi surece alamayiz diyorlar saka gibi.ne yani illa kuduz bi kopegn birni isirp öldrmwlesinimj bekliyorlar gercekten saka gibi ve bunu yaptiranda devlet.biz kapimzdaki hayanlara elimzden geldigi kade bakmaya calisiryrz evimzdekj yemekler cope gitcegne onlar yesjn diyorz ama bole oldukca barinak nerdeyse her hafta kopek birakiyor biz nereye kadr yapicaz.yada covuklrimzi isirmasinimj beklicez.kimj kopekler bakin yasadgimz ve gordugmzu soyluyorm.zamannda gordgu aiddet yada farkli seylerden cocuklar buyukler onlara dokunmasada saldirgan oluyor.biz kendimizi ve covuklrimzi koruyamiyorz ama devletn unrnda degil.bi *** yapamiyorlar sonra öldrme yasasi diyorlar.cok yakindir ulkemim nufusu fazla kendi vatandasimizida azaltalimda multeciler rahat etsn demeleri
0 oy
(17,535 puan) tarafından
Üzülüyorum onlar için ama uyutulmasi iyi olacak. Ya da cogalmalarini engellemek kisirlastirmak. Ben köyde oturuyorum geceleri köpek havlamasindan çocuklar uyuyamiyor hadi biz neyse de çocuklar korkuyorlar. İlleri ilxelweo köpekten temizleyip toplanan bütün köpekleri köylere çöp gibi döküp gidiyorlar. Bize bela oluyorlar. Sadece bize bela olsa o da iyi tabuklarimiza koyunlarimiza da saldırıp yiyorlar. Hem canımıza kast ediyorlar hem malimiza 
(2,990 puan) tarafından
Gecen haberde okudum 3 tane kopek cobankm 57 tane kecisini oldurmus 10 tanesinide yaralamis yazik gunah degil mi o kecilere o adamin emeklerine
(17,535 puan) tarafından
Aynen öyle canım. Ne emeklerle besliyoruz büyütüyoruz. Hem hayvanımiz çöp oluyor hem yemimiz hem emeğimiz

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 320 göst.
17 Şubat 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 407 göst.
8 Ekim 2020 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 120 göst.
21 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Balkupum (3,133 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 128 göst.