0 oy
346 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (377 puan) tarafından
2. Gebeliğim istemeden hamile kaldım. 3 yaşında çok hareketli bir oğlum var. Normalde antidepresan kullanıyordum hamile olduğumu öğrenince aniden kesmek zorunda kaldım o da dengemi bozdu. Çocuk doğunca 2 sine nasıl bakacağım oğlum çok çok hareketli hala gece 2-3 kez kalkar benim şu an yataktan çıkacak tuvalete gidecek gücüm yok eşim elinden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyor ancak çok yoğun çalışıyor oğlum 1 ay sonra kreşe başlayacak alışacak mı ağlarsa ben helak olurum sanki 2. Çocugum olunca oğluma ihanet ediyormuş onunla ayrılıyormuşuz gibi saçma bir düşünceye girdim ya üzülürse ya alışamazsa ben kahrolurum. Çok çok kötüyüm yataktan kalkmaya mecalim yok ama günlük işler oğlumla ilgilenmem lazım sürüklenerek yapıyorum herşeyi rahatlayamıyorum  olumlu düşüncelere ihtiyacım var şu an 11 haftalık hamileyim psikologa gittim 12. Haftadan sonra rahatlayacağımı söyledi inş öyle olur 

11 Cevaplar

+1 oy
(506 puan) tarafından
Öncelikle sen kendine gel bence sakinleş ve oğluna da doğacak olana da elinden geldiğince harika anne olduğunu unutma... 
(377 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim bunu okuyunca bile ağlıyorum
(506 puan) tarafından
Kırdım mı sizi ama kendinize gelmeniz lazım diye dedim hamilelik zor süreç evet...
(377 puan) tarafından
Yok iyi geldi duygusallıktan ağlıyorum iyiki varsınız yazınız gerçekten çok iyi hissettirdi
-Reklam-
0 oy
(6,828 puan) tarafından
Kendine gel canım kardeş geliyor beraber vakit geçirebileceği kanından bi arkadaş

Ben 3. Hamile kaldım seni anlıyorum çok kötü olmuştum ama bi süre sonra geçti bu durum. Her şeyin hayırlısı sağlıkla doğsun
(377 puan) tarafından
Çok sağol kuzum ne zaman geçti kardeşine alıştı mı yalnızken mi daha iyiydi kardeşi olunca mı tecrübelerini anlatabilir misin
(6,828 puan) tarafından
Benim 3. Daha doğmadı ama 2. Bebeğime hamile kaldığımda da pişmanlık ve ağlamalar oldu bende :) şuan biri 5 diğeri 3 yaşında çocuklarım
Arada kavga olsada kardeşsiz olmaz bana göre. Oğlum konuşmuyordu kızım doğduktan sonra açıldı konuştu sosyalleşti
Bir bardak suyu bile birlikte içerler
0 oy
(2,715 puan) tarafından
İstemeyerek bile olsa o sizin bebeğiniz bu kafadan çıkın. Keşke istemiyorsanız daha net önlemler alsaydınız
0 oy
(6,180 puan) tarafından

yani ben dogurdugum

gun bebegi kucagima verdiklerinde anyayi konyayi girdugumde inandim

ikna oldum halile

kalmisim ve gercekten hayatim kararmis buna ikna olmami sadece dogurmak kendime getirdi beni.:) aylarca zaten agla zirla kabullenmedim.  34 haftaya kadar hicbir degisiklik yoktu vucudumda dacede 3 kilo aldim ve  hafften kalinlasti vucudum gibi.o yuzden asla inanmiyordum hamile olduguma beynim habul etmiyordu.34 haftadan sonra aynada kandimi gore gore ve eski atikligim kalmadikca  az cok ikna oldum. ama bu bir ruya bence boyle biraey olamaz ben boyle bir hata yapmamismdir kendi ayagimi kaydirmamisimdir yok bu kesin ruya uyanicam ve hamile degilim diyerek sin 4 haftami da gecirdim. 38 de dogurdum. hastaneye ruyadan uyanicam diyetek gttim yani. dogurunca anya konya birbirine girdi

(377 puan) tarafından
Sizin 1 tane mi
(6,180 puan) tarafından
yok iki artik. 26 aylik ikincisi ilki 8 yas. ama ben hic ikinci cck dusunmuyordum yani kirmizi kar falan yagmaasi. kiyametin kopmasi falan daha bir olasi ihtimaldi benim ikinci ccgu yapmam ocin. hamile kaldim ve mcnuren dogurdum yani. imkansizinda otesinde biseydi beynimin kabul etmesi. baglattim dogururken artik rahatim cok sukur
0 oy
(1,988 puan) tarafından
Canım biz isteyerek yaptığimiz halde bazen senden beter oluyorum. Güzel ucuz bir şehirde yaşıyorduk. Dogumdan sonra bakıcıya veririm çalışırım diyordum. 4 aylık hamileyken İstanbul'a tayin çıkti.tasinmak zorunda kaldım ve oğlum da 20 aylık. 2 sene nasıl gecinecegiz derdine düştüm.bazen ağlamak geliyor içimden. 2.cocuk için herkes laf söylüyor niye yaptınız diye ve bazen ben de pişman oluyorum. Sonra da pişman oldum diye üzülüyorum . Hamileliğin başları daha zordu.simdi 6 aylık oldu alıştım artık senin de geçecek. Ama annelik bu ömür boyu yetersizlik hissi ve vicdan azabı...
(377 puan) tarafından
Valla bilmiyorum ben yerinde duramayan çok enerjik bir insanım sanki biri bütün enerjimi ruhumu çekmiş almış geriye bedenim kalmış gibi Allah beterinden saklasın böyle düşününce de başıma bir bela gelecek diye korkuyorum ama elimde değil
0 oy
tarafından

Benim oğlum da 4.5 yaşında ve ikinciye hamileyim 7.5 haftalık, hiç dert etme gülüm Rabbimin izniyle her şey güzel geçer. O psikolojiye girip de hamileliğini zehir etme kendine, akışına bırak ben öyle yapıyorum her şey daha rahat geçiyor

tarafından
Yok aşkım yaa, arada mide bulantısı falan oluyor ben de. Sen de var mı? :)
tarafından
Mide bulantısı ve halsizlik beni mahf etti canım yaa kafamı kaldıramıyorum
Maşallah canım inşallah senin hep böyle güzel geçer
tarafından
Kerem'de de rahattım ben canım, bakalım bunda nasıl olcak ilerleyen zamanlarda. Sen de kendini çok yorma, dinlen gülüm
(377 puan) tarafından
Sağol canım benim inşallah herşey güzel olur oğlum hemen kreşe alışır severek gider dua et bana bende sana edeceğim
tarafından
Ederim canım, Allah razı olsun
0 oy
(724 puan) tarafından
Benim kızım da çok hareketli.Daha bu sene oturabiliyorum bir yere gidince 5 yaşında.Kardeşi de 22 aylık başta zordu ama kardeşi çok iyi geldi ona.Biraz da duruldu diyebilirim.Benim enerjim yetmiyordu en azından şuan evde beraber enerjilerini atabiliyorlar.Bence senin oğluna da kardeş iyi gelecek.
(377 puan) tarafından
İnşallah canım benim herşey güzel olur umarım
0 oy
(7,816 puan) tarafından
Hamileliğimin ilk 3 ayında bende boyleydim. Kendimi psikolojik olarak yıkık hissediyordum ama sonradan geçmişti. Sen olabildiğince olumlu bak herşeye 
(377 puan) tarafından
İnşallah benimde hemen geçer oğlum en azından kreşe hemen alışıp sevse o bile beni çok rahatlatacak
0 oy
(20,024 puan) tarafından
İlk haftalwr çok halsizlik oluyor gerçekten. Ben de öyleydim. Oğlum da o zamanlar 2.5 yaş yoktu . Hamileyken zorlandigim zamanlar oldu. Doğumdan sonra da zorlandigim zamanlar oldu. Oluyor da. 2 çocuk tek çocuktan daha zor. Ama çok tatlılar. Hoc oğluma haksızlık yaptığımi dusunmedim. Düşünmüyorum da. Onun süt hakkını elinden almış olsaydm üzülürdüm. Ama sütten de kestim zaten. Uzulmemi gerektirecek bı durum yoktu. Senin de aynı şekilde. Kardeşinin olması onun için de önemli ve bence gerekli de. Bu fikir kişiden kişiye değişir. Ama evliliğinde sorunlar yoksa ve maddi olarak hakikaten zor durumda değilsen bence bir engelin de yok. Boşuna kendini suçlu hissetme. Evet onu ihmal ettiğin edeceğin vakitler gelecek. Ama hayat böyle bişey. Herşey evlatlarımızın çevresinde dönmüyor. Onları çok seviyoruz. Ama bazen ufak tefek ertelenmelere de maruz kalması gerekli. Mesela tek çocukken yemek yemek istediği zaman hemen haxirlardim. Ama kardeşi oldu yemek istedi. Dur yavrucum şimdi kardeşini emziriyorum. Onu emzireyim senin de yemeğini hqxirlayayim derim. Böyle böyle alışır. Zamanla kendi düzeninizi oturtursunuz. İlaclwrini da doktorunla konuşarak kullanırsın. Gerekirse emzirmez mama verirsin belki bilemiyorum. Ama bunların hepsi süreç içinde belli olur. Sen kendini fikren rahwtlat.olumsuz düşünceleri kafandan atmaya çalış. Herşey olur olur gider.  
(377 puan) tarafından
Çok sağolun bu tarz yazılar rahatlatıyor umarım herşey güzel olur bana dua edin teşekkür ederim
0 oy
tarafından
Cnım 12. Hafyadan sonra yada hareketlerini hissedince daha rahatlarsin bende evliligimin ikinci ayında hamile kaldım ve ikiz hamileydim  daha evime zar zor alısmıtım hamilelik cikti her gun gizli gizli aglamalarim vs oluyordu korkuyordum ilk gebeligimdi hicbirsey bilmiyordum ve iki tane birden olmustu  ama bir sure sonra kabulleniyorsun allah sana oyle bir  annelik içgüdüsü yüklüyorki şükürler olsun ki hic olmayadabilir insalnlar ne kadar para döküyor bir bebek sahibi olabilmek için  gecer yani sabret iki kardes birlikte büyuyecekler öyle düsün hem aradaki farkin az olması biraz iyi cunku sen daha cabuk toparlanirsin 
0 oy
(687 puan) tarafından
Canım hic öyle düşünme rabbim yardım edicek bak gör benim kızım 4 yaşında ve halen aglıyor huyundan herseye aglar okadar cok hareketli ki hic yerinde durmaz geceleri sürekli uyanır beni uyandırır şuan hamileyim altı aylık ilk aylarda eşim yurt dışına gitmişti neler yasadım tek başına kimsem yok öyle bir kusmalarım oldu ki ücgün mutfagı topluyamadım gecti hepsi çok şükür sen iyi bir annesin dahada iyi olucan bak gör cabanı daha çok göstericen cocuklarına olan sevgin İcin 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 322 göst.
24 Temmuz 2021 Aile & Aşk kategorisinde Ahbehayt (8 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 298 göst.
21 Haziran 2024 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
22 cevap 698 göst.
20 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde Milena16Miran (7,155 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 546 göst.
5 Şubat 2024 Aile & Aşk kategorisinde 2 melek annesiii (242 puan) tarafından soruldu

410,667 soru

12,355,511 cevap

40,911 kullanıcı

Kategoriler

...