0 oy
124 göst.
Diğer kategorisinde (106 puan) tarafından
Kızlar lütfen yardım edin 2,5 yaşında çok akıllı bir kızım var bugün tuvalet eğitimine başladık havalar soğumadan tamamlamak istedim neyse sabah bezini çıkardım oturttum tuvalete klozet apartlarından almıştım ona oturtunca ağladı ondan sonra küçük tuvaletine oturttum yok deyip kalktı ondan sonra içeride altına yaptı önemli değil dedim çocuk akşama kadar içinde tuttu ne varsa uyudu altına ALEz falan serdim ağlayarak kalktı çişini yapıyordu önemli değil kızım dedim akşama kadar zaten bin kez sorduk eşimle çişin var mı kızım diye asla yapmadı banyoda üstünü yıkadıktan sonra iç çamaşırını yıkarken koş anne dedi baktım yine odanın ortasına yapmış çok ağlıyordu aşırı derecede ben de bezi tekrar bağlamak zorunda kaldım hazır olmadığını falan düşündüm hiç böyle beklemiyordum normalde çok zeki bir çocuk bundan sonra ne yapacağım bilmiyorum bez bağladıktan sonra yaptı tuvalet eğitimi kaç yaşına kadar sürer geç öğrenen var mı aranızda

8 Cevaplar

0 oy
(4,815 puan) tarafından
Bizimde süreç sizinkine benzer oldu, ilk bezi çıkardım kaç kere götürdüm asla yapmadı kaç saat tuttu en son parkeye yaptı bende bez taktım hazır değil diye düşündüm, 1 hafta sonra ara ara bez çıkardım 1 saatlik 2 saatlik anlattım aradan 3 hafta geçti tamamen bezi çıkardım ilk gün yine tuttu götürdüm oyun yaptım hadi koşalım çiş yapalım dedim ve  sormadım aslında sormak cokda iyi değilmis daha çok strese giriyorlarmış bende yarım saatde 1 götürüyordum şimdi alıştı 1 ay olucak 
-Reklam-
0 oy
(20,765 puan) tarafından
Korkmuş demek ki. Bir iki ay unutturup tekrar deneyebilirsin. İyi yapmışsın baglamakla. Korkup.aglamasa sorun yok. Ama korkmuş. Yapacak bişey yok. Oğlum 26 aylıkken denedik. O da korktu. Lazimliga oturmak istemedi. 4 gün denedim. Vazgeçtim. 30 aylıkken direkt istediği klozet aparatıni alıp onunla başladık. O zaman pek korkmadi. Bunun akılla alakası yok. Korkmuş ondan öyle yapıyor. Biraz geçsin korkusu unutsun. Tekrar denersin. 2 3 yaş arası doğru zaman diyor uzmanlar. Ama her çocuk farklı .. zorlamaya gerek.yok
0 oy
(4,581 puan) tarafından
Her çocuk başkadır, belli ki sizinki henüz hazır değil. Ağlaması çünkü korktuğunu düşündürdü bana. Zorlamamakla bence de iyi yapmışsın. Bizimki 3 yaşına 1 hafta önce girdi. 2 haftadır devam ediyoruz, kendisi söylemiyor ama biz söyleyince gelip yapıyor ve büyüm tuvalette hala sorunumuz var istemiyor. Zorlama zamanı gelir elbet.
0 oy
(1,181 puan) tarafından
Canım her bebek kendine özgü benimkiler geç öğreniyor büyük oglumun öğrenmesi 3 yaş 4 aylıktı

Şimdi ikinci oğlum.2.5 yaşında tam aynen akıllı bir coduk ama tuvalet eğitimi için en ufak ışık yok..eşimle 3 yaşından sonra denemeye karar verdik hiç onu üzmeye zorlamaya gerek yok
0 oy
(539 puan) tarafından
Bitanem o çocuk hazir değil zorlama travma yaratma suan kendini cok sucluyorsun belliki yaapamadim beceremedim diye bende oglum 2.5 yasindayken denedim ayni senin yasadiklarini yasadik hic farki yok yani tekrar bese döndük simdi oglum 3 yasinda 3 günde alisti biliyormusun gece gunduz bez iptal çişini söylüyor yapiyor temizliyor elini yikayip çıkıyor 3 yaşı bekle bahara tekrar dene goruceksin hemen ikigunde aliscak
0 oy
(1,442 puan) tarafından
3 gun sabret ondan sonra ogreniyor
0 oy
(1,050 puan) tarafından
Çocuklar klozetten korkuyor bende lazimlik aldım bugün 6.gunumuz ilk 3 gün berbattı resmen çiş temizledim sonra öğrendi şuan cisim var diyor altına da yapıyor arada 
0 oy
(11,809 puan) tarafından
Valla ertelemeyi hiç doğru bulmuyorum. Hele şu hazır değil lafı.. tuvalet eğitiminde günde bin kez çişin var mı diyip çocuğu bunaltmayın belli aralıklarla kendiniz götürün annecim çile gidelim diye. Zaten öğrenseler bile çişim geldi diyip gitmeleri belli bir süreyi buluyor. Seneye bırakırsanız inatlaşma dönemi başlayacak büyüdükçe zorlaşıyor emin olun. Siz ilk günden pes etmişsiniz. Bebeğinize  zaman vermeliydiniz en az bir hafta şans tanıyın. 
(11,809 puan) tarafından
Bu arada sancılı demişsin bende aylarca uğraştın sandım kız :)

İlgili sorular

+1 oy
2 cevap 67 göst.
31 Ocak 2025 Aile & Aşk kategorisinde Katibe Anne (137 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 68 göst.
18 Ocak 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Beyzanurw (414 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 46 göst.
5 Mart 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Mlknkrc (301 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 99 göst.
18 Mayıs 2022 Aile & Aşk kategorisinde Circassian (48 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,438,695 soru

23,654,055 cevap

308,625 kullanıcı

...