0 oy
791 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (2,075 puan) tarafından

Bazılarınız bunlar problem mi diyecek ama şimdi sorun şu… Eşim hayata karşı, bana karşı çok memnuniyetsiz bi insan. Kendini her zaman akıllı görüyor, her zaman haklı görüyor. İnanılmaz şekilde beni manipüle ediyor. 

Gayet güzel akıllı ve mantıklı bi kadınım. Bunu çevremdekiler de söylüyor. Eşim ise en basit şeylerden bile bana laf söylüyor. Daha sabah gözümüzü yeni açıyoruz, ki 8-8.30a uyanıyoruz hemen kahvaltı hazır olsun istiyor. Bundan bile laf söylüyor ki en fazla 9a kahvaltı hazır oluyor. Bir şeyi unutsam hemen laf söylüyor bir şeyi düşürsem hemen laf söylüyor. Çocuk uyumasa laf söylüyor düşse laf söylüyor. Çalışan bir insanım ve yemek gecikse laf söylüyor. Ev dağılsa laf söylüyor. Aklınıza gelebilecek en basit şeylerden…. Sonrasında da hiç gönlümü almaya çalışmıyor. Oturup ağlasam bile ağlamamı saçma buluyor… Akşam olunca uyurken sarılır öper o kadar. 

Ben inanılmaz yorulmaya başladım. O ise gün geçtikçe laf sokmayı arttırıyor… Yıllar geçtikçe oğlumda babasını örnek alacak diye korkuyorum. Kendimi yetersiz hissediyorum. Çocuğumuzun uyku sorunu var diye ben kötü anne oluyorum. Hiç bi özel günümüz yok. Doğum günlerimi önemsediğimi bildiği halde umursamıyor ki ne yıl dönümü ne de başka bir şey kutlamıyor zaten. 

Bana karşı çok sadık bu konuda hakkını yiyemem ama bu kadar manipüle edilmek yoruyor artık 

20 Cevaplar

0 oy
(1,795 puan) tarafından
İnan çok haklısın öyle insanla asla ömür geçmez huylu huyundan vazgeçmez zor bir insan anlayışsız ve sanki askeriyedeymişsin gibi herşey nizami olmasını istiyor anlaşılan ama öyle hayat geçermi ya zor valla canım Allâh yardımcın olsun biz kadınlar çocuk bakıcısı yada ev temizleyicisi degiliz erkeklerde yapabilir bunu hayat müşterek nasılki sende çalışıp işe gidiyorsan herşeyi senin üzerine yıkıp sen o evden sorumluymuşsun çocuktan sorumluymuşsun gibi davranamaz! 
(2,075 puan) tarafından
Artık çok bunaldım :( büyük sebeplerden tartışsak neyse diyeceğim ama basit konuları mevzu ediyor. Mükemmeli arıyor. Maalesef yetiştiği kültürde kadınlar çocuk bakar yemek yapar ve kocası ne dese tamam der. O da bunu istiyor herhalde…
(1,795 puan) tarafından
Ozaman kendi kültüründe biriyle evlenseydi bence sende onun sana yaptığı gibi sende ona sınırlarını çiz ve öyle davran ki seni ezmesin kusura bakmasın kimse kimsenin hizmetçisi bakıcısı değil
(2,075 puan) tarafından
Zaten bu şekilde biraz daha devam ederse ciddi ciddi konuşacağım. Evliliği istemiyorsa söylesin gerçekten yoruldum artık
-Reklam-
0 oy
(5,609 puan) tarafından
Ayy canim bastan niye izim verdin. Okurken ben bunaldim. Hazirlama kahvaltisini kendisi hazirlasin. Kolaysa cocugu kendi uyutsun. Bi de calisan bayanmissin. Ev daginikligindan hoslanmiyosa kendisi toplasin. Yemegi kendisi yapsin . Yapma yani tartis bagir cagir,uzerine yuru.
(2,075 puan) tarafından
Kültür farkımız çok fazla :( ona göre bu sorumluluklar bana ait ve yapmak zoruna gidiyor. İnanılmaz yoruldum artık. Gece doğru düzgün uyumadan ile gidiyorum ev ile uğraşıyorum bide bu adamı memnun edemiyorum
(5,609 puan) tarafından
O zaman calismayin. Onun kulturune gore de erkek evi gecindirmek zorunda. Siz calismasaniz bunu yapabilir mi
0 oy
(1,458 puan) tarafından
Allah yardımcın olsun canim çocuk olduktan sonra bizimde evlilik demişti bizde de uyku düzeni yok bak bu saat oldu eşim arkadaşiyla oturuyor bilmiyorum nerede 

İki çocuğu ancak bu saatte uyuttum ama çok yoruluyorum farkındayım diyor ama asla büyük çocuğu alıp bı market,park turu yapmıyor 

Sabah balığa gitti ikindi geldi 

Yemeği yedi sofra ortada kalktı hâlâ yok 

Herkesin hayatında sorunlar var Rabb'im ferahlık versin saygı sevgi versin eşlerimize akıl fikir versin...Amin 
(2,075 puan) tarafından
İnsan çok yoruluyor bu şekilde ama :( değer görmek, düşünülmek istiyor
(1,458 puan) tarafından
Tabiki psikolojik yıpranıyor insan
Ben artık yetemiyorum farkındayım
Eşim para ile alınacak ne var herşeyi alır önüme serer ama çocuğuyla ilgilenmekten nefret ediyor
Bizimleyken uykusu geliyor
Mesela bu saatte evde olsa uyumuştu
Bazen uyuma çocukları uyuyayım film izleriz diyorum çocuklardan önce bayiliyor
Sizin eşinizde hazıra konmaya sizi  4,4 lük görmeye bayılıyor galiba
Benim eşim de düzen takıntılı ama artık ben saldım
(2,075 puan) tarafından
Benim eşimde çok eli açık bi insan ama bu en basit şeylerden laf sokmasına artık inanılmaz sinir oluyorum. Elimden bir şey düşse laf sokuyor ya böyle bir şey olabilir mi? Benim eşim çocuğu ile de ilgili ama bana karşı memnuniyetsiz
0 oy
(4,549 puan) tarafından
Sen çalışan, eve yetişmeye çalışan, güzel ve akıllı bir kadın olduğun için seni aşağı çekmeye yani işin özeti sen mükemmel değilsin intibasını sana empoze etmeye çalışıyor. Bunun da en büyük nedeni seni kendisinden üstün görmesi aslında. Kendisi senin olduğun noktaya erişmekle uğraşmak yerine seni kendi alt seviyesine düşürmeye daha doğrusu seni öyle olduğuna inandırmaya çalışıyor. Ne yazık ki bu psikolojik bir sorun. Bence açıkça konuş kendisiyle, rahatsızlıklarını dile getir, kendisinin eksikliklerini söyle ama senin bunları koz olarak kullanıp onu eleştirmek yerine orta yolu bulmaya çalıştığını anlat. He genelde bu karakterdeki kişiler bunu asla kabul etmezler ama en azından dene.
(2,075 puan) tarafından
Bende artık bunu düşünmeye başladım. Çünkü inanın çevremden hep güzel tepkiler alıyorum. Ama eşime kendimi beğendiremiyorum. Bi süre daha gözlemleyeceğim olmadı açık açık söyleyeceğim. Artık beni de etkiliyor. Bende kendimi yetersiz hissetmeye başlıyorum
(4,549 puan) tarafından
Sakın o düşüncelere girip de eşine istediğini verme. Ayrıca kendine güven, laf ettiğinde cevabını ver, kahvaltıyı da sen hazırla bugün bir zahmet. Ben de çalışıyorum, yardımcı olmak zorundasın bana de. Burası otel veya restoran değil,  inat ettim hazırlamıyorum herşeye laf. Beğenmiyorsan bundan sonra kendin yaparsın deyip cevabını ver. Sen sustuğun için üzerine geliyor, seni sindirmeye çalışıyor.
0 oy
(164 puan) tarafından
Eşiniz tam bir narsist Allah yardımcın olsun. Narsistle ateşkes kitabını tavsiye ederim 
(2,075 puan) tarafından
Aynısını düşünmeye başladım :(
0 oy
(565 puan) tarafından
Linççiler gelir birazdan niye evlendin okusaydındıye
(565 puan) tarafından
Niye evlendin muhtaçmıydın kocaya da Sanki...derler en kötü...derlerde derler
(2,075 puan) tarafından
Elimde mesleğim var şükür. Ailemde arkamda durur. Evlenmeden önce gerçekten böyle değildi :( Sanki şimdi zorla evlenmiş gibi davranıyor
(565 puan) tarafından
Allah yardımcın olsun canım konuşmayı dene acık acık.kural koy biraz sende sert ol düşüncelerin ne ise onu yüzüne söyle bakalm ne cevap verecek değişecek mi...istemiyorsan bitsin demeyi dene seven isteyen biri bunları yapmaz bence.bende çoğu konuda anlaşamam eşimle özel gün vs hiç bilmez bazen laf vurursam sonradan telafi eder ama bi anlamı kalmaz.daha çok varda ama hiç aşağılamaz memnuniyetsizlik yapmaz bilemedim yani
(2,075 puan) tarafından
Benimki çok memnuniyetsiz işte :( en basit şeyi bile eleştirir. Çok basit şeyleri bile.
(565 puan) tarafından
Ulaşmak istediği bi amacı var sanırsam.hepmi böyle idi yenimi yapmaya başladı
0 oy
tarafından
Ömür geçer mi ya bu adamla
(2,075 puan) tarafından
Aynısını düşünüyorum…. Bide çok şükür elimde geçinebilecek imkanım var
0 oy
(553 puan) tarafından
At bakalım bır gün boyunca evı sal kendını sal sadece gözüne bak gıt gel konuşma yemek hazırlama çocuğa bakma nasıl oluyormuş görsün çünkü sen hep en ıyısını yapmıssın ona bır günde kendı yapsın. De kı rol degıselım sen ben ol ben sen olayım ben sana senin gıbı davranacagım de ve başka ne bön bön bakıyoeaun yürü kahvaltı nerde çocuk aglıyor sustur çay nerde dıye hızlı hızlı konuş bakalım napacak 
(2,075 puan) tarafından
Daha başından beni rezil eder. Erkek olduğu için kendini üstün görüyor. Böyle bi kültürde yetişmiş
(565 puan) tarafından
Benimkide öyle anasının yetiştirdiği adam işte der sustururum.kızlarımız var onlardan örnek veririm bazen onların kocalarıda kızlara böyle yapsa dese ne düşünürsün diye.oğlumuz var sen baban ğibi olma emi kuzum derim susar hiiiç ağzını açmaz eşim
0 oy
(5,597 puan) tarafından
Mükemmel ev hanımı arıyorsa ÇALIŞMA. 

Ohhh hem kadın çalışsın hem de mükemmel ev hanımı olsun. 

Hayırdır eşin bunlunmaz HİNT KUMAŞI mı?

Kardeşim biraz açın ağzınızı verin tepkinizi. 
(5,455 puan) tarafından
Evlilik terapisine gitmeye yanaşır mı?
(2,075 puan) tarafından
Denemek lazım. Ama eminimki kendini çok akıllı bulduğu için yanaşmaz
(5,597 puan) tarafından
Seni aşağıya çekip motivasyonunu düşürüyor. Mesleği elinde olan bir kadınsın ev işleri ortak. Ev işleri kadına aittir diyorsa yok benim çevrem böyle diyorsa. Kendi çevresinden evlenseymiş. Seni isteyip evlendiyse senin ve onun kurallarına göre devam etmeli bu hayat.
Hem çalış para kazan hem annelik yap hem de ev işi.
Oh paşam sen nesin ki bu kadını hakettin derler adama?
(5,455 puan) tarafından
Tamam sen onu manipüle et. Ben senin ne yapmaya çalıştığını anlamıyorum. Belki terapi anlamama yardımcı olur de. Terapiste gittikten sonra o icabına bakarım zaten
(565 puan) tarafından
Önce alttan almamayı denesin bi içini döksün arkadaşımız tavrı ne olacak acaba
0 oy
(698 puan) tarafından
Bi cinnete bakar
(2,075 puan) tarafından
Açık açık konuşacağım. Bu şekilde kabul etmediğimi kesin bi dille söyleyeceğim
0 oy
(104 puan) tarafından
Sölesin dursun benim eşimde temiligime aynı kalkmadan ben nasıl bi insansam kahvltı hazır olacak ev sürekli derli toplu olacak ani misafire dört dörtdörtlük sofra bekler vs vs onun için bende cok bunaldım ama artık hiç takmıyorum desin desin dursun umrumda degil ki artık 
(2,075 puan) tarafından
Ben takmayınca daha da abartıyor
(104 puan) tarafından
Söle elimden bu geliyor kolysa sen yap ben calısayım eve de sen bak de
0 oy
(1,181 puan) tarafından
Sağlam bir cinnet geçir evde eşin söylenmeye başlayınca .kökten çözmese bile kendine getirir .sessiz kaldığın için devam ediyor iste
(2,075 puan) tarafından
Açık açık konuşacağım. Bu şekilde bi ömür geçmez ben istemiyorum
0 oy
(434 puan) tarafından
Benim eşimde anlattıklarının yarısı var yemin ediyorum bende bunaldım hele çocuklar küçük daha okula da gitmiyo sürekli bir erken kalkmıyon erken kalkmıyon ay nasıl sinir ediyo beni sabah kalk kahvalıtılık bişiler at ağzına her şeyi benden bekliyo memnuniyetsiz mızmız benim bu kadar dırdırım yok diyorum artık 
(2,075 puan) tarafından
Benimde dırdırım yok :( ondan çekiyoruz herhalde
0 oy
(992 puan) tarafından
Sen cok özgüvensizsin hem çalısıp paranı kocana vetiyorsun evde de köle gibi her işi tek yapıyorsun çalıştığın halde bu adam böyleyse calısmasan evden atar seni
(2,075 puan) tarafından
Aslında çok özgüvenliyim biliyor musunuz? Kendimi gayette güzel buluyorum iyi bi insanım. Belki de laflarını kabul edip susup oturmadığım için daha da eleştiriyor. Ona ağır geliyorum
0 oy
(709 puan) tarafından
Zaten calisan bir insanmissin bosa gitsin bunla ömurmu gecer
(2,075 puan) tarafından
Bu şekilde geçmez evet :( açık alık konuşacağım. Bu şekilde kabul etmediğimi söyleyeceğim
0 oy
(2,203 puan) tarafından
Çalışıyorsan herşey ortak olmalı ki sen neden kahvaltı hazırlıyormuşun sadece yeda yemek temizlik çocuk bakımı çalışmıyorum evdeyim hiç rahat bırakmam o işte calisiyorda ben evde yatiyormuyum sanki erkek yapmaz yada yapmasada oluru düşünme ki davranışına yansımasın erkekler kas yapısı olarak bizden daha güçlü bu demekki bizden daha az yorulacak bir işi yaparken gözünü açmasına izin verirsen laf sokacakta yer arar böyle 
(2,075 puan) tarafından
Ay ailesi de böyle :( kadınlar hep ev işi hep çocuk bakımı. Bence büyürken gördüğü kadın figürüne uymuyorum zaten birimiz batıdan birimiz doğudan
(2,203 puan) tarafından
Tabiki nasıl yetiştiği de önemli ama değişebilir seviyorsa bunun için fırsat verin derim
0 oy
tarafından
Kısaca seni sevmiyor :)
(2,075 puan) tarafından
Böyle olduğunu düşünmüyorum aslında. Sürekli beni yanında ister bazen çocuk gibi sarılır sever. Ama iş eleştirmeye gelince beni çok yoruyor
tarafından
Bunu  derdını anlatan insana bu şekilde gülerek söylemek ne kadar pislikçe bır hareket farkında  mısın?
İnsanların mutsuzluğundan mutlu mu oluyorsun
tarafından
Senin.kafanda.biraz var mi kahkaha mi atmışım yada hahaha diye mi yazmışım.o sadece bir emoji ciddiye alınacak bisey degil .Sen git başka postlarin avukatlığını yap.
tarafından
Sadece bır emoji ne kadar düşüncesizsin insanda azıcık empati olur yazık
0 oy
tarafından
Yorumlara baktım da kadın ev ıslerını ,cocuk bakımını yapmak zorunda gibi ata erkil bır kafada olduğunu söylemişsin

Eee o zaman karısını çalıştırmayacak eşek gibi bakacak onun kafa yapısında birisinin karısı çalışmamalı mantıken 

Ama senın kocan tamamen işine geldıgı gibi davranıyor anlaşılan ev ıslerıne vs gelınce kadın yapmalı oluyor, çalısmaya gelınce hayat müşterek mı oluyor ne kadar adice
(2,075 puan) tarafından
Bana çalışma da diyor zaten. Ama ben bu şekilde ona güvenip işimi bırakamam. Ben bu huylara bi ömür katlanamam
tarafından
Üzgünüm ama yolun sonundasınız da sen tırnaklarınma dagı dele dele yol açmaya calışıyor gibisin..
Bazen olmuyorsa zorlamamak lazım kendını bu kadar parçalama, inan bana seviyorsa gerçekten ayrılma korkusu sarar bırakmaz istemez ayrılmayı ve anlar bir şeyleri ben ne yapmışım bu kadına dıye dank eder kafasına
Kesınlılşe kaybetme korkusu yasaması gerekiyor eşinin baktın umrunda degıl boşa gıtısn o noktaya kadar gelmişken cunku o noktada bıle düzelmezse ondan birsey olmaz
0 oy
(4,290 puan) tarafından
Benim eşimi ozetlemissin resmen hiç bir zaman beni beğenmez hep yetersiz görür kendini kusursuz sanar herseyin iyisini doğrusunu o bilir psikolojik baskı ile aklınla oynar daha neler neler 
(4,290 puan) tarafından
Aynı valla sanki eşimi anlatmışsın her yaptığıma laf söylüyo o kadar bıktım ki karşılık versem kavga çıkacak hep susuyorum çocuğum korkmasın diye ama artık sabrım kalmadı
(2,075 puan) tarafından
Benimde sabrım kalmadı. Açık açık konuşacağım bu şekilde kabul etmediğimi söyleyeceğim
(4,290 puan) tarafından
Daha yeni doğum yaptim inan ki kavga etmeye mecalim yok yoksa ağzının payini veririm de
(2,075 puan) tarafından
Çok haklısınız. Önce bi toparlanında. Allah bebişinize güzel sağlıklı hayırlı bi ömür versin inşallah
(4,290 puan) tarafından
Amin Allah razı olsun ❤
0 oy
(1,121 puan) tarafından
Öncelikle kendinizi yetersiz hissetmeyi bırakmalısınız. Hem çalışan anne olup hem de ev işlerini yetiştirmek herkesin kaldırabileceği bir durum değil. Eşinizle bu konuyu konuştunuz mu? Eşinizin yaptığı her işte onu takdir edip, yeterli hissettirin. Bence zamanla size karşı yaptığı haksızlıkları farkına varacaktır. Diğer türlü sizde ona eksikliklerini söylerseniz hiçbir yere varamazsınız ve her şey kötüye gidebilir. 
(2,075 puan) tarafından
Bi süre gözlemleyeceğim olmadı yüzüne karşı bu durumu söyleyeceğim. Beni çok yıpratıyor. Bide benden başkasıyla anlaşamayacağını da söylüyor. Çevresine karşı da çok eleştiren bi adam
(1,121 puan) tarafından
Her şeyin farkında o zaman. Biraz ciddi konuşun o halde. Bu durumun sizi ne kadar yıprattığını ifade edin
(2,075 puan) tarafından
Biraz daha gözlemleyip açık açık konuşacağım. Bu şekilde bir ömür geçmez. Önceden bana karşı böyle değildi ama gün geçtikçe zorlaşıyor. Evlenmeden önce böyle olsaydı kesinlikle evlenmezdim zaten
(1,121 puan) tarafından
Hakkınızda en güzeli olsun inşallah...

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 675 göst.
28 Nisan 2023 Diğer kategorisinde 1prenses_1prens (620 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 763 göst.
3 Şubat 2021 Aile & Aşk kategorisinde Ey (15 puan) tarafından soruldu

411,529 soru

12,388,411 cevap

43,650 kullanıcı