0 oy
362 göst.
Diğer kategorisinde (2,565 puan) tarafından

image

Kızlar bu cins kedi aldık ev kedisi. Ama aşırı tüy döküyor daha yavru 3 4 aylık bı sey kızım 4 yaşında sürekli kucağında ve tüyü topak topak atıyor aldığı kişi de bebeklik tüylerini atiyor normal demiş. Ama bu durum beni korkutuyor bı topak tüy oluyor üstünde . Bilgisi olan var mı ?  Bide gözleri sulanıyor neden olabilir? 

14 Cevaplar

0 oy
tarafından

Gözleri enfeksiyon kalmıştır çay suyu ile günde 3-4 kez pamukla sil

Kedi tüyüne gelecek olursak, hamileyken kedi almıştım ben doktora sorduğum zaman bana verdiği cevap "ağzından kaçarsa problem yok ama burnundan kaçması sıkıntılı" 

Genel olarak konuşacak olursak benim çocukluğum kedi köpek ile geçti 14 tane kedimiz 9 tane köpeğimiz vardı bana birşey olmadı :D

(2,565 puan) tarafından
Gözleri bi değişik eşime diyorum bı şey var yok diyor veteriner e göstercem . Ya ev işinde ya canım oturduğu yer bembeyaz tüy korkuyorum o yüzden
-Reklam-
0 oy
tarafından
Kedi tüyü bi tek çocuklara değil herkese zararlı. Tüy toplama aleti var ondan alıp kullanın. Düzenli tarayın yada tıraş yapın 
(2,565 puan) tarafından
Kendimin de alerjisi var kasıniyorum . Tarıyoruz ama yeni ve küçük olduğu için ister istemez elletmiyor kendini
tarafından
Benimde kedim var ama iki yaşında tüy çok döküyorlar maalesef
(2,565 puan) tarafından
Çok döküyor canım ya sorma
0 oy
(647 puan) tarafından
Bir yerden sonra çok can sıkıcı oluyor bu tüyler. Benim kedim var ama şahsen pişmanım, keşke almasaydim. Bu kedinin cinsinden dolayı gözleri böyle baygın diye biliyorum 
(2,565 puan) tarafından
Evet cinsinden öyle eşime diyorum ki suratsız dedeler gibi bakıyor :D çok döküyor ya
0 oy
(1,951 puan) tarafından
Üzgün mü duruyor,cinsimi öyle
(2,565 puan) tarafından
Cinsinden canım
(1,951 puan) tarafından
Değişik :)
(2,565 puan) tarafından
Büyüdükçe düzeliyor dedi veteriner :)
(1,951 puan) tarafından
İyi bari :)
0 oy
(1,144 puan) tarafından
Oncelikle cins kedi degil sokak kedisi alsaydinjz maddi manevi cok daha rahat olacaktiniz.Bu kedilerin hayat boyu gozleri akar ömur bozu ozel bir damlasi var onu kullanmak zorundasiniz,ve hayat boyu evinizin her yeri amaaa her yeri ayaklarinizin altina sapisana kadar kıl tüy olacak duzenli tiras ettirmeniz gunluk tarayip bakimlarinj yaomaniz lazim.Cins hauvanlarin her seyi x3 masrafli guzel mama kaliteli mama almazsaniz tuyleri daha daha col dokulecek bagisikligi hemem cokecek surekli veterinere gitmek zorunda kalacaksiniz.Tuyden bir sey olur mu bilmem ama biz hep hayanalrla buyuduk kizimda 2 kopek ve 5 kedi (hepsi sokaktam sahiplenildi cins değil)butuyor bir sorun yasamadik.Aylik masrafimiz da 10 bini buluyor ****** sahiplenirken lutfen maddi manevi dusunelim bunu da buradan kamu spotu olarak duyurayim :)
(2,565 puan) tarafından
Sorma canjm aldık ama bunları bakmak zordur diyorum eşime de illa bakcaklar :(
0 oy
(1,123 puan) tarafından
Kedinin cinsi mi böyle yoksa gözleri enfeksiyon mu kapmış bilemedim. Tüyler ciğerimiz kaçarsa problem oluyor diye biliyorum. 
(2,565 puan) tarafından
Cinsi böyleymiş canım veteriner e gösterdim bugün küçük olduğu için olur düzelir büyüdükçe hergun sil gözlerini dedi
0 oy
(12,753 puan) tarafından
Biz bakıyoruz bir şey olmadı kızım alerjik olmasına rağmen
(2,565 puan) tarafından
Bende alerjim var canım. Kabarıp kasıniyorum
0 oy
(3,027 puan) tarafından
Daha küçük duruyor sanki 2 aylık gibi. Bu ayda tüğleri dökülmez genelde. Bizimki 4 aylık skotish Ford beyaz bizimkide yeni yeni dökülmeye başladı. Tüğlerine spreyle ıslayıp tarıyorum tüğ toplama aparatı var onunla alıyorum koltukları yerleri felan 
(2,565 puan) tarafından
3 aylik dedi veteriner e götürdüm normal bu cinslerde dedi. Ankara kedisi diyorlarmis buna vitamin aldık bugün onu kullandıkça düzelir zamanla dedi
0 oy
(565 puan) tarafından
Arkadaşimin kda kedisi var yıllardır. Kızının kedi tuyune alerjisi varmış. Doğduğundan beri hep hastaydı çocuk. Meğer alerjisi varmış. Bide geçenlerde bağırsaklarında kedi tüyü çıkmış çok miktarda. Bağırsaklarında bide bir mantar üremiş. Sebebi tam olarak bilinmiyor sıkı diyet ve tadaviye başlandı. Kediyi vercek yer arıyorlar. Tüm aşıları da tam
(565 puan) tarafından
Evet kedinin tüm aşıları tamdı. Ama dışarı çıkıp geziyordu. Öyle olunca aşının da anlamı kalmıyor
(565 puan) tarafından
Yani bende kediyle büyüdüm hiçbirinin aşısı da yoktu. Eve almiyorduk ama severdim bakardım yatardik falan kedilerle. 14 tane kedim vardı. Hiç hastalanmadik da ama şans eseri mi bilmiyorum. Şimdi kızım kedi sevecek olsa ödüm kopuyor tirmalar eder hastalık kapar diye. Eşimin komşusu da kendi kedisini yıkadığı sırada tirmalamis ondan enfeksiyon kapmış ölmüş ama onu da sokağa saliyorlarmis. Büyük ihtimalle sokaktan mikrop toplamis. Kadınin zaten hastalığı varmış o da sebep olmus.yani bunları duyunca illa sevdiriyorum ama ödüm kopuyor yine de. Bide benim kızımın da alerjisi çıktı kediye. Ona rağmen çok uzak tutmak istemiyorum hay.van sevgisini aşılamak istiyorum da insan yine de tedirginlik oluyor.
(2,565 puan) tarafından
Bunu sokağa salmak gibi bı durum olmaz canım cins kedi zaten bu aldığımız insanda 10 tane falan var çocukları da var hiç bı şey olmadi bence sans ve temizlik ile ilgili bence önceden şöyle oldu vs diyorlar da önceden sokaktaki hayvanı severmiş millet onda da aşı yok bişey yok tabi mikrop kapcak
(565 puan) tarafından
Aynen bide kumu temizlerken mutlaka dikkat edin. Elinizi yıkayın gözünüze temas ettirmeyin. Asılı da olsa toksoplazma bakterisi bulasanlari gördüm. Dikkatli olduktan sonra sıkıntı çıkacağını sanmam ben de çok severim kediler işte benim de vardı asisiz 14 tane sokak kedim ama hicbisey olmamıştı. Şans işi sanirim
(2,565 puan) tarafından
Bence de sans işi canım . Kum ne kadar da bir değişecek
0 oy
(5,471 puan) tarafından
İç dış parazit ilacını oldu mu? Bir de hayrına şu hayvanın gözlerini temizleyin ya. Ve tarıyor musunuz? Tarıyor iseniz hangi tarakla
(5,471 puan) tarafından
Furminatör tarak alacaksanız. Uzun tüylü bu kedi diğer taşaklarım işe yaramaz. Bebek tüylerini döker doğru söylemiş. Parazit olmadan bi götürseydiniz keşke. Kedi tüyünden ziyade parazit sizin için daha tehlikeli. Bir müddet çocuğunuzu kedi ile muhattap etmeyin. Kumu da eşiniz temizlesin
(5,471 puan) tarafından
Ne mama aldınız
(2,565 puan) tarafından
Furminator tarak üstten basmalı işte mama da bebek maması hepsini eşim veteriner e danışıp aldı
(5,471 puan) tarafından
Ben de veteriner hekimim ya yardımcı olmaya çalışıyorum ama siz bilirsiniz :) güle güle büyütün
(2,565 puan) tarafından
Biz cumartesi gecesi aldık yani danıştık muayene ettirdik öyle soktuk evimize:) çok teşekkür ederiz:)
0 oy
tarafından
Biz büyüklere bile zararlı görümcem in eşi kanserdi ama kedileri çok severdi evinde 15 tane falan boy boy kedi vardı birden bire adam kötüleşti hastaneye kaldırdılar kedi tüyünden mikrop kapmış ben bir buçuk ay falan dayandı sonra adam vefat etti ardında iki tane çocuk kaldı 
(14,168 puan) tarafından
İnanamıyorum bizim de kedimiz var çok korktum şuan kedilerin aşısı var mıydı biliyor musun aşılı oldukları halde mi mikrop kapmış
(2,565 puan) tarafından
Parazit yapıldı cumartesi de aşısı var . Tüyleri de bebeklik tüyü dedi veteriner e götürdüm bugün
tarafından
Aşıları yapılmıştı hatta özel mama alırdı kedilere
(2,565 puan) tarafından
Bizim de özel mamasi
0 oy
(2,241 puan) tarafından
Veterinere götürün ilk önce kediyi hasta gibi duruyor ondan sonra damlalar var tüy dökmemesi için ondan alın mesela bende 2 cins kedi besliyorum çok dikkat ederim tüy konusuna tararım banyo yaptırırım çok sık olmasa da tertemiz olurlar 
(2,565 puan) tarafından
Götürdüm sabah hasta değil yavru annesinden ayrıldı ondan biraz şey duruyor solgun daha sabah adam akıllı bı şey dedi cumartesi gece aldık. Tüy için vitamin verdi veteriner . Tüy için de dün sık sık taradik sabah da taradım banyo ne kadarda bı yaptırmam gerekir daha küçük 3 aylık dedi vtrner
(2,241 puan) tarafından
Normalde kedilere banyo önermiyolar ama valla ben bu zamana kadar her zaman olmasa da 1 ay da veya 2 ay da bir yıkarım hiç de olumsuz bişey yaşamadım canım
(2,565 puan) tarafından
Bizim de veteriner şu an değil ilerleyen aylarda yap dedo
0 oy
(12,241 puan) tarafından
Ay annemde.kedi var 7 8 sendir. Alacak olana diyorum ki kesinlikle almayin. Annemde cok pisman ama atamazda yani onu evlat oldu artik
(2,565 puan) tarafından
Neden ki
(12,241 puan) tarafından
Asiri tüy dokuyo. Heryer tuy. Ne kadar temizlesede ust bas hep tuy. Surekli silkeliyo. Kadinda kol kalmadi artik. Gerci silkelese ne 1 kere giyiyolar yine tüy oluyo. Birakip bi yere gidemiyosun yemegi kumu birine emanet etmen lazim. Allahtan binasinda baska kedi bakanda varda ona rica ediyo anahtari birakiyo. O geliyo hergun kumunu falan temizliyo. Sen alisinca kokusunu almiyosun ama ne kadar temizlersen temizle disardan gelen mesela ben almiyorum ama esim gidince diyoki çok kotu kokuyo ya kedi kokuyo kum kokuyo diyo. Bebek gibi surekli asilari falan. Hasta oluyo masraflari surekli kumu mamasi bir suru masraf. Bit pire ilaclari falan. Bebek gibi yani bakman lazim. Kardesim çok istemisti aldi annem babam vefat edince çok uzuldu diye. Annemde asiri titiz bi insan normalde. Şuan saldi yani kafayi yedi artik. Ozellikle tuylerden
(2,565 puan) tarafından
Aa bilemedim canım deneyelim bakalım bı sure
0 oy
(637 puan) tarafından
Ağlamış gibi duruyor . Bide yaz dönemi kışlık tüyü dökerler kediler bebek de olsa ilk tüyü kalindir.  Bizde kedi köpekle büyüdük birsey olmadı ama ev ortamında farklı oluyor hijyene dikkat etmek lazım taraması falan 
(2,565 puan) tarafından
Yavru daha annesinden ayrıldı biz ona bagladik veteriner de yavru olduğu için çapak yapar gözleri normal dedi. Mümkün olduğunca dikkat ediyoruz

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 43 göst.
+1 oy
9 cevap 329 göst.
13 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Ecrin-Busra (2,565 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 221 göst.
1 Kasım 2021 Diğer kategorisinde Yusuf Eymenin annesi (148 puan) tarafından soruldu
+1 oy
19 cevap 561 göst.
9 Mayıs 2021 Diğer kategorisinde Hilal-Alp Kutay (2,754 puan) tarafından soruldu

405,789 soru

12,160,683 cevap

36,604 kullanıcı

...