0 oy
208 göst.
Diğer kategorisinde (69 puan) tarafından
DHA onceden yine post atmıştım bu konuda yine açıyorum 4 buçuk yaşında 5 e girecek bisiler öğrensin bisileri alışsın diye ekiminden geleni yapıyorum oyunlar oynayarak eğitmek istiyorum öğretmek istiyorum ama olmuyor kafası almıyor mu öğrenmek istemiyormu anlamadım çok geri kalıyor arkadaşlarinda mesela onlarla oyun oynamak istiyor onların oynadığı öğrenmeyi istemiyor gel oglum öğreteyim diyorum kabul etmiyor etse bile iki dakika yapmaya çalışıyor sıkılınca bisileri bahane ediyor yok uykum geldi yok yoruldum veyada sen kardeşime öğret diyor beyin gelişimi için balık yağı aldım yeni mesela boyama kitapları çizgi kitapları felan aldım yok yapmıyor çok çabuk sıkılıyor ödül vercegim diyorum aferin diyorum ama olmuyor ne yapacağımı bilmiyorum oğluma çok üzülüyorum evet her çocuk farklıdır öğrenmeye bilir ama arkadaşlarından da geri kalınca çok üzülüyor boynunu büküyor böle içim sızlıyor ne yapacağımı bilmiyorum gerçekten okula göndereyim dedm ora gitmeyi çok istiyor belki biraz gelişir diyordum orayada kabul etmediler 

6 Cevaplar

0 oy
(7,558 puan) tarafından
Okula neden kabul etmediler ki kreş yaşı gelmiş 
(69 puan) tarafından
Kreşe maddi gücümüz yok devlet okulunuda 1 ayla almadılar 2019lari alıyorlarmis
-Reklam-
0 oy
(269 puan) tarafından
Mutlaka başka bir şeylere ilgisi, yeteneği vardır. Bunu da deneme yanılma ile bulabilirsiniz. Spor veya bir sanat dalı olabilir mesela. 
(69 puan) tarafından
Yok bacım yok top oynuyoruz öğretiyorum böle diye kendi bildiği gibi yapıyor boyamayi güzel güzel yapalim annem diyorum karalayip karalip geçiyor karette oyunu oynayalım diyorum mesela onu seviyor ama şiddette meyimli bı çocuk o oyunu da oynayınca kardeşine vuruyor babasıyla oyun oynarken vuruyor
(269 puan) tarafından
Dövüş sporlarına gidebilir belki o zaman. Orada daha iyi kavrar belki, evde, size karşı değil, sadece derste dövüş olması gerektiğini. Arkadaş çevresi edindikçe ilgisi de artar sanırım. Kafa yapısı uyuşabileceği arkadaş lazım bence.
0 oy
(566 puan) tarafından
Benim oğlumda böyleydı.anaokuluna başlarken çok endişeliydim kalem tutamıyordu ne yptıysam ilgisini çekmıyordu hiç bişey.anaokulunda rehber öğretmeni gözlemledi dikkat eksikliği falan yok dedi özgüven eksikliği var dedi.çok ilgilenmişti sağolsun ama bi sıkıntı olmadı sevmediği şeyleri ypmak istemıyorlarmış böyle dedi mesela herkes boyama yaparken benimki karalamış bırakmiş üstünede gitmediler çokta önemli değil dedi öğretmenimiz oyun hamuruyla oynadı oda dedi yada oyuncaklarla.biraz makas tutma kesmede sıkıntı vardı onuda aştı zamanla.yani her çocuk bir olmiyo fazla sıkmamak lzm ben kalem tutamıyor nocam ne ypmak gerek dediğimde hayır çok güzel tutuyo bu yaşta iyi o minnak parmakları için dedi zayıf kendisi çoook hareketli neblm kattım karıştırdım;)))sormak istediğin birşey varsa sorabilirsin canım
(566 puan) tarafından
Hmm benimkinde öyledi ama konuşmanız lazım ilgiyi yoğunlaştıran ben pskoloğada gittim.bi kez birdaha gitmedim herşey sizin elinizde dediği için
(566 puan) tarafından
Baba ne dirumda peki haberdarmı..babanın rolünde büyük bu durumlarda.evde şiddet küfür vs. varmı
(69 puan) tarafından
Yok asla öyle yapamam eşim de kızıyor bana diyor sen büyük oglana daha düşünsün hep ona bisiler öğretme peşindesin hep onunla daha fazla ilgileniyorsun diye
(69 puan) tarafından
Yok eşim öyle şiddet felan uygulmaz ne bana nede çocuklarıma büyük oğlan karete savaş oyunları oynamayı sevdiği için bazen öyle oyunlar oynalar eşim bu duruma pek bişi demiyor öğrenir zamanla sole böle takma kafaya bukadar gibi şeyler
(69 puan) tarafından
Öyle konuşmayan bı anne değilim ki mesla kayinvaldmee yakınım ona geliriz her gün kayinvaldem.konsuur kayinbabam öyle eşim konuşur ben konsuurum şöyle olur böle olur diye masallar okurum onlara
0 oy
(566 puan) tarafından
Kur'an kursları var bizim burda mesela orada ana okulu gibi orayada götürebilirsin istersen ücretli ama ora 1500 lira 
(69 puan) tarafından
Bizim burada bı yaş tuturmus gidiyorlar almıyorlar 4 buçuk yaşındakini Özel kreşler alıyor onlarada çok fazla istiyorlar 10bin sadece okula istiyorlar ekstra her ay kırtasiye masrafları yemek masarfi Servis ücreti felan çok istiyorlar
(566 puan) tarafından
Parka götür en kötüsü yani top oynayın beraber spor yapın erkek çocuklarının bunlar daha çok ilgisini çekiyor. Resim boyama yaptırmayın çok üstüne gitmeyin yani istemıyorsa. Hiç sordunuz mu neler yapmak istiyor konuşmuyor mu sizle
0 oy
(1,700 puan) tarafından
Kız çocuğu olsaydı ödülle pekistirebilirsin derdim ama erkek çocukları cidden farklı oluyor.tabi her çocuk bir değil ama erkek çocukları oturarak bir şeyler ogrenmektense enerjilerini atmaya ihtiyaç duyarlar diye düşünüyorum.Bir spora yönlendirsen bu yaşlar mesela jimnastik için çok uygun.hem enerjisini atar hem de sosyalleserek bir şeyleri öğrenebilir.jimnastige gittiği gün akşam eve gelince yorulmuş olur yatakta resimli kitaplar okursun yavaş yavaş.ilk gün iki sayfa atıyorum sonra giderek arttırsın.bazi hikayelerde boyama bölümleri de oluyor ileriki zamanlarda onları yaptırmaya çalışırsın gibi gibi 
(69 puan) tarafından
Haklsin denemede fayda var
0 oy
(31 puan) tarafından
Benim oğlumda 4.5 yaşında o da öyle hiç bir şeye ilgisi yok jimnastiğe götürüyorum haftada 2 kere ama oğlum 1 kez gidiyo boyama yaptırıyorum kolum yoruldu diyip bırakıyo kesme yaptırıyorum çizgileri takip etmeden hızlıca kesip geçiyo ha bire çizgi film aç diyo açmayınca ağlıyo falan.. Bence en iyisi akran eğitimi belki o zaman ilgisi artar kurallara uyar 
(69 puan) tarafından
Aynen öyle cnm ya benimki de TV izlemeyi sevmez tlfnu ver der genlik ne yapacağız biz bu çocuklarla bilmiyorum
(566 puan) tarafından
İlgiyi eksik etme çokta evham etme gözlemleme de yap dahada çok ilerlerse bi pskoloğada gidebilrsin canm hele bi anaokuluna gitsin de belki düzelir biraz.
(69 puan) tarafından
Eşim kıymet koparır hastaneye goturme dusuncem War sende çocuğu beyimiz özürlü ettin der o oluruna bırak diyor
(566 puan) tarafından
Valla benimkilerde umursamıyodu ben ğötürdüm

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 639 göst.
8 Mart 2020 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 80 göst.
0 oy
2 cevap 85 göst.
28 Temmuz 2022 Diğer kategorisinde Mavi-beyaz (2,152 puan) tarafından soruldu
0 oy