0 oy
135 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
bebegim 10 aylik ve hep ninniyle sallayarak uyuttum. artik ninni dinlemek de sallamak da istemiyorum.anakucaginda salladigim icin zor olmuyor ama buyudukce anakucagina sigmamaya ve donerken dusmeye basliyor. yavas yavas kendi kendine uyumaya alistirmak istiyorum. nasil yapabilirim nasil baslamaliyim?

cocuk bi yaştan sonra kendi kendine bu aliskanliklari birakir mi?

8 Cevaplar

0 oy
tarafından
Benim kızım piş piş sesiyle uyuyor hala 19 aylık olacak bir hafta sonra
-Reklam-
0 oy
(1,459 puan) tarafından
Biraz zor küçük ve alıştı bir şey var ben büyük kızımda bı sıra nini pışpış sesiyle uyutuyordum çok gazlı bı bebekti mecbur kaldim baktım olacsk gibi değil hemen kestim sonra ayağa alıştı geçen sene 3 yaşında sallamayı kestim Sonra yanına yatır pışpıslardim sonra baktım olacak gibi değil onu da kestim müdahale etmedim hiç bir şekilde döne döne uyudu sabah erken kaldırdım bütün gün yoruldu o şekilde alıştı senin çocuk küçük alışması nasıl olur bilmiyorum ama ek önce telefon işini bitir derim
0 oy
(1,175 puan) tarafından
ninni dinleyerek uyumakta bence bir sorun yok. biraz büyüdüğü zaman da istiyorsa dinlesin ne zararı olabilir ki? sallamak ilerde sizi yoracağı için belki ona ufak bir müdehale gerekebilir. 

çizgifilm izleyerek yemek yiyen bebeğe de tepki veriyor insanlar ama evde yalnız olduğum zaman yemek yerken ben de video film vs. izleyerek yemek yiyorum çünkü o sürecin sıkıcı olduğunu düşünüyorum. bu nedenle bebek de bağımlı olmadığı sürece izleyebilir bence. benim ninniye bakış açım da bu. bazen ben de rahatlamak için müzik açıp uyuyorum bu her zaman mı değil ama bazen insana iyi gelebiliyor. 

büyüyünce bırakır mı demişsiniz. elbette bırakır. insanların damak tadı bile değişiyor ki müzik zevki de değişecek. belki bir süre sonra gürültü yaptığını düşünerek istemeyecek. ya da sallanırken olduğu yerde rahat hissetmediği için artık sallanmak istemeyecek. hiçbir durum sonsuz sürmez ki
0 oy
(29,479 puan) tarafından

Kızım. Dünyaya gelmiş geleli.kendi uyumayı öğrenene kadar Nebe süresi ile uyuttum açıp yanına uzandım gerek salladim.

Şimdi de uyutmak istesem Nebe süresi açıp yanına uzanirim uyur yada kendiliğinden uyur 

Deneyebilirsin

0 oy
(565 puan) tarafından
Benimki bir buçuk yaşında hala sallayıp aradada ninni söylerim çok değil.ama sallanmadan uyumaz 
0 oy
(13,858 puan) tarafından
26 aylık şuan ayağımda ve ninni açık (önce sallamayı biraktir ben öyle yaptım bazı sebepler yüzünden tekrar sallamaya alıştı o benim hatam ) daha sonra ninni olayını çözersin kararlı olmalısın

Hepsini zamana yayarak yap rahat oluyor sen ne anlican ayanda salliyormussun deme canım cenazemiz olmuştu o yüzden hemen uyusun diye sallayi sallayiverdim öyle alıştı yoksa yanına bile yatmiyordum kendi uyuyordu
0 oy
(281 puan) tarafından
Benim kızım doğduğunda dualar aciyodum  uyurdu 3 aya kadar sonra kestim 8 aylıkken memede uyuduğunda yatağına bırakır kalkmazdı 13 aylık olunca kendi kendine uyuya kaliyodu tabi sütten kestikten sonra kendi kendine uyudu
tarafından
cok iyi ayarlamissin
0 oy
(982 puan) tarafından
27 aylık halen pis pis le uyuyor 

İlgili sorular

0 oy
29 cevap 1,502 göst.
12 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde Gurmeanne (711 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 586 göst.
22 Nisan 2021 Diğer kategorisinde Nzli (139 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 39 göst.
16 Nisan 2024 Alışveriş-Hediye kategorisinde Mavi.19.22 (61 puan) tarafından soruldu
+1 oy
23 cevap 404 göst.
17 Şubat 2023 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu

411,926 soru

12,400,638 cevap

44,406 kullanıcı

Kategoriler

...