0 oy
642 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Kızlar 6 yıllık evliyim 2018de çeyrek 300 küsurmus eşimin teyzesi gelmiş çeyrek takmış kuzenleri vs. Kimse düğüne gelmedi tebrik dahi etmediler şimdi evleniyor şuan bizi düğüne çağıran yok arayacakmis güya kaynanam tutturmuş altın takın laf eder esimde 600 TL'ye gramın aktı 025lik takı aldı ama kesinlikle gitmek istemiyorum ki biz İstanbuldayz onlar Ankarada bugün eşim aradı annesi yine söylüyor birde teyzesi annesine demiş benim 2 kızım var sizin 4 ona göre çeyrek takın vs. İstemis yani abisiyle kaynanamlsr gidecek ama kaynimjn düğününe gelmişler kuzenleri valla kuaföre gidemiyorum para gidiyor diye esimde teyzemin çenesi durmaz diyor para takınca laf eder diyor onu geçtim evlenince. Asla gelmezler sizce benim takmam şartmi

25 Cevaplar

+4 oy
tarafından
Teyzesi taktıysa takıyı, takması gereken kaynanan, sen değilsin. Bu işler böyledir. Kuzeni gelip taksa amenna, sizin de takmanız gerekir ama öbür türlüsü bana saçma geliyo. Bi de bu çeyrek o zaman şu fiyattı şuan bu konusu biraz saçma. O zamanki gelir öyleydi bu zamanki gelir böyle. Sana takılan çeyrekse sende çeyrek takarsın fiyatı fark etmez. Abim mesela bana nişanda çeyrek taktı, düğünde çeyrek taktı. Ben şimdi nişanda çeyrek 1600dü, düğünde şu paraydı, onun oğlunun düğünününde nişanında şu para oldu diyebilir miyim? Diyemem. Çeyrek her dönemde çeyrek çünkü.
tarafından
Tabi ki öyle cnm ama kimse gelmedi teyzesi taktı kaynanam zaten takıcak ama bize çeyrek takın hesabı yapıyor şaka gibi
tarafından
Gitmek zorunda bile değilsiniz açıkçası, en olmadı kaynanana açık açık söylr onun çocuğu benim düğünüme gelmedi ben niye gidiyim diye
tarafından
Benim düğünüme İstanbul'da yaşayan kuzenlerimden biri geldi sadece, kendim gidersem bi onun düğününe giderim, diğerlerine adım atmam. Halam geldiyse düğüne babam gitsin karşılık olarak
(88 puan) tarafından
Eğer ev ustundeysen kaynanan takmalı ama eğer ayrı evde oturuyorsan senin. Takman lazım ne yazikki
tarafından
Bizim bu tarafta biraz öyledir, beraber yaşaman şart değil. Hani bak dediğim gibi düğünüme kuzenim kendisi gelmişse amenna, ama düğüne gelmeye dahi teşrif etmeyen birine gidemicem kusura bakacaklarsa önce kendi kusurlarına baksınlar
-Reklam-
0 oy
tarafından
Eşiniz değil kaynananız takacak o onun sorunu. Ha maddi durumunuz iyi olurdu ya da eşinizle kuzenin arası çok iyidir kardeş gibidir o ayrı mesele. Şuan en düşük altın dediğiniz gibi 0.25lik e yol parası kılık kıyafet zaman gidecek vsvs ay ne bileyim çok samimi değilsem hiç gitmezdim de takmazdim da. 
tarafından
Dimi ama birde tatile gidicz kıyafet dahi alamadım içeriye girmeyelim diye teyzesi doğum yaptım aramadı eşim annesine sitem etmişde öyle aradı asla kuzenlerinj tanımıyorm sen düşün
tarafından
Sadece teyzesi geldi cnm kuzenleri gelmedi tebrik bile etmediler
tarafından
Tamam o zaman sadece teyzesi geldiyse sizin gitmeniz o kadar şart değil onların da sadece teyzesi yani kaynananız gider olur biter
tarafından
Yok cnm illa kaynanam sizde gelin takı takın laf eder diyor hanımefendi
(6,515 puan) tarafından
mutluhuzurlu sizin durum karisik cagirmamislar kaynananin tyze olarak takmasi kazim ama altin bircu var vs vs vs. ama soyle bisey bilmmkacyil once altin sukadardi buladardi olayi aranmaz takida. altin altindir.   birinden 100 dolar birc alip ben sana 5 yil sonra oducem deyip 5 yil sonra onu 100 dolar olarak geri verirsin. aldigin zaman parani tl karsiligini 5 sene sonra veremessin. altinda boyle. altin altindir. ozaman 500 liraydi suan 6 kari oldu diyemezsin. bana mesela 10 tl bile takildi dugunumde 2015 de.  eee simdi ben o kisinin dugunune gtsem 10 tl mi takacam. yol parasi bile daha cok tuta;)))) yani altin takana altin takmak gerek diye bir adet var bu boyledir. kimisi umursamaz. o ayri.
0 oy
(5,455 puan) tarafından
Sana taktıysa takacaksın bacım. O zamanın 300 küsürünü şimdinin parası ile değerlendiremezsin
tarafından
Tabinki öyle ama kaynanamlar çeyrek takicak kaynım 025 takicak biz takıcaz zaten bir kişiye geldi 3 takı göturüyoruz
(5,455 puan) tarafından
Sen niye kaynanan ile kaynını bir tutuyorsun ki. Onların taktığı kendine
tarafından
Onlara gelmişler takıda takmışlar ben takıda değilim aslında biz evlendik düğünümuze gelmediler tebrik etmediler ee şimdi ben gitmek zorunda değilim ama zorla gitmen gerekiyor teyzen geldi diyorlar ee geldi bizde takıyı göndericz. Diyorum öyle olmuyormuş gitmek lazımmış bizimkine neden gelmediler diyorum onların ayibiymış ee o zaman bende kıyaslama yaparım
(5,455 puan) tarafından
Ha istiyorsan gitme orası ayrı. Ben de gitmezdim altını yollardım
tarafından
Olurmu teyze taktıysa sadece kaynanaya takmak düser bunlara düşmez eger kuzenide ayrtı taktıysa bunlarada takmak düser
0 oy
tarafından
O zaman tam takmislarsa yine tam takmak zorundasın. O zamanin parası da değerli idi. 
tarafından
Çeyrek takmış ama kaynanam takıcak çeyrek ben takamam kız kardeşimin nişanına bile zorla yaptım 025 şimdi onun düğünu var kuzenini tanımıyorum bile
0 oy
(1,380 puan) tarafından
Kuzeni size taktyda takmanız gerekiyor tabi  eşinin   kıyaslarsan eskiden paranın değeri vardı onuda unutmamak gerekir 
tarafından
Kız gelmedi tanımıyorum kızı sadece teyzesi gelip gitti cnm kaynanam zaten çeyrek takiyor kaynım 025 takıcak er bizde tskarsak bir ailenden 3 takı geliyor
(1,380 puan) tarafından
Vala tam anlamadım ama aile olarak düşünme kaynını kaynananı teyzesi takmıssa kaynanan takar kuzeni takmammıssa size Bir miktar gönderrsnz olur biter kaynanan kendi takmamak için mi six takın diyor anlamadım evlenen şahıs size taktı mı önemli olan o  o kişi bekler illaki gram takın en azından taktı ise durumun varsa
tarafından
Yok kız asla gelmedi düğünümüze nede çocuklarımiz olduğunda tebrik arama vs. Olmadı esimde annesine söylüyor bunları oda olsun teyzen küser diyor kaynanama söylemiş zaten ben çocuklarına çeyrek taktım sende takicaksn diye kaynanam ona takıyor benim takmam şart değil değilmi
(1,380 puan) tarafından
Yok canım kaynanan takar onun annesi takmış eşinin de annesi takr biz öyle yapacaz evlenen Yok ama ben taktırmam ailesi taksın
tarafından
Eşim diyor ki teyzemin diline düşemem diyor lafa bak
(1,380 puan) tarafından
Annesinin yerine takacak demekki saçmalık
0 oy
(566 puan) tarafından
Bizim zamanımızdada 100 liraydı altın şimdi düğünümüze takanlara biz geri takıyoruz düşün yani hiç iyi bir gelenek değil de işte napalım.birde o zmn para takanlarda oldu altın parası 100 lira diye,şimdi parasınıda istemıyo yok illa altın olcak dıye.bizde gidip takmazsan eve ğelip istiyorlar bide:))
tarafından
Aaaa şaka yapıyorsn asla takmam öyle parasını yapacağına altını akip taksaydi
(566 puan) tarafından
Ciddiyim valla  öyle işte
(1,806 puan) tarafından
Altın işi böyle maalesef
0 oy
tarafından
Eğer düğününde takılan çeyrek altınları sen ve eşin aldıysan, siz alıp takacaksınız. Aileler aldı ise, aileler takacak, siz de boş gitmeyecek bütçenize göre bir şey takacaksınız.

Sonuç olarak o altın gidecek. O zamanda o para değerliydi. Zaten insanlar o yüzden türk lirasi takmıyor da altın takıyor.
0 oy
(1,806 puan) tarafından
 kesinlikle takmanız gerekli kul hakkına girersiniz yoksa 
0 oy
(2,537 puan) tarafından
Siz değil kaynana takması lazım niye dert edindiniz kendinize bı para takarsanız olur biter.gidersiniz o ayrı mevzu ama onlar gelmediyse sizde gitmeyin 
0 oy
tarafından
Eger kuzenidr ceyrek taktıysa size takmak düser ama tek teyze taktıysa kaynanan takması gerek sen sakın takma e nayilik olur 
0 oy
(4,243 puan) tarafından

Madem teyze siparis usulu calisiyor tam matematik yaparak cevap yazayim.Kuzenler gelsin gelmesin anneleri gelmiş size bir çeyrek takmış 2 evladı varsa eğer siz size takılan çeyreği ikiye böleceksiniz .kauinvaliden de dört çocuğa geri gelsin istiyorsa her birine birer çeyrek olarak her kıza bir yarımlik takacak ama bu durumun sizle bir alakası yok.

Düğün taki olayinda herkes imkanları doğrultusunda geleni geri götürür.

Bana kalırsa bir çeyrek takmak için dahi o masraf yapılmaz (İst-Ank) altını valideye ver sizn yerinize götürüp taksın teyzeyi de arayın hayırlı olsun biz gelemiyoruz hediyenizi valide ile gönderiyoruz diyin gitsin.
0 oy
(7,041 puan) tarafından
Bizde düğünde takılan takıları anne ve babalarimiz geri verir bizler değil teyzemin düğünü oldu bana altın taktiydi annem geri taktı amcama da öyle biz de durumumuz neye yetiyorsa onu taktik 
0 oy
(2,218 puan) tarafından
Teyzenin taktığını teyze götürür takar size neymiş koyun zarfın içine 200 TL gonderin kayinvalidenizden gelmemisler bile birde üzerine dayatma yapıyorlar böylesi yaraşır fazla tevazuya gerek yok enayi çıkartıyorlar sonra kayinvalidenizede iyi olur daha size karisamaz somurtup otursun aynı sorunlari yaşadık bizde teyze anne sorunu vallaha varya ne fazla ne az gelecez deyip gitmeyeceksiniz şok gun takicas deyip takmayın hak ediyorlar sonrası beter oluyor çünkü 
0 oy
(1,122 puan) tarafından
Bence hediyenizi gönderin olsun bitsin, hiç gerek yok onca masrafa 
0 oy
(785 puan) tarafından
Kayınvalidenin takması gerekir. Gitmek istemiyorsan çocugun varsa bahane et sıcak ztn taa ankaraya yani. 
0 oy
tarafından
Eşimin teyzesi bana çeyrek taktı bizde çeyrek taktik Kızına ama diğer teyzesi para taktı bizde para taktık ne verirsen onu alırsın hesabı mesela amca karısı bilezik taktı oğluda çeyrek taaaa 2017 de şimdi oğlu evlenecek Eylül'de kaynanam bilezik yapacak bizde çeyrek takcaz 
0 oy
(4,009 puan) tarafından
Bizde teyzeler dayılar takınca altın annem götürdü hep ben para taktım kuzenimde taksaydı eğer bende alırdım haftaya dügün var kuzenimin annem altın aldı bende para takıcam 
0 oy
(7,148 puan) tarafından
Çeyrek takmıyorsanız bari bir gram takın çeyrek gram biraz komik olur hem yakın akraba hem onlar çeyrek takmışlar size o yüzden söylüyorum. Geçen benim arkadaşımın düğününde bi arkadaşım yarım gram taktı bak el oldugu halde bekar o daha bana geri gelir nasılsa diye. Bende çeyrek gram taktım ama düğünüm neyim olmadı benim karşılıksız taktım yani. E sizede ne taktılarsa karşılığını vermek lazım aynısına gücünüz yetmiyorsa bile bari 1 gram alın canım 
0 oy
(13,511 puan) tarafından
Şu o zaman şu kadardı hesabını bırakın bence hiçbir şey yerinde durmadı arttı altın o zaman da altındı. Gidersin gitmezsin o ayrı samimiyet kısmını da bilemem ama altın işini şimdi çok para ile kıyaslamayın 
0 oy
(4,604 puan) tarafından
Teyze taktiysa kayinvaliden geri cevirecek. Yani benim esimin dayisi bana bilezik takmisti ben kalkipta bilezik almadim sonucta, halasi olarak kayinvalidem takti. Kayinvaliden eger takiyosa ceyrek, senin takmana gerek yok zaten geri dondurmus oluyosunuz. Hem teyze hem kuzen taktiysa kayinvaliden teyzeninkini sende kuzeninkini cevirirsin.

İlgili sorular

+1 oy
4 cevap 151 göst.
5 Aralık 2024 Alışveriş-Hediye kategorisinde Kilo alamayan biri (676 puan) tarafından soruldu
+1 oy
58 cevap 897 göst.
26 Kasım 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 373 göst.
0 oy
5 cevap 189 göst.

413,782 soru

12,455,407 cevap

46,462 kullanıcı

Kategoriler

...