0 oy
334 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (136 puan) tarafından
Tavuk eti yıkayınca bakteri oluşumu oluyo ve yayılıyormus öyle bir yazı okudum ama yıkamayınca da kan ws oluyo midem bulanıyor 

20 Cevaplar

+1 oy
(57 puan) tarafından
Ben yıkamıyorum ama ütüyorum bilimsel olarak kanıtlanmış şeyle bakteriler üretmeleri zehirleyebilecek olmaları vs vs . O yüzden yıkanmaması gerekiyor kanser bile yapıyor 
-Reklam-
+1 oy
tarafından
İlk kaynayan suyu pişmeden değiştiririm, öyle içime siniyor.
+1 oy
(10,687 puan) tarafından
yıkanmaz canım, et de yıkanmaz
+1 oy
(989 puan) tarafından
çiğ tavuk mu yedin diye bi. laf var.tavuk o kdr tehlikeli bakteri iöerir.yıkayınca bakteri aktif olur.ve etrafa sıçrarsa da bulaştırır 
0 oy
(289 puan) tarafından
Kaynanam yıkar ben yikmam herkez farklı yapar nasıl rahat ediyorsan böyle yap zaten pişerken bütün bakteriler ölür
0 oy
tarafından
Yıkıyorum, sonra direkt tavaya alıyorum. Suyunu salıp çekince yağ ekliyorum. 

Yıkanmadığını ilk defa duydum. Tavuk zehirlenmeleri çok yaygın, bilemiyorum.
0 oy
tarafından
Bazen yikiyorum bazn yikamiyorum
0 oy
(3,779 puan) tarafından
Hayir yikamiyorum yikanmaz bence. Oyle olsa eti de yikamak lazim sonucta onda da kan var :)
(8,028 puan) tarafından
Onu da yıkayan var kız. Vıcık vıcık oluyor bir görsen
(566 puan) tarafından
Dipfrizden cıkarıp yıkarım onuda kulmanmadan önce
0 oy
(627 puan) tarafından
Yıkamadan asla yiyemem ben ya
0 oy
(766 puan) tarafından
Mangalda falan yıkamıyorum ama diğer yemeklerde yıkıyorum
0 oy
(2,110 puan) tarafından
Ben yıkıyorum 
0 oy
(16,869 puan) tarafından
Bazen yıkarım bazen yıkamam ama tavuk eti yikansa da içi kanlı olur her türlü zaten. O yüzden tavuğu haslamadan önce tuzla beraber önden kapağı kapalı şekilde kavururum o şekilde tavuğun saslı kokusu da gidiyor sonra su ekleyip hasliyorum
0 oy
(727 puan) tarafından
Yıkarım 1 defa haslar suyunu dökerim 2. Kez pisiririm kimsenin tavuk etinide yiyemem çok hassasim bu konuda midem kaldırmaz 
tarafından
Ay yıkamayan çok insan varmış. Yorumlardan sonra herhalde bende kimsede yiyemem.
(727 puan) tarafından
Evet nasıl olur da yikanmaz 10 20 kişi elliyir kesiliyor fabrikada paketleniyor yok artık zaten tavuğu dışarda da yiyemem ancak kendim yaparım annem çok titiz bir kadın yapsa onunda sadece göğsünü yerim midem kaldırmıyor bak çok hakliymisim yememem konusunda
0 oy
(3,136 puan) tarafından
İllaki bı suya koyarım ya ben değilse içim rahat etmez 
0 oy
(1,216 puan) tarafından
Ben yıkıyorum . 
0 oy
(566 puan) tarafından
Bende yıkarım 
0 oy
tarafından
Nasıl yıkanmaz.  Cesitli makinelerden geçiyor yıkanmadan nasıl yenir.ben hep yıkarım  suya tutarım yani.midem almıyor yoksa.zaten bisirincede suya  deyiyo su katiyoruz ne fark ederki
0 oy
(107 puan) tarafından
Eğer dediğiniz gibi kan var ise suda bekletiyorum ben sonrasında dikkatlice suyunu süzüp kullanıyorum 
0 oy
(6,343 puan) tarafından

Burdaki yorumlardan kimsenin evinde yemek yenmemesi gerektiğini anladım. 


tarafından
Ayy bendee
0 oy
(4,383 puan) tarafından
Önceden yıkıyordum ama yıkamanın ne kadar tehlikeli ve zararlı olduğunu öğrenince korktum yıkamiyorum artık 
(263 puan) tarafından
Ne gibi tehlikesi var ben bilmiyorum ben yarım saat felan suda bekletiyorum iki üç defa da sudan geçirip öyle yapıyorum
(4,383 puan) tarafından
Gıda zehirlemesine sebep oluyor ve tavuktaki zararlı bakterileri mutfaktaki diğer yiyeceklere ve mutfak eşyalarına yaymış oluyoruz bu da ilerde ciddi sağlık sorunlarına yol açıyor

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 194 göst.
3 Mayıs 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde Papatya43 (545 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 208 göst.
20 Kasım 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
20 cevap 446 göst.
29 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 182 göst.

401,988 soru

12,034,251 cevap

36,262 kullanıcı

...