Bacım yapacağın şey.1)Duygularını belli etmemek hep dik görünmek.
2)İhtiyaçlarını net dille söylemek
3)Onun yaptığı gibi en ufak hatasında yerin dibine sokmak
4)Seni azarlıyorsa sen daha beter karşılık ver.
5)Yapması gerekenleri rica etme
Dördüncü madde için yazıyorum.Çoçuk kaydıraktan düşmüş.Sen nerdeydin ben amnesiysem sen de babasısın.Herşeyi çoçukla yapıyorum.Sen nerdesin.Bir 5 dk bıraktıysam sende çoçuk.Hee anlayamıyorsan bundan sonra özellikle belirtirim çoçuk sende diye diyebilirsin sonrasında.Hala üstelerse al bakalım bugün de sende o zaman biraz da tatili ben yapayıö gör bakalım nasıl oluyormuş her dakika çoçukla!
Kendini suçlu hissedip o psikolojiye girersen bu adam seni daha da ezer.Sadece senin hatan da olabilirdi ne diyeceksin; çoçuk bu düşe düşe büyüyecek.Çok şükür ki birşeyi yk diyeceksin.Burası tehlikeli bizim çoçuk için daha dikkatli olalım gibi şeyler.Olan olduktan sonra azar nedir.İkinizde yetişkinsiniz.Çoçuk gibi azarlamasının önünü böyle kesebilirsin.Duygusal değil mantıklı ve olumlu cevaplarla.
5. madde için;Çoçuğa mı bakarsın yemek mi getirirsin?Ben çoçuğu yıkıyorum uyutması sende.Kendime içeçek alıcam çoçuğu sana mı vereyim yanına koyayım oynasın mı?Çok yoruldum yüzmeye gidicem çoçuğunda uyku zamanı haberin olsun gibi gibi inşallah anlatabilmişimdir.Direktif berirsen sen suçlu olursun.Ortak yapmamız lazım sen de babasısın bilmem ne dakmaz bile bu dediklerim dolaylı yoldan bir sorumluluk almalısın anlamı içeriyor.Ona kaytarma şansı vermeden sorumluluk mecbur alacaksın demek.Eğer ki hiçbiri derse.Kaşları çatıyoruz açıyoruz ağzımızı yumuyoruz gözümüzü.Ne demek hiçbiri sen bu çoçuğum babası değil msn.Ben baabmın mı evinden getirdim vs kavga.Kavgacısın fiyip suçlarsa.Bu kvgayı sen istedin kavgaysa kavga kavgacıyım ben.Sen böyle yaptıkça daha çok kavgacı olup hergün her dakika başının etini yiyecem.Sen rahatına düşkün olup sorumluluk almadığın için oldu kavga suçlusu sensin yani diyip devam.
Narsistler konuyu çok çabuk dağıtıl seni suçlar.Konudan o dağıttıkça konuya odaklan senin beynini orafan oraya sürüklemesine izin verme.Duygularını kesinlikle belli edip hüznünü endişeni bilmesini sağlama.Ordan seni avuçlarını içine alır.