0 oy
208 göst.
Diğer kategorisinde (1,026 puan) tarafından
Birkaç gün sonra 18 ay asimiz var ve ben yaptırmak istemiyorum biraz araştırma şansım oldu içinde çok fazla civa varmış ve bu ileriki yaşlarda otizme sebep olabiliyormus korktum açıkçası siz vurdurdunuz mu vurmayan var mı 

8 Cevaplar

+2 oy
(5,455 puan) tarafından

Otizm doğuştandır. Cıva otizme neden olmaz ya da otizmi tetiklemek. Tohum otizm vakfının dahi bununla ilgili yazıları mevcut

"Bu aşılarla otizm arasındaki ilişkiyi araştırmak üzere 13 farklı üniversiteden 19 bilimci tarafından yüzlerce otizmli çocuk üzerinde bir araştırma yürütülmüştür. Bu araştırmanın sonuçları, otizm belirtilerinin ortaya çıkmasıyla bu aşı arasında hiçbir ilişki olmadığını göstermiştir (Richlerve diğ., 2006)."

Bakın araştırmalardan biri direk kopyala yapıştır yaptım. Bilimsel makalelerden yapın bu araştırmaları

(720 puan) tarafından
Genelde 18.aya kadar belirtileri farketmiyorlar. Çocuk ayaklanmaya başlayıp kendini ifade etmemeye başlayıp da diğer çocuklarla aradaki farkı anca farkediyorlar. Sonra da önceden bişey yoktu deyip aşıya sebep buluyorlar bence
(2,366 puan) tarafından
Teşekkür ederiz bu yazı için
-Reklam-
+1 oy
tarafından
Otizmin doğuştan yada sonradan oldugu yada neyden kaynaklı olduğu bilimsel olarak kanıtlanmış değil otizmli ilgili bilimsel olarak kanıtlayan tek şey aşıların otizme sebep olmadığı... fakat aşı içindeki civa cocukta var olan ama ortaya çıkmamış yada teşhisi konulmamış otizmi tetikler normal çocuklar için ise civayi her çocuk sindirip vücudundan atamıyor ve insan vücudunda kalan civa cocukta dehb hiperaktivite disleksi gibi sorunlara yol açıyor kısaca sindirilemeyen civa çocuk sağlığına daha çok zarar veriyor aşı senin tercihindir ister yaptırırsin ister yaptıramazsın elbette
0 oy
(5,285 puan) tarafından
Ben normalde hepsini yaptırdım bı sıkıntı yaşamadım 17aylik aşını yaptırmadım memleketteydim fırsat bulursam gidip yaptiracam 18aylik aşısının olduğunda bilmiyordum..... Büyük oğlum 5yasinda hepsini yaptirdim şimdiye kadar bı sıkıntı yaratmadı bize
(57 puan) tarafından
17 aylık aşısı yok canım zaten
(5,285 puan) tarafından
Aaa evet sabah gittim yarın oğlum 18aylik oluyor yarın yine gitmiyom diye yaptım şimdiye kadar bı sıkıntı yaşamadık yinede siz bikirsiniz
(57 puan) tarafından
Ben post sahıbı değilim ama oğluma bugün aşı yaptırdım bende şükür daha birşey olmadı :)
0 oy
tarafından
5 yaşındaki kızıma da vurdum

Diğer kızım 14 aylık onada vurcama inşallah 

Bizzat kendim bile asiliyim

Çevremdeki herkes ve çocukları aşıli

Şükür bı sıkıntı yok olmadu

Siz bilirsiniz tabi yine yapıp yaptırmamak 
0 oy
(16,569 puan) tarafından
Otizmi tetikleyen şeylerden biri civa. 

Yani yaptırsam otizm olur cümlesi yanlış otizm doğuştan gelen bir farkındalık 18 aylık asi içindeki civa nedeniyle tetikliyor sadece bu 
(2,366 puan) tarafından
Yani çocuk aslında otizm belirtileri taşıyor ama aşıyla birlikte daha çok belirginlesiyor böyle mi demek istediniz ?
Aşının otizm yaptığını ben de düşünmüyorum o zaman aşıyı olan bütün çocuklara otizm tanısı koyulması lazım.
(5,455 puan) tarafından
Tohum otizm vakfının dahi civanın otizm ile ilgisi olmadığını anlatan yazıları var.
(2,366 puan) tarafından
Ya gerçekten her aşı zamanı niye şu tereddüte düşüyorum şu kafamı kırcam
(5,455 puan) tarafından
Bakın attığım araştırmaya bakabilirsiniz yorum attım aşağıda
0 oy
(7,374 puan) tarafından
Bütün aşılarını yaptırdım. Ekim'de 4 yaş aşısı var onu da yaptıracağım. Yaptırmamak büyük sorumluluk ve risk bana göre. 
0 oy
(992 puan) tarafından
Ay maasallah senin bu arastirmalarin olmasa ne yapacak bu cocuk 

Asilar faydali hicbir zarari yok milyonda bir yan etkileri olur atiyorum sakat kalir falan ama su da bir gercek cocugun kaza da gecirip milyonda bir sakat kalabilir civa var diyorsun civa otizime sebep olmaz otizim kalitsal dogustan gelen bir gen bozuklugu sonradan asla olmaz millet atip tutuyor 
(3,269 puan) tarafından
Kardeşim birazdaha kibar yolla yorum ypsan olmazmı. Niye her yorumun atarlı. Sen nasıl araştırma yaptıysan post sahibide yapmış yani sen aşı üretimi içinde bulunmadığına göre sende emin konuşamazsın bukadar ...sonuçta sende ordan burdan okuduğun yazıları söylüyorsun soru soran bayan gibi
(1,026 puan) tarafından
Sanırım arkadaş aşıyı üreten kişi o yüzden böyle parlıyor
(5,285 puan) tarafından
Kız ile ile seninle tanışalım mı:)
(992 puan) tarafından
Hangi sehirdesin
0 oy
tarafından
Aşı olmadığı için yaptırmadım 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 140 göst.
25 Nisan 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Nur_lina (82 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 130 göst.
19 Mart 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde CEYLAN BILGI (118 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 55 göst.

411,510 soru

12,388,021 cevap

43,621 kullanıcı

Kategoriler

...