0 oy
428 göst.
Diğer kategorisinde (16,988 puan) tarafından

Aşure malzemesi almaya gittik hava sıcak diye eşimi zor ikna ettim hadi hadi dondurma ismarlarim dedim çocuğa da bez lazımdı bez alırsın dedim. Neyse girdik bime oğlana bez aldım aşure malzemesi baktım falan kasaya geçtim eşimi bekliyorum yok gittim baktım dondurma seçiyorlar. Eşim de çocuklara al al al annen veriyor parasını nasıl diye çocukları gaza getiriyor. Baktım elinde 2 tane de tavuk ve gofret. Hepsinin parasını bana ödetti:wassat:. Dolandirdin beni diyorum evde böyle anlaşmadık diyorum sende her hafta beni dolandiriyorsun dedi :D. Neyse bindik arabaya geliyoruz yediremedim kendime gitti paraciklarim eve gidim alırım çekmeceden ruhun duymaz dedim biraz daha konuşursan benzini de sana ödetecem dedi. Ay bir aşure yapayım dedim zararlı çıktım ya. Gitti 500 TL :woot:

İnseAllah yarin da aşure yapacam. Akşam bugdayimi islatacam bademlerim kabuklu onların kabuklarını sıcak suyla mi ıslatıp soyacam yoksa normal çeşme suyuyla mı? İlk defa yapacam inşeAllah güzel olur. 

9 Cevaplar

0 oy
(7,133 puan) tarafından

Yabancıya gitmemiş ya boşver :D

Bademi de hiç bilmiyorum bugün bende yaptım ama kabuksuz çiğ badem bulamadığım için koymadım zaten zor yumuşuyor o kıtır kıtır ağza gelsin istemedim

(16,988 puan) tarafından
Maksat malzeme bol olsun diye aldım bende yoksa içinde badem sevmem az katarim
-Reklam-
0 oy
(800 puan) tarafından
Bende badem koymadım 
0 oy
(5,382 puan) tarafından

Çeşme suyu kullanma sakın klor kokar emeğin boşa gider :) 

Keşke herkes senin gibi dolandırılsa :P

Allah kabul etsin inşallah. 

Şimdiden ellerine emeğine sağlık 

(16,988 puan) tarafından
Amin canım sağol
0 oy
(490 puan) tarafından
Bence çok tatlı bir dolandırılma hikayedi
(16,988 puan) tarafından
Valla ilkte bı kalbim sıkıştı eşim de olsun benim her hafta sıkışıyor dedi :D
0 oy
(709 puan) tarafından
Kiz sen yine iyi almissin tavuk vs hepsi 500 biz sirf malzemeye 450 verdik 
(16,988 puan) tarafından
Kız yok aşure malzemesinden ayrı 500 verdim. Bimde aşure malzemesi eksikti bende malzemeleri farklı farklı yerlerden almamak için almadım bimden kuruyemisciye girdim aldım. Azar azar aldım kayısı fındık badem üzüm ceviz 300 tuttu
0 oy
(17,182 puan) tarafından
Bende dün eşime pazarda verdim bozuğu yoktu diye bugün ondan havuz parası aldım harcadıktan sonra da bak param helalmiş bana geri döndü dedim :)
(16,988 puan) tarafından
Hahaha iyi valla sen almışsın. Ben daha alamadım. Hatta yoğurt da alacaktım da onu unutmuşum yemek yerken aklıma geldi şimdi dedim yoğurt almayı unutmuşuz iyi ki unuttuk artık sen yarın gelirken alırsın dedim :D
0 oy
tarafından
Bu ben hahahaha alışveriş yapacaz ben cüzdanımı almam eşim der beni dolandırma diye hjhjhj
0 oy
tarafından
Böyle dolandirilmaya can kurban kız :)
0 oy
(2,520 puan) tarafından

Bişey olmaz yabancıya gitmedi :) bademleri içine koymaya yakın suya koy az tüpte ısıt hemn temizleniyo azda yumusuyo güzel oluyor

(16,988 puan) tarafından
Kız dün görüp yazaydin ya :D. Kabukları soyulsun diye kaynar suda beklettim sadece. Sona doğru ekledim aşureye.
(2,520 puan) tarafından
Kabuklu mu koydun:))kız valla görmedim şimdide saatte bakmadan yazdım:))
(16,988 puan) tarafından
Yok kız kabuklu koymadım. Kabuğu soyulsun diye kaynar suda beklettim kabuklarını kolayca soyuldu aşureye en son ekledim fındıkla beraber.
(2,520 puan) tarafından
Ohh afiyet olsun cnm Allah kabul etsin
(16,988 puan) tarafından
Amin canım sağol

İlgili sorular

+1 oy
6 cevap 264 göst.
13 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Emine S (16,988 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 412 göst.
23 Nisan 2022 Diğer kategorisinde Gurmeanne (661 puan) tarafından soruldu
0 oy