0 oy
581 göst.
Diğer kategorisinde (119 puan) tarafından
Bu aralar ikinci için acaba diyorum ama tek başına birine bakmak bile çok zor geliyorken kararsızım 

26 Cevaplar

+6 oy
(29,049 puan) tarafından

İkinci çocuk üçüncü veya çok zor olabilir ama her zorluğun güzelliği var tek çocuk ilerde kardeş yokluğunu çekecek yani 

Bazı kişiler var burada ikinci çocuğu olduğu için pişman keşke yapmasaydim olmasaydi hayatım bozuldu işte psikolojim bozuldu vs diyorlar çok üzücü kelimeler bunlar.

Zormu zor ama Rabbimin en güzel nimeti mucizesi şükretmek yerine bu tür bakış açısı doğru değil yarın bir gün evlat yönünden imtihan olununca insan anlıyor kıymetini ne kadar zor olursa olsun bu.sekil bakınca daha zorlaşır herşey.

-Reklam-
+1 oy
(2,257 puan) tarafından

Kızım 3 yaşında pişman değilim.. :)

(510 puan) tarafından
Zelihaanne çok geçmiş olsun canım hamile kalmak için her doktora git inşallah düzene girer
(1,409 puan) tarafından
Valla bilmiyorum Allah hayırlısını versin tek oğlum var oda 2 yaşında sanırım birdaha hamilelik yasamicam
(2,257 puan) tarafından
Çok geçmiş olsun oluyorsa Allahtan olmuyorsa yine Allahtan. İnşAllah hallolur bir yol bulunur
(510 puan) tarafından
İnşallah olur canım. Bi akrabmizda menabpoza giriyorsun çocukların olmayacak dediler ve aydın büyüksaracin yanına gitti sonra hamile kaldı bı kızı oldu. Sende üstünde dur canım
(1,409 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim kızlar sağolun eşim istemiyor artık tek kalsın diyor ondan saldım bende
+1 oy
(12,533 puan) tarafından
Sana bisey diyimmi insan biseyi yasamadan anlamiyo inanki. Bende çocuklari asiri severdim ve çok istedim 2.yi. Ama diyorumki etrafimda birinin bu zorluklari cektigi gorseydim asla yapmazdim 2.yi. Allah can sagligi versin çok seviyorum ama asiri zor resmen çöktüm
(1,346 puan) tarafından
aynen bende çöktüm çok zormus
(119 puan) tarafından
Evet bende o tarafini düşünüyorum anne iyi olmazsa çocuklarda olmaz bazen diyorum kardeşi olsa birlikte oynarlar diye ama kendimide düşünüyorum biterim sanırım
(12,533 puan) tarafından
Hic birlikte oynarlar diye dusunme. Benim buyuk oglan kucuk kiz. Buyuk 4 yasinda kucuk 1.5 hala birlikte oynamadilar mesela hic. Ne zaman baslarlar bilmem 1 sene sonrami. Ama kucuk okmasaydi buyukle çok sey yapabilirdik. En basiti parka gitmek istiyo diyelim kucuugun uyku saati annecim bekleyelim annecim zeynepte yemek yesin gidelim. Yada ikisini giydir hazirla yedir doyur cikar 2 saat geciyo aradan. Bu sefer gidiyoruz kucuk bbek arabasinda agliyo fiyelim giderken yada gelirken inmek istiyo strese giriyorum. Buyuge hadi hizli diyorum bu sefer odq cocuk oda kucuk yoruldum diyo. Basliyo aglanmaya. Ayy bi karisiyiruz bu sefer birbirimize. Buyuk etkinlik yapalim diyo kucuk birakmiyo. Uyku saatinde yapalim diyorum sabah 7de kalkiyoruz 1e kadar benim pilim bitiyo zaten dinlenmek istiyorum. Ay cok zor valla
(119 puan) tarafından
Anladım şimdiki aklın olsa ikinciyi sende yapmazdın o zaman
(12,533 puan) tarafından
Yada baya bi ara verirdim. Yani aralari bu kadar az olunca ilk çocuga yazik oluyo bence. Biz nasil buyumusuz bilmiyorum ama ben ogluma çok uzuluyirum ya
(1,346 puan) tarafından
ay melekk sadece ben böyleyim sanıyordum Allah bize sabır ve dayanma gücü versin
(12,533 puan) tarafından
Amin canim benim gececek insallah buyuyecekler. Ve biz bu gunleri gulerek hatirlayacagiz :) seninkiler kac yaşti
(1,346 puan) tarafından
4 yaş ve 20 aylık canım ♥️
(12,533 puan) tarafından
Aynilar ya :D ahustos sonu 4 yasi oldurcak benimkide digeride 19 olcak iste o zaman
(12,533 puan) tarafından
Zor bacim. Allah tirlatmadan gecirmeyi nasip etsin :D sen kac yasindasin
(1,346 puan) tarafından
Amin amin :) ben 23 sen
(1,460 puan) tarafından
Bende de ikisi üst üste tabiki iyiki varlar pişman deilim ama en azından biri okul cağindayken diğeri olsa iyi olurdu çok zorlanıyorum biri 31 aylık biri 4 aylık
Benim ikinci kazayla oldu diyeyim
Şahsen bu kadar zor ama ben ikisi okula başladıktan sonra Allah kısmet ederse eğer bebekte özlemiş olursak 3. Yu doğurup kapaniş yapmak isterim :)
(12,533 puan) tarafından
Kiz sumeyye sen daha bebeksin aramizda 10 yas var :D

Busra kafayimi yedin bacim :,D
(1,460 puan) tarafından
Kız ikisi büyüdüğünde ben bebek özlerim
Yaş 26
30 dan sonra 1 tane daha yapar hep beraber buyuturuz
Kız kaynanam 2 tane doğurmuş pişman  bebe yok etrafta herkes benimkilere çullaniyor
(14,128 puan) tarafından
2.5 yas ve 5 yas iki erkek anasi olarak seslwniyorum iyiki varlar ay:) yapin yapin :)
+1 oy
(1,866 puan) tarafından
5  yaşında pisman degilim simdilik zaten zor cocuk ben tek cocukla çöktüm 
+1 oy
(17,736 puan) tarafından
Bence tek çocuk daha zor hep kardeş isteyecek etrafında kardesi olanlara ic geçirecek 
0 oy
(431 puan) tarafından
Bence en zoru tek çocuk, yaşamadım henüz ama umarım söylediğimden pişman olmam 
0 oy
(482 puan) tarafından
Çocuğunuz kaç yaşında? 
(119 puan) tarafından
26 aylık
(482 puan) tarafından
Aaa benim oğlumla yaşıt. Allah bağışlasın. :) Ben de ikinci çocuk konusunda kararsızdım. Kendime artı-eksi listesi yapmıştım. "2. Çocuk neden olmalı +" ve "2. Çocuk neden olmamalı -" olarak yazdım. Artılar 3 maddeyken eksiler 7 madde olmuştu. :D Kağıda şöyle bi bakınca 2. Çocuk için en az 5 sene daha beklemeye karar verdim. :) Sen de denemelisin bunu, karar verme konusunda geçekten yardımcı oluyor.
0 oy
(884 puan) tarafından
Ben cocuk yapmadan önce kardeşsiz olmaz iki evladım olsun dersim ama birinciden sonra diyorum ki anneleri çöktükten sonra kardeşi kim takar ben çok yıprandım bebepim 16 Aylık ileride ne düşünürüm bilmem ama kaldıramam sanırım bünyem şuan için aşırı zayıf ve tek başıma mücadele ettim destek görmedim belkide sebebi budur srabbim hayırlısını yaşatsın 
0 oy
(789 puan) tarafından
aileleriniz uzak mı size ? eşiniz desteği çok önemli bu konuda 
(119 puan) tarafından
Eşimin elinden telefon düşmüyor çok ilgisiz annem desen kırk çıkana kadar bile durmadı 2 gün durdu çekti gitti aynı sehirdeyiz ama faydası yok. sabahtan akşama kadar bebekle tek başımayım
(789 puan) tarafından
o zaman boşver bacım kendini ne yıpratacan tamam doğursan kendine doğuracaksın ama insan eşinin desteğinide görmek istiyo
0 oy
(608 puan) tarafından
Oğlum 3.5 kızım 40 günlük şunu diyebilirim ikinci çocuğuma istemeden hamile kaldım kendim asla cesaret edemezdim rahata alışmıştım şimdi de şöyle düşünüyorum eğer isteseydim kesinlikle oğlum 5 yaşında olsun isterdim  iki sene sonra biraz rahatliycam ama o zamanda okul basliycak aman her türlü zor ilerde birbirlerine dayanak olurlar 
0 oy
tarafından
Kızım 3bucuk yaşında şuan mental ve maddi olarak ikinci bir çocuğu kaldırabilir miyim bilmiyorum şuan için kesinlikle istemiyorum ama net olarak bildiğim tek bir şey var. Bir anne ve babanın çocuğuna bırakacağı en büyük miras kesinlikle bir kardeştir. Bir yanım kızıma büyük haksızlık yaptığımi söylüyor diğer yanım ise şartlar bu durumda iken(hem aile hem ülke hem de dünyanın genel durumu malum) ikinci bir çocuk vebaline girme kizini en iyi şekilde büyüt yetiştir tüm enerji ve sevgini ona sun diyor. Eşimin ennesi çocukken vefat etmiş babası da 7 yıl once vefat etti şuan 4 kardeş birbirilerine tutunuyorlar bir düşünüyorum gerçekten mal mülk hiçbir şey değil o 4 kardeş birbirine kaldı ya daha büyük miras olmazdı bence. E kendimi düşünüyorum 30 yaşındayım bu yaşıma kadar çok arkadaş geldi geçti ama tek bir dostum bile olmadı yani ciddi ciddi kötü günümde arayacağım ya da kapısını çalacağım tek bir kişi yok. Bu yüzden  İyi ki kardeşlerim var diyorum 
(119 puan) tarafından
Valla her kardeş aynı değil mal mülk derdine düşmüşler çıkarı olmasa birbirini aramazlar bile kendi ablamda öyle eşimin ablasida. Kardeş dayanak olur diye düşünmüyorum açıkçası günümüzde bir gözün diğerine faydası yok çünkü
0 oy
(234 puan) tarafından
1tane olmaz ya bı kardeşi olsun ilerki ,zamanlar için çok iyi faydali oluyor gerçekten evet çok zor biliyorum çok çöküyoruz benim 5ci geliyor ona bakarsan ama güzel yanlarida var ve tek başına bakıyorum eşim sabah gider akşam gelir rabbim korusun evlatlarımizi inşallah 
(7,719 puan) tarafından
5 maşallah sana. Kaç yaşındasın
(234 puan) tarafından
Sağol .29 canm
(7,719 puan) tarafından
Benden küçüksün maşallah valla genç anne
(234 puan) tarafından
Erken evlendim canım ondandir :/teşekkürler buarada
0 oy
(835 puan) tarafından
28 aylık bir kızım var şimdi değil ama biraz daha büyüsün düşünüyorum bence insanın kardeşi olmalı yarın öbür gün arkadaşı sırdaşı olur 
0 oy
(1,716 puan) tarafından
Bak kararsız olmaktansa yapmalısın.  Tabi maddi anlamdada imkan varsa. Ama yok ben tuplerimi baglayacak kadar istemeyen yapmamali
0 oy
(1,646 puan) tarafından
İlk çocugun kaç yaşında
(119 puan) tarafından
26 aylik
(1,646 puan) tarafından
Evet o yaştaki çocuklar kardeşleri olduklarında annelerini kardeşlerinden fazlasıyla kıskanıyolar ve cidden ikisine bir yetişmek zor oluyor eğer tek başına büyütüyorsan tabiki en güzel karar senin kararın canım hakkında hayır'lısı neyse o olsun
0 oy
(4,722 puan) tarafından
İki çocuğum var peş peşe istedim iyi ki de öyle olmuş şükür ikisi birlikte oynuyorlar canları sıkılmıyor aralarında 2 yaş bile yok☺kardeş candır olmalı
0 oy
(670 puan) tarafından
İkinci olabilir ama 3 ve 4 çok zor. Benim iki oğlum var 5 buçuk yaşında ve 4 yaşında evet yaramazlar ama artık büyüdüler tam rahat etmişken ikiz bebeklerim oldu şuan 3 buçuk aylıklar çok zor kendimi hep avutmaya çalışıyorum ileride geniş aile oluruz kardeşler kalabalık olur vs.ama şuan kısıtlanmış hissediyorum bir yere gidince 10 defa düşünüyorum gidip gitmemek arasinda ama eskiden çok kolay çıkıyordum iki taneyle, yani iyice düşün geri dönülmez bir karar bu
0 oy
(5,961 puan) tarafından
Yaa benm.4 yaşında beni çok korkutuorlardi saçmalama.falan kızın 5 6 yaşına gelsin snra blmem ne milleti dinledim kızım çok yaramazdi ama hep sklrdı bizimlede oynamak istemezdi çok arkads aryordu camlara çıkıyordu hep arkadaş arkadaş dye bagryordu çok pişman oldum keşke ara vermesydim iki yaşındayken getrirdim aradan cikardi işte senin zorlanacagin en fazla iki sene üç sene kardeşsiz de olmaz cnmm yaa ben şuan 6 aylık hamileyim kızıma kız kardeş gel gelcek büyüğü 5 yaşına basacak ,küçüğü 1 büyüğü oynamak istemeycek kardeşiyle falan yaşı geciyor çnkü 
0 oy
tarafından
Kararımda netim eşim ilerde istermiş çok bekler 
0 oy
(2,353 puan) tarafından
Tek çocuk dediğim halde ikinci çocuk yapma yoluna giren ben :) Rabbım pişman etmesin inş kuzum oğlum şu yalancı dünyada tek kalmasın istedim vicdanım konuşmaya başladı çünkü bir kuzeni var 10 yaşında inan bazen oğluma git evine lan dedi mi bakıyorum öyle tek kalıyor ki akşama kadar telefon tablet çocuk için için ağlıyor dayanamadım bende evet tek çocuk güzel ama bencillik gibime geldi 

İlgili sorular

0 oy
29 cevap 842 göst.
23 Mart 2024 Diğer kategorisinde Su1880 (119 puan) tarafından soruldu
0 oy
41 cevap 931 göst.
2 Mart 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Deniz. 01 (2,247 puan) tarafından soruldu
+1 oy
35 cevap 697 göst.
4 Temmuz 2022 Diğer kategorisinde Humaninannesi (1,121 puan) tarafından soruldu
0 oy
42 cevap 548 göst.

408,354 soru

12,268,220 cevap

37,526 kullanıcı

Kategoriler

...