Kızlar biraz karışık olacak ama umarım anlatabilirim ben oğluma doğum yapınca kayınpederimin amcasının gelini 1000 lira getirdi daha sonra biz oğluma takılan altınların paraları bir kenara not ediyorduk hani biz de ona karşılık veririz diye eşim böyle şeylere çok önem veren birisi ben bu verdiği parayı not ettim Daha sonra ben bebek mevlidi yaptın aynı kişi mevlitte çeyrek getirmiş ve biz mevlütte takılanları hep not ettik bir defterde yazılı sonra bize bu çeyreği getiren kişi sünnet daveti yaptı Ben de eşim notlarımıza bakarak hediyeyi ayarladı sandım Biz yolda davete giderken eşim dedi ki onlar bize ne takmıştı dedi benim aklımda da bayanın getirdiği ₺1.000 kalmış Çünkü benim mevlevimde onu takarken görmedim Kayınvalidemin eline vermiş çeyreği Ben de eşime dedim ki onlar bize 1000 lira takmışlardı dedim biz de davete 1000 lira götürdük bugün başka bir sebeple Ben deftere baktım bir baktım o bayanın bize çeyrek getirdiği yazıyor Eğer ben buna eşime söylersem Eşim bana çok kızar neden deftere bakmadın diye ama onun da bakmak aklına gelmemiş Sadece benim suçum değil zaten yolda bana onlar bize ne takmıştı diye sorduğunda kendisi zarfa bir miktar para koyup götürüyordu ben bin lira deyince üzerine ekledi ama ben Eminim bunu eşime Ben söyleyince Eşim bana çok kızacak Çünkü bebek mevlidinde takılanlar benim sorumluluğumdaydı yani ben gördüm Kayınvalidem çeyreği kadından alsa dahi Muhtemelen bana verirken söylemişti yani Bir nevi benim ihmalkarlığım şimdi size Sorum şu Ben bu olayı hiç eşime söylemeden üzerine Kapatayım mı yoksa eşime söyleyeyim tartışma mı çıksın sünnet davetinin üstünden yaklaşık 2 ay geçti Bizim bebek mevlüdinin üstünden yaklaşık bir buçuk sene geçti ben baktım bizim mevlüdün olduğunda çeyrek 2000 liraymış biz de onlara bin lira taktık Bilmiyorum ne yapacağım eşim bu konularda çok hassas